X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, Onka, Onka :)

onka79 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka powodzenia !!;)

Dziewczyny dzisiaj był mój termin porodu :D a Marcel jest juz z nami 24 dni :) Nawet sie cieszymy że to tak się stało, że Marcelek chciał przyjsc na świat wczesniej niz było planowane <3

Oto fotkka Pt: Ile mam Kłopotów :D Rozmyslenia Marcelka;)
    ccc2c8605501a2e7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:25

MonikaS, Karola:), excella, Mucha, Tusia84, nick nieaktualny, Galanea, Edyta84, misia_k1, nick nieaktualny, Bea_tina, onka79, Duchess, Paulina1986, Nalka, fler, evas lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia śliczny Marcelek :)
    dziewczyny ile Wasze dzieciaczki jedzą na raz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:28

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je mało na raz teraz 70 ml mleka + 10-20 ml wody z glukoza :) W nocy tylko mleko pije :)

MonikaS lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Agusia śliczny Marcelek :)
    dziewczyny ile Wasze dzieciaczki jedzą na raz?
    90-110 ml, zalezy ;)

MonikaS lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ładnie Wam jedzą a mój taki niejadek. Ja bym go jakoś do tego jedzenia przekonała, ale muszę czas dzielić na dwóch. Szkoda, że mi tego czasu brakuje, ale może jeszcze mi się uda :)
    a jak tam u innych dziewczyn?

szczerze to Piotruś taki cichutki, że czasami zapominam, że mam 2 dzieci :) Michaś też taki był. Sąsiedzi pytali czy na pewno dziecko mamy bo nic a nic nie słychać :) tylko najgorsze, że oba takie niejadki. Michaś już się poprawił z jedzeniem. Ale największa dawka mleka jaką wypijał to w wieku 1,5 roku 90ml w porywach do 120 (co zdarzało się sporadycznie). przestał pić mając 1,5 roku i do tej pory mleko omija z daleka :) ale za to rosołowy chłopak - mógłby codziennie wcinać z makaronem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:44

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki :)

My dalej 2w1 i nadal w domku, bo mieli tłok :) Zrobili mi ktg i kazali zgłosić się w poniedziałek.
    Spytałam lekarza o te skurcze co 10 minut (które od wczoraj ucichły) - i on mnie pyta - a ile? godzinę? dwie? no to ja mówię, że 36 :) - ooo! to na fotel :) no i okazało się, że mam dwa centymetry rozwarcia + masaż gratis i informacja, że teraz mam szansę, ze samo coś się zacznie :D

Onka, trzymam kciuki i chcę tak jak Ty :) 26 czerwca też ładna data :)

Karola:), Agusia2312, Mucha, nick nieaktualny, MonikaS, Galanea, Edyta84, nick nieaktualny, onka79, Duchess, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia śliczny Marcelek, powiem Ci, że trochę do Poli podobny no i obydwoje to myśliciele :))

Onka kciukasy!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:00

onka79, Agusia2312, Judi2014 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka powodzenia :) a pozostałe brzuchatki niech biorą przykład bo je lipiec zastanie :P ;)

No tak dziś też i mój termin porodu :) a Gabrysia ma już 10 dni <3

Marcelek śliczny, kiedyś byłam zakochana w tym imieniu :)

Ja dzisiaj na obiad podaję zupkę ryżową, klopsy gotowane w sosie z dodatkiem koperku, buraczki i młode ziemniaczki, a mój M jak wczoraj to usłyszał, że dziś taki obiad to powiedział, że im szpitalne jedzenie serwuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:11

nick nieaktualny, Galanea, nick nieaktualny, onka79, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a ja bym chętnie taki obiadek wsunęła :) u mnie wczorajszy krupnik :)
    a tak chodzę i szarlotkę pałaszuję. Już na nią patrzeć nie mogę :) trzeba by coś pożywnego zjeść...

Tusia84 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka powodzenia :-)

Agusia Marcelek śliczny!

Ivv trzymam kciuki żeby i u Ciebie coś się zaczęło dziać.

A ja za godzinę mam spotkanie z położną, spytam się jak to u "nas" wygląda sytuacja,jak termin porodu minął. Prawdę mówiąc nie pytałam nigdy o to, a widać trzeba było ;-)

Galanea, onka79, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, powodzenia!!! Super, że kolejna brzuchatka ruszyła do boju :)

Agusia, Marcelek jest przesłodki :)

Ja już po KTG, dziękuję za kciuki Kochane :) Tym razem pojawiły się jakieś skurcze, a jeden nawet miałam na 95% :)Coraz częściej mam twardnienia brzucha, tyle że bezbolesne.
    Zostałam ponownie zbadana i dalej szyjka krótka, rozwarcie na palec. Znów krwawię po badaniu. W ogóle ledwie po nim mogłam chodzić, baaardzo nieprzyjemnie, okrakiem prawie chodziłam. Jak mnie dziś Mama zobaczyła, to powiedziała, że lada moment chyba będę rodzić i że bardzo brzuch mi opadł ;)
    Na razie żadnych dodatkowych działań, pojutrze kolejne ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:23

Edyta84, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, onka79, Duchess, Tusia84, Paulina1986, Mucha, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea to super wieści. Powoli może coś się ruszy :-)
    U mnie z brzuchem to dziwna sytuacja, raz mam opadnięty (wyraźnie to widać) innym razem znów jest w górze. Nie rozumiem tego? Może u mnie nie opadnie, czytałam, że nie zawsze tak się dzieje. Widocznie moja królewna ma juz za małe mieszkanko, ale ewakuować się nie chce :-(

Galanea lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, już dziewczyny mi pisały tutaj, że czasami brzuch opada dopiero w dniu porodu, albo na kilka godzin przed. Więc nie jest to chyba regułą :)

W ogóle położna mi dzisiaj mówiła, że same kobiety z przeterminowaną ciążą ostatnio do nich przychodzą, że leniwe dzieciaczki, tak im dobrze, że nie chcą wychodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:37

Edyta84 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Edyta, już dziewczyny mi pisały tutaj, że czasami brzuch opada dopiero w dniu porodu, albo na kilka godzin przed. Więc nie jest to chyba regułą :)

W ogóle położna mi dzisiaj mówiła, że same kobiety z przeterminowaną ciążą ostatnio do nich przychodzą, że leniwe dzieciaczki, tak im dobrze, że nie chcą wychodzić ;)

To już się nie martwię. Dzięki. Widzę, że u Ciebie i Ivv coś tam zaczyna się dziać, jestem ciekawa co tam u mnie na dole słychać. A ten masaż szyjki ciekawe czy każdy lekarz na tym etapie robi, czy to zależy od jego widzi mi się?

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nikt słowem nie wspominał o masażu szyjki, chyba nie robią tu tego.

Dziewczyny, a te skurcze, to muszą być bolesne, żeby coś się rozkręcało? :P Bo teraz tak siedzę i mam twardnienia brzucha co 5-8 min. Ale to pewnie skurcze b-h, nie?

Edyta84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Ciekawe co tam u pozostałych brzuchatek Duchess, Onka, Paulina, ju nie wspomnę o Monalisie i AISAK. Dziewczyny odezwijcie się ;-)
    Ivv co tam u Ciebie?

Hej :-) u mnie nadal cisza, jutro jade na.pierwsze Ktg ale nie łudze sie ze od podlaczenia tego urzadzenia dostanę skurczy ;-) nastroj troche mi siadl ale nie bede Wam tu marudzic. Czekamy na nasze maluszki i juz :-)

przesylam tez gorace buziaki wszystkim maluszkom po zewnetrznej stronie brzuszka :-*

Galanea, Edyta84, nick nieaktualny, Mucha, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Werą miałam takie skurcze, że myślałam, że zejdę - dziś na 80% się dwa zapisały i w ogóle mnie to nie bolało - zwykłe twardnienia. I one mi zrobiły rozwarcie 2cm, więc chyba nie musi aż tak boleć :)

Galanea, Edyta84, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mi się wydaje, że siła skurczy ma być coraz bardziej bolesna. Ale niech się wypowiedzą nasze mamy, które to przeżyły ;-) Sama z ciekawością się dowiem.

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Z Werą miałam takie skurcze, że myślałam, że zejdę - dziś na 80% się dwa zapisały i w ogóle mnie to nie bolało - zwykłe twardnienia. I one mi zrobiły rozwarcie 2cm, więc chyba nie musi aż tak boleć :)

No ja swojego dzisiejszego na 95% w ogóle nie czułam. W sensie bólu, tylko twardnienie.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ