X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess do gory głowa :-)
    Galanea - porodowe skurcze na pewno bolą :-) ale u Ciebie juz sie zaczęło skoro 2 cm rozwarcia, wiec kto tam wie :-)

Galanea, Duchess, Edyta84 lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, dopiero doczytalam, ze Onka rodzi - trzymam kciuki mocno zacisniete!!!

dzieki Weronika :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:58

weronikabp, onka79, NataliaK lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Hej :-) u mnie nadal cisza, jutro jade na.pierwsze Ktg ale nie łudze sie ze od podlaczenia tego urzadzenia dostanę skurczy ;-) nastroj troche mi siadl ale nie bede Wam tu marudzic. Czekamy na nasze maluszki i juz :-)

przesylam tez gorace buziaki wszystkim maluszkom po zewnetrznej stronie brzuszka :-*

Duchess ale te forum po to jest żeby wzajemnie się wspierać, bo nikt inny Cię tak nie zrozumie jak inne brzuchatki i mamy, które to przeżyły. Ja ostatnio też miałam doła, ale dziewczyny z forum mnie pocieszyły. Kochana zajmij się czymś co lubisz, nie wiem poczytaj książke, zjedz czekoladki, umów sie z przyjaciółka. Najgorsze co może być to siedzieć i się zastanawiać kiedy sie to wszystko zacznie.

weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatku wywolywania porodu mialam skurcze po 90%, odczuwac jako bolesne zaczelam od 115

Galanea lubi tę wiadomość

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmykam na spotkanie z położną.

Miłego popołudnia dziewczyny :-)

Galanea, weronikabp, Duchess, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Duchess ale te forum po to jest żeby wzajemnie się wspierać, bo nikt inny Cię tak nie zrozumie jak inne brzuchatki i mamy, które to przeżyły. Ja ostatnio też miałam doła, ale dziewczyny z forum mnie pocieszyły. Kochana zajmij się czymś co lubisz, nie wiem poczytaj książke, zjedz czekoladki, umów sie z przyjaciółka. Najgorsze co może być to siedzieć i się zastanawiać kiedy sie to wszystko zacznie.

Dzieki Edytko za slowa otuchy, ja juz tyle czekoladek zjadlam ze jutro do szpitala chyba w dresach pojade bo wszystkie spodnie ciazowe za ciasne ;-)
    takze cóż...czekam dalej na spotkanie z synkiem :-)

milego popoludnia!

Galanea, weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ja na poczatku wywolywania porodu mialam skurcze po 90%, odczuwac jako bolesne zaczelam od 115

To do jakich wartości dochodzą skurcze? Bo ja myślałam, że wartością graniczną jest 100.

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja profilaktycznie przemywam pupę woda z rumiankiem. Twarz zresztą też. :)
    Od początku mam tak, ze z jednego cycka mniej mleka leci z drugiego trzy razy więcej. Spokojnie odciągam z prawej 20 ml a z lewej 60. Jak raz nie ściągnęłam to następnym razem ściągnęłam po 160 ml. Poszło do zamrażalnika..

Anna zjada od 30 w porywach do 80. Zazwyczaj jest to 50 - 60 ml. Szkoda tylko, że je prawie godzinę..

Ivv mnie skurcze nie bolały wcale. Skurcze co 3 minuty a je ze łzami w oczach pytałam dlaczego ich nie czuję. Potem okazało się, że główka jest już nisko i rozwarcie na dwa palce. dopiero od 2,5 palców zaczęłam czuć ból.

weronikabp, ivv, Edyta84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    To do jakich wartości dochodzą skurcze? Bo ja myślałam, że wartością graniczną jest 100.

Paulina, o ile dobrze pamietam z pierwszego porodu to w trakcie tej wlasciwej akcji skurcze byly i 160.

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dalej mam te twardnienia dość częste, a po dzisiejszym badaniu szyjki dość mocno plamię żywą krwią i jakby skrzepami. To normalne?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skurcz skurczowi nierowny,niektore na 70 czy 60 sa rownie bolesne :P ja juz te porodowe-porodowe wcale nie mialam na stowe czy ponad a bolalo jak...mocno :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kurcze, dalej mam te twardnienia dość częste, a po dzisiejszym badaniu szyjki dość mocno plamię żywą krwią i jakby skrzepami. To normalne?
    Galanea cieżko powiedzieć bo mi mówili ze leci gdyz szyjka sie skraca, ale Twoja jest juz zgładzona, tak ?

• balonik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dawno mnie nie było.
    Galanea jak ja zobaczyłam krew to pojechałam do szpitala i się okazało że właśnie rodzę. A skurcze miałam takie, jak zawsze czyli ból jak na okres ale nie były mocne a 100 %. Tyle, że ja badania nie miałam wcześniej więc ciężko powiedzieć jak jest u Ciebie.

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem co myśleć, bo skurcze mam bezbolesne, takie b-h, a plamienie jest ewidentnie po badaniu, bo lekarka wyjęła palec i mi pokazała cały we krwi. Tyle, że po ostatnim badaniu to było brązowawe plamienie. No nic, zobaczę co z tego wyniknie :)

Weronika - mówią, że szyjka skrócona i rozwarcie na palec.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea życzę Ci żeby to był początek porodu:)

Wszystkim świeżo upieczonym mamom serdecznie gratuluję. Tym nierozpakowanym szybkiego porodu:)
    Ja walczę z moim niejadkiem. Nie sądziłam że karmienie może być takie stresujące. Ale wierzę, że w końcu się uda:) cycki też się stawiają bo chyba coś z jednym niedobrego się dzieje ale trzeba zacisnąć zęby i próbować.

Galanea, Edyta84 lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (Nie) dziękuję Balonik ;) Chciałabym, żeby u mnie poszło tak szybko i sprawnie jak u Ciebie :)

Kiedy zobaczymy zdjęcie maluszka? :>

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zdjęcia tylko w telefonie a jakoś mi z niego się nie wstawia. Postaram się na komputer przerzucić jak będzie chwila:) zobaczysz u Ciebie też szybko pójdzie. Masz już rozwarcie i jakieś skurcze to już chyba pójdzie. Ja nawet nie wiedziałam że mam rozwarcie. Zupełnie nic nie czułam a jak pojechałam do szpitala to się okazało że są 4 cm :) wszystko jest możliwe. Może za parę godzin będziesz tulić swoją kruszynkę:)

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, fajnie by było :)

Napisała AISAK, jutro rano dostaje kolejną kroplówkę, jeśli nic samo nie ruszy, to cc. Wymęczy się dziewczyna, długo ją trzymają.

Tusia84, weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea kciuki za rozkręcenie akcji :)

mamuśki podajecie witaminę D i K czy samą D ???

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Galanea kciuki za rozkręcenie akcji :)

mamuśki podajecie witaminę D i K czy samą D ???
    Od 8 doby D+ K ;-)

MagdaO, Nalka lubią tę wiadomość

‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ