MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Onka powodzenia !!
Dziewczyny dzisiaj był mój termin porodua Marcel jest juz z nami 24 dni
Nawet sie cieszymy że to tak się stało, że Marcelek chciał przyjsc na świat wczesniej niz było planowane
Oto fotkka Pt: Ile mam KłopotówRozmyslenia Marcelka;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:25
MonikaS, Karola:), excella, Mucha, Tusia84, weronikabp, Galanea, Edyta84, misia_k1, czekajajaca, Bea_tina, onka79, Duchess, Paulina1986, Nalka, fler, evas lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
tak ładnie Wam jedzą a mój taki niejadek. Ja bym go jakoś do tego jedzenia przekonała, ale muszę czas dzielić na dwóch. Szkoda, że mi tego czasu brakuje, ale może jeszcze mi się uda
a jak tam u innych dziewczyn?
szczerze to Piotruś taki cichutki, że czasami zapominam, że mam 2 dzieciMichaś też taki był. Sąsiedzi pytali czy na pewno dziecko mamy bo nic a nic nie słychać
tylko najgorsze, że oba takie niejadki. Michaś już się poprawił z jedzeniem. Ale największa dawka mleka jaką wypijał to w wieku 1,5 roku 90ml w porywach do 120 (co zdarzało się sporadycznie). przestał pić mając 1,5 roku i do tej pory mleko omija z daleka
ale za to rosołowy chłopak - mógłby codziennie wcinać z makaronem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:44
evas lubi tę wiadomość
-
Cześć kobitki
My dalej 2w1 i nadal w domku, bo mieli tłokZrobili mi ktg i kazali zgłosić się w poniedziałek.
Spytałam lekarza o te skurcze co 10 minut (które od wczoraj ucichły) - i on mnie pyta - a ile? godzinę? dwie? no to ja mówię, że 36- ooo! to na fotel
no i okazało się, że mam dwa centymetry rozwarcia + masaż gratis i informacja, że teraz mam szansę, ze samo coś się zacznie
Onka, trzymam kciuki i chcę tak jak Ty26 czerwca też ładna data
Karola:), Agusia2312, Mucha, weronikabp, MonikaS, Galanea, Edyta84, czekajajaca, onka79, Duchess, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Onka powodzenia
a pozostałe brzuchatki niech biorą przykład bo je lipiec zastanie
No tak dziś też i mój termin porodua Gabrysia ma już 10 dni
Marcelek śliczny, kiedyś byłam zakochana w tym imieniu
Ja dzisiaj na obiad podaję zupkę ryżową, klopsy gotowane w sosie z dodatkiem koperku, buraczki i młode ziemniaczki, a mój M jak wczoraj to usłyszał, że dziś taki obiad to powiedział, że im szpitalne jedzenie serwujęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:11
weronikabp, Galanea, czekajajaca, onka79, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Onka powodzenia
Agusia Marcelek śliczny!
Ivv trzymam kciuki żeby i u Ciebie coś się zaczęło dziać.
A ja za godzinę mam spotkanie z położną, spytam się jak to u "nas" wygląda sytuacja,jak termin porodu minął. Prawdę mówiąc nie pytałam nigdy o to, a widać trzeba byłoGalanea, onka79, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Onka, powodzenia!!! Super, że kolejna brzuchatka ruszyła do boju
Agusia, Marcelek jest przesłodki
Ja już po KTG, dziękuję za kciuki KochaneTym razem pojawiły się jakieś skurcze, a jeden nawet miałam na 95% :)Coraz częściej mam twardnienia brzucha, tyle że bezbolesne.
Zostałam ponownie zbadana i dalej szyjka krótka, rozwarcie na palec. Znów krwawię po badaniu. W ogóle ledwie po nim mogłam chodzić, baaardzo nieprzyjemnie, okrakiem prawie chodziłam. Jak mnie dziś Mama zobaczyła, to powiedziała, że lada moment chyba będę rodzić i że bardzo brzuch mi opadł
Na razie żadnych dodatkowych działań, pojutrze kolejne ktg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:23
Edyta84, weronikabp, NataliaK, czekajajaca, onka79, Duchess, Tusia84, Paulina1986, Mucha, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Galanea to super wieści. Powoli może coś się ruszy
U mnie z brzuchem to dziwna sytuacja, raz mam opadnięty (wyraźnie to widać) innym razem znów jest w górze. Nie rozumiem tego? Może u mnie nie opadnie, czytałam, że nie zawsze tak się dzieje. Widocznie moja królewna ma juz za małe mieszkanko, ale ewakuować się nie chceGalanea lubi tę wiadomość
-
Edyta, już dziewczyny mi pisały tutaj, że czasami brzuch opada dopiero w dniu porodu, albo na kilka godzin przed. Więc nie jest to chyba regułą
W ogóle położna mi dzisiaj mówiła, że same kobiety z przeterminowaną ciążą ostatnio do nich przychodzą, że leniwe dzieciaczki, tak im dobrze, że nie chcą wychodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:37
Edyta84 lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:Edyta, już dziewczyny mi pisały tutaj, że czasami brzuch opada dopiero w dniu porodu, albo na kilka godzin przed. Więc nie jest to chyba regułą
W ogóle położna mi dzisiaj mówiła, że same kobiety z przeterminowaną ciążą ostatnio do nich przychodzą, że leniwe dzieciaczki, tak im dobrze, że nie chcą wychodzić
To już się nie martwię. Dzięki. Widzę, że u Ciebie i Ivv coś tam zaczyna się dziać, jestem ciekawa co tam u mnie na dole słychać. A ten masaż szyjki ciekawe czy każdy lekarz na tym etapie robi, czy to zależy od jego widzi mi się?Galanea lubi tę wiadomość
-
Mi nikt słowem nie wspominał o masażu szyjki, chyba nie robią tu tego.
Dziewczyny, a te skurcze, to muszą być bolesne, żeby coś się rozkręcało?Bo teraz tak siedzę i mam twardnienia brzucha co 5-8 min. Ale to pewnie skurcze b-h, nie?
Edyta84, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Edyta84 wrote:Ciekawe co tam u pozostałych brzuchatek Duchess, Onka, Paulina, ju nie wspomnę o Monalisie i AISAK. Dziewczyny odezwijcie się
Ivv co tam u Ciebie?
Heju mnie nadal cisza, jutro jade na.pierwsze Ktg ale nie łudze sie ze od podlaczenia tego urzadzenia dostanę skurczy
nastroj troche mi siadl ale nie bede Wam tu marudzic. Czekamy na nasze maluszki i juz
przesylam tez gorace buziaki wszystkim maluszkom po zewnetrznej stronie brzuszka :-*Galanea, Edyta84, weronikabp, Mucha, evas lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:Z Werą miałam takie skurcze, że myślałam, że zejdę - dziś na 80% się dwa zapisały i w ogóle mnie to nie bolało - zwykłe twardnienia. I one mi zrobiły rozwarcie 2cm, więc chyba nie musi aż tak boleć
No ja swojego dzisiejszego na 95% w ogóle nie czułam. W sensie bólu, tylko twardnienie.