X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki!
    O rany, ja wstaję, włączam neta a tu takie rzeczy. Muszka powodzenia!!! Tak jak pisałyśmy wczoraj z Galaneą Ty będziesz pierwsza, jeszcze raz powodzenia!

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja mam smoczek tommee tippee pure z serii closer to nature,rowniez z powodu silnego odruchu ssania u Franka, jest ok.

U nas dzis znowu nocna batalia,maly byl tak niespokojny ze spal pol snem i co chwile ryk. Wyskoczyla mu na policzku czerwona plamka,nie mam zielomego pojecia od czego za to wiem ze moje jedzenie prawie wszystkiego nie dziala na niego zbyt dobrze. Meczy sie i prezy :/ jak podalam mu bebilon to spal spokojnie 2 godziny. Moze i wolno jesc wszystko karmiac,ale bole brzuszka u Franka mowia mi ze mam przejsc na diete. Mam jutro wizyte u lekarza z nim, dzis polece znow z bialym ryzem i jasnym pieczywem z maslem roslinnym. Zobaczymy czy tak jak wczesniej bedzie duzo spokojniejszy... padam na twarz doslownie :(

Muszka mam nadzieje ze akcja juz sie skonczyla albo jest ku koncowi :) :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się uśmiałam z tej akcji z Muszką :) wczoraj dziewczyny wykrakały :D rozwarcia nie ma, szyjka nie ruszona wszystko wskazuje na nieszybki poród :) a Wy, że wody odejdą i pierwsza pojezie rodzić. I co? wody odeszły hehehehe dobre :)

MUSZKO powodzenia :) a może już tulisz swojąMAję :)

u mnie w nocy już z mlekiem było lepiej - nie iwem czy od tego, że wody więcej wypiłam czy od tego całego specyfiku femaltikonu :) a może i od tego i od tego :)
    mały najedzony a w cyckach pokarm się produkuje :) szału nie ma ale o niebo lepiej :) dzięki dziewczyny :)

miłego dnia :) my się wybieramy na piknik militarny :) papapa a jak wrócę mam nadziejęna same dobre wieści ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 09:45

Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha trzymam kciuki za szybki poród, obyś niebawem utuliła swoje maleństwo. :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia współczuję. U nas przewczoraj wzdęcia, wczoraj zwymiotowala a od nocy chyba idą rzadkie kupki.. Juz sama nie wiem, czy nie wezwać lekarza. Niby je normalnie, spała bardzo dobrze. Nie wiem co robić, ech..

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,wyspana:-) mały ślicznie spał a bałam sie,że będzie wręcz odwrotnie,bo najadlam się wczoraj truskawek i czereśni. Ale spał prześlicznie. 2 razy wstawalam na karmienie. Dobrze,bo jedziemy dziś w gości.
    Dziewczyny,jak Wam się maleństwa preza i stekaja to najlepszą metodą są nie krople i noszenie w pionie tylko kładzenie na brzuszku. Wypruta sie,odbije i zaraz będzie kupka. U nas działanie natychmiastowe:-)

Mucha powodzenia:-)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki córka miała okropne kolki to pomagały trzy metody - mocne przytulanie tak, aby piersi uciskały brzuszek, fotel bujany w tej samej pozycji lub ogrzewanie brzuszka - może którejś z was pomoże :)

Dzień dobry :)

Muszka powodzenia, ale Ty jeśli dobrze pamiętam też sobie życzyłaś 23 - zmień zdanie bo do północy sporo godzin ;)

Tak czy inaczej od dziś nie bliźniak tylko rak i mi w to graj ;)

Edyta84 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to ze zwymiotowala to nic strasznego,maluszkom się to zdarza. Z pewnością potem poczuła się lepiej. Jeśli to zdarza się sporadycznie to nie ma powodu do niepokoju. A rzadkie kupki to norma u niemowląt. Dopóki jest na mleku to takie będą,zmienią się po wprowadzeniu stałych pokarmów. Jeśli rzeczywiście to sama woda bez żadnych grudek o innym kolorze niż żółty to zastanów się najpierw co jadłas ostatnio nowego i to wyelimunuj. Jeśli nic się nie zmieni to wtedy do lekarza.

ivv, Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia współczuję. U nas przewczoraj wzdęcia, wczoraj zwymiotowala a od nocy chyba idą rzadkie kupki.. Juz sama nie wiem, czy nie wezwać lekarza. Niby je normalnie, spała bardzo dobrze. Nie wiem co robić, ech..
    Najbardziej mnie wkurza ze niewiem co robic,bo z mezem juz robilam doslownie wszystko. Maly sie uspokaja wzglednie jak z nim sie chodzi, wystarczy tylko go odlozyc i juz zaraz jest wycie jakby go zazynali.

Judi jak klade Franka na brzuchu to dopiero sie zaczyna jazz... nie moge go pozniej uspokoic.. ;/

Weronika mi lekarz mowil ze pierwszym objawem ze cos sie dzieje z dzieckiek jest to ze ma mniejszy aptetyt. I wtedy mozna reagowac. Kupy bywaja rozne,moze cos zjadlas co jej nie podpasowalo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 10:10

weronikabp lubi tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mój mały tez się wkurza na brzuszku ale to leżenie pomaga. Spróbuj go troszkę przetrzymać.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Natalia mój mały tez się wkurza na brzuszku ale to leżenie pomaga. Spróbuj go troszkę przetrzymać.
    Sprobuje :) poki co zasnal..ciekawe na jak dlugo :( dzieki!

Judi2014 lubi tę wiadomość

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam sytuacja u Muszki? Może tuli już swoją Majeczkę ;-)
    Dziewczyny coś mi się wydaje, że dawno się nie odzywała Tusia i Limerikowo.
    Ciekawe też co tam u Sunset?
    Pozdrawiam Was i Wasze maleństwa dziewczyny, zresztą resztę forumowych dzieciaczków oczywiście też. Właśnie dziewczyny co tak mało fotek swoich pociech tu wstawiacie, co? :-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, powodzenia :)

Jejciu, ja już zapomniałam, że rodziłam nie dawno, chętnie przeżyłabym jeszcze raz ten moment, no może poza bólami :D

Edyta84, Duchess, Judi2014, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 18:45

Duchess, excella, maggda, Judi2014, Martynika, Edyta84, weronikabp, NataliaK, Galanea, Paulina1986, Nalka, madamama, MagdaO, Bea_tina, Karola:), ivv, Niesforna, Paula222, Limerikowo, Agusia2312, onka79, Evelineq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel czy ten infacol jest n aewno od urodzenia?

Znalazłam w necie, że od skończonego 1go miesiąca:

http://www.doz.pl/apteka/p4936-Infacol_zawiesina_doustna_40_mg__ml_50_ml

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca infacol jest od 1 miesiaca,ale możesz podawać wcześniej w dużo mniejszej dawce.

czekajajaca lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

:)[/QUOTE]

Karolina, sama słodycz! Przepiękna Maleńka, piękne Wy obie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:23

• Martynika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur w dniu ukończenia czterech tygodni :) Lustrował mamuśkę! :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:23

maggda, Edyta84, weronikabp, NataliaK, Galanea, Paulina1986, Nalka, MagdaO, Bea_tina, misia_k1, ivv, Niesforna, Paula222, Limerikowo, Duchess, Agusia2312, onka79, Evelineq lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Muszka się pospieszyła bo miałyśmy wszystkie iść rodzic 23 :D Ale mam nadzieje ze tuli już swoja Majeczkę <3

Dziewczyny z brzuszkami tez was boli spojenie łonowe?

Wiecie coś o Aisak i Monalisie bo coś długo się nie odzywają?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina śliczna ta Wasza Oliwka :-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ