X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess do gory głowa :-)
    Galanea - porodowe skurcze na pewno bolą :-) ale u Ciebie juz sie zaczęło skoro 2 cm rozwarcia, wiec kto tam wie :-)

Galanea, Duchess, Edyta84 lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, dopiero doczytalam, ze Onka rodzi - trzymam kciuki mocno zacisniete!!!

dzieki Weronika :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:58

weronikabp, onka79, NataliaK lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Hej :-) u mnie nadal cisza, jutro jade na.pierwsze Ktg ale nie łudze sie ze od podlaczenia tego urzadzenia dostanę skurczy ;-) nastroj troche mi siadl ale nie bede Wam tu marudzic. Czekamy na nasze maluszki i juz :-)

przesylam tez gorace buziaki wszystkim maluszkom po zewnetrznej stronie brzuszka :-*

Duchess ale te forum po to jest żeby wzajemnie się wspierać, bo nikt inny Cię tak nie zrozumie jak inne brzuchatki i mamy, które to przeżyły. Ja ostatnio też miałam doła, ale dziewczyny z forum mnie pocieszyły. Kochana zajmij się czymś co lubisz, nie wiem poczytaj książke, zjedz czekoladki, umów sie z przyjaciółka. Najgorsze co może być to siedzieć i się zastanawiać kiedy sie to wszystko zacznie.

weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatku wywolywania porodu mialam skurcze po 90%, odczuwac jako bolesne zaczelam od 115

Galanea lubi tę wiadomość

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmykam na spotkanie z położną.

Miłego popołudnia dziewczyny :-)

Galanea, weronikabp, Duchess, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Duchess ale te forum po to jest żeby wzajemnie się wspierać, bo nikt inny Cię tak nie zrozumie jak inne brzuchatki i mamy, które to przeżyły. Ja ostatnio też miałam doła, ale dziewczyny z forum mnie pocieszyły. Kochana zajmij się czymś co lubisz, nie wiem poczytaj książke, zjedz czekoladki, umów sie z przyjaciółka. Najgorsze co może być to siedzieć i się zastanawiać kiedy sie to wszystko zacznie.

Dzieki Edytko za slowa otuchy, ja juz tyle czekoladek zjadlam ze jutro do szpitala chyba w dresach pojade bo wszystkie spodnie ciazowe za ciasne ;-)
    takze cóż...czekam dalej na spotkanie z synkiem :-)

milego popoludnia!

Galanea, weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ja na poczatku wywolywania porodu mialam skurcze po 90%, odczuwac jako bolesne zaczelam od 115

To do jakich wartości dochodzą skurcze? Bo ja myślałam, że wartością graniczną jest 100.

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja profilaktycznie przemywam pupę woda z rumiankiem. Twarz zresztą też. :)
    Od początku mam tak, ze z jednego cycka mniej mleka leci z drugiego trzy razy więcej. Spokojnie odciągam z prawej 20 ml a z lewej 60. Jak raz nie ściągnęłam to następnym razem ściągnęłam po 160 ml. Poszło do zamrażalnika..

Anna zjada od 30 w porywach do 80. Zazwyczaj jest to 50 - 60 ml. Szkoda tylko, że je prawie godzinę..

Ivv mnie skurcze nie bolały wcale. Skurcze co 3 minuty a je ze łzami w oczach pytałam dlaczego ich nie czuję. Potem okazało się, że główka jest już nisko i rozwarcie na dwa palce. dopiero od 2,5 palców zaczęłam czuć ból.

weronikabp, ivv, Edyta84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    To do jakich wartości dochodzą skurcze? Bo ja myślałam, że wartością graniczną jest 100.

Paulina, o ile dobrze pamietam z pierwszego porodu to w trakcie tej wlasciwej akcji skurcze byly i 160.

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dalej mam te twardnienia dość częste, a po dzisiejszym badaniu szyjki dość mocno plamię żywą krwią i jakby skrzepami. To normalne?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skurcz skurczowi nierowny,niektore na 70 czy 60 sa rownie bolesne :P ja juz te porodowe-porodowe wcale nie mialam na stowe czy ponad a bolalo jak...mocno :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kurcze, dalej mam te twardnienia dość częste, a po dzisiejszym badaniu szyjki dość mocno plamię żywą krwią i jakby skrzepami. To normalne?
    Galanea cieżko powiedzieć bo mi mówili ze leci gdyz szyjka sie skraca, ale Twoja jest juz zgładzona, tak ?

• balonik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dawno mnie nie było.
    Galanea jak ja zobaczyłam krew to pojechałam do szpitala i się okazało że właśnie rodzę. A skurcze miałam takie, jak zawsze czyli ból jak na okres ale nie były mocne a 100 %. Tyle, że ja badania nie miałam wcześniej więc ciężko powiedzieć jak jest u Ciebie.

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem co myśleć, bo skurcze mam bezbolesne, takie b-h, a plamienie jest ewidentnie po badaniu, bo lekarka wyjęła palec i mi pokazała cały we krwi. Tyle, że po ostatnim badaniu to było brązowawe plamienie. No nic, zobaczę co z tego wyniknie :)

Weronika - mówią, że szyjka skrócona i rozwarcie na palec.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea życzę Ci żeby to był początek porodu:)

Wszystkim świeżo upieczonym mamom serdecznie gratuluję. Tym nierozpakowanym szybkiego porodu:)
    Ja walczę z moim niejadkiem. Nie sądziłam że karmienie może być takie stresujące. Ale wierzę, że w końcu się uda:) cycki też się stawiają bo chyba coś z jednym niedobrego się dzieje ale trzeba zacisnąć zęby i próbować.

Galanea, Edyta84 lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (Nie) dziękuję Balonik ;) Chciałabym, żeby u mnie poszło tak szybko i sprawnie jak u Ciebie :)

Kiedy zobaczymy zdjęcie maluszka? :>

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zdjęcia tylko w telefonie a jakoś mi z niego się nie wstawia. Postaram się na komputer przerzucić jak będzie chwila:) zobaczysz u Ciebie też szybko pójdzie. Masz już rozwarcie i jakieś skurcze to już chyba pójdzie. Ja nawet nie wiedziałam że mam rozwarcie. Zupełnie nic nie czułam a jak pojechałam do szpitala to się okazało że są 4 cm :) wszystko jest możliwe. Może za parę godzin będziesz tulić swoją kruszynkę:)

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, fajnie by było :)

Napisała AISAK, jutro rano dostaje kolejną kroplówkę, jeśli nic samo nie ruszy, to cc. Wymęczy się dziewczyna, długo ją trzymają.

Tusia84, weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea kciuki za rozkręcenie akcji :)

mamuśki podajecie witaminę D i K czy samą D ???

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Galanea kciuki za rozkręcenie akcji :)

mamuśki podajecie witaminę D i K czy samą D ???
    Od 8 doby D+ K ;-)

MagdaO, Nalka lubią tę wiadomość

‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ