X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u pozostałych brzuchatek Duchess, Onka, Paulina, ju nie wspomnę o Monalisie i AISAK. Dziewczyny odezwijcie się ;-)
    Ivv co tam u Ciebie?

Duchess lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ja moge Wam do pupy polecic krem / masc linomag. tanszy od bepanthenu a lepszy.
    Ja mialam probki linomagu i nie kupilabym tego za nawet najmniejsze pieniadze. za to bepanthen dla mnie super :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nudny dzień dzisiaj. Właśnie usypiam starszego synka, młodszy śpi, ale zaraz będę budzić na jedzenie. może jak go nakarmię to wszyscy we 3 pośpimy. miałam wyjść z nimi na spacer, ale na korytarzu ten remont robią i sama nie wiem jak ja się z nimi wszystkimi wytarabanię z domu - wózek, rower i dwójka dzieciaków z czego jeden jak powiesz nie dotykaj ściany to dotknie jej ot tak sprawdzić co się stanie heheh :) a znowu jak nic nie powiem to i tak dotknie :) a tam jakieś malowania itd :) chyba zrezygnuję - chociaż poczekamy zobaczymy.
    najgorsze, że mąż ostatnio późno z roboty wraca i nawet wieczorem juz nie ma jak wyjść , bo zanim zje, zanim się ogarnie to już jest zbyt późno. Szkoda mi Michasia, że przez to wszystko musi ze mną w domu się kisić ehh
    poza tym i ja Piotrusia przeziębiłam. Durna to durna - zostawiłam go na noc w krótkim bodziaku - co prawda pod 2 kocykami, ale się odkrywwał. Teraz męczy się biedactwo z katarkiem. Teraz śpi i jest ok, ale w nocy się troszkę namęczył zanim usnął. Tą gruszką ciężko było cokolwiek odessać... jednak jak dla mnie aspirator do noska jest skuteczniejszy. będę musiała się zaopatrzyć chyba, że znajdę końcówki do tego co miałam przy Michasiu. o - zaraz poszukam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:26

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, końcówki znalazłam a Michaś śpi :) idę Piotrusia do karmienia budzić

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS budzic dziecko do karmienia,boze!:D moj jakby nie dostal jedzenia na czas to by sciany pekly :D ma zegar w brzuszku chyba ;-)

fler, MonikaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Staś i jego dupcia, chcieliby bardzo podziękować cioci Weronice, że podpowiedziała durnej matce, żeby odparzenia przemywać wacikiem z wodą. Pupcia dalej odparzona ale wygląda o niebo lepiej :D
    Na zdrowie :-) polecam w domu wszystkim zapomnieć o chusteczkach nawilżających to ulga dla wszystkich dupć ;-)

Edyta84, evas, MagdaO, NataliaK, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    MonikaS budzic dziecko do karmienia,boze!:D moj jakby nie dostal jedzenia na czas to by sciany pekly :D ma zegar w brzuszku chyba ;-)

NataliaK święte słowa

Do mamuś rozpakowanych pisałyście coś o niemieckim środku na kolki czy możecie przypomnieć nazwę bo teść wraca z niemiec to by kupił niestety zaczęły się u nas kolki i Zuzia cały dzień i noc jest na rączkach i płacze.

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam drogie mamy i widzę, że wszystkie prawie jednomyślnie stwierdzacie, że chusteczki nawilżające to nic dobrego, najlepiej waciki i woda. A ja mam chyba z 4 opakowania chusteczek kupionych, różnych firm. U mnie w szpitalu panie na oddziale noworodkowym zakazują stosowania właśnie tych chusteczek. Więc chyba wypakuję z torby te chusteczki, zostawię tylko te waciki :-)
    Moja szpitalna torba pęka w szwach, ja nie wiem czy się nie przepakować w walizkę, a dodam, ze u nas nie trzeba mieć ciuszków dla maleństwa, tylko na wyjście.

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta w szpitalach jest różnie ja słyszałam że na koernika w Krakowie nie trzeba mieć nic dla mamy i dziecka a okazało się inaczej. Dobrze że miałam swoje podkłady na łóżko, wkładki poporodowe, ubranka dla dziecka były tylko dostępne pampersy dla dziecka i to tylko rozmiar 2 a dla mojej kruszynki i 1 były duże. Torba nie jest wiele większa a radze zabrać ze sobą takie rzeczy albo spakować drugą torbę którą mąż zawsze bedzie mógł zabrać.

Edyta84 lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja używam chusteczek z rossmana te różowe, są o tyle spoko, bo nie są aż tak "mokre"(wcześniej miałam pampersa). Ale zgadzam się, czasem zdarza mi się przemyć okupowaną pupcie. Ale polecam te rossmanowe, bo są spoko, ja używam i małemu nie szkodzą. Za to zaszkodził mu krem bambino dla dzieci! To jest dla mnie mega dziwne:/ no ale odparzenie zeszło po 2 dniach smarowania bepanthenem. A tak to używam zwykłego F18 i jest gicior:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler to krople sab simplex.

• fler Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Fler to krople sab simplex.

dziękuję bardzo

Bea_tina ja też używam tych różowych z rossmana i dolewam do opakowania troszkę wody i sprawa załatwiona są wystarczająco mokre :)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bepanthen jest dobry, nie mówie że nie. Linomag u nas się sprawdza- zależy co komu odpowiada. Co do budzenia na karmienie to muszę się zgodzić z Natalią- u nas by chyba sąsiedzi wezwali opiekę społeczną taki by był wrzask :)
    U nas nie sprawdziły się chusteczki dada- ale nie te pojedyńczo pakowane tylko mają tam takie po dwa opakowania, z bawełną czy czymś takim- poprostu masakra. Nie dość że nie dało się ich normalnie wyciągać z pudełka to jeszcze nic nie wycierały. Teraz mam pampersa i są ok. Ale po chusteczce i tak wycieram na sucho a co jakiś czas przecieram zwilżonym wacikiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 14:25

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadeszła wiekopomna chwila :-) :-) :-)
    Po wczorajszym masażu szyjki przez położną całą noc miałam z głowy, bo rozpierał mnie brzuch i krzyże niemiłosiernie. A od rana skurcze, teraz już co 8 minut. Dzwoniłam do szpitala, mam czekać aż będę co 5 i jazda :-) Na razie ból do przeżycia, boję się co będzie dalej.

Trzymajcie kciuki!!!

Pozdrawiam :-)

MagdaO, maggda, Judi2014, excella, Mucha, Paulina1986, Agusia2312, Karola:), weronikabp, Tusia84, Galanea, Edyta84, misia_k1, czekajajaca, Bea_tina, Duchess, Martynika, evas lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, powodzenia, nie daj się bólowi ;)

onka79 lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • excella Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Na zdrowie :-) polecam w domu wszystkim zapomnieć o chusteczkach nawilżających to ulga dla wszystkich dupć ;-)

O tak, my w domu też tylko woda i waciki. Teraz zamowilam.chusteczki małe flanelowe żeby nimi myć. Bo wacikow za duzo idzie :)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona powodzenia i trzymam kciuki:-)

onka79 lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka miało być... aj to pisanie z kom...

onka79 lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK a widzisz mój to może spać i głód mu nie przeszkadza. Zawsze o tej porze dnia przesypia 4 do 5 godzin. Zaczęłam go wybudzać bo najzwyczajniej w świecie tak być nie może, za mało przybiera na wadze i takie długie drzemki... zanim go obudziłam postanowiłam sprawdzić jak tam z pokarmem stoimy. z jednej ściągnęłam 60 z drugiej 10. ściągnęłabym więcej, ale już mi zbrzydło hihi ale tak jak niektóre z Was również mam w jednej mniej w drugiej więcej :/ a no i tym nakarmiłam a teraz kupka idzie

onka powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:14

onka79 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, powodzenia. Mocne kciuki oby poszło raz, dwa :):)

onka79 lubi tę wiadomość

‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ