X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ale głód mi się włączył. Jakoś nie mogę się najeść. Idę lodówę opróżniać :)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisałam z poradnika:

MIT: Najbardziej uciążliwe podczas karmienia jest to, ze trzeba przejść na dietę i zrezygnować z pokarmów, które mogą dziecko uczulać.

Wiele kobiet tak właśnie robi, ale jest to zupełnie niepotrzebne. Z badań naukowych jasno wynika, że nie trzeba stosować diety eliminacyjnej na wszelki wypadek, gdy u dziecka nie stwierdzono żadnych objawów alergii ani kolki. Kobieta karmiąca piersią powinna stosować zdrową, zbilansowaną dietę. Nie
    może pić alkoholu i nie powinna napojów z kofeiną. Nie musi natomiast rezygnować z nabiału, napojów cytrusowych, truskawek czy orzechów.

vikus001, Nalka, weronikabp, ivv, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna z lekarzem wczoraj i przedwczoraj wyraźnie powiedzieli że mam nie głupieć i nie dać się zwariować, jeść wszystko. Byleby starać się unikać wzdymających i smażonych potraw. Od dwóch dni jem wszystko-wcześniej właśnie bułki z masłem i indykiem-do tzw. porzygu, aż mi niedobrze było na samą myśl a raptem jadłam tak kilkanaście dni. Strach ma wielkie oczy,ale warto dziecko obserwować i będzie chyba dobrze. A tak naprawdę kolki i wzdęcia ma prawie każde dziecko i nie do końca jest to efektem jedzenia matki a też niewykształconym układem pokarmowym.

Nalka, masz racje, wydaje mi się że należy dać Sunset spokój,nie ma pewnie głowy do niczego, jak będzie miała ochotę to się odezwię, a sądzę że wie że myślami jesteśmy z nią.

Tak wygląda mama po porodzie(bardziej blada niż kartka papieru ;-) ) za to Franek akurat się spinał aby rozpocząć codzienny terror :D
    3251232cbee628bdm.png

vikus001, Galanea, Mucha, Nalka, weronikabp, maggda, evas, RewolucjaSięDzieje, Duchess, Paulina1986, Edyta84, Agusia2312, Bea_tina, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułam, że coś nie halo. W końcu na szkole rodzenia mówiły mi dwie położne to co Wam! Jem wszystko a słodycze wciągam tj. ciastka owsiane, bo czuje się po nich lepiej i 1/3 kit kata białego. Potrzebuję węglowodanów. Chleba z ziarnami broń Boże położna twierdzi. A Anna póki co kolek nie ma. A jak ma mieć to i tak będzie je miała. Włączę zapobiegawczo herbatę z koperku i tyle. Potrzebowałam jakiegoś potwierdzenia. Dzięki dziewczyny. A położnej nie będę informować o zmianach w diecie. :D

Ivv zacznij rodzić w kinie może darmowe bilety będzie miało to końca życia.:D

Natalia pięknie wyglądacie. Mi się tam podobają "blade twarze". :)

NataliaK, Galanea, weronikabp, RewolucjaSięDzieje, ivv, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wyglądasz pięknie, prawdziwa mama przez duże M :-) ja na razie zabraniam mojemu k robić mi zdjęcia wyglądam jak zombie ;-)

NataliaK, RewolucjaSięDzieje, vikus001, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia wyglądasz pięknie, prawdziwa mama przez duże M :-) ja na razie zabraniam mojemu k robić mi zdjęcia wyglądam jak zombie ;-)
    Jak Cie widzialam,to nie sadze zebys nawet po porodzie wygladala jak zombie :) :*

Nalka no widzisz, a mi z kolei mowily ze 2-3 kromki z ziarenkami wskazane byleby tylko nie przeginac z iloscia:D chyba trzeba sie przekonac na wlasnej skorze jak to dziala :) Franek poki co nie narzeka bardziej niz zwykle :D

weronikabp lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)
    Chyba nie dam rady Was nadrobić, próbowałam, ale czasu brak.

My od wczoraj jesteśmy w domku. Bartoszek grzeczniutki je i śpi, a ja korzystam z okazji i też odpoczywam.

Gratuluję świeżo upieczonym mamom :)

Muszę zaktualizować listę, ale troszkę to potrwa, więc wybaczcie opóźnienie.

maggda, excella, Duchess, RewolucjaSięDzieje, Mucha, weronikabp, vikus001, NataliaK, ivv, Galanea, Judi2014, Paulina1986, Edyta84, Agusia2312, Bea_tina, Paula222, Tusia84 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Mi położna z lekarzem wczoraj i przedwczoraj wyraźnie powiedzieli że mam nie głupieć i nie dać się zwariować, jeść wszystko. Byleby starać się unikać wzdymających i smażonych potraw. Od dwóch dni jem wszystko-wcześniej właśnie bułki z masłem i indykiem-do tzw. porzygu, aż mi niedobrze było na samą myśl a raptem jadłam tak kilkanaście dni. Strach ma wielkie oczy,ale warto dziecko obserwować i będzie chyba dobrze. A tak naprawdę kolki i wzdęcia ma prawie każde dziecko i nie do końca jest to efektem jedzenia matki a też niewykształconym układem pokarmowym.

Nalka, masz racje, wydaje mi się że należy dać Sunset spokój,nie ma pewnie głowy do niczego, jak będzie miała ochotę to się odezwię, a sądzę że wie że myślami jesteśmy z nią.

Tak wygląda mama po porodzie(bardziej blada niż kartka papieru ;-) ) za to Franek akurat się spinał aby rozpocząć codzienny terror :D
    3251232cbee628bdm.png

Rany Julek Natalia, jesteś klonem mojej dobrej koleżanki z pracy! tylko masz ciemniejsze włosy! normalnie jak bliźniaczki:):):):)

Co do bladości to nie grzesz kobieto, bo mnie nie widziałaś, Morticia Adams może się przy mnie kryć:D:D:D
    A Franio kochany bardzo, bardzo :):):)

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie miałam jak pisać, ale właśnie dzisiaj wróciłam ze szpitala...
    Hania przyszła na świat 17 czerwca po wcześniejszej indukcji, ale siłami natury...
    Waży 3200 i ma 52 cm długości :D Jest dla mnie największym cudem i nic lepszego mi się w życiu nie mogło przytrafić...
    Z pewnością nie uda mi sie nadrobić tego co się tutaj działo , ale gratuluje Tym które doczekały się swoich Maleństw, a za te które jeszcze czekają będę w dalszym ciągu trzymała kciuki ... Jutro dodam fotkę Hani :) Miłej nocy ...

evas, ivv, aswalda, Galanea, kambel, alexast, weronikabp, vikus001, maggda, Judi2014, Paulina1986, Duchess, Kota, Karola:), Edyta84, Agusia2312, pillow, Mucha, czekajajaca, Bea_tina, Paula222, Tusia84 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq serdeczne gratulacje ;)

Evelineq lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w końcu miałam trochę czasu dla siebie bo przyjechali moi rodzice i mama zajęła się trochę małym.
    On cały czas niespokojny, mało śpi, budzi się co chwila i terroryzuje mnie.
    Więc korzystając z wolnego zaczęłam bawić się laktatorem... No i się okazało ze mam mało mleka :-(
    Udało mi się ściągnąć tylko 20 ml :'(
    Tak czułam że mogę mieć mało pokarmu, ale położna naciskala na sutki i mówiła że niemożliwe... A jednak :/
    Więc od razu mąż do apteki po mm... No i mam zupełnie inne dziecko. Czyli on się poprostu nie najadal mimo że wisiał przy cycu po pół godziny.

Dziewczyny, które miały już problem z laktacja? Co robić?
    Jak często sciagalyscie pokarm laktatorem? Czy mimo ściągania przystawialyscie jeszcze maluchy do cyca czy już nie?
    Jakieś jeszcze metody żeby wyjść z tego kryzysu? :-(

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ivv ale bylby czad gdybys zaczęła rodzic w kinie :-) torbę bierzesz? :-)

No nie zaczęłam :) W dodatku malutka przez cały film robiła salta - dawno tak jej mocno nie czułam, bo już trochę leniwa była :)

Ale powiem Wam, że dziś po esach floresach z mężem położyłam się spać i przez godzinę nie mogłam zasnąć, bo cały czas miałam skurcze - nie jakieś bolesne, ale coś tam się spinało. Chyba go wymęczę przez najbliższe dni, bo coś to daje ;)

Film naprawdę dobry, nierozpakowanym polecam ;) "Gwiazd naszych wina"

Rozpakowane raczej nie będę miały na to czasu :)

Evelineq - gratulacje :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście Topa, Evelineq gratulacje!
    I tym co zostały porodu wymarzonego dnia :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq, gratulacje! Cieszę się, że wszystko u Was ok, bo już się martwiłam :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelineq, gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq gratulacje kochana!!! :-))) tak sie martwiłam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq gratulacje :)

Niesforna odciagam co 3 h i pije herbatki laktacyjne. Franka tez przystawiam. I jakos sie rozkreca, startowalam od zera a dzis odviagnelam na raz 120 ml! :) ale do tej pory zdarza sie podac mm jak maly jeszcze glodny :)

madamama lubi tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Ja dziś w końcu miałam trochę czasu dla siebie bo przyjechali moi rodzice i mama zajęła się trochę małym.
    On cały czas niespokojny, mało śpi, budzi się co chwila i terroryzuje mnie.
    Więc korzystając z wolnego zaczęłam bawić się laktatorem... No i się okazało ze mam mało mleka :-(
    Udało mi się ściągnąć tylko 20 ml :'(
    Tak czułam że mogę mieć mało pokarmu, ale położna naciskala na sutki i mówiła że niemożliwe... A jednak :/
    Więc od razu mąż do apteki po mm... No i mam zupełnie inne dziecko. Czyli on się poprostu nie najadal mimo że wisiał przy cycu po pół godziny.

Dziewczyny, które miały już problem z laktacja? Co robić?
    Jak często sciagalyscie pokarm laktatorem? Czy mimo ściągania przystawialyscie jeszcze maluchy do cyca czy już nie?
    Jakieś jeszcze metody żeby wyjść z tego kryzysu? :-(

z okazji nawału i wiszenia na laktatorze odpiszę :)
    przede wszystkim nie denerwuj się, mleko przyjdzie, gdy się rozluźnisz. najlepiej pobudza laktację ssanie malucha, więc przystawiaj przed ściąganiem na minimum 15 min i nie dłużej niż 30 min. zanim to zrobisz połóż na piersiach gorącą pieluszkę lub wygrzej biust strumieniem ciepłej wody. po karmieniu butla (najlepiej niech mąż daje) a Ty na spokojnie, z driniem ze słodu jęczmiennego w dłoni ściągaj jednym z dwóch systemów (7-5-3) lub (5-3-1) czyli siedem minut jedna pierś, siedem druga, potem pięć minut jedna i pięć druga, aż po trzy minuty na każdą - razem 30 minut. ściągaj nawet, jeśli nie leci. mi poleciało po trzech dniach.
    trzymam kciuki!

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpadł nam kikucik :-)

NataliaK, madamama, vikus001, Paulina1986, Duchess, alexast, MagdaO, Evelineq, Agusia2312, Nalka, Galanea, Bea_tina, Tusia84 lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Odpadł nam kikucik :-)

u nas się mocno trzyma :/

sjr9qqa.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ