X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, Onka, Onka :)

onka79 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka powodzenia !!;)

Dziewczyny dzisiaj był mój termin porodu :D a Marcel jest juz z nami 24 dni :) Nawet sie cieszymy że to tak się stało, że Marcelek chciał przyjsc na świat wczesniej niz było planowane <3

Oto fotkka Pt: Ile mam Kłopotów :D Rozmyslenia Marcelka;)
    ccc2c8605501a2e7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:25

MonikaS, Karola:), excella, Mucha, Tusia84, weronikabp, Galanea, Edyta84, misia_k1, czekajajaca, Bea_tina, onka79, Duchess, Paulina1986, Nalka, fler, evas lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia śliczny Marcelek :)
    dziewczyny ile Wasze dzieciaczki jedzą na raz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:28

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je mało na raz teraz 70 ml mleka + 10-20 ml wody z glukoza :) W nocy tylko mleko pije :)

MonikaS lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Agusia śliczny Marcelek :)
    dziewczyny ile Wasze dzieciaczki jedzą na raz?
    90-110 ml, zalezy ;)

MonikaS lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ładnie Wam jedzą a mój taki niejadek. Ja bym go jakoś do tego jedzenia przekonała, ale muszę czas dzielić na dwóch. Szkoda, że mi tego czasu brakuje, ale może jeszcze mi się uda :)
    a jak tam u innych dziewczyn?

szczerze to Piotruś taki cichutki, że czasami zapominam, że mam 2 dzieci :) Michaś też taki był. Sąsiedzi pytali czy na pewno dziecko mamy bo nic a nic nie słychać :) tylko najgorsze, że oba takie niejadki. Michaś już się poprawił z jedzeniem. Ale największa dawka mleka jaką wypijał to w wieku 1,5 roku 90ml w porywach do 120 (co zdarzało się sporadycznie). przestał pić mając 1,5 roku i do tej pory mleko omija z daleka :) ale za to rosołowy chłopak - mógłby codziennie wcinać z makaronem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:44

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki :)

My dalej 2w1 i nadal w domku, bo mieli tłok :) Zrobili mi ktg i kazali zgłosić się w poniedziałek.
    Spytałam lekarza o te skurcze co 10 minut (które od wczoraj ucichły) - i on mnie pyta - a ile? godzinę? dwie? no to ja mówię, że 36 :) - ooo! to na fotel :) no i okazało się, że mam dwa centymetry rozwarcia + masaż gratis i informacja, że teraz mam szansę, ze samo coś się zacznie :D

Onka, trzymam kciuki i chcę tak jak Ty :) 26 czerwca też ładna data :)

Karola:), Agusia2312, Mucha, weronikabp, MonikaS, Galanea, Edyta84, czekajajaca, onka79, Duchess, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia śliczny Marcelek, powiem Ci, że trochę do Poli podobny no i obydwoje to myśliciele :))

Onka kciukasy!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:00

onka79, Agusia2312, Judi2014 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka powodzenia :) a pozostałe brzuchatki niech biorą przykład bo je lipiec zastanie :P ;)

No tak dziś też i mój termin porodu :) a Gabrysia ma już 10 dni <3

Marcelek śliczny, kiedyś byłam zakochana w tym imieniu :)

Ja dzisiaj na obiad podaję zupkę ryżową, klopsy gotowane w sosie z dodatkiem koperku, buraczki i młode ziemniaczki, a mój M jak wczoraj to usłyszał, że dziś taki obiad to powiedział, że im szpitalne jedzenie serwuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:11

weronikabp, Galanea, czekajajaca, onka79, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a ja bym chętnie taki obiadek wsunęła :) u mnie wczorajszy krupnik :)
    a tak chodzę i szarlotkę pałaszuję. Już na nią patrzeć nie mogę :) trzeba by coś pożywnego zjeść...

Tusia84 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka powodzenia :-)

Agusia Marcelek śliczny!

Ivv trzymam kciuki żeby i u Ciebie coś się zaczęło dziać.

A ja za godzinę mam spotkanie z położną, spytam się jak to u "nas" wygląda sytuacja,jak termin porodu minął. Prawdę mówiąc nie pytałam nigdy o to, a widać trzeba było ;-)

Galanea, onka79, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, powodzenia!!! Super, że kolejna brzuchatka ruszyła do boju :)

Agusia, Marcelek jest przesłodki :)

Ja już po KTG, dziękuję za kciuki Kochane :) Tym razem pojawiły się jakieś skurcze, a jeden nawet miałam na 95% :)Coraz częściej mam twardnienia brzucha, tyle że bezbolesne.
    Zostałam ponownie zbadana i dalej szyjka krótka, rozwarcie na palec. Znów krwawię po badaniu. W ogóle ledwie po nim mogłam chodzić, baaardzo nieprzyjemnie, okrakiem prawie chodziłam. Jak mnie dziś Mama zobaczyła, to powiedziała, że lada moment chyba będę rodzić i że bardzo brzuch mi opadł ;)
    Na razie żadnych dodatkowych działań, pojutrze kolejne ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:23

Edyta84, weronikabp, NataliaK, czekajajaca, onka79, Duchess, Tusia84, Paulina1986, Mucha, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea to super wieści. Powoli może coś się ruszy :-)
    U mnie z brzuchem to dziwna sytuacja, raz mam opadnięty (wyraźnie to widać) innym razem znów jest w górze. Nie rozumiem tego? Może u mnie nie opadnie, czytałam, że nie zawsze tak się dzieje. Widocznie moja królewna ma juz za małe mieszkanko, ale ewakuować się nie chce :-(

Galanea lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, już dziewczyny mi pisały tutaj, że czasami brzuch opada dopiero w dniu porodu, albo na kilka godzin przed. Więc nie jest to chyba regułą :)

W ogóle położna mi dzisiaj mówiła, że same kobiety z przeterminowaną ciążą ostatnio do nich przychodzą, że leniwe dzieciaczki, tak im dobrze, że nie chcą wychodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:37

Edyta84 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Edyta, już dziewczyny mi pisały tutaj, że czasami brzuch opada dopiero w dniu porodu, albo na kilka godzin przed. Więc nie jest to chyba regułą :)

W ogóle położna mi dzisiaj mówiła, że same kobiety z przeterminowaną ciążą ostatnio do nich przychodzą, że leniwe dzieciaczki, tak im dobrze, że nie chcą wychodzić ;)

To już się nie martwię. Dzięki. Widzę, że u Ciebie i Ivv coś tam zaczyna się dziać, jestem ciekawa co tam u mnie na dole słychać. A ten masaż szyjki ciekawe czy każdy lekarz na tym etapie robi, czy to zależy od jego widzi mi się?

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nikt słowem nie wspominał o masażu szyjki, chyba nie robią tu tego.

Dziewczyny, a te skurcze, to muszą być bolesne, żeby coś się rozkręcało? :P Bo teraz tak siedzę i mam twardnienia brzucha co 5-8 min. Ale to pewnie skurcze b-h, nie?

Edyta84, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Ciekawe co tam u pozostałych brzuchatek Duchess, Onka, Paulina, ju nie wspomnę o Monalisie i AISAK. Dziewczyny odezwijcie się ;-)
    Ivv co tam u Ciebie?

Hej :-) u mnie nadal cisza, jutro jade na.pierwsze Ktg ale nie łudze sie ze od podlaczenia tego urzadzenia dostanę skurczy ;-) nastroj troche mi siadl ale nie bede Wam tu marudzic. Czekamy na nasze maluszki i juz :-)

przesylam tez gorace buziaki wszystkim maluszkom po zewnetrznej stronie brzuszka :-*

Galanea, Edyta84, weronikabp, Mucha, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Werą miałam takie skurcze, że myślałam, że zejdę - dziś na 80% się dwa zapisały i w ogóle mnie to nie bolało - zwykłe twardnienia. I one mi zrobiły rozwarcie 2cm, więc chyba nie musi aż tak boleć :)

Galanea, Edyta84, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mi się wydaje, że siła skurczy ma być coraz bardziej bolesna. Ale niech się wypowiedzą nasze mamy, które to przeżyły ;-) Sama z ciekawością się dowiem.

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Z Werą miałam takie skurcze, że myślałam, że zejdę - dziś na 80% się dwa zapisały i w ogóle mnie to nie bolało - zwykłe twardnienia. I one mi zrobiły rozwarcie 2cm, więc chyba nie musi aż tak boleć :)

No ja swojego dzisiejszego na 95% w ogóle nie czułam. W sensie bólu, tylko twardnienie.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ