X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Tusia normalnie z Ciebie SUPERMENKA! Jak Ty to wszystko ogarniasz, to ja nie wiem. Podziwiam Cię naprawdę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:08

Galanea, NataliaK, Tusia84, Duchess lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Galanea to fakt,ale tez po 40 tygodniu wiadomo ze lozysko sie starzeje szybciej a dzieci rosna do niebotycznych rozmiarow... ;-)

Wiem, bardzo się tego boję, ale nie przeskoczę, bo takie są zasady też u nas w szpitalu.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Wiem, bardzo się tego boję, ale nie przeskoczę, bo takie są zasady też u nas w szpitalu.
    Z drugiej strony po 40tygodniu sa tez czestsze wizyty a i Ty sama mozesz chodzic do szpitala po terminie na codzienne ktg :) wiec glowa do gory :) lepiejurodzic naturalnie w 42 tc niz miec wywolywanie,przynajmniej dzidziak sam wybierze ;-))

Galanea, Edyta84 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś tego mojego męża nie ma...
    szczerze dziewczyny to ja kąpię Piotrusia rzadziej niż co drugi dzień. Strasznie dużo mnie to zachodu kosztuje. łazienka jest tak mała, że tam nie mam jak z wanienką wejść więc kąpię małego w dużym pokoju w wanience na stojaku. po całej kąpieli mam mokry cały dywan bo oczywiście przy kąpieli pomaga mi Michaś :) a później oczywiście zanim małego ubiorę i oporządzę - że tak brzydko powiem - Michaś zdąży wykąpać wszystkie swoje samochodziki... to jest ten powód dla którego kąpię małego rzadziej...
    ale jak będą upały to chciał nie chciał będzie trzeba to robić nawet codziennie :) coś się wtedy wymyśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:12

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Z drugiej strony po 40tygodniu sa tez czestsze wizyty a i Ty sama mozesz chodzic do szpitala po terminie na codzienne ktg :) wiec glowa do gory :) lepiejurodzic naturalnie w 42 tc niz miec wywolywanie,przynajmniej dzidziak sam wybierze ;-))
    teraz co 2 dni mam ktg, a po tygodniu robią testy oxy, które mogą coś ruszyć.
    Liczę na to, że dziecko już nie rośnie teraz tak bardzo. Od trzech tygodni moja waga się nie zmienia, może nie będzie tak źle. Paula rodziła 2 tyg po terminie a dziecko ważyło około 3300.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea i inne dziewczyny brzuchatki - trzymam za Was kciuki żebyście szybko mogły utulić swoje słoneczka :) i czekam z niecierpliwością na zdjęcia Waszych maleństw :)

dzisiaj w nocy zbyt lekko ubrałam Piotrusia i teraz ma katarek - mam nadzieję, że szybko mu przejdzie bo szkoda żeby się męczył. Nie jest jeszcze źle - spać śpi spokojnie i jak cyckę ssie to też nie ma problemu, ale coś tam w nosku mu grucha a jakoś gruszką nie dałam rady zassać wszystkiego

Ciekawe jak tam Joasia Sunset i u niej samej? dzisiaj już nie będę jej głowy zawracać - jutro wyślę smsa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:22

Galanea, Edyta84, Duchess lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monika :)

Aż nieswojo już się czuję tu na forum, bo prawie same Mamusie, rozmowy o mleczku, kupkach i kolkach, a ja dalej się ciągam jak torba pełna kamieni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:25

Edyta84, weronikabp, Tusia84, evas, Mucha, Agusia2312, Duchess lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dzięki Monika :)

Aż nieswojo już się czuję tu na forum, bo prawie same Mamusie, rozmowy o mleczku, kupkach i kolach, a ja dalej się ciągam jak torba pełna kamieni :P
    aktycznie ostatnio tylko takie tematy... zaraz do nas dołączycie :) to ci coś na pocieszenie powiem - a ja już zaczynam za brzuszkiem tęsknić :)

Galanea, Edyta84, Duchess lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja Wam chyba nie pisałam jak u mnie w powiatowym szpitalu wygląda sytuacja z ktg. Otóż 2 tygodnie temu zadzwoniłam do położnej i chciałam się umówić na ktg, a ona do mnie, że jest z tym problem. Otóż dyrektor szpitala zabronił, kobietom z zewnątrz przychodzić sobie ot tak z ulicy i robić ktg i na razie tylko kobiety, które leżą na oddziale mają robione reszta nie. Ja mówię, ale jak to możliwe, to ja zaplacę itp. ona do mnie ,że dyrektor nie ustalił jeszcze stawki. Mało tego dowiedzialam się, że ginekolog do którego chodze prywatnie ma na odziale swoje prywatne ktg, za które sam zapłacił i też nie mogę z niego skorzystać, bo dyrektor odgrywa się na personelu. Moja położna mimo wszystko zrobiła dla jednej dziewczyny ktg i zostaa wezwana na dywanik i upomniana. Jak chcę iść na ktg to jedyne co mogę zrobić to iść na IP skłamac, że nie czuję ruchów dziecka, wtedy mnie przyjmują na oddział, ale na conajmniej 3 dni. TO JEST POLSKA WŁAŚNIE! MASAKRA!!1

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea zaraz do nas dołączysz :-)
    Tusiu jestes moim idolem ;-)

Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta nieźle. A może zgłosić to do NFZ-u oddziału lokalnego?

Edyta84 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS też o tym myślałam, jest nas kilkanaście dziewczyn w grupie to właśnie chcemy coś napisać. Tak być nie może. Mój ginekolog powiedział, że mam uważnie notować ruchy małej, jak bym wyczuła, że rusza się za mało lub za agresywnie to mam jechac na ip. Końcówka ciąży a takie stresy, nota bene dla kobiet w ciaży.

Galanea lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    MonikaS też o tym myślałam, jest nas kilkanaście dziewczyn w grupie to właśnie chcemy coś napisać. Tak być nie może. Mój ginekolog powiedział, że mam uważnie notować ruchy małej, jak bym wyczuła, że rusza się za mało lub za agresywnie to mam jechac na ip. Końcówka ciąży a takie stresy, nota bene dla kobiet w ciaży.
    a później w razie biedy reportaż w tvnie. Jak zawsze czekają aż bieda będzie...i pytanie - co trzeba było zrobić żeby takiej biedy nie było... masakra jakaś. ktoś tam chyba rozum postradał...

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No świństwo po prostu, takie postępowanie jest w ogóle prawnie dopuszczalne? Może jeszcze prywatnie na KTG za 30 zł chodzić co drugi dzień, bo nie leży się na patologii? No brak słów.

Galanea już niedługo dołączysz do nas. Jeszcze trochę, cierpliwości.:)

Tusia już masz dużą wprawę, prawdziwa dumna Mama i Pani Domu. Mam nadzieję, że jeśli uda nam się miec trzecie maleństwo to też będę tak ogarniać. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:50

Edyta84, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS tak jak piszesz musi się stać tragedia, żeby zrobić porzadek, tam gdzie teoretycznie on powinien być. Pociesza mnie fakt, że moja kruszynka codziennie daje o sobie znać.

MonikaS lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ja też chcę dołączyć do Was ;-)
    Galanea jeszcze troszkę i będziemy też rozmawiać o laktacji i kupkach, oczywiście pozostałe brzuchatki też :-)

Galanea, Nalka, Duchess lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż wrócił i synek daje czadu :) ten starszy oczywiście. Zawsze tak się cieszy, że mało domu nie rozniesie :) a dla mnie kończy się to bólem głowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:59

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapie malego codziennie,jak sie denerwuje placzac to jest caly mokry:D dzis kupilam mu mydelko oilatum bo od pudru w zaglebieniach i jego faldkach ktorych sie dorobil ciezko umyc sama woda :D juz nie mowie o myciu szyji-ktorej z reszta nie ma :D haahha moj maz mowi na Franka -czlowiek kciuk :D jak wpiszecie w google to zobaczycie jak wyglada ;-)

Kurde obcinalam malemu paznokcie i lekko go drasnelam przy skorce..krew sie troche polala :-( kurde nie chcialam, a on ma jeden palec taki dziwny i ten paznokietek ehh :-( ale mi go szkoda :-( a nie widac zeby go bolalo, ale mnie boli jak na niego patrze ;-(

Galanea, Edyta84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tez dzis obcinalam 1 raz :-) obyło sie bez krwi ale stres miałam ogromny, używam nożyczek TT bardzo fajne.
    Za to kręgosłup mnie zaczyna bolec :-(

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Weronika ja obcinalam 2 raz! I taka gafa no :(
    Mnie tez pobolewa kregoslup ale to od noszenia malego,ciekawe jak bedzie dalej jak on narazie wazy "jedyne"4,5 kg :D

weronikabp lubi tę wiadomość

‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ