X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wiem, że temat był już przerabiany, ale jeśli któraś z Was mogłaby w dwóch zdaniach napisać co jest najlepsze na kolki? Jakieś kropelki od pierwszych dni życia malucha?

Ja zaczynam czytać książkę "Język niemowląt" Tracy Hogg - podobno bardzo dobry poradnik. Już kilka doświadczonych mam mi go poleciło, więc zakupiłam i zaczynam lekturę.

Modelka, ivv lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, razem czekalysmy na poród - mi się udało dosłownie jeden dzień po terminie, za Ciebie teraz mocno trzymam kciuki :)

Oczywiście tak samo jak za resztę nierozpakowwnych :)

Mucha, Duchess, maggda, Edyta84 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy tylko pisze co u nas. Ciezko z karmieniem bo moje brodawki sa jeszcze niewyciagniete i maly zle ciagnal i mam poranione i musze czekac az zagoi. Martwie sie o jedzonko, dokarmiaja go a on ciagle glodny:( ogolnie bardzo mi ciezo przez to jedzonko bo z reszta jest ok. Urodzil sie 17czerwca o 12.27 przez cc. Dzieki Bogu je zrobili mimo ze podali oksy i zaczela dzialac. Maly mial 3900, dwa razy owiniety pepowina, zielone wody i nadcisnienie. Takze moglo byc bardzo zle. Ale jest dobrze i mam moje szczescie najwieksze. Jeszcze tylko z karmieniem musimy sobie poradzic ale nie mamy wyjscia. Najwyzej bedziemy na mm,

Galanea, alexast, Duchess, weronikabp, czekajajaca, Evelineq, Modelka, madamama, Paula222, Tusia84, NataliaK, Edyta84, RewolucjaSięDzieje, ivv, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parenting.pl/portal/prawidlowa-waga-niemowlaka
    ten artykuł mnie uspokoił :) Nalka - Ciebie też powinien uspokoić jeszcze bardziej jajk mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 13:33

Nalka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Muszka, razem czekalysmy na poród - mi się udało dosłownie jeden dzień po terminie, za Ciebie teraz mocno trzymam kciuki :)

Oczywiście tak samo jak za resztę nierozpakowwnych :)

Bardzo dziekuje za kciuki...oby mala sie zorganizowala i wyszla na powitanie swiata w terminie :)

Modelka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Kochane wiem, że temat był już przerabiany, ale jeśli któraś z Was mogłaby w dwóch zdaniach napisać co jest najlepsze na kolki? Jakieś kropelki od pierwszych dni życia malucha?
    Ja mam infacol kaji pomaga przy kolkach i jest od urodzenia.

Ja zaczynam czytać książkę "Język niemowląt" Tracy Hogg - podobno bardzo dobry poradnik. Już kilka doświadczonych mam mi go poleciło, więc zakupiłam i zaczynam lekturę.

czekajajaca lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak sytuacja u AISAK. Napisałam do niej smsa, ale na razie się nie odzywa.

Umówiłam się na jutro na KTG, ciekawe co tam wyjdzie.

weronikabp, Mucha, Duchess, Paula222 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy tylko pisze co u nas. Ciezko z karmieniem bo moje brodawki sa jeszcze niewyciagniete i maly zle ciagnal i mam poranione i musze czekac az zagoi. Martwie sie o jedzonko, dokarmiaja go a on ciagle glodny:( ogolnie bardzo mi ciezo przez to jedzonko bo z reszta jest ok. Urodzil sie 17czerwca o 12.27 przez cc. Dzieki Bogu je zrobili mimo ze podali oksy i zaczela dzialac. Maly mial 3900, dwa razy owiniety pepowina, zielone wody i nadcisnienie. Takze moglo byc bardzo zle. Ale jest dobrze i mam moje szczescie najwieksze. Jeszcze tylko z karmieniem musimy sobie poradzic ale nie mamy wyjscia. Najwyzej bedziemy na mm.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka poradzisz sobie :) ja cały czas walczę o mleko :) mały przybiera - nie tyle ile bym chciała - ale przybiera :) a to najważniejsze :) W poniedziałek mam wizytę u lekarza i go zważymy i sama doktorka zadecyduje czy dokarmiać. Bojęsię, że jak zacznę dokarmiać to gorzej z laktacją będzie. Dzisiaj dokupiłam herbatki laktacyjnej :) Małego często przystawiam i jakoś ciągniemy :) powoli do przodu :)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka do gory głowa :-)
    Kurcze martwię sie o monalise...

• excella Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Nutka poradzisz sobie :) ja cały czas walczę o mleko :) mały przybiera - nie tyle ile bym chciała - ale przybiera :) a to najważniejsze :) W poniedziałek mam wizytę u lekarza i go zważymy i sama doktorka zadecyduje czy dokarmiać. Bojęsię, że jak zacznę dokarmiać to gorzej z laktacją będzie. Dzisiaj dokupiłam herbatki laktacyjnej :) Małego często przystawiam i jakoś ciągniemy :) powoli do przodu :)

Tak, też mi sie wydaje że dokarmianie to krok do pożegnania sie z wlasnym.pokarmem. mi też sie wydaje że młody sie u mnie nie najada, ale staram sie odsunąć myśli.o sztucznym mleku i.przystawiac go tak.czesto jak chce. Pije dużo wody, herbate koperkową nawet bawarkę ;) dorzucam do tego.pozytywne nastawianie mimo iż chwilami.bywa ciężko. Na przyszły tydzien umowie sie do pediatry to zobaczymy jak synuś mi przybiera :) musimy też skontrolować jegi kikut bo jest brzydki.

MonikaS lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wyczytałam, że picie za dużych ilości wody zmniejsza laktację.

"Kobieta karmiąca nie powinna pić na zapas, bo nadmiar płynów może wręcz hamować produkcję mleka"

No i wszędzie piszą o słodzie jęczmiennym, tylko nie wiem gdzie jeszcze można go znaleźć poza piwem?

Słyszałyście o takim specyfiku?

http://www.mlekomamyrzadzi.pl/jak-dziala-femaltiker.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 14:53

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dzisiaj leniwa :( ciezarowki jak tam Wasze skarby?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Mala dzisiaj leniwa :( ciezarowki jak tam Wasze skarby?

Moja wczoraj była leniwa cały dzień, dopiero jak zwykle na wieczór (późny wieczór) dała popis. A największą aktywność obserwuję między 22 a 1 w nocy :P Jest nocnym markiem jak jej mama ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja zawsze od 21 szaleje :) pewnie sie na wieczor rozkreci.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka gratuluję, rodziłyśmy w tej samej chwili :) Moja Hania przyszła na świat o 12:30 :)

weronikabp, Tusia84, RewolucjaSięDzieje, ivv lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o dokarmianiu nie chcę nawet myśleć, to w ogóle nie wchodzi w rachubę. Gdyby zabrakło mi mleka, to by dla mnie było cholernie ciężkie, bo wszyscy lekarze, neonatolodzy, pediatrzy, nawet okulista z panią otolaryngolog (byliśmy ostatnio na kontroli) podkreślają jak ważne jest karmienie piersią przy wrodzonym cmv, żeby dziecko dostało jak najwięcej immunoglobulin ode mnie.To jest jedyna rzecz, która go teraz chroni.Jeżeli przypląta nam się jakaś infekcja, to uśpiony dotąd wirus może zacząć rozrabiać.
    Dlatego piję sobie od czasu do czasu te herbatki laktacyjne, chociaż na razie wydaje mi się, że nie muszę.

Co do leku na kolki-dostałam w szpitalu Bio Gaię.Prawdę mówiąc nie widziałam żadnej poprawy, ale widziałam wpisy innych dziewczyn, które są zadowolone, wiec pewnie co dziecko to inna reakcja.
    Dziś rano mąż kupił ulgix baby, podałam właśnie Arturowi drugą dawkę, zobaczymy jak będzie za 2-3 noce, bo to nad ranem jest zawsze najgorzej.

• excella Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dostaliśmy bio gaie. Wczoraj położna mi powiedziała, że krople trzeba podawać przez jakiś czas regularnie żeby dały jakiś efekt, a.nie tylko wtedy gdy widzimy problem z brzuszkiem.
    My dajemy espumisan, mniejsza dawke bo to dopiero.od 28.dnia jest. Widac na pewno że bączki jest mu latwiej puscic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 15:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam właśnie od męża 50 białych róż i pierscionek z okazji narodzin małej i rocznicy :-)) i jak tu Go nie kochać..

Galanea, Agusia2312, alexast, Evelineq, Duchess, Modelka, madamama, Marcysia86, vikus001, misia_k1, Tusia84, maggda, am, Karola:), Paulina1986, MILA, Edyta84, RewolucjaSięDzieje, ivv lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    My też dostaliśmy bio gaie. Wczoraj położna mi powiedziała, że krople trzeba podawać przez jakiś czas regularnie żeby dały jakiś efekt, a.nie tylko wtedy gdy widzimy problem z brzuszkiem.
    My dajemy espumisan, mniejsza dawke bo to dopiero.od 28.dnia jest. Widac na pewno że bączki jest mu latwiej puscic.

Podawałam mu tę Bio Gaię przez parę dni, ale nie widziałam rezultatów żadnych i rzuciłam w kąt...może trzeba było jeszcze dłużej dawać, nie wiem.
    Tego, co mamy teraz też podaję zmniejszoną dawkę, bo niby mamy skończone cztery tygodnie, a to jest od drugiego miesiąca życia, no, ale tak na styk.Zobaczymy jak będzie.
    A gazów puszcza dużo, nie ma "przestoju", tylko go chyba brzuch przy okazji boli, nie wiem.Czasami tyle, za przeproszeniem, wypierdzi, że się zastanawiamy z mężem gdzie to się wszystko mieściło, bo dorosły człowiek nie ma tyle gazów ;).

MonikaS lubi tę wiadomość

‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ