MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Z Weroniką bolało mnie dopiero mniej więcej od 4cm, przy 7 albo 8 powiedziałam mężowi, że już wiem dlaczego te kobiety na salach tak jęczą i że też niedługo zacznę
Póki co czuję się jakby mnie ktoś zgwałcił
Ale powoli dochodzę do siebie
a tak w ogóle to jak szłam ze szpitala do samochodu (a musiałam zaparkować dość daleko, bo nie było miejsc) to musiałam wyglądać komicznie - każdy krok rozważny (bo szyjka tak kłuła, że ledwo szłam) i do tego nogi z dala od siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:26
Galanea, Edyta84, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:a tak w ogóle to jak szłam ze szpitala do samochodu (a musiałam zaparkować dość daleko, bo nie było miejsc) to musiałam wyglądać komicznie - każdy krok rozważny (bo szyjka tak kłuła, że ledwo szłam) i do tego nogi z dala od siebie
Dokładnie tak samo dzisiaj miałam i to po zwykłym zbadaniu szyjki.
Ivv, może jednak będą efektyTrzymam kciuki!
ivv, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
Siedzi dziś moja mama, a ja sprawdzam co ile mam napinania - żeby jej powiedzieć czy ma wracać do domu czy spać u nas - i mówię "co to za skurcze bez bólu pleców?? tak to ja mogę rodzić
" i w tym samym momencie zabrakło mi słów tak mnie plecy zabolały
Ale wszystko ucichło, więc kazałam jej jechać.
I teraz miałam dwa tak samo bolesne skurcze, ale w odstępie jakiś 15 minut. Ale iskierka nadziei jest
Biorę się za maszynę do szycia, bo muszę stanik do karmienia przeszyć przy drutach bo wyłażą - miałam to zrobić rano, ale.. ta iskierkaEdyta84, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia tak jak pisze Weronika, witamina K od 8 doby zycia
+D od poczatku
Dzis przyszlo do mnie zamowienie z gemini,kurde dorobia sie na mnie niezle,kolejne 500 zl zostawilam i to po prostu kupujac same rzeczy dla Franka w wiekszej ilosci tj po 2-3 sztale za to uznali mnie chyba juz za stalego klienta i dostalam kilka gratisow
witaminy dla mnie i Franka,krem na slonce od 1 dnia zycia, itp
)
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
Weronika dziękuję za trzymanie kciuków i wiarę, że w końcu się zacznie.
Monalisa odezwij się, bo my tu wszystkie się o Ciebie martwimy.
Ja po spotkaniu z położną. Powiedziała mi, że u nas czeka się tydzień po terminie, żeby zacząć coś działać. Lekarz prowadzący najprawdopodobniej na jutrzejszej wizycie da mi skierowanie do szpitala i będę musiała w przyszły wtorek się zgłosić na oddział. A na oddziale badania, ktg itp. A potem wywoływanie porodu poprzez balonik i oksytocynę.
Bardzo bym chciała żeby poród sam się zaczął, a nie był indukowany. Zobaczymy co jutro powie mój ginekolog
Galanea, Duchess, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Zapomniałam dodać, że jutro mam swoje pierwsze ktg. Moja położna powiedziała, żebym jutro do niej na dyżur na 15 przyszła. Ale się cieszę. Muszę Wam powiedzieć,że miałam dziś super dzień, mimo braku skurczy
Super mimo tego, że pokłóciłam się jakieś pół godziny temu z mężem, ale o co...
O SEKS. Uparciuch jedenGalanea, Duchess, weronikabp, Paulina1986, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Weronika, dziękujemy za kciuki
Miło by było, żeby udało nam się urodzić bez żadnych wspomagaczy
Edyta, to Ty masz czas do wtorku, a ja do poniedziałku. Oby coś się ruszyło do tego czasu. Twardnienia mam nadal, ale rzadziej i są bezbolesne. Cóż, nie łudzę się, że coś się dzieje, ale może macica zaczęła trochę ćwiczyć przynajmniejEdyta84, ivv, Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie
Jeśli któraś ma córeczkę to zapraszam do obejrzenia sukieneczki do chrztu, mam do sprzedania, Ja chrzciłam w niej córkę teraz w czerwcu więc jest na świeżo
nowiutka i śnieżnobiała
http://olx.pl/oferta/sukienka-do-chrztu-r-62-CID88-ID6hNGh.html -
Edyta, to Ty masz czas do wtorku, a ja do poniedziałku. Oby coś się ruszyło do tego czasu. Twardnienia mam nadal, ale rzadziej i są bezbolesne. Cóż, nie łudzę się, że coś się dzieje, ale może macica zaczęła trochę ćwiczyć przynajmniej
[/QUOTE]
Ja też chcę żeby zaczęło się samo, nie chcę mieć wywoływania. No ale, mamy tyle do gadania co nic, ah te nasze ciążowe życzenia. Galanea właśnie Twoja macica ładnie zaczyna się przygotowywać do porodu. SuperGalanea, Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Dziewczyny skurcz skurczowi nierowny,niektore na 70 czy 60 sa rownie bolesne
ja juz te porodowe-porodowe wcale nie mialam na stowe czy ponad a bolalo jak...mocno
tak kochana, ale z tego co zrozumialam to Paulina pytala czy licznik na urzadzeniu ktg konczy sie na 100 przy liczeniu sily skurczu no i wlasnie odp ze z tego co pamietam to nie:-) sily i rodzaku odczuwanego bolu nie komentuje, to bardzo indywidualne, wiempoza tym zmiana tematu bo zaczynam sie bac porodu
jutro moje pierwsze ktg i moze cos powiedza pozytywnego ze np mam skurcze ktorych nie czuje i ze lada chwila urodze i ze juz niedlugo bedziemy wssystkue tutaj rozmawiac juz tylko o wiaminkach, pampersach i szczepionkach
dobrej nocki wszystkim zycze i do jutra! buziaczkiNataliaK, Galanea, weronikabp, Martynika, Paulina1986, ivv, evas lubią tę wiadomość