X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    u nas się mocno trzyma :/

U nas tez sie mocno trzyma. Mamy grubą pęppwine :/

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzis noc niespokojna na maxa,Franek tak sie miotal ze az zal bylo patrzec :( budzil sie co godzine,ewidentnie cos mu bylo nie tak...ale sposobem dr Karpa wlaczylam suszarke i odlecial doslownie w minute. Mam nadzieje ze pospi chociaz z 2 godziny bo padam na twarz :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dobra noc. Mama wyspana i pełna energii na kolejny dzien. Dzieci właśnie się budzą wiec zaczynamy działać na pełnych obrotach do 23 aż starszy synuś zaśnie:-)
    Miłego dnia!

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq, gratulacje. Cieszymy sie z kolejnego maluszka!!!

Evas, fajnie, ze wrocilas juz do domu- czekamy na fotki :-)

Weronika, zachowasz pepowinke na pamiatke? Nie wiem czy to estetyczne higieniczne itd ale ja Kubusia zachowalam w pojemniczku razem z bransoletkami ze szpitala ;-)

MagdaO, mam nadzieje, ze udalo Ci sie zwrocic wozek? Jakby co to pisz, pomozemy Ci napisac petycje do sklepu czy cos? to nie maly zakup wiec zwrot musi sie udac tym bardziej jesli byl to zakup przez internet to chyba przysluguje ustawowo?

Ciekawa jestem ile nas zostalo jeszcze czerwcowych ciezarowek ktore czekaja na swoje akcje :-)

Milego dnia wszystkim zycze!

weronikabp, Evelineq lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    A u nas dzis noc niespokojna na maxa,Franek tak sie miotal ze az zal bylo patrzec :( budzil sie co godzine,ewidentnie cos mu bylo nie tak...ale sposobem dr Karpa wlaczylam suszarke i odlecial doslownie w minute. Mam nadzieje ze pospi chociaz z 2 godziny bo padam na twarz :(

Mam to samo... przespał pierwsze dwie godziny, a potem nie wiadomo było co z nim robić, bąk szedł za bąkiem, kupa też była, a mały i tak się nie uspokoił.Mąż kupił ulgix baby, podałam mu właśnie przed karmieniem, zobaczymy, czy to przyniesie jakikolwiek efekt.W dzień jest ok, tylko od paru dni meczy go brzuch zawsze w nocy, nad ranem.Ale dziś jeszcze wcześniej, niż zwykle, dlatego zdycham.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    sorki ale nie będę miała możliwości Was nadrobić
    u nas lepiej mały łanie ciągnie cyca ale jeszcze mam mało pokarmu i wczoraj dokarmiłam butelką i dziś rano też. Borysek jest cudny, grzeczny jestem w nim zakochana po uszy !

excella, weronikabp, vikus001, Duchess, maggda, Evelineq, Agusia2312, Galanea, ivv, Paulina1986 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas noc ok ale wieczorem koncerty na maxa. przez 4 godziny marudzila, stekala i co chwila chciala. jesc. dalam butelke ale wypila tylko troche bo sie denerwowala ze wyciagam jej smoczka (pisalam wczesniej ze jak zaciagnie mocniej to sie dusi). Jak w koncu wyczerpaly jej sie bateryjki to spala prawie 5 godzin

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess - tez zachowam pępek :-) mam specjalna szkatulke na te skarby. Ja wróciłam z kontrolnych badań, 1 raz na 30 min zostawiłam Polę i jak wróciłam to juz byłam steskniona :-)

vikus001, Duchess, Evelineq, NataliaK, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myślałam, że to tylko ja taka dziwaczka, że pępki zbieram hehehehe mam już 2 :)

Duchess, Evelineq, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, fajnie bedzie kiedys dac dziecku taka szkatulke ze skarbami:-) zrobi z tym co zechce ale mysle, ze doceni takze pierwszy zabek mleczny ktory chciala zabrac wrozka itd ;-) mam tez odcisk stopki mlodszego synka z pierwszych urodzin i kilka innych drobiazgow. to jest fajne :-)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam :) Miałam bardzo ciężki poród i bez małego nacięcia nie zdolalabym urodzić Młodego. Położne się naprawdę bardzo starały ochronić krocze, ale się nie udało, bo to już zagrazalo dziecku. W każdym razie po 8-godzinnym porodzie, gdzie skurcze miałam przez pierwszą godzinę co 4 minuty a potem już co minutę aż do samego końca urodziłam klocka 4kg, 10 punktów :)

Margotka87, Duchess, alexast, Martynika, maggda, MagdaO, weronikabp, misia_k1, Evelineq, excella, Edyta84, Agusia2312, Nalka, madamama, MILA, Judi2014, balonik, Mucha, MonikaS, czekajajaca, Bea_tina, Galanea, ivv, Paula222, Lanusia93, vikus001, Tusia84, Paulina1986 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, gratulacje!!!! :-) czyli wyrobilas sie w terminie?
    dorodny synus, czekamy na zdjecia a narazie odpoczywaj.

Modelka lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka super gratulacje! :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Dobra jesteś, wpadasz jak zawsze, myślę, o, Modelka, ponarzeka, że jeszcze w ciąży chodzi, a Ty jakby nigdy nic piszesz, że urodziłaś :D.I to niemalże w terminie idealnie! Udało się z domem narodzin? no i jak tu nie naciąć jak dziecię takie dorodne!

Evelineq, Modelka, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq i Modelka serdecznie wam gratuluję :)

u nas była dobra noc. Olek jest póki co bardzo grzeczny. Jak każdy malec sobie popłaczę raz mocniej raz słabiej, ale nie jest źle :)
    Oboje z Krzyśkiem jesteśmy w nim zakochani po uszy. Choć muszę przyznać że momentami mam doła.

Evelineq, Modelka lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka gratuluje i zdrówka życzę :)

Ale mnie mąż pocieszył, mowie mu ze Modelka urodziła i chyba z 10 ciężarnych zostało na forum a on spojrzał na mnie i z tekstem "no widzisz tylko na ciebie trzeba czekać nie wiadomo ile, znając ciebie na samym końcu urodzisz :D"
    No w sumie na liście jestem ostatnia więc się zgadza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 10:23

Evelineq, Modelka, Mucha, Galanea, ivv lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, gratulacje :-))ale duży chłopak :-) czekamy na zdjęcie :-) był dom narodzin?

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Modelka i Ewelinaq Wielkie Gratulacje!

Evelineq, Modelka lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka - gratuluję zdrowego Synka :)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka gratulacje!!! Spory synuś. :)

Anna przybrała ponad 300 gram w tydzień. Czytałam , że powinna być traktowana jako wcześniak, bo ma wszystko mniejsze po prostu. A ta nienormalna baba traktuje ją jak 3 kilogramowego noworodka i straszy mnie tym jedzeniem. Moje dziecko jest przestraszone i mniej się chce przytulać.. mam ochotę babsko rozsadzić! Tak samo z piersią, podobno takie maleństwa szybciej się męczą przy jedzeniu i Ania po 10 minutach przy ssaniu cycka leci nam przez ręce. łatwiej jej się najeść butelką. A baba twardo, że na ma być przy cycku i mam ją łaskotać, poszarpać żeby nie spała. Jenyyy na jakich ludzi ja trafiam. Przepraszam, ale musiałam się wygadać.. :(

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ