X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Weroniką bolało mnie dopiero mniej więcej od 4cm, przy 7 albo 8 powiedziałam mężowi, że już wiem dlaczego te kobiety na salach tak jęczą i że też niedługo zacznę :) Póki co czuję się jakby mnie ktoś zgwałcił :| Ale powoli dochodzę do siebie :)

a tak w ogóle to jak szłam ze szpitala do samochodu (a musiałam zaparkować dość daleko, bo nie było miejsc) to musiałam wyglądać komicznie - każdy krok rozważny (bo szyjka tak kłuła, że ledwo szłam) i do tego nogi z dala od siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:26

Galanea, Edyta84, Paulina1986 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    a tak w ogóle to jak szłam ze szpitala do samochodu (a musiałam zaparkować dość daleko, bo nie było miejsc) to musiałam wyglądać komicznie - każdy krok rozważny (bo szyjka tak kłuła, że ledwo szłam) i do tego nogi z dala od siebie :)

Dokładnie tak samo dzisiaj miałam i to po zwykłym zbadaniu szyjki.
    Ivv, może jednak będą efekty :) Trzymam kciuki!

ivv, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzi dziś moja mama, a ja sprawdzam co ile mam napinania - żeby jej powiedzieć czy ma wracać do domu czy spać u nas - i mówię "co to za skurcze bez bólu pleców?? tak to ja mogę rodzić:)" i w tym samym momencie zabrakło mi słów tak mnie plecy zabolały :) Ale wszystko ucichło, więc kazałam jej jechać.

I teraz miałam dwa tak samo bolesne skurcze, ale w odstępie jakiś 15 minut. Ale iskierka nadziei jest :D

Biorę się za maszynę do szycia, bo muszę stanik do karmienia przeszyć przy drutach bo wyłażą - miałam to zrobić rano, ale.. ta iskierka :)

Edyta84, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea za Ciebie też trzymam - 26.06. - fajna data :)

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia tak jak pisze Weronika, witamina K od 8 doby zycia ;-)+D od poczatku :-)

Dzis przyszlo do mnie zamowienie z gemini,kurde dorobia sie na mnie niezle,kolejne 500 zl zostawilam i to po prostu kupujac same rzeczy dla Franka w wiekszej ilosci tj po 2-3 szt ;-) ale za to uznali mnie chyba juz za stalego klienta i dostalam kilka gratisow ;-) witaminy dla mnie i Franka,krem na slonce od 1 dnia zycia, itp ;-))

weronikabp lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea życze ci żeby cos sie ruszylo:) !!

Galanea lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jaki ten krem od 1 dnia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno mocno trzymam kciuki za Galanee, Duchess, Ivv, Edytę :-) dziewczyny niech się dzieje, zakończmy te listę :-))

Ps. Nie moge nie pomyśleć o Monalisie w tej chwili....wierze ze sie odezwie.

Galanea, Edyta84, Duchess lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia jaki ten krem od 1 dnia?
    Linomag. A kupilam tez ziajke-mam cala serie i te kosmetyki sa naprawde ok.
    Wlasnie kurde co z ta Monalisa...:/

• ivv Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdzałam, że ostatni raz odzywała się 10 dni temu, to faktycznie dawno...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Weronika dziękuję za trzymanie kciuków i wiarę, że w końcu się zacznie.
    Monalisa odezwij się, bo my tu wszystkie się o Ciebie martwimy.
    Ja po spotkaniu z położną. Powiedziała mi, że u nas czeka się tydzień po terminie, żeby zacząć coś działać. Lekarz prowadzący najprawdopodobniej na jutrzejszej wizycie da mi skierowanie do szpitala i będę musiała w przyszły wtorek się zgłosić na oddział. A na oddziale badania, ktg itp. A potem wywoływanie porodu poprzez balonik i oksytocynę.
    Bardzo bym chciała żeby poród sam się zaczął, a nie był indukowany. Zobaczymy co jutro powie mój ginekolog

Galanea, Duchess, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że jutro mam swoje pierwsze ktg. Moja położna powiedziała, żebym jutro do niej na dyżur na 15 przyszła. Ale się cieszę. Muszę Wam powiedzieć,że miałam dziś super dzień, mimo braku skurczy :-)
    Super mimo tego, że pokłóciłam się jakieś pół godziny temu z mężem, ale o co...
    O SEKS. Uparciuch jeden ;-)

Galanea, Duchess, weronikabp, Paulina1986, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, dziękujemy za kciuki :) Miło by było, żeby udało nam się urodzić bez żadnych wspomagaczy ;)

Edyta, to Ty masz czas do wtorku, a ja do poniedziałku. Oby coś się ruszyło do tego czasu. Twardnienia mam nadal, ale rzadziej i są bezbolesne. Cóż, nie łudzę się, że coś się dzieje, ale może macica zaczęła trochę ćwiczyć przynajmniej ;)

Edyta84, ivv, Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) Jeśli któraś ma córeczkę to zapraszam do obejrzenia sukieneczki do chrztu, mam do sprzedania, Ja chrzciłam w niej córkę teraz w czerwcu więc jest na świeżo :) nowiutka i śnieżnobiała :)
    http://olx.pl/oferta/sukienka-do-chrztu-r-62-CID88-ID6hNGh.html

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, to Ty masz czas do wtorku, a ja do poniedziałku. Oby coś się ruszyło do tego czasu. Twardnienia mam nadal, ale rzadziej i są bezbolesne. Cóż, nie łudzę się, że coś się dzieje, ale może macica zaczęła trochę ćwiczyć przynajmniej ;)[/QUOTE]

Ja też chcę żeby zaczęło się samo, nie chcę mieć wywoływania. No ale, mamy tyle do gadania co nic, ah te nasze ciążowe życzenia. Galanea właśnie Twoja macica ładnie zaczyna się przygotowywać do porodu. Super :-)

Galanea, Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dali czas do poniedziałku - to co? Mężowie gotowi? :D

Edyta84, Galanea, Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Mi też dali czas do poniedziałku - to co? Mężowie gotowi? :D

Mój nie gotowy :-(

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to standardowo mamusiom życzymy przespanych i spokojnych nocy, a nam brzuchatkom na odwrót.

Dobrej nocki, do jutra ;-)

Galanea, ivv, Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

Duchess lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Dziewczyny skurcz skurczowi nierowny,niektore na 70 czy 60 sa rownie bolesne :P ja juz te porodowe-porodowe wcale nie mialam na stowe czy ponad a bolalo jak...mocno :D

tak kochana, ale z tego co zrozumialam to Paulina pytala czy licznik na urzadzeniu ktg konczy sie na 100 przy liczeniu sily skurczu no i wlasnie odp ze z tego co pamietam to nie:-) sily i rodzaku odczuwanego bolu nie komentuje, to bardzo indywidualne, wiem :-) poza tym zmiana tematu bo zaczynam sie bac porodu :-)

jutro moje pierwsze ktg i moze cos powiedza pozytywnego ze np mam skurcze ktorych nie czuje i ze lada chwila urodze i ze juz niedlugo bedziemy wssystkue tutaj rozmawiac juz tylko o wiaminkach, pampersach i szczepionkach :-)

dobrej nocki wszystkim zycze i do jutra! buziaczki

NataliaK, Galanea, weronikabp, Martynika, Paulina1986, ivv, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ