X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset - kamien z serca :) Cudownie, że Joasia jest z Wami i wierzę z całego serca, że jest absolutnie zdrowa :) A te włoski ma prześliczne! Coś niesamowitego :)

Topa mam mieć balonik 25 czerwca, ale zamówiłam sobie poród na 23 ;), więc nie będę go miała :P

MonikaS, Galanea, Mucha, Modelka, weronikabp lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak u mnie Michaś się urodził - wszyscy mówili, że Przemek tylko w wersji blond hehe i naprawdę Michaś do niego podobny :) ma tylko moje blond włosy i niebieskie oczy bo mąż ma ciemne włosy kręcone i oczy brązowe :) a Piotruś już podobny do mnie ale z kolei ma włosy ciemne i chyba oczka będą brązowe :) taka mieszanka nas :)

Nalka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, nie odpisuje... :(

Nalka, jakże różne oblicza ma Twoja córcia ;)

Nalka lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Monalisa najzwyczajniej w świecie zapomniała do szpitala komórki a teraz tuli swoje dzieciątko i nie ma jak się nam tym pochwalić :)

Monalisa czekamy na dobre wieści :)
    lepiej niech się szybciej do nas odezwie - ja też zaczynam się o nią martwić... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 21:54

weronikabp lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszy nas to, że z tyłu ma długie włosy a z przodu jest prawie łysa. ;P

ivv, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrej nocy :)
    Uciekam spać "na wszelki" wypadek, bo Weronika wróciła dziś z biwaku i nie wiadomo czy z tęsknoty nie będzie sobie urządzać w nocy pielgrzymek do nas do sypialni ;)

Galanea lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Sunset - kamien z serca :) Cudownie, że Joasia jest z Wami i wierzę z całego serca, że jest absolutnie zdrowa :) A te włoski ma prześliczne! Coś niesamowitego :)

Topa mam mieć balonik 25 czerwca, ale zamówiłam sobie poród na 23 ;), więc nie będę go miała :P

A dlaczego juz 25 jak cos? Tak szybko, ale fajnie. U mnie beda lekarze czekac jeszcze po terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 22:12

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A dlaczego juz 25 jak cos? Tak szybko, ale fajnie. U mnie beda lekarE
    czekac jeszcze po terminie.

No właśnie, czemu tak szybko? U mnie dopiero tydzień po terminie podejmują jakieś działania.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    No właśnie, czemu tak szybko? U mnie dopiero tydzień po terminie podejmują jakieś działania.

U mnie to nawet dluzej niz tydzien :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na poddaszu gdzie jest sypialnia i pokoj Franka jest mega goraco,dlatego przenieslismy sie na dol,Franek spi w wozku,a ja mam mega wielkie wyrzuty sumienia ze nie spi z nami,ale maz sie tak rozwala ze sie boje ze malego w nocy stuknie... jak jestem z nim sama to lezymy sobie razem na kanapie rozkladanej. W ogole kilka osob zdazylo mi wrzucic ze jak to dziecko nie spi z rodzicami w lozku...? To co ze mnie za matka..a ja sie boje po prostu. Bo ja jestem czujna bardzo i jak z nim jestem sama to wystarczy ze sie przeciagnie a ja juz oczy jak 5 zł.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset jejj twoja córcia chyba ma najbujniesze włoski ze wszystkich dzieciaczków stąd :) Piękna jest !

A Franek śpi z nami, ale jest nam bardzo ciasno... Czasem jak się przebudzimy to kładziemy go do łóżeczka aby było trochę luzu...

A tu Franio :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f312eea85c95.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6bc8a8af1b3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 22:24

MonikaS, Duchess, Mucha, Paulina1986, Galanea, MagdaO, weronikabp, madamama, Tusia84, alexast, MILA, Agusia2312, ivv, jaszczurka, Edyta84, Evelineq, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie słuchaj ludzi, że krytykują, że mały nie śpi z Wami. Zobaczysz, że to na dobre Wam i jemu wyjdzie :) właśnie jest zalecane, żeby maluszek spał sam w swoim łóżeczku :) śmiechem żartem tam jest mu najbezpieczniej :) a ciepło waszej miłości i tak czuje codziennie :) nie miej wyrzutów :) jakby było mu u siebie źle to by to zakomunikował :D

Mój Piotruś sobie smacznie śpi już tyle czasu. Zdążyłam już mu ściągnąć 90 mleka :) ale na 2 razy bo za raz nie idzie tyle :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 22:32

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co do spania to nastąpił "rozwód", Dawid śpi z Zuzą w sypialni, każde w swoim łóżku. Łóżeczko Stasia stoi na razie w salonie(żeby nie budził Zuzy w nocy), a ja na rozkładanej kanapie przy nim. I większość nocy Staszek przesypia w swoim łóżeczku, ale zdarza się, że nad ranem jest bardzo niespokojny, u mnie przy cycu śpi, ale jak go odkładam do łóżeczka to zaraz się budzi i "miauczy", więc wtedy biorę go do siebie, ale to z mojej wygody, żebym mogła się wyspać chociaż trochę :D

A co do prowadzenia listy to może warto najpierw zapytać Evas, czy zechce ją oddać, czy jednak podejmie się poprowadzić ją do końca. Chyba, że już zabrała głos w tej sprawie i coś mi umknęło.

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że dobrze, że ktoś tą listę uaktualnił a jak Evas będzie już miała czas ją przejąć spowrotem to przejmie :)
    dziewczyny chyba przekarmiłam Piotrusia hehe. najpierw pociągnął trochę z cycki ale oczywiście zasypiał a że ja tuż przed karmieniem ściągałam mleko to mu podałam tą 90tkę ale i tak nie zdołał jej wypić. Dostał mega czkawki, ulało mu się, zrobił wytrzeszcz oczu, walnął kupala i teraz leży ledwo żywy w łóżku walczy z czkawą :) a wypił oprócz cycki gdzieś 65 ml. on chyba nie przyzwyczajony do takich ilości :)

dobra dziewwczyny - mykam spać :) branoC :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 23:22

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale słodki ten Twój Franuś :) Podobny bardzo do mojego chrześniaka z okresu niemowlęcego :)

Paula222 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset dobrze,że się odezwałaś. Trzymam kciuki,żeby wszystkie podejrzenia lekarzy okazały się bezpodstawne.
    Nasz Mikołajek śpi w swoim łóżeczku.
    Jest północ i wreszcie mogę się położyć. Starszy synuś dopiero niedawno zasnął. Mikus ma teraz porę karnienia,ale skoro się nie dopomina to chwile się zdrzemne. Dobranoc:-)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset kochana trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze.
    A Joasia jest śliczna z tymi długimi włoskami :-)

Natalia u nas jest różnie. W ciągu dnia i po kąpieli wieczorem kładę małego do kolski, która stoi przy naszym łóżku. Alew nocy jak mały się budzi to biorę go do siebie na karmienie i już nie odkładam do kołyski. Tak j jest mi wygodniej bo nie muszę wstawać jak mały się budzi. A wstawanie to jeszcze dla mnie wyczyn po cc.
    Ale muszę małego kłaść z brzega łóżka i zastępuje poduszka rogalem. Pomiędzy nami bym się nie odważyła go położyć, bo mój mąż też się strasznie wierci i rozpycha...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    super - wypróbuję :)

kurcze wysypało mnie uczulenie - w tych herbatkach laktacyjnych jednym ze składników jest lipa a ja mam na nią uczulenie... :/ całe nogi wysypane ehhh czego się nie robi dla dziecka :) doskonały powód żeby wypróbować ten Femaltiker - tam lipy nie ma :)

odpisywałam już jak rozbujać laktację "od zera", ale powtórzę bo chyba umknęło. femaltiker bdb, tak jak karmi oraz 3 litry wody. proces wygląda tak: gorący okład/prysznic na piersi, przystawienie dziecia do obu piersi na min. 15 min. maksymalnie 30 min, potem podaje butlę mąż a Ty w tym czasie ściągasz systemem 7-5-3 lub 5-3-1, czyli 7 minut prawa pierś, 7 minut lewa, 5 minut prawa, 5 minut lewa, trzy minuty prawa i 3 minuty lewa. Bardzo ważne jest przystawianie, bo to ssanie dziecia nakręca laktację. trzymam kciuki.ja teraz ściągam 150ml w 10 minut, a zaczęłam od zera.

alexast, excella, MonikaS lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Tak widze, ze rozmawiacie o tych kolkach u dzieciaczkow i niestety wiem co one moge czuc bo ja wlasnie tez ja mam, musze sprobowac herbatki z kopru wloskiego dla siebie i mam nadzieje, ze odpusci, bo jest to strasznie bolesne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 08:25

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka spi w lozeczku swoim. Po pierwsze tam mamy monitor oddechu, poza tym wiem ze spanie w lozku zwieksza ryzyko SIDS- oczywiscie nie krytykuje nikogo bo sama poprzednio bralam malego do lozka, wiem ze to wygodne itd. Ale po moich doswiadczeniach podejscie do wielu spraw calkiem sie zmienilo.

NataliaK, MonikaS, Mucha, weronikabp, ivv, Judi2014, alexast, Galanea lubią tę wiadomość

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ