MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Galanea no dobrze ale jest strasznie ciężko, szczerze nie myślałam że będzie aż tak ciężko
Ale zawsze marzyliśmy o 3 dzieci, dwójkę chcemy jedno po drugim a trzecie po jakiś 3 latach od tego drugiego
Ja brałam do końca ciąży witaminy dla kobiet w ciąży już nazwy nie pamiętam, teraz biorę LadeeVitGalanea, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
Hejka uff trochę mi zeszło czytania ale przeczytałam wszystko i nadrobiłam Was he he he i teraz nie wiem co komu miałam napisać
My nadal w szpitalu dzis chcieli nas wypuścić ale czekamy na poniedziałek na usg główki bo mały ma delikatnego krwiaczka po porodowego
Co do karmienia piersią to ratunku he he he od wczoraj mam go tyle że bliźniaki mogłabym nakarmićMały pięknie je i śpi po tym z 3 godziny - trochę się dziś martwię bo rano zrobił kupkę a to teraz to mocno pierdzi i tak trochę mu udaję się wykupać i nic po za tym - i nie wiem co robić ? Je tyle i kupy tez chyba powinny byc duże jak myslicie ? Nie płacze, nie boli go brzuszek tylko od rana kupki brak
Przyjdzie wieczorem pediatra to zapytam.
Ogólnie to już chciałabym być w domu ale wytrzymamy ten jeden dzień. Co do żółtaczki to nie ma - no chyba że jutro okaże się że ma wysoki poziomto nie wyjdziemy
-
i mnie dopadł kryzys laktacyjny.
Na razie jeszcze ściągam tyle żeby Anna się najadła ale co będzie potem? Ćwiczę systemem 7 5 3, mąż idzie kupić termofor i femaltiker a ja piję jeszcze herbatkę na laktację. Mam o tyle gorzej, że Anna za mało ssie i wcale nie pobudza laktacji. Będziemy próbować. Na wszelki wypadek kupię mm. W szpitalu mieli Nan pro 1, nie wiem czy dobre.
-
Nalka wrote:i mnie dopadł kryzys laktacyjny.
Na razie jeszcze ściągam tyle żeby Anna się najadła ale co będzie potem? Ćwiczę systemem 7 5 3, mąż idzie kupić termofor i femaltiker a ja piję jeszcze herbatkę na laktację. Mam o tyle gorzej, że Anna za mało ssie i wcale nie pobudza laktacji. Będziemy próbować. Na wszelki wypadek kupię mm. W szpitalu mieli Nan pro 1, nie wiem czy dobre.
U mnie leży na wszelki wypadek Bebilon 1, Ignaś dobrze znosi (lepiej i dłużej po mieszance śpi).
Nalka, nie przejmuj się chwilowym kryzysem, Ania na pewno pobudza, nawet mało ssąc i jeszcze będziesz narzekać na nawał, zobaczysz. Mleko "robi się" w głowie. Jeśli postanowiłaś karmić, to mleko będziesz miała, bo dla swojej małej je z powietrza stworzysz.weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za wszystkie rady, chyba mija kryzys, wybudziliśmy królewnę i zjadła, może nie jakoś bardzo dużo, ale zjadła, pomyślałam sobie, że przecież przez półtora dnia miała wzdęcia i robiła dużo mniej kupek i mało, więc może dziś nadrobiła?
Zobaczymy jak będzie dalej.
Ciekawe jak Muszka...
Monalisa napisz coś kochana..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 16:09
Galanea, Duchess, Edyta84, madamama lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj o 12:17 na swiat przyszla Majka. 10 punktow, 3200 wagi i 53 cm dlugosci
Przepraszam, ze sie wychylilam przed szereg. Wszystko poszlo jak Pan Bóg przykazal...wody, 9 godzin skurczy, 7 minut parciabez znieczulenia....tylko troszke trzeba bylo naciac.
Jutro cala resztatrzymam kciuki moooocno.
Galanea mala wcala taka wielka nie uroslaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 16:55
Edyta84, Bea_tina, Galanea, Duchess, weronikabp, onka79, Paula222, excella, maggda, MagdaO, Martynika, NataliaK, czekajajaca, Karola:), Tusia84, kambel, Kota, Paulina1986, ivv, Agusia2312, Judi2014, madamama, evas, Evelineq lubią tę wiadomość
-
Muszka, gratuluję, ale cudownie!!! To nas zaskoczyłaś
Pocieszyłaś mnie tą wagą malutkiej, może Zosia tez nie urosła jakoś drastycznie
Odpoczywaj teraz i czekamy na zdjęcia.
Pozostałe brzuchatki - jutro do dzieła!
Ps. Mam pytanie - Czy zdarzało Wam się, że po badaniu szyjki plamiłyście dłużej niż parę godzin? Ja dalej plamię na brązowo od wczorajszego porannego badania.weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
Muszka, gratulacje! Ucaluj Majeczke i pochwalcie sie fotka :-*
Galanea, ja w pierwszej ciazy plamilam po badaniach jak juz zsczelo robic sie rozwarcie i kazda interwencja tam to jak nie plamienie to odchodzacy czop. Lezalam tydz na wywolywaniu i badanie mialam codziennie;-)
ja do tej pory moje drogie mowilam ze mi sie nie spieszy z rodzeniem ale i mnie przyszla pora i zaczynam oficjalnie narzekac ze chce juz, ze chce zobaczyc synka, ze czuje sie juz za duza i srednio sprawna wiec jak nie 23 to 24 w noc swietojanska tez by bylo fajnie urodzicweronikabp, Galanea, NataliaK, ivv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pomocy,
jaki jest teraz hit dla pięciolatek?
chodzi mi konkretnie o zabawki? jakie lalki, czy postaci z bajek są na czasie?
(byle nie Monster High, bo tego nie kupię za żadne skarby!).
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Muszka gratulacje - szybko Ci poszło
Mi dziś wybiło 100% - termin na dziś a tu nadal ani widu ani słychuUpały straszne dają mi się we znaki, nogi napuchnięte jak balony i pocę się jak świnka. Wszyscy wyczekują kiedy się zacznie i zaczyna mi to działać na nerwy, bo sama pragnę mieć już Martynkę przy sobie a tak to ciągle myślę czy wszystko z nią w porządku.
Galanea, Duchess, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Mucha gratulacje !
Weronika u mnie kryzys laktacyjny trwał 4 dni...
A ja byłam dziś pierwszy raz na samodzielnym spacerku z FrankiemPrędzej chodziłam razem z mężem, jestem z siebie dumna. Jakoś zawsze boję się że będzie płakał...
Dziewczyny z brzuszkami lada moment i wy utulicie swoje pociechyGalanea, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Witamy serdecznie Maję i gratulacje dla Muszki od forumowych cioteczek
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja– Olivka29 maja
3 Bankierka – 21 maja – Staś Mateusz2 czerwca
4 vikus001 – 22 maja – Zuzia30 maja
5 Martynika – 23 maja – Artur4 czerwca
6 Judi2014 – 28 maja – Mikołaj4 czerwca
7 MonikaS – 30 maja– Piotruś5 czerwca
8 Paula222 – 31 maja >– Franek20 maja
9 Agusia2312 – 1 czerwca –Marcel25 czerwca
10 fler – 1 czerwca – Zuzia5 czerwca
11 MagdaO – 3 czerwca– Staś2 czerwca
12 eta – 3 czerwca – Ignaś22 czerwca
13 madamama – 4 czerwca – Ignaś9 czerwca
14 karolina1990 – 5 czerwca – Oliwia10 czerwca
15 NataliaK – 6 czerwca – Franek2 czerwca
16 Limerikowo – 6 czerwca – Karolinka29 maja
7 excella – 9 czerwca – Tymon26 czerwca
18 Nalka – 9 czerwca – Anna13 czerwca
19 alexast – 10 czerwca – Aleksander23 czerwca
20 weronikabp – 10 czerwca – Pola17 czerwca
21 Niesforna – 13 czerwca – Jaś19 czerwca
22 czekajajaca – 14 czerwca – Marcelinka6 czerwca
23 azi – 14 czerwca – Lenka14 czerwca
24 Tusia84 –15czerwca – Gabrysia, 25 czerwca
25 evas –16czerwca, – Bartoszek29 czerwca
26Mati1980 –17czerwca –Borys14 czerwca
27balonik – 17czerwca, – Adaś24 czerwca
28 nutka –17czerwca, Gabryś16 czerwca
29 sunset – 17czerwca, Joanna23 czerwca
30 Evelineq – 17czerwca – Hania11 czerwca
31 topa42 –18czerwca, – Borysek29 czerwca
32Modelka – 20czerwca, – chłopiec19 czerwca
33Mucha- 22czerwca,-Maja25czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
2 monalisa – 35 lat, Poznań 14 czerwca – Lenka
3 aneczka83 – Zielona Góra 14czerwca – Antoś
4 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
5 onka79– 35 lat, Birmingham, 22 czerwca – Martynka
6 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – Alicja Maria
7 Galanea- 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
8 ivv– 34 lata, 25 czerwca – Martynka
9 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – Helenka
10 Martusia– 26 lat, Londyn, 25 czerwca – Maksiu
11Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
12 monaaa- 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – Maksiu
13 Duchess – 34 lata, Warszawa, 27 czerwca – Oskar
14 kropka_10 – 28 czerwca – Nikoś
15 Ala29 – 30 czerwca – Mikołaj
16 maggda – 23 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – ZuziaGalanea, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny