MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggda zgubiłaś kambel na naszej liście! była 2. urodziła 19 maja bodajże a termin miała na 2 czerwca.
MUCHA OGROMNE GRATULACJE!!! Czekamy na fotkę i relację.
Dziękuję madamama, mam nadzieję, że nie będzie to trwało długo.. Ile taki kryzys może potrwac? Chciałabym uniknąc sztucznego mleka. Ania dzisiaj nawet długo nie walczyła z cyckiem. Szkoda tylko, że większość czasu tylko ciumkała zamiast porządnie połykać mleczko. Ale parę porządnych łyków też było z lewej i prawej piersi. Trzymam ją po 15 minut przy jednej. Nie za krótko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 18:32
madamama lubi tę wiadomość
-
alexast wrote:Muszko gratuluję very much
dziewczyny ratunku. Od wczoraj boli mnie brzuch, taki promieniujący ból aż do sromu. Jakieś 2/3 godziny temu pojawiła się gorączka i skurcze, dość bolesne. Czy któraś z was tak miała?
nie mialam...ale kochana, Twoj opis brzmi tak ze warto to sprawdzic na ipmoze cos dzwignelas? ale od tego nie byloby goraczki:-(
trzymam kciuki aby szybko przeszlo!!! -
dziewczyny ratunku. Od wczoraj boli mnie brzuch, taki promieniujący ból aż do sromu. Jakieś 2/3 godziny temu pojawiła się gorączka i skurcze, dość bolesne. Czy któraś z was tak miała?
Alexast, niechcący polubiłam Twój post, zamiast cytować. Czy to nie Ty pisałaś wcześniej, że miałaś problem z brakiem krwawienia? Może to jest powiązane z tym bólem brzucha i gorączką. Może lepiej to sprawdzić, tak jak radzi Duchess? -
Galanea - boję się iść na ip, nie przeżyję tego jak mnie zostawią w szpitalu. Będę obserwowała to wszystko, jak będzie gorzej to najwyżej pójdę. Mój mąż wyczytał gdzieś, że to może być spowodowane zastojem pokarmu??? No fakt miałam miękkie piersi a teraz są twardsze. Skurcze nadal mam
-
nick nieaktualnyalexast wrote:Galanea - boję się iść na ip, nie przeżyję tego jak mnie zostawią w szpitalu. Będę obserwowała to wszystko, jak będzie gorzej to najwyżej pójdę. Mój mąż wyczytał gdzieś, że to może być spowodowane zastojem pokarmu??? No fakt miałam miękkie piersi a teraz są twardsze. Skurcze nadal mam
MagdaO lubi tę wiadomość
-
Byłaś może łyżeczkowana ?
Moja bratowa była łyżeczkowana, zle ja oczyscili i miala silne bole brzucha i goraczke. Musiala znowu.trafić na fotel. Mam nadzieje ze u Ciebie to chwilowe bóle.
-
Muszka tak bardzo chcialas urodzic i prosze jak zadzialalo
Gratuluje!
Alexast lepiej jedz na IP nie ma co ryzykowac zakazenia po porodzie.
Teraz sobie przypomnialam, ze ja po lyzeczkowaniu mialam bole jelita i skurcze straszne. Zwlaszcza przed wyproznieniem, ale przeszlo mi po paru dniach. NIe mialam goraczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 19:31
-
Witajcie kochane! w końcu udało mi się dorwać komputer:)
widzę że 17 był prawdziwy wysyp czerwcówek:))) gratuluje wszystkim mamusiom:))
my z Lenką przeżyłyśmy już podróż z Torunia do Łodzi. Lena wyluzowana spała a ja ze strachu dostawałam drgawek:D mamy za sobą też kolkowy epizod z kalafiorem..i uwierzcie od tej pory starym zwyczajem jem prawie tylko buły z masłem i gotowanego kurczaka:D Lena generalnie jest grzecznym dzieckiem chociaż na początku w szpitalu myślałam że to typowy wrażliwiec, ale to jednak tak źle na nią wpływał szpital.
Mamy tez troszkę problemów z wysypkami,ale emolium daje już rade.
Też się zaopatrzyłam w ten Femaltiker i kurcze jestem pod wrażeniem:) aż mała czasami nie chce się odkleić od cyca:D
Pozdrawiamy!Galanea, Duchess, MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ja chyba dzięki temu specyfikowi femaltiker odczułam zdecydowaną poprawę z laktacją
dzisiaj mały najada się i od razu po nim widać. nawet nie ściągałam żeby sprawdzić czy pobudzić bo od karmienia do karmienia cycki się ładnie napełniają
abym nie przechwaliła
zważyłam małego i waga ładnie w górę skoczyła od wczoraj
na golaska wczoraj ważyłam i było 3,61 a teraz jest w bodziaku i pieluszce 3,72
jak tak dalej pójdzie to ładnie nadrobi stracony czas
Galanea, Duchess, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Alexast tak jak piszą dziewczyny, podobną sytuację miała moja siostra. Po urodzeniu małej była łyżeczkowana, a po powrocie do domu dostała gorączki i źle się czuła. Zrobili jej drugie łyżeczkowanie. Więc warto chyba jechać na te ip i koniecznie sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:28
-
nick nieaktualnyFranek zasnal po calodziennej walce w sumie od 4 rano...spal tylko w ciagu dnia max pół godziny, teraz po kapieli zasnal i spi juz 20 minut,mam nadzieje ze pospi kilka godzin ;-( mialam dzis skoczyc do apteki po ten femaltiker ale z mezem na zmiane dzis go lulalismy bo rece odpadaly doslownie. Az sie boje co to bedzie jutro jak meza nie bedzie i jeszcze ta wizyta u lekarza,to bedzie hardcore jak sie nie uspokoi do jutra.
Martynika ta krostke co mial przemylam octeniseptem i zniknela! -
Dziewczyny ja też myślałam, że to ten trądzik a ja go też przegrzałam i też to te potówki, ale tylko na buźce ma
i powoli znikają
zaraz pójdę rumiankiem przetrę
żebym miała ten octenisept... a ja mam tylko spirytus a tak niebardzo po buźce...poza tym on i tak ma taką suchą cerę - jeszcze nie doszła do siebie od dnia narodzin...strasznie się łuszczy. Już nawet zamiast oliwki kupiłam krem emolientowy żeby go lepiej natłuścić
ale dopiero 2x go posmarowałam
oliwka nie dawała żadnych rezultatów...
Alexast też ejstem za tym, żebyś na ip jechała...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny