X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila moja miała alergie na pampersy, polecam baby dream z rossmana, bardzo dobre.

Galanea, Muszka, Edyta trzymam kciuki za 23 ego :-)

Edyta84, Mucha, Galanea, MILA lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mi też tak mówiły, że ten test ma na celu sprawdzenie reakcji dziecka, a prawie każda szła tego samego dnia na porodówkę ;)

Mucha, Edyta84, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja stosuje potasu nadmanganian, ale znajoma polecila mi krem na odparzenia z ziaji. Nam została najgorsze na policzkach i teraz juz tylko wietrze. Kąpieli w krochmalu nie robiłam.Trudno wyczuc jak ubrac, ale teraz zanim doloze warstwe to sprawdzam kark, nie sugeruje sie zimnymi rączkami, bo przez to Go załatwiłam. a nie ubieram "ja+warstwa" tylko ubieram jak siebie, a jak cos to delikatnie okrywam, kocykiem, pieluszka tetrową lub flanelową.

Martynika lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Weronika!
    Apropo pampersów, właśnie przeglądam gazetkę z Kauflanda i są pampersy zielone w promocji po 36,99. Różne rodzaje Midi 70 szt. , Maxi 62 szt., Junior 52 szt. i teraz się zastanawiam, czy warto jechać i kupić,bo mam jako taki zapas pieluszek. Ale nie o to chodzi, bo ja pokupowałam tylko oryginalne pampersy, a jak mała będzie uczulona na nie, hm...?
    Chyba sama sobie na to pytanie właśnie odpowiedziałam.

Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika mój Mikołaj ma dokładnie tak samo. Tyle że dużo ma takich ropnych krostek. Tez zastanawiam się co z tym robić. Raz ciepło raz zimno albo 20 stopni na dworze a koszmarnie silny wiatr i człowiek jest całkiem głupi bo nie wie w co takiego maluszka ubrać...

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz rozumiem, czemu jest niespokojny. Mało tego, zauważam zależność - kiedy przemywałam mu buzię rumiankiem był cicho na jakiś czas, widocznie to niwelowało swędzenie. Teraz minęło sporo czasu od ostatniego przemycia i jest bardzo marudny. Wykąpiemy go dzisiaj w krochmalu, może to będzie lepsza noc, niż parę poprzednich. Bea_tina, bardzo Ci dziękuję!

Napisz mi jeszcze jakie proporcje dawałaś nadmanganianu potasu do wanienki? Położna mi mówiła, że można go mieszać z krochmalem, tj. z mąką ziemniaczaną, słyszałaś o tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 20:57

weronikabp lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, że tylko na niektóre pytania odpowiadam(a wręcz się beszczelnie wtrącam), ale odpowiadam, tylko na to czego jestem pewna, albo ile mi czas pozwoli:P

Ja z pampersów stosowałam DADA, PAMPERS(zielone) i PAMPERS(białe), zdecydowanie białe są super:P ale teraz stosuje zielone i nie że są złe, ale jakoś te białe sie fajniej np ubierało. Dada jak dla mnie nie, że złe, ale pampersy lepsze jakoś. Najlepiej na początek pokupować po małej paczce, bo później faktycznie wyjdzie uczulenie i szkoda wyrzucac.

NataliaK, Edyta84 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam dada od początku i jest ok...

Martynika to krostki mogą go swędzić? Ale te z białymi czubkami? Bo mój Franuś takie ma...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, poczytaj tutaj:

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.mamazone.pl%2Fartykuly%2Fmale-dziecko%2Fniemowle%2Fzdrowie%2F2011%2Fdrobne-lecz-klopotliwe-oto-potowki.aspx&h=uAQGzqJBa

Ten opis idealnie pasuje do tego, co Artur ma na twarzy, teraz już też na barkach i trochę na plecach. I faktycznie, od jakiegoś czasu jest niespokojny, sypia krótko, oby to miało z tym związek i przeszło po zaleczeniu potówek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja nawet nie wiedzialam ze tak potowki wygladaja!jakos zupelnie inaczej je sobie wyobrazalam. Franek od urodzenia ma kilka bialych krostek,podobno to od hormonow matki,ma niedlugo zniknac. Co do tego przegrzewania to powiem Wam ze to zalezy od dziecka czy lubi cieplo czy nie,moj jak mu za bardzo to od razu jest wrzask, on z tych chlodnolubnych :P

No to Franek spi w lozeczku... pierwszy raz. Do tej pory w wozku spal na dole razem z nami. A od dzis juz w swoim wlasnym pokoiku ;-) alez byl wrzask...robilam chyba z 10 podejsc. Jak bralam go na recd to od razu na mnie zasypial. Kladlam do lozka-krzyk. I tak za kazdym razem. Az mi serce pekalo...:( przykrylam go kocykiem ktory mial w wozeczku,zasnal od razu... :)

Martynika, Edyta84, Galanea, weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp na temat pieluch :-) a te Dada to te z Biedronki tak?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika sama nie wiem, niby pasuje do trądziku najbardziej... On też może swędzić? I przemywać rumiankiem? Czy lepiej jakiś kremik antybakteryjny?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Dzięki za odp na temat pieluch :-) a te Dada to te z Biedronki tak?

Tak, Dada z Biedronki. Tu jest opis dokładny pieluszek: http://www.dada.pl ;)

MILA lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mi tez najbardziej odpowiadaja biale pampersa ale uwazaj z nimi bo tu duzo mam nie zachwala ich szczegolnie-dzieci dostaja uczulenia. Ja mialam tez pieluchy dady i zielone pampersy. I wlasnie w tej kolejnosci je oceniam,biale pampersa,dada i zielone pampersa. Te biale sa jednak ciut drozsze,a dada jest calkiem spoko i w dobrej cenie. Jak bede widziala jakies promocje to bede dalej leciala z bialymi bo mi pasuja,szzegolnie to zakladanie nie jest takie sztywne,ale dla kazdego cos dobrego. Bede dalej testowala,bo jednak sa tez inne dobre pieluchy a duzo tansze :)

MILA lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi neonatolog jeszcze w szpitalu mówiła, że jak się zauważy potówki to wycierać je octeniseptem, bo inaczej się rozleją. I tak robię, gdy zobaczę u Stasia potówkę zaraz przecieram i póki co to tylko pojawiają się pojedyncze jednostki na twarzy. Tak jak pisała Beatina pomaga też kąpiel w nadmanganianie potasu, ale woda musi być tylko lekko różowa, bo on wysusza skórę. My Staśka kąpaliśmy w nim kilka dni po wyjściu ze szpitala, bo mały miał bardzo silny rumień noworodkowy.

Martynika, Duchess lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO a powiedz tak z coekawosci jak sie mala zachowuje przy malym...pamietam jak sie balas, ze cos bedzie nie tak. Pewnie dzieki madrej mamie wszystko jest wporzadku :)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza jakoś nie zwraca uwagi na Stasia, czasami staje przy łóżeczku i do niego zagląda, ale to sporadycznie. Na razie nie robi na niej większego wrażenia, jeszcze jest dla niej mało interesujący :)

Tylko ewidentnie brak jej mojej uwagi, zrobiła się bardziej płaczliwa. Dzisiaj Dawid był w domu, to zajmował się nią cały dzień, bawił się z nią... widać było jak bardzo jest szczęśliwa, ja niestety nie mam czasu tego robić gdy zostaję z nimi sama :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 21:39

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Martynika u nas jeszcze na nóżkach, raczkach, pleckach, ale u nas to były pojedyncze czerwone plamki czasem z biała końcówka, u Ciebie jest ich duzo w jednym miejscu, inaczej to wyglada niz u nas, wiec pewnie dobrze zapytać lekarza, moze mleka nie toleruje?
    A oto nowoczesna siłownia wg mojego K ;-))
    nd05eg.jpg

Śliczne mebelki naprawdę!
    Namiary poproszę na nie :):):)

weronikabp lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda spokojnie z czasem to poukladasz :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Śliczne mebelki naprawdę!
    Namiary poproszę na nie :):):)
    A prosze bardzo. Meble z Pinio a łóżeczko romantica z firmy troll ;-)

‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ