MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunset - kamien z serca
Cudownie, że Joasia jest z Wami i wierzę z całego serca, że jest absolutnie zdrowa
A te włoski ma prześliczne! Coś niesamowitego
Topa mam mieć balonik 25 czerwca, ale zamówiłam sobie poród na 23, więc nie będę go miała
MonikaS, Galanea, Mucha, Modelka, weronikabp lubią tę wiadomość
-
To tak jak u mnie Michaś się urodził - wszyscy mówili, że Przemek tylko w wersji blond hehe i naprawdę Michaś do niego podobny
ma tylko moje blond włosy i niebieskie oczy bo mąż ma ciemne włosy kręcone i oczy brązowe
a Piotruś już podobny do mnie ale z kolei ma włosy ciemne i chyba oczka będą brązowe
taka mieszanka nas
Nalka lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że Monalisa najzwyczajniej w świecie zapomniała do szpitala komórki a teraz tuli swoje dzieciątko i nie ma jak się nam tym pochwalić
Monalisa czekamy na dobre wieści
lepiej niech się szybciej do nas odezwie - ja też zaczynam się o nią martwić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 21:54
weronikabp lubi tę wiadomość
-
ivv wrote:Sunset - kamien z serca
Cudownie, że Joasia jest z Wami i wierzę z całego serca, że jest absolutnie zdrowa
A te włoski ma prześliczne! Coś niesamowitego
Topa mam mieć balonik 25 czerwca, ale zamówiłam sobie poród na 23, więc nie będę go miała
A dlaczego juz 25 jak cos? Tak szybko, ale fajnie. U mnie beda lekarze czekac jeszcze po terminie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 22:12
-
nick nieaktualnyU nas na poddaszu gdzie jest sypialnia i pokoj Franka jest mega goraco,dlatego przenieslismy sie na dol,Franek spi w wozku,a ja mam mega wielkie wyrzuty sumienia ze nie spi z nami,ale maz sie tak rozwala ze sie boje ze malego w nocy stuknie... jak jestem z nim sama to lezymy sobie razem na kanapie rozkladanej. W ogole kilka osob zdazylo mi wrzucic ze jak to dziecko nie spi z rodzicami w lozku...? To co ze mnie za matka..a ja sie boje po prostu. Bo ja jestem czujna bardzo i jak z nim jestem sama to wystarczy ze sie przeciagnie a ja juz oczy jak 5 zł.
-
Sunset jejj twoja córcia chyba ma najbujniesze włoski ze wszystkich dzieciaczków stąd
Piękna jest !
A Franek śpi z nami, ale jest nam bardzo ciasno... Czasem jak się przebudzimy to kładziemy go do łóżeczka aby było trochę luzu...
A tu Franio :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f312eea85c95.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6bc8a8af1b3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 22:24
MonikaS, Duchess, Mucha, Paulina1986, Galanea, MagdaO, weronikabp, madamama, Tusia84, alexast, MILA, Agusia2312, ivv, jaszczurka, Edyta84, Evelineq, evas lubią tę wiadomość
-
Natalia nie słuchaj ludzi, że krytykują, że mały nie śpi z Wami. Zobaczysz, że to na dobre Wam i jemu wyjdzie
właśnie jest zalecane, żeby maluszek spał sam w swoim łóżeczku
śmiechem żartem tam jest mu najbezpieczniej
a ciepło waszej miłości i tak czuje codziennie
nie miej wyrzutów
jakby było mu u siebie źle to by to zakomunikował
Mój Piotruś sobie smacznie śpi już tyle czasu. Zdążyłam już mu ściągnąć 90 mlekaale na 2 razy bo za raz nie idzie tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 22:32
NataliaK lubi tę wiadomość
-
U nas co do spania to nastąpił "rozwód", Dawid śpi z Zuzą w sypialni, każde w swoim łóżku. Łóżeczko Stasia stoi na razie w salonie(żeby nie budził Zuzy w nocy), a ja na rozkładanej kanapie przy nim. I większość nocy Staszek przesypia w swoim łóżeczku, ale zdarza się, że nad ranem jest bardzo niespokojny, u mnie przy cycu śpi, ale jak go odkładam do łóżeczka to zaraz się budzi i "miauczy", więc wtedy biorę go do siebie, ale to z mojej wygody, żebym mogła się wyspać chociaż trochę
A co do prowadzenia listy to może warto najpierw zapytać Evas, czy zechce ją oddać, czy jednak podejmie się poprowadzić ją do końca. Chyba, że już zabrała głos w tej sprawie i coś mi umknęło. -
Myślę, że dobrze, że ktoś tą listę uaktualnił a jak Evas będzie już miała czas ją przejąć spowrotem to przejmie
dziewczyny chyba przekarmiłam Piotrusia hehe. najpierw pociągnął trochę z cycki ale oczywiście zasypiał a że ja tuż przed karmieniem ściągałam mleko to mu podałam tą 90tkę ale i tak nie zdołał jej wypić. Dostał mega czkawki, ulało mu się, zrobił wytrzeszcz oczu, walnął kupala i teraz leży ledwo żywy w łóżku walczy z czkawąa wypił oprócz cycki gdzieś 65 ml. on chyba nie przyzwyczajony do takich ilości
dobra dziewwczyny - mykam spaćbranoC
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 23:22
weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Sunset dobrze,że się odezwałaś. Trzymam kciuki,żeby wszystkie podejrzenia lekarzy okazały się bezpodstawne.
Nasz Mikołajek śpi w swoim łóżeczku.
Jest północ i wreszcie mogę się położyć. Starszy synuś dopiero niedawno zasnął. Mikus ma teraz porę karnienia,ale skoro się nie dopomina to chwile się zdrzemne. Dobranoc:-) -
Sunset kochana trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze.
A Joasia jest śliczna z tymi długimi włoskami
Natalia u nas jest różnie. W ciągu dnia i po kąpieli wieczorem kładę małego do kolski, która stoi przy naszym łóżku. Alew nocy jak mały się budzi to biorę go do siebie na karmienie i już nie odkładam do kołyski. Tak j jest mi wygodniej bo nie muszę wstawać jak mały się budzi. A wstawanie to jeszcze dla mnie wyczyn po cc.
Ale muszę małego kłaść z brzega łóżka i zastępuje poduszka rogalem. Pomiędzy nami bym się nie odważyła go położyć, bo mój mąż też się strasznie wierci i rozpycha... -
MonikaS wrote:super - wypróbuję
kurcze wysypało mnie uczulenie - w tych herbatkach laktacyjnych jednym ze składników jest lipa a ja mam na nią uczulenie...całe nogi wysypane ehhh czego się nie robi dla dziecka
doskonały powód żeby wypróbować ten Femaltiker - tam lipy nie ma
odpisywałam już jak rozbujać laktację "od zera", ale powtórzę bo chyba umknęło. femaltiker bdb, tak jak karmi oraz 3 litry wody. proces wygląda tak: gorący okład/prysznic na piersi, przystawienie dziecia do obu piersi na min. 15 min. maksymalnie 30 min, potem podaje butlę mąż a Ty w tym czasie ściągasz systemem 7-5-3 lub 5-3-1, czyli 7 minut prawa pierś, 7 minut lewa, 5 minut prawa, 5 minut lewa, trzy minuty prawa i 3 minuty lewa. Bardzo ważne jest przystawianie, bo to ssanie dziecia nakręca laktację. trzymam kciuki.ja teraz ściągam 150ml w 10 minut, a zaczęłam od zera.alexast, excella, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Tak widze, ze rozmawiacie o tych kolkach u dzieciaczkow i niestety wiem co one moge czuc bo ja wlasnie tez ja mam, musze sprobowac herbatki z kopru wloskiego dla siebie i mam nadzieje, ze odpusci, bo jest to strasznie bolesneWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 08:25
-
Moja malutka spi w lozeczku swoim. Po pierwsze tam mamy monitor oddechu, poza tym wiem ze spanie w lozku zwieksza ryzyko SIDS- oczywiscie nie krytykuje nikogo bo sama poprzednio bralam malego do lozka, wiem ze to wygodne itd. Ale po moich doswiadczeniach podejscie do wielu spraw calkiem sie zmienilo.
NataliaK, MonikaS, Mucha, weronikabp, ivv, Judi2014, alexast, Galanea lubią tę wiadomość