X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy drogie mamy i brzuchatki!
    Dobranoc :-)

Galanea, Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie karmiące chyba takie padniete jak ja.. Cisza tu ze ho ho :-) a brzuchatki śpią ostanie możliwe noce

Galanea, Modelka, Duchess, Edyta84 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Wszystkie karmiące chyba takie padniete jak ja.. Cisza tu ze ho ho :-) a brzuchatki śpią ostanie możliwe noce

Ja, jak zwykle na posterunku, ale chyba też się zaraz położę. Mecz oglądam ;)

weronikabp, Duchess, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja, jak zwykle na posterunku, ale chyba też się zaraz położę. Mecz oglądam ;)
    Zazdroszczam :-))) tez bym sobie meczyk obejrzała

Galanea lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja z lekkim falstartem i odchodzacymi wodami jestem w szpitalu :) teraz czekamy na skurcze!

NataliaK, Martynika, excella, Modelka, weronikabp, Paulina1986, Duchess, Tusia84, maggda, MagdaO, Edyta84, MonikaS, ivv, Agusia2312, Karola:), Kota, Galanea, Nalka, Bea_tina, Paula222, Evelineq lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    No to ja z lekkim falstartem i odchodzacymi wodami jestem w szpitalu :) teraz czekamy na skurcze!
    Muuszka widzisz ;-))) zaraz poleci z grubej rury, Majeczka w natarciu! ;-)) powodzenia kochana :*

Mucha, Modelka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeee, to jest Wasz dzień, Muszka! Trzymam kciuki :).
    Rany, powiem Wam, że po tej kąpieli w nadmanganianie potasu i krochmalu to od razu inne spanie jest...mały się do tej pory w nocy męczył, bo pewnie swędziała go skóra.Jestem szczęśliwa, że wreszcie mu pomogłam :).
    A i wyrostek boli mniej, normalnie wstaję z łóżka już, może się cofa :).
    Miłego dnia, dziewczyny, Muszka, daj czadu!!! :)

Mucha, Modelka, maggda, Agusia2312, Galanea, Bea_tina lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Mocne kciuki! Oby szybko i bezboleśnie poszło! :)

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczyki mam co 5 minut...zobaczymy jak pojdzie.

Modelka, weronikabp, Paulina1986, Duchess, Tusia84, maggda, Edyta84, ivv, Agusia2312, Galanea, Nalka, Evelineq lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, trzymam kciuki :)

A ja za to mam pytanie o smoczek - któraś z Was szukała dobrego anatomicznego, macie coś do polecenia? Wiem, że dyskusja już była, ale nie mam jak przerzucić tylu stron. Zdecydowałam, że muszę mu kupić smoka, bo ma bardzo silny odruch ssania. Zupełnie nie mamy problemu z przystawianiem się do piersi, ssie pięknie, ale czasem chce sobie possać dla ssania, no i tu smoczek będzie niezastąpiony. Myślałam, że tego uniknę, ale życie zweryfikowało plany ;)

P.S. od porodu zjadłam już jabłko, dwa banany i dwa pudełka malin. Odpukać, ale nic nam się nie stało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 06:22

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko myśle o Tobie i o Mai cały czas:-))) juz dzis ją w końcu utulisz kochana :-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 07:01

Duchess lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ta sama sytuacja, bardzo silny odruch ssania, a fizycznie dla mnie niemożliwe jest za każdym razem dawać mu pierś jak chce sobie tylko possać.Dostaliśmy w szpitalu w ramach próbki smoczek Lovi, był fajnie opisany, małemu podpasował, do tego jest po prostu ładny, został.

LOVI_MARINE_15.jpg

Modelka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Martynika. Ja właśnie też dlatego smoczek kupić muszę - po pierwsze zwariuję podając mu ciągle pierś, a po drugie nie chcę, żeby pierś była usypiaczem i uspokajaczem :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelko jak Twoj synek ma na imię? Chyba nie pisalas? ;-) zdjęcie wrzucisz?

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka trzymam kciuki!!!
    Miło mi, że o mnie pamiętacie. Ja wczoraj miałam skórcze tak od 21:00, ale jak się położyłam po 23:00 to się wyciszyły. Do tego pogoniło mnie do wc, więc chyba organizm szykuje się do akcji :) Zobaczymy jak będzie dzisiaj :)

Kochane chciałam powiedzieć, że ja mam neta w komórce więc jak Ala zdecyduje się przywitać wreszcie z nami- rodzicami ;) to wszystkie forumowe ciotki zostaną o tym poinformowane :) Także bez obaw- pozostanę w kontakcie z naszym forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 07:24

weronikabp, Duchess, Edyta84, ivv, Agusia2312, Galanea, Effcia28 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Muszka trzymam kciuki!!!
    Miło mi, że o mnie pamiętacie. Ja wczoraj miałam skórcze tak od 21:00, ale jak się położyłam po 23:00 to się wyciszyły. Do tego pogoniło mnie do wc, więc chyba organizm szykuje się do akcji :) Zobaczymy jak będzie dzisiaj :)

Kochane chciałam powiedzieć, że ja mam neta w komórce więc jak Ala zdecyduje się przywitać wreszcie z nami- rodzicami ;) to wszystkie forumowe ciotki zostaną o tym poinformowane :) Także bez obaw- pozostanę w kontakcie z naszym forum :)
    Paulinko kciuki mocne :-) moze dzis lub jutro pewnie najpóźniej :-)

Paulina1986 lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka,te smoczki są w Smyku, obejrzyj sobie, w porównaniu do innych jest naprawdę estetyczny i ma różne fajne wzory.To, jak jest opisany też mnie przekonuje.
    Co do zapytania Weroniki o imię i zdjęcie Twojego malucha-z tego, co pamiętam chyba bardzo chronisz swoją prywatność, choć i ja bym chętnie zobaczyła bąbla :).Ale jeśli nie chcesz go pokazać-zrozumiem :).

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis tez zauwazylam jakas wysypke- ale jest tylko po lewej stronie plecow i na lewym boku troche. Pasuja do waszych opisow potowek ale w takim miejscu...?

• Duchess Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, trzymam kciuki! :-)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no muszka w końcu coś się ruszyło:) powodzenia i szybkiego porodu

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ