MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Na tym etapie życia to bez wątpienia najpiękniejszy zapach
Dobra kochane ja zmykam, bo jak akcja mi się rozkręci to będę niewyspanaA tak być nie może hahaha
Drogie mamy przespanych nocy życze, a nam brzuchatkom skurczybyków.
Do jutraGalanea, MonikaS, Duchess, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Czesc mamuski, wczoraj przed 18 zrobili mi cc i na swiat przyszla Iga. Wazyla 4300 i ma mnostwo wlosow
ja dosc ciezko znosilam dzisiaj bol i moj maz musial mi pomagac w opiece nad mala. Nie mam jeszcze mleka duzo wiec mala dokarmiam butelka
Galanea, weronikabp, excella, Bea_tina, Tusia84, madamama, Modelka, Paulina1986, evas, NataliaK, Judi2014, Edyta84, MonikaS, RewolucjaSięDzieje, Duchess, Agusia2312, Paula_29, Mucha, MagdaO, czekajajaca, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKota gratulacje kochana
))
My znowu pospalysmy prawie 4 h, padłam razem z Polą po 8, zobaczymy jak dalej noc..
Muszko cudownych snów w domku
Monalisa nie zapominamy o Was i przesyłamy mnóstwo dobrej energii, nie wiedząc co sie dzieje...
Dobranoc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 00:11
Galanea, Tusia84, evas, Mucha lubią tę wiadomość
-
Kota wielkie Gratulacje
musisz małą bardzo dużo i często przystawiać a ona rozkręci laktacje moja Gabi wisiała na piersi po cc bardzo dużo i obyło się bez dokarmiania a na 3 dobe już czułam że zaczyna się nawał i Gabi zaczęła przybierać na wadze
Exella mi dzisiaj przez całą noc też coś jedna pierś bardzo słabo nabiera
tylko u mniej prawa.. Nie wiem o co chodzi nie miałam tak wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 06:03
-
Kota gratuluję! Wszystkiego dobrego dla Was
Ja mam znowu chwilę zwątpienia. Wczoraj mieliśmy kolejną wizytę laktacyjną, na której moje dziecko zechciało zachowywać się jak noworodek idealny i wyssało mi z piersi 60ml bez grymasów, efektywnie, nie zasypiając. Cud laktacyjny wręcz. Doradczyni pożyczyła nam wagę, by jak to określiła, stopniowo odstawiać butlę i pod kontrolą przechodzić na samą pierś. Cała w skowronkach byłam.
Dzisiaj od czwartej rano (kiedy sam wstał z rykiem) walka, próby dobudzenia bo zasnął przy piersi po chwili, przystawianie, odstawianie i gimnastyka. Po ponad pół godzinie tego cyrku z piersi wyssał 10 ml. Poryczałam się jak bóbr i podałam butlę.Jest mi normalnie, po ludzku przykro.
-
nick nieaktualnyA my mamy problem bo Franek nie chce spac gdzie indziej jak tylko przy mnie. Kurde przez ponad 2 tyg nie bylo problemu,spal sam,teraz mu sie przestawilo i niewiem jak sobie z tym poradzic. W nocy juz wszystkiego probowalam wlacznie ze sciagnieciem i wsadzeniem swojej koszuli do wozka. Dodatkowo z mezem chyba jakis maly kryzys,chodzi wsciekly jak osa bo sie nie wysypia,ale kto powiedzial ze bedzie inaczej...wiadomo ze z dziecmi tak jest,szczegolnie takimi malutkimi...
-
Witam w ten słoneczny poranek
U nas noc minęła w miarę spokojnie. Bartosz do 3 marudził i ciągle domagał się piersi. Potem zasnął i spał prawie do 7teraz zjadł i znowu śpi
Mnie czeka dziś wizyta u gin. Muszę w końcu zdjąć szwy. Nie byłam nacinana, ale malutkie pęknięcie było i położna założyła mi 2 szwy. Zobaczymy jak to wyjdzie organizacyjnie, zabieram ze sobą starszego syna, żeby został z małym pod gabinetem. Oby Bartoszek był grzeczny.
Kota serdeczne gratulacje, niech Igunia zdrowo rośnie -
Natalia,dlatego ja męża oddelegowalam do innego pokoju i sama wstaje do małego. Wcześniej tez chodził wściekły jak nie mógł się wyspać i wytlukl mi trochę naczyń taki był nieprzytomny,nie dało się z nim wytrzymać. Teraz jest spokojny i zadowolony. Niestety faceci nie są stworzeni do opieki nad niemowletami,tylko my. Mój mąż to nawet nigdy nie słyszał jak mały budził się na jedzenie,musiałam go budzić żeby mi go podal,na czas karmienia dalej zasypial,choć trwa tylko kilka minut i znów ledwo go mogłam dobudzic żeby ponosił...
weronikabp lubi tę wiadomość
-
NataliaK wrote:A my mamy problem bo Franek nie chce spac gdzie indziej jak tylko przy mnie. Kurde przez ponad 2 tyg nie bylo problemu,spal sam,teraz mu sie przestawilo i niewiem jak sobie z tym poradzic. W nocy juz wszystkiego probowalam wlacznie ze sciagnieciem i wsadzeniem swojej koszuli do wozka. Dodatkowo z mezem chyba jakis maly kryzys,chodzi wsciekly jak osa bo sie nie wysypia,ale kto powiedzial ze bedzie inaczej...wiadomo ze z dziecmi tak jest,szczegolnie takimi malutkimi...
teraz juz nie moge sobie pozwolic na takie spanie, jak zasnie Tymek przy cycku to zaraz go odkladam, bo uwagi domaga sie pierwszy synek i jeść trzebaTrzymam kciuki oby Franek zaczał sypiac normalnie
evas lubi tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:
Exella mi dzisiaj przez całą noc też coś jedna pierś bardzo słabo nabiera
tylko u mniej prawa.. Nie wiem o co chodzi nie miałam tak wcześniej
no własnie, ja miałam taki problem z pierwszym synem, ale to było juz pod koniec mojego karmienia. mały miał z 6 miesiecy i tak mi pogryzł lewego cycka ze co raz rzadziej go do niej przystawialam. ale teraz jest ok. mały ładnie ciagnie z jednej i drugiej piersi a tu takie coś. moze kupie cos na laktacje to wroci cyc do normy.
-
o tym samym pomyślałam, że kupić coś na laktację ogólnie pokarmu mam na tyle że Gabi się najada i nie było problemu i nie wiem dlaczego tak się nagle stało bo ja też na zmianę przystawiałam raz prawa raz lewa... może teraz przystawię kilka raz do tej co mniej nabiera to może też coś ruszy,a jak się nie naje to doje z tej pełnej
weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:o tym samym pomyślałam, że kupić coś na laktację ogólnie pokarmu mam na tyle że Gabi się najada i nie było problemu i nie wiem dlaczego tak się nagle stało bo ja też na zmianę przystawiałam raz prawa raz lewa... może teraz przystawię kilka raz do tej co mniej nabiera to może też coś ruszy,a jak się nie naje to doje z tej pełnej
Ja właśnie zaczełam tak robić, jak Tymek wstaje to przystawiam od razu do tej co mam mniej pokarmu żeby trochę ją pobudził. a pózniej daje drugiego cycka. Kupię może ten femaltiker co dziewczyny chwalą, zobaczymy czy coś da.