MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Duchess wrote:Hej
u mnie nadal cisza, jutro jade na.pierwsze Ktg ale nie łudze sie ze od podlaczenia tego urzadzenia dostanę skurczy
nastroj troche mi siadl ale nie bede Wam tu marudzic. Czekamy na nasze maluszki i juz
przesylam tez gorace buziaki wszystkim maluszkom po zewnetrznej stronie brzuszka :-*
Duchess ale te forum po to jest żeby wzajemnie się wspierać, bo nikt inny Cię tak nie zrozumie jak inne brzuchatki i mamy, które to przeżyły. Ja ostatnio też miałam doła, ale dziewczyny z forum mnie pocieszyły. Kochana zajmij się czymś co lubisz, nie wiem poczytaj książke, zjedz czekoladki, umów sie z przyjaciółka. Najgorsze co może być to siedzieć i się zastanawiać kiedy sie to wszystko zacznie.weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość
-
Edyta84 wrote:Duchess ale te forum po to jest żeby wzajemnie się wspierać, bo nikt inny Cię tak nie zrozumie jak inne brzuchatki i mamy, które to przeżyły. Ja ostatnio też miałam doła, ale dziewczyny z forum mnie pocieszyły. Kochana zajmij się czymś co lubisz, nie wiem poczytaj książke, zjedz czekoladki, umów sie z przyjaciółka. Najgorsze co może być to siedzieć i się zastanawiać kiedy sie to wszystko zacznie.
Dzieki Edytko za slowa otuchy, ja juz tyle czekoladek zjadlam ze jutro do szpitala chyba w dresach pojade bo wszystkie spodnie ciazowe za ciasne
takze cóż...czekam dalej na spotkanie z synkiem
milego popoludnia!Galanea, weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:ja na poczatku wywolywania porodu mialam skurcze po 90%, odczuwac jako bolesne zaczelam od 115
To do jakich wartości dochodzą skurcze? Bo ja myślałam, że wartością graniczną jest 100. -
Ja profilaktycznie przemywam pupę woda z rumiankiem. Twarz zresztą też.
Od początku mam tak, ze z jednego cycka mniej mleka leci z drugiego trzy razy więcej. Spokojnie odciągam z prawej 20 ml a z lewej 60. Jak raz nie ściągnęłam to następnym razem ściągnęłam po 160 ml. Poszło do zamrażalnika..
Anna zjada od 30 w porywach do 80. Zazwyczaj jest to 50 - 60 ml. Szkoda tylko, że je prawie godzinę..
Ivv mnie skurcze nie bolały wcale. Skurcze co 3 minuty a je ze łzami w oczach pytałam dlaczego ich nie czuję. Potem okazało się, że główka jest już nisko i rozwarcie na dwa palce. dopiero od 2,5 palców zaczęłam czuć ból.weronikabp, ivv, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Kurcze, dalej mam te twardnienia dość częste, a po dzisiejszym badaniu szyjki dość mocno plamię żywą krwią i jakby skrzepami. To normalne?
Galanea lubi tę wiadomość
-
Hej! Dawno mnie nie było.
Galanea jak ja zobaczyłam krew to pojechałam do szpitala i się okazało że właśnie rodzę. A skurcze miałam takie, jak zawsze czyli ból jak na okres ale nie były mocne a 100 %. Tyle, że ja badania nie miałam wcześniej więc ciężko powiedzieć jak jest u Ciebie.Galanea lubi tę wiadomość
-
No właśnie nie wiem co myśleć, bo skurcze mam bezbolesne, takie b-h, a plamienie jest ewidentnie po badaniu, bo lekarka wyjęła palec i mi pokazała cały we krwi. Tyle, że po ostatnim badaniu to było brązowawe plamienie. No nic, zobaczę co z tego wyniknie
Weronika - mówią, że szyjka skrócona i rozwarcie na palec.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Galanea życzę Ci żeby to był początek porodu:)
Wszystkim świeżo upieczonym mamom serdecznie gratuluję. Tym nierozpakowanym szybkiego porodu:)
Ja walczę z moim niejadkiem. Nie sądziłam że karmienie może być takie stresujące. Ale wierzę, że w końcu się uda:) cycki też się stawiają bo chyba coś z jednym niedobrego się dzieje ale trzeba zacisnąć zęby i próbować.Galanea, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
Mam zdjęcia tylko w telefonie a jakoś mi z niego się nie wstawia. Postaram się na komputer przerzucić jak będzie chwila:) zobaczysz u Ciebie też szybko pójdzie. Masz już rozwarcie i jakieś skurcze to już chyba pójdzie. Ja nawet nie wiedziałam że mam rozwarcie. Zupełnie nic nie czułam a jak pojechałam do szpitala to się okazało że są 4 cm
wszystko jest możliwe. Może za parę godzin będziesz tulić swoją kruszynkę
Galanea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny