X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu, ja tak robię, że gdy w którejś piersi mam mniej pokarmu to dostawiam częściej małego, albo laktatorem pobudzam. Pije tez herbatkę Bocianek.

Bartuś dziś w nocy nie wiem jakim cudem, ale obrócił się w poprzek łóżka. Spał między nami, a obudził się głową do taty i nogami do mnie.

Tusia84, misia_k1 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryzysu ciag dalszy. bylam wczoraj tak wykonczona a maz po przyjsciu z pracy zamiadt mi pomoc to wyszedl z domu i wrocil po 20 i zastal mnie jak kolysalam mala. i z bezsilnosci plakalam. Spodziewalam sie jakiegos wsparcia a tu co? pretensje ze sobie problemy wymyslam i jedyne co do mnie nalezy to opieka nad dzieckiem. No jasne- przeciez pranie, sprzatanie i cieply obiad robia sie same. To nic ze nie mam czasu nawet wlosow sobie umyc. Najchetniej bym go wczoraj wywalila z domu tak mnie wkurzyl.

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny. Jejku jakie ładne słoneczko za oknami.
    Kota Wielkie Gratulacje! Niech Igusia rośnie zdrowo!
    Ja nadal w dwupaku, tak sobie myslę że te Hanki to strasznie uparte są ;-) ale dzisiaj mam bardzo dobry humor, dużo energii co mnie bardzo cieszy. Wczoraj przyszła do mnie paczka niespodzianka, moja przyjaciółka przesłała mi cały karton ciuszków dla mojego maleństwa po swojej rocznej córeczce Zojce. Takie śliczne rzeczy. Właśnie się piorą. Taką fajną niespodziankę mi zrobiła. Moja wariatka.
    Widzę, że u Was dalszy ciąg kryzysów, dziewczyny jesteście dzielne i sobie poradzicie z tymi kryzysami laktacyjnymi. Potem my będziemy sie Was ciągle dopytywać co i jak :-)
    Przykro mi, ze nie macie do końca takiego wsparcia w swoich partnerach jakiej powinnyście oczekiwać. Ale wiadomo faceci są z Marsa. Ja sama mówię do męża że niech sobie nie myśli, ze ja będę wszystko przy dzidzi robiła. Niby rozumie i się deklaruje. Mam nadzieję, że dotrzyma słowa. Boję się takich sytuacji jak u Karoliny.
    Karolinko po Twoim poście, mam ochotę krzyczeć- jak on tak mógł się zachować, nie rozumiem. Dziewczyno skacz z gotowaniem obiadków, sprzataniem zajmij się sobąi Oliwką. A on niech idzie na obiad gdzie indziej i tak wychodzi. Zdenerwowałam się troszkę na niego!

Brzuchatki jak tam sytuacja?

Dziewczyny dziękujemy za kciuki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 09:18

Galanea lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, współczuję. Kopnij męża, córa się sama nie zrobiła, niech tatuś się ogarnie i pomaga!

Martynika, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek mamusie i brzucholki :D
    Kota gratuluje i dużo zdrówka wam życzę ;D

Mam pytanie do ciężaróweczek, a mianowicie czy was przy kucaniu kłuje na dole, tak jak jest kość od spojenia łonowego

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • alexast Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bardzo ci współczuję. Weź okrzycz męża. Powinien ci pomagać. Jeśli nie to nie sprzątaj, obiad zrób tylko dla siebie.

Mój mąż ma teraz szkołę życia. Został w domu sam z Olkiem. Mały budzi się co dwie godziny. Świetnie sobie daje radę. Ale jest ponoć wykończony bo niewyspany.

Dziewczyny po cc czy wy też macie problem z opróżnieniem się? Ja mam straszny problem.

Kota - gratuluję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 10:11

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy serdecznie Igę i gratulacje dla Koty od forumowych cioteczek <3

Witamy na świecie :)

1 leniuta29 – 13 maja- Olivka <3 29 maja
    2 kambel- 19 maja- Kaja <3 12 czerwca
    3 Bankierka- 21 maja- Staś Mateusz <3 2 czerwca
    4 vikus001- 22 maja- Zuzia <3 30 maja
    5 Martynika- 23 maja- Artur <3 4 czerwca
    6 Judi2014- 28 maja- Mikołaj <3 4 czerwca
    7 MonikaS- 30 maja- Piotruś <3 5 czerwca
    8 Paula222- 31 maja- Franek <3 20 maja
    9 Agusia2312- 1 czerwca- Marcel <3 25 czerwca
    10 fler- 1 czerwca- Zuzia <3 5 czerwca
    11 MagdaO- 3 czerwca- Staś <3 2 czerwca
    12 eta- 3 czerwca- Ignaś <3 22 czerwca
    13 madamama- 4 czerwca- Ignaś <3 9 czerwca
    14 karolina1990- 5 czerwca- Oliwia <3 10 czerwca
    15 NataliaK- 6 czerwca- Franek <3 2 czerwca
    16 Limerikowo- 6 czerwca- Karolinka <3 29 maja
    17 excella- 9 czerwca- Tymon <3 26 czerwca
    18 Nalka- 9 czerwca- Anna <3 13 czerwca
    19 alexast- 10 czerwca- Aleksander <3 23 czerwca
    20 weronikabp- 10 czerwca- Pola <3 17 czerwca
    21 Niesforna- 13 czerwca- Jaś <3 19 czerwca
    22 czekajajaca- 14 czerwca- Marcelinka <3 6 czerwca
    23 azi- 14 czerwca- Lenka <3 14 czerwca
    24 Tusia84- 15 czerwca- Gabrysia <3 25 czerwca
    25 evas- 16 czerwca- Bartoszek <3 29 czerwca
    26 Mati1980- 17 czerwca- Borys <3 14 czerwca
    27 balonik- 17 czerwca- Adaś <3 24 czerwca
    28 nutka- 17 czerwca- Gabryś <3 16 czerwca
    29 sunset- 17 czerwca- Joanna <3 23 czerwca
    30 Evelineq- 17 czerwca- Hania <3 11 czerwca
    31 topa42- 18 czerwca- Borysek <3 29 czerwca
    32 Modelka- 20 czerwca- chłopiec <3 19 czerwca
    33 Mucha- 22 czerwca- Maja <3 25 czerwca
    34 Kota- 23czerwca- Iga <3 26 czerwca

Oczekujemy z niecierpliwością :)

1 AISAK- 26lat, woj.Lubelskie, 11 czerwca - Hania <3
    2 monalisa- 35lat, Poznań, 14 czerwca - Lenka <3
    3 aneczka83- Zielona Góra, 14 czerwca - Antoś <3
    4 Róża- 27lat, 19 czerwca - chłopiec <3
    5 onka79- 35 lat, Birmingham, 22 czerwca - Martynka <3
    6 Paulina1986- 28lat, Wielkopolanka, 23 czerwca - Alicja Maria <3
    7 Galanea- 28lat, Olsztyn, 23 czerwca - Zosia <3
    8 Edyta84- 24 czerwca - Hania <3
    9 ivv- 34lata, 25 czerwca - Martynka <3
    10 Margotka87- 26lat, 25 czerwca (lub 2.07) - Helenka <3
    11 Martusia- 26lat, Londyn, 25 czerwca - Maksiu <3
    12 monaaa- 29lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) - Maksiu <3
    13 Duchess- 34lat, Warszawa, 27 czerwca - Oskar <3
    14kropka_10- 28 czerwca - Nikoś <3
    15 Ala29- 30 czerwca - Mikołaj <3
    16 maggda- 23lat, woj. Kuj-pom. 2 lipca - Zuzia <3

Mucha lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy mi pomaga, wstaje do malej itd. ale to jego gadanie tak mnie zdenerwowalo. Zero zrozumienia. Zamiast jakos mnie pocieszyc, przytulic i np zaproponowac ze on zajmie sie mala a ja mam czas dla siebie-

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

Dziewczyny po cc czy wy też macie problem z opróżnieniem się? Ja mam straszny problem.

Alexast ja miałam straszny problem w szpitalu się nie załatwiłam przez te wszystkie dni dostałam czopek ale zabrałam go już do domu bo to było w dniu wypisu.. po nim jakoś się załatwiłam.. ale kolejne dni to był istny koszmar.. dostawałam takich bóli jelit, że z tego powodu prawie po ścianach chodziłam.. wszystko mi się zatrzymało gazy wzdęcia nic ze mnie nie schodziło to był koszmar, już się naczytałam o uszkodzeniu jelita w czasie cesarki i byłam przekonana, że mnie to spotkało.. poszłam do apteki po czopki glicerynowe bo kolejny 3 dni i nie mogłam się załatwić. W aptece kobieta dała mi ziarenka babki jajowatej, piję je codziennie rano na czczo, jedna miarką na szklankę wody, nie są smaczne ale tak mi pomogły, że teraz czuję, że żyję wszystko powoli wraca do normy
    to wygląda tak i nie ma przeciwwskazań w ciąży i przy karmieniu piersią
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f26c8e894ee7.png

i jeszcze do mam z problemem hemoroidów położna wczoraj mi powiedziała że te wszystkie kremy procto-glivenor i cała reszta to nie pomogą. Mówiła,że trzeba kupić najstarsze sprawdzone czopki na hemoroidy i że przy karmieniu one są przeciwwskazane ale że nie zaszkodzą dziecku bo nie będziemy stosowały ich stale, mówiła że 2, 3 dni stosowania i już będzie duża poprawa. Tylko nazwa wyleciała mi z głowy bo podała kilka ale zaraz w necie poszukam

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po cc mam problem z wypróżnianiem, dodam że 4 dni po tym jak byłam w domu juz to mnie czesto bolał żoładek i wtedy miałam rozwolnienia, ale ból był niemiłosierny a pożniej znowu na odwrót czyli zatwardzenia... teraz troche lepiej jest juz..

Ciężaróweczka powodzenia :) Kota gratulacje ale duzy szkrab :):*

Mamusie w czym kąpiecie wasze maleństwa , ja narazie mam Oilatum ale chce teraz kupic cos innego . Może wy stosujecie cos inego sprawdzonego?? :)

Galanea, Edyta84 lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Natalia,dlatego ja męża oddelegowalam do innego pokoju i sama wstaje do małego. Wcześniej tez chodził wściekły jak nie mógł się wyspać i wytlukl mi trochę naczyń taki był nieprzytomny,nie dało się z nim wytrzymać. Teraz jest spokojny i zadowolony. Niestety faceci nie są stworzeni do opieki nad niemowletami,tylko my. Mój mąż to nawet nigdy nie słyszał jak mały budził się na jedzenie,musiałam go budzić żeby mi go podal,na czas karmienia dalej zasypial,choć trwa tylko kilka minut i znów ledwo go mogłam dobudzic żeby ponosił...

Tak jak napisala madamama-dzieci sie same nie zrobily. A ja nie chce byc matka polka wiecznie umordowana bo tatus jest spiacy. Ja tez jestem spiaca :) i tez zmeczona a jakos tak nie stekam, mam zamiar wyjsc ze stereotypu ze kobieta to gary i dziecko a maz to co?nie ma takiej opcji,kocham mojego Frania ale chce zebysmy sie zajmowali obydwoje bo sie zajade i wcale nie bede szczesliwa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 10:52

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki i Ciężarówki!

Noc spokojna, budzona jedynie przez kota, dzieci nadal zero :P
    Na 13:30 KTG. Ech, te dziewczyny uparte, nie chcą wyjść.

NataliaK, weronikabp, Tusia84, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - ja znam ispagul. Dziękuję za radę. Dzisiaj dostałam czopek. Jak będę już w domu to sobie go kupię :)

dziewczyny crp spadło z 10,7 do 6 :) a hemoglobina podskoczyła z 7 do 11. Mam nadzieję, że jutro crp jeszcze spadnie i będę mogła iść do domu

Mucha, Tusia84, weronikabp, NataliaK, Edyta84, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja chetnie poznam te nazwy czokow, wiec jak uda Ci sie cos znalezc to daj znac...ja chwilowo biore hemorectal, bo juz w szpitalu mi go podawali. Co do wyproznien to naciecie krocza tez nie pomaga w zalatwieniu sprawy i boje sie napiac.

Noc w domku boska (tfu,tfu), dwa razy wstawalam na karmienie, mala zjadala i zaraz zasypiala :) rano ze trzy razy prawie pod rzad chciala jesc i ciagle jej bylo malo, ale teraz zasnela i mam nadzieje, ze chwile pospi.

Na meza nie moge marudzic bo wzial 3 tygodnie wolnego i bardzo sie stara i pomaga.

Opisalabym Wam porod, ale musze do tego znalezc chwilke i usiasc do komputera.

Maluszki Pan z brzuszkami upraszane sa do opuszczenia tymczasowych miejsc zamieszkania.

Milego dnia :)

Martynika, Tusia84, weronikabp, NataliaK, Edyta84, Galanea, evas, onka79 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    dzień doberek mamusie i brzucholki :D
    Kota gratuluje i dużo zdrówka wam życzę ;D

Mam pytanie do ciężaróweczek, a mianowicie czy was przy kucaniu kłuje na dole, tak jak jest kość od spojenia łonowego

Maggda mnie nic nie kłuje przy kucaniu, ale przy chodzeniu, leżeniu to już tak. Ale rzadko, wczoraj może kilka razy się zdarzyło ;-)

Galanea powodzenia na KTG, trzymam &&& żeby jakieś skurczyki się zapisały ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 12:09

Galanea, maggda lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś i jego dupcia, chcieliby bardzo podziękować cioci Weronice, że podpowiedziała durnej matce, żeby odparzenia przemywać wacikiem z wodą. Pupcia dalej odparzona ale wygląda o niebo lepiej :D

NataliaK, Mucha, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze - ciekawe co z Monalisą?

Mucha lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Staś i jego dupcia, chcieliby bardzo podziękować cioci Weronice, że podpowiedziała durnej matce, żeby odparzenia przemywać wacikiem z wodą. Pupcia dalej odparzona ale wygląda o niebo lepiej :D
    Te wszystkie chusteczki sa o kant tylka :P najlepiej tylek pod kran albo wlasnie wacik z woda :)

Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta ja już o chodzeniu nie wspominam bo to masakra jakaś od wczoraj :/ najgorzej dupcie podnieść z łóżka bo momentalnie czuje wszystko i skurczyki co 15- 10 min ale nic dalej

Galanea życzę powodzenia na ktg

no właśnie co się dzieje z Aisak i monalisa :? ma ktoś z nimi kontakt? Monalisa nawet nie ma bieżącego wykresu :/

Edyta84, Galanea lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moge Wam do pupy polecic krem / masc linomag. tanszy od bepanthenu a lepszy.

excella lubi tę wiadomość

‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ