MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany, skąd Wy wiecie na ile procent miałyście skurcze? Jestem ciekawa jak to było u mnie, a nikt mi nic nie mówił, zapisu nie widziałam.
Raz tylko, jak miałam już takie skurcze, że chodziłam po ścianach, a jeszcze mnie nie brali na pojedynczą porodową, zapytałam, czy to, co ja czuję, a oni niewątpliwie słyszą, pisze się w ogóle na tym ktg???
Usłyszałam "pisze się, oj, pisze!".
Dziękuję, do widzenia, nie mam więcej pytań.
Duchess, ivv lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! O 3:05 odeszły mi wody, sporo tych wód
Właśnie jadę z mężem do szpitala. Trzymajcie &&&. Nie będę tam miała jednak internetu ;-( Ala mąż ma w komórce. Odezwę się co jakiś czas
Martynika, Tusia84, Paulina1986, am, excella, NataliaK, weronikabp, Duchess, misia_k1, ivv, evas, Judi2014, Modelka, Mucha, madamama, MonikaS, Galanea, Nalka, Bea_tina, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Edyta84 trzymamy kciuki za szybki i możliwie najmniej bolesny poród!!! Oby za Twoim przykładem ruszyły pozostałe uparciuszki, które nadal siedzą w brzuszkach
Edyta84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Judi2014 wrote:Ja miałam jakoś ponad 170 pamiętam i była masakra.
no ja tez mialam masakre przy 160 i bole krzyzowe Judi.
Martynika, ja po prostu podgladalam wyswietlacz aparatu ktg zeby widziec kiedy idzie skurcz bo na poczatku go nie czuc a aparat juz pokazuje ze idzie- no i wiedzialam kiedy mam zaczynać zaciskac zęby -
nick nieaktualnyDziewczyny czy macie/uzywacie dla swoich maluchow lezaczki bujaczki? Franek lubi byc bujany i chcialabym mu kupic,ale nie wiem jaki.
Druga sprawa to polecam dla niespokojnych dzieciaczkow herbatke Hippa na spokojny sen:) dalam malemu przed snem i spal po 2,5 h,budzil sie,jadl i dalej spalDuchess, weronikabp lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Dziewczyny czy macie/uzywacie dla swoich maluchow lezaczki bujaczki? Franek lubi byc bujany i chcialabym mu kupic,ale nie wiem jaki.
Druga sprawa to polecam dla niespokojnych dzieciaczkow herbatke Hippa na spokojny sen:) dalam malemu przed snem i spal po 2,5 h,budzil sie,jadl i dalej spal
Natalia a moze kup mu lezaczek bujaczek, ktory przy okazji jest automatyczna hustawka? polecam BrightStartsNataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia ja tylko mogę powiedzieć co radził Zawitkowski na warsztatach, a wierze Jego słowom, to mądry i doświadczony koleś z wyjątkowym podejściem do dzieci, On radzi aby te lezaczki / bujaki były jak najprostsze, bez wibracji, głośnej muzyki, trzeba pilnować aby dźwięki wydobywane z tych sprzętów miały jak najmniej decybeli. No i do 4 miesiąca nie mozna zostawiać w tym dziecka na dlugo, chyba mówił ze nie dluzej niż 20 min jednorazowo. My mamy leżaczek z mamas and pappas, ale zamierzam go wyciągnąć około 3 miesiaca, myślimy tez o takim zwykłym Hamaku lnianym dla dzieci, on podobniez jest zdrowy dla kręgosłupa. Tez szukam, jak znajdę to bedę stosować juz od 1 miesiaca,
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Hustawki Bright Starts tez nie maja wibracji:-) z pierwszym synkiem mialam lezaczek bujaczek z wibra i glupimi melodyjkami i zgadzam sie z Weronika - nie jest to nic ciekawego dla dziecka. Kuzynka kupila teraz hustaweczke, o ktorej wspominam i uwazam ze to juz ma sens
uzywane na allegro od 150zl chyba- ja tez nowej kupowac nie bede. Z zakupem jeszcze sie wstrzymam ale zrobie to na pewno
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No Edytko, wreszcie
Czekamy na wieści, powodzenia
Mi nad ranem wypadł czop, całą noc tak co godzinę budził mnie ból kręgosłupa+skurcze - teraz dalej to samo, boliA Weronika ma biegunkę, w nocy kaszlała... nie ma to jak czekać na poród z szalejącą w domu córcią
(bo do żłobka na wszelki wypadek nie poszła)
Co do leżaczków - my dostaliśmy jakiś najtańszy po chrześniaku, najważniejszą wadą był fakt, że jest za mało leżący (kręgosłup!), więc naprawdę rzadko ją tam wsadzałam. Za to teraz gdy znowu jest w domu i czeka na Martynkę to Weronika go uwielbia - wchodzi do niego i mówi, że jest dzidzią i kilka razy dziennie włącza w nim wibracje
weronikabp, Tusia84, Galanea, Agusia2312, Edyta84 lubią tę wiadomość