X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MUCHA GRATULACJE :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda zgubiłaś kambel na naszej liście! była 2. urodziła 19 maja bodajże a termin miała na 2 czerwca.

MUCHA OGROMNE GRATULACJE!!! Czekamy na fotkę i relację. ;)

Dziękuję madamama, mam nadzieję, że nie będzie to trwało długo.. Ile taki kryzys może potrwac? Chciałabym uniknąc sztucznego mleka. Ania dzisiaj nawet długo nie walczyła z cyckiem. Szkoda tylko, że większość czasu tylko ciumkała zamiast porządnie połykać mleczko. Ale parę porządnych łyków też było z lewej i prawej piersi. Trzymam ją po 15 minut przy jednej. Nie za krótko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 18:32

madamama lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko gratuluję very much

dziewczyny ratunku. Od wczoraj boli mnie brzuch, taki promieniujący ból aż do sromu. Jakieś 2/3 godziny temu pojawiła się gorączka i skurcze, dość bolesne. Czy któraś z was tak miała?

Galanea lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

dziewczyny ratunku. Od wczoraj boli mnie brzuch, taki promieniujący ból aż do sromu. Jakieś 2/3 godziny temu pojawiła się gorączka i skurcze, dość bolesne. Czy któraś z was tak miała?

nie mialam...ale kochana, Twoj opis brzmi tak ze warto to sprawdzic na ip :-( moze cos dzwignelas? ale od tego nie byloby goraczki:-(
    trzymam kciuki aby szybko przeszlo!!!

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

Alexast, niechcący polubiłam Twój post, zamiast cytować. Czy to nie Ty pisałaś wcześniej, że miałaś problem z brakiem krwawienia? Może to jest powiązane z tym bólem brzucha i gorączką. Może lepiej to sprawdzić, tak jak radzi Duchess?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda mogłabyś mnie dopisać do listy termin mam na 24 czerwca córcia Hania ;-)
    Dzięki

maggda, ivv lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - boję się iść na ip, nie przeżyję tego jak mnie zostawią w szpitalu. Będę obserwowała to wszystko, jak będzie gorzej to najwyżej pójdę. Mój mąż wyczytał gdzieś, że to może być spowodowane zastojem pokarmu??? No fakt miałam miękkie piersi a teraz są twardsze. Skurcze nadal mam :(

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Galanea - boję się iść na ip, nie przeżyję tego jak mnie zostawią w szpitalu. Będę obserwowała to wszystko, jak będzie gorzej to najwyżej pójdę. Mój mąż wyczytał gdzieś, że to może być spowodowane zastojem pokarmu??? No fakt miałam miękkie piersi a teraz są twardsze. Skurcze nadal mam :(
    Alexast koniecznie na Ip z gorączką kochana i jeszcze skurcze i bol...

MagdaO lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

Byłaś może łyżeczkowana ?
    Moja bratowa była łyżeczkowana, zle ja oczyscili i miala silne bole brzucha i goraczke. Musiala znowu.trafić na fotel. Mam nadzieje ze u Ciebie to chwilowe bóle.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha serdeczne GRATULACJE dla Ciebie <3

ggfxf7q.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka tak bardzo chcialas urodzic i prosze jak zadzialalo :) Gratuluje!

Alexast lepiej jedz na IP nie ma co ryzykowac zakazenia po porodzie.

Teraz sobie przypomnialam, ze ja po lyzeczkowaniu mialam bole jelita i skurcze straszne. Zwlaszcza przed wyproznieniem, ale przeszlo mi po paru dniach. NIe mialam goraczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 19:31

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka dzięki za zwrócenie uwagi na błąd :) później poprawię i dopisze Edytę

Alexast ja bym wolała jechać spr na ip bo z gorączką rożnie bywa :/

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • azi Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! w końcu udało mi się dorwać komputer:)
    widzę że 17 był prawdziwy wysyp czerwcówek:))) gratuluje wszystkim mamusiom:))
    my z Lenką przeżyłyśmy już podróż z Torunia do Łodzi. Lena wyluzowana spała a ja ze strachu dostawałam drgawek:D mamy za sobą też kolkowy epizod z kalafiorem..i uwierzcie od tej pory starym zwyczajem jem prawie tylko buły z masłem i gotowanego kurczaka:D Lena generalnie jest grzecznym dzieckiem chociaż na początku w szpitalu myślałam że to typowy wrażliwiec, ale to jednak tak źle na nią wpływał szpital.
    Mamy tez troszkę problemów z wysypkami,ale emolium daje już rade.
    Też się zaopatrzyłam w ten Femaltiker i kurcze jestem pod wrażeniem:) aż mała czasami nie chce się odkleić od cyca:D
    Pozdrawiamy!

Galanea, Duchess, MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja chyba dzięki temu specyfikowi femaltiker odczułam zdecydowaną poprawę z laktacją :) dzisiaj mały najada się i od razu po nim widać. nawet nie ściągałam żeby sprawdzić czy pobudzić bo od karmienia do karmienia cycki się ładnie napełniają :) abym nie przechwaliła :) zważyłam małego i waga ładnie w górę skoczyła od wczoraj :) na golaska wczoraj ważyłam i było 3,61 a teraz jest w bodziaku i pieluszce 3,72 :) jak tak dalej pójdzie to ładnie nadrobi stracony czas :)

Galanea, Duchess, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast tak jak piszą dziewczyny, podobną sytuację miała moja siostra. Po urodzeniu małej była łyżeczkowana, a po powrocie do domu dostała gorączki i źle się czuła. Zrobili jej drugie łyżeczkowanie. Więc warto chyba jechać na te ip i koniecznie sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:28

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek zasnal po calodziennej walce w sumie od 4 rano...spal tylko w ciagu dnia max pół godziny, teraz po kapieli zasnal i spi juz 20 minut,mam nadzieje ze pospi kilka godzin ;-( mialam dzis skoczyc do apteki po ten femaltiker ale z mezem na zmiane dzis go lulalismy bo rece odpadaly doslownie. Az sie boje co to bedzie jutro jak meza nie bedzie i jeszcze ta wizyta u lekarza,to bedzie hardcore jak sie nie uspokoi do jutra.

Martynika ta krostke co mial przemylam octeniseptem i zniknela!

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też myślałam, że to ten trądzik a ja go też przegrzałam i też to te potówki, ale tylko na buźce ma :) i powoli znikają :) zaraz pójdę rumiankiem przetrę :) żebym miała ten octenisept... a ja mam tylko spirytus a tak niebardzo po buźce...poza tym on i tak ma taką suchą cerę - jeszcze nie doszła do siebie od dnia narodzin...strasznie się łuszczy. Już nawet zamiast oliwki kupiłam krem emolientowy żeby go lepiej natłuścić :) ale dopiero 2x go posmarowałam :) oliwka nie dawała żadnych rezultatów...

Alexast też ejstem za tym, żebyś na ip jechała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:19

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi dobrze :-)
    2191if7.jpg

NataliaK, Edyta84, Margotka87, MonikaS, maggda, azi, Galanea, ivv, Tusia84, Agusia2312, Nalka, Marcysia86, Paulina1986, Bea_tina, Duchess, Judi2014, Niesforna, misia_k1, Evelineq lubią tę wiadomość

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna Polunia :-) Weronika piękną księżniczkę stworzyliście, taka kruszynka i jaką ciemną karnację ma. Po prostu cudo :-)

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Jaka śliczna Polunia :-) Weronika piękną księżniczkę stworzyliście, taka kruszynka i jaką ciemną karnację ma. Po prostu cudo :-)
    Dziękujemy :-))

‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ