X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania :)

ml08eh.jpg

Martynika, Duchess, Modelka, weronikabp, madamama, Galanea, excella, Nalka, Bea_tina, Marcysia86, misiaczk25, misia_k1, Paula222, vikus001, Camille87, NataliaK, Tusia84, alexast, Mucha, kambel, maggda, Karola:), Paulina1986, Agusia2312, Gosia19, MILA, betina89, MagdaO, Edyta84, Niesforna, Nadia, aswalda, RewolucjaSięDzieje, ivv, stardust87, doti77, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boziu, jaka ślicznota!

• Duchess Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Mala dzisiaj leniwa :( ciezarowki jak tam Wasze skarby?

Ciekawe ile nas jeszcze zostało na placu boju z dzieciątkami po wewnętrznej stronie brzuszka?

Evelineq, Hania jest boska!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 15:47

Galanea lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ostatnio wyczytałam, że picie za dużych ilości wody zmniejsza laktację.

"Kobieta karmiąca nie powinna pić na zapas, bo nadmiar płynów może wręcz hamować produkcję mleka"

No i wszędzie piszą o słodzie jęczmiennym, tylko nie wiem gdzie jeszcze można go znaleźć poza piwem?

Słyszałyście o takim specyfiku?

http://www.mlekomamyrzadzi.pl/jak-dziala-femaltiker.html

ja to piję, rozpuszczone w mleku. i piję mnóstwo wody. mam nawał pokarmu, więc chyba działa :)

Galanea lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq - slicznaaa Hania :-)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq, Hania cudowna po prostu!!!!!

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp taki mąż to skarb Ewelineq śliczna Haneczka. Pozdrawiam wszystkich ;-)

Duchess, NataliaK, weronikabp, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczna Hania !

Dziewczyny z brzuszkami trzymam za Was kciuki, niech szybko się rozkręca ;)

Korzystam z pięciu wolnych minut póki Franek śpi, nie może spać dłużej jak 2 godziny...wtedy mam luz... Nie wiem co się dzieje, prędzej przesypiał około 4 godz.. A teraz potrafi wstać po 15 minutach i ma sen z głowy :/

Duchess, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella jak dla mnie dla matki ktora ma malo swojego mleka i dziecko non stop piszczy glodne,szybciej straci motywacje i bedzie miala dosc i nerwowo i psychicznie niz taka co dokarmi,ale podkreslam ze regularnie przystawiajac i odciagajac pokarm. Ja przynajmniej bylam psychicznym wrakiem w szpitalu i jesli mialabym tak dalej ciagnac to niewiem jak dlugo dalabym rade. Frankowi sie udzielalo i tak w kolko. A teraz jak mojego nie starcza to odrobine dokarmiam szczegolbie w nocy bo niewiem dlaczego mam mniej pokarmu. I to dla mnie jest mega motywujace zeby walczyc z laktacja bo chce go karmic przynajmniej 6mcy. To oczywiscie moje zdanie :) osobiscie zazdroszcze kobietom ktore maja tyle pokarmu ze starcza dla dziecka w zupelnosci.

A w ogole to dostalam butelke aventa od poloznej i jest genialna! Najlepsza ze wszystkich ktore testowalam!

Evelineq gratuluje slicznej coreczki ;)

Weronika taki maz to skarb:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 16:52

weronikabp, Evelineq lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    weronikabp taki mąż to skarb Ewelineq śliczna Haneczka. Pozdrawiam wszystkich ;-)

tak Weronika, święta prawda :-) piękne momenty teraz przeżywasz! :-)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelinek ale slicznota do wycalowania!!!

Evelineq lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wyczytałam że będziesz mieć zakładany balonik - ja tez byłam żle do niego nastawiona że będzie boleć i takie tam - naczytałam się głupot w necie.
    A moje wrażenia po baloniku sa bardzo pozytywne. Zakładanie nie bolało no może troszkę jak mocniejsze badanie ginekologiczne. Rozwieranie szyjki - nic nie czułam tylko bóle brzuszne i krzyżowe co 2 minuty ale dało się wytrzymać.
    Co do karmienia to dzis poczułam że mam pokarm :-) Mały ładnie je i śpi po tym z 2 godzinki :-) do tej pory dałam mu tylko 2 razy z butelki bo był bardzo głodny. Teraz widzę, że pokarm napływa i będzie coraz lepiej :-) Pani od laktacji powiedziała że jest ok - a sutki łaaa bolą strasznie ale wytrzymam z dnia na dzień będzie coraz lepiej i nie będzie boleć.
    Jak znajdę chwilkę opiszę Wam mój poród nawet nie spodziewałam się że będzie taki szybki. Lekarz, który zakładał mi balonik powiedział, że wiedzieli że urodzę dopiero gdzieś za 2, 3 dni a tu proszę niespodzianka :-) , no ale ile ja razy zrobiłam schody w szpitalu i ile przysiadów zrobiłam to ja tylko wiem :-)
    Hania prześliczna do schrupania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 17:13

Galanea, Mucha, Evelineq, ivv lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę ochlonelam. Dzięki za wsparcie i przepraszam za stres.
    W dużym skrócie. Po jednym z ktg miałam cc prawie na cito. Mała urodziła się z wagą 2350g 46cm w pierwszej minucie dostała 9, w 10 miała już tylko 7. Leży w inkubatorze, oddycha sama. Niestety lekarze podejrzewają wady genetyczne i w poniedziałek na być odwieziona do szpitala z III stopniem referencyjnosci na dokładne badania, rezonans, tomografia genetyczne i co tam jeszcze. Dodatkowo sprawdzają czy nie ma wrodzonej cmv.ja jeszcze jestem z nią w szpitalu. Potem niestety będzie juz sama i będę musiała dojeżdżać. Modlimy się żeby nic nie wyszło. To tyle. Trzymajcie kciuki.

c55fflw1uez1iz08.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze Sunset jak dobrze ze sie odezwalas. Jak cudownie ze coreczka jedt z Wami! jestesmy tu wszystkie z Toba calym sercem i bedziemy trzymac kciuki przez te wszystkie badania ktore malenka musi przejsc! Zycze Wam duuuuuuzo zdrowka i przytulam mocno :-*

sunset, weronikabp, Martynika, Edyta84 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susnset, trzymam kciuki i modlę się!!! Będzie dobrze, musi być!

sunset, Camilia, Karina1989, misia_k1 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam Nalke żeby wstawila zdjęcie mojej małej. Ja nie mam możliwości.

Duchess, MagdaO, Tusia84 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset dobrze że dałaś znać !! Kochana będę się za Was modlić i trzymać kciuki, wierzę że Twoja córeczka jest zdrowiutka <3 Dużo sił i wytrwałości !

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset całym sercem jesteśmy z Tobą i Malutką!

Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset mocno trzymam kciuki i myślę o Was! tak jak napisała Duchess - mimo wszystko jaka ulga, że mała jest z Wami!

81clk9i.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelinq Hania jest sliczna:) Ma super włoski :)

Sunset dobrze ze się odezwalas, będę o Was myślęc wierze ze wszystko bedzie dobrze i badania wyjdą optymistyczne :) Trzymaj sie :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ