X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo sexu pomaga przy przyspieszeniu porodu

Modelka lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jakoś ponad 170 pamiętam i była masakra.

Duchess lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, skąd Wy wiecie na ile procent miałyście skurcze? Jestem ciekawa jak to było u mnie, a nikt mi nic nie mówił, zapisu nie widziałam.
    Raz tylko, jak miałam już takie skurcze, że chodziłam po ścianach, a jeszcze mnie nie brali na pojedynczą porodową, zapytałam, czy to, co ja czuję, a oni niewątpliwie słyszą, pisze się w ogóle na tym ktg???
    Usłyszałam "pisze się, oj, pisze!".

Dziękuję, do widzenia, nie mam więcej pytań ;).

Duchess, ivv lubią tę wiadomość

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! O 3:05 odeszły mi wody, sporo tych wód :-) Właśnie jadę z mężem do szpitala. Trzymajcie &&&. Nie będę tam miała jednak internetu ;-( Ala mąż ma w komórce. Odezwę się co jakiś czas ;-)

Martynika, Tusia84, Paulina1986, am, excella, NataliaK, weronikabp, Duchess, misia_k1, ivv, evas, Judi2014, Modelka, Mucha, madamama, MonikaS, Galanea, Nalka, Bea_tina, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki z całych sił! Wow, niemalże idealnie w termin :).Trzymajcie się tam, powodzenia!

Edyta84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta powodzenia trzymamy kciuki :-)

ggfxf7q.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 trzymamy kciuki za szybki i możliwie najmniej bolesny poród!!! Oby za Twoim przykładem ruszyły pozostałe uparciuszki, które nadal siedzą w brzuszkach :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • excella Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta,mocne kciuki !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 05:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta powodzeniaaaaa :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka kciuki mocnoooo za Was :-) czekamy na wiadomości :-))

• Duchess Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyto, powodzenia i trzymam kciuki za sprawna akcje i szybkie przytulenie maluszka :-)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Ja miałam jakoś ponad 170 pamiętam i była masakra.

no ja tez mialam masakre przy 160 i bole krzyzowe Judi.
    Martynika, ja po prostu podgladalam wyswietlacz aparatu ktg zeby widziec kiedy idzie skurcz bo na poczatku go nie czuc a aparat juz pokazuje ze idzie- no i wiedzialam kiedy mam zaczynać zaciskac zęby ;-)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie/uzywacie dla swoich maluchow lezaczki bujaczki? Franek lubi byc bujany i chcialabym mu kupic,ale nie wiem jaki.

Druga sprawa to polecam dla niespokojnych dzieciaczkow herbatke Hippa na spokojny sen:) dalam malemu przed snem i spal po 2,5 h,budzil sie,jadl i dalej spal ;)

Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Dziewczyny czy macie/uzywacie dla swoich maluchow lezaczki bujaczki? Franek lubi byc bujany i chcialabym mu kupic,ale nie wiem jaki.

Druga sprawa to polecam dla niespokojnych dzieciaczkow herbatke Hippa na spokojny sen:) dalam malemu przed snem i spal po 2,5 h,budzil sie,jadl i dalej spal ;)

Natalia a moze kup mu lezaczek bujaczek, ktory przy okazji jest automatyczna hustawka? polecam BrightStarts :-)

NataliaK lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tylko mogę powiedzieć co radził Zawitkowski na warsztatach, a wierze Jego słowom, to mądry i doświadczony koleś z wyjątkowym podejściem do dzieci, On radzi aby te lezaczki / bujaki były jak najprostsze, bez wibracji, głośnej muzyki, trzeba pilnować aby dźwięki wydobywane z tych sprzętów miały jak najmniej decybeli. No i do 4 miesiąca nie mozna zostawiać w tym dziecka na dlugo, chyba mówił ze nie dluzej niż 20 min jednorazowo. My mamy leżaczek z mamas and pappas, ale zamierzam go wyciągnąć około 3 miesiaca, myślimy tez o takim zwykłym Hamaku lnianym dla dzieci, on podobniez jest zdrowy dla kręgosłupa. Tez szukam, jak znajdę to bedę stosować juz od 1 miesiaca,

NataliaK lubi tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hustawki Bright Starts tez nie maja wibracji:-) z pierwszym synkiem mialam lezaczek bujaczek z wibra i glupimi melodyjkami i zgadzam sie z Weronika - nie jest to nic ciekawego dla dziecka. Kuzynka kupila teraz hustaweczke, o ktorej wspominam i uwazam ze to juz ma sens :-) uzywane na allegro od 150zl chyba- ja tez nowej kupowac nie bede. Z zakupem jeszcze sie wstrzymam ale zrobie to na pewno :-)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess szykujesz sie na jutro z porodem? :-))

Duchess lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Edytko, wreszcie :) Czekamy na wieści, powodzenia :)

Mi nad ranem wypadł czop, całą noc tak co godzinę budził mnie ból kręgosłupa+skurcze - teraz dalej to samo, boli :( A Weronika ma biegunkę, w nocy kaszlała... nie ma to jak czekać na poród z szalejącą w domu córcią :D (bo do żłobka na wszelki wypadek nie poszła)

Co do leżaczków - my dostaliśmy jakiś najtańszy po chrześniaku, najważniejszą wadą był fakt, że jest za mało leżący (kręgosłup!), więc naprawdę rzadko ją tam wsadzałam. Za to teraz gdy znowu jest w domu i czeka na Martynkę to Weronika go uwielbia - wchodzi do niego i mówi, że jest dzidzią i kilka razy dziennie włącza w nim wibracje :)

weronikabp, Tusia84, Galanea, Agusia2312, Edyta84 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika właśnie zabrała mi myszkę i robi "halo" :D

evas, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki ;)

Edytko trzymam kciuki &&&

U nas noc bardzo spokojna, mały pięknie spał, budził się co 3 godz na karmienie :D kochany synek, dał mamusi odpocząć :D

Duchess, Edyta84 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ