X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS Ty ciesz sie ze tylko jedno karmienie. Nie wiem co ze mna jest ale mam co raz mniej mleka. Mimo specyfikow ktore stosuje,Franka ssaka i laktatora. Mam juz troche dosc,bo maly jak tylko idzie spac to ja od razu za laktator zeby mial co zjesc jak sie obudzi a do tej pory jeszcze pociagnie sam. A tu ledwie 50 ml. ;-/ 50 ml mleka to dla niego na wciagniecie nosem doslownie...troche zje z piersi tyle ile jest a i tak musze jeszcze dac mm bo jest glodny i placze. Rozmawialam z polozna,mowila ze po prostu Franek duzo chce jesc a moj organizm nie produkuje tyle ile powinien mimo tych wszystkich prob i ze moze za bardzo chce to przeskoczyc. WTF?!! Wsciec sie idzie... kazda chwila z laktatorem,karmienie Franka trwa dobra godzine,no bo najpierw cycek,pozniej butla z moim,pozniej jak nie starcza mm. Poddaje sie powoli,serio.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny doradźcie mi poduchę do karmienia

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia współczuję. Ja też jakoś mam problem z mlekiem pomimo, że robię wszystko żeby je mieć... ehhh a tak się cieszyłam, że do tej pory jakoś sobie radziliśmy
    zazdroszczę tym co nie mają z tym problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:58

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,a kto Ci doradził, żeby ściągać swoje mleko i podawać pierś, a później mleko swoje z butelki? Ja trochę tego nie rozumiem, bo laktator nigdy nie ściągnie Ci tyle mleka ile jest w stanie z piersi wyciągnąć dziecko.. szczególnie po pewnym czasie kiedy produkcja mleka w piersiach się stabilizuje wg potrzeb dziecka. Nie lepiej spróbować podać Frankowi pierś bez wcześniejszego ściągania? a jak się nie naje z tej jednej to podać drugą? może to mu wystarczy, a jak nie to wtedy dokarmić w ostateczności mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 16:05

excella, Limerikowo, NataliaK, Bea_tina, Edyta84, Edyta84, Edyta84, Mucha lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-(

• evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryzys laktacyjnych i u nas. Do tej pory Bartek najadał się z jednej piersi, a od wczoraj dosłownie wisi na cycu i ciągle głodny. Widocznie więcej potrzebuje niż jest. Mam nadzieję że jakoś to przetrwamy. Nie daje mm, tylko cały czas podaje raz jedną raz drugą pierś. W końcu musi przybyć tego mleka.

Limerikowo, aisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś gorszy dzień. Małego chyba strasznie boli brzuszek, bo się pręży i wygina i strasznie krzyczy. Ale kupy robi regularnie, więc ja już nie wiem. W nocy pobudka co godzinę. Od 8 rano spał do tej pory tylko 1,5 godz. Ja już jestem wykończona, nie wiem jak go uspokoić.
    Tak się drze, że aż się czerwony robi i się zanosi, a ja nie mogę tego znieść, i nic na to poradzić :(

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od poczatku jest problem z mlekiem, na jedno-dwa karmienia jest dosyc a potem jakies marne kropelki wyleca. Zajechac sie mozna kombinujac jak tu wykarmic dziecko bez mm

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój siłacz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:09

Tusia84, evas, excella, Agusia2312, Limerikowo, Bea_tina, nutka, Paulina1986, Edyta84, MagdaO, Mucha, alexast, Duchess, Nalka, madamama, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Natalia,a kto Ci doradził, żeby ściągać swoje mleko i podawać pierś, a później mleko swoje z butelki? Ja trochę tego nie rozumiem, bo laktator nigdy nie ściągnie Ci tyle mleka ile jest w stanie z piersi wyciągnąć dziecko.. szczególnie po pewnym czasie kiedy produkcja mleka w piersiach się stabilizuje wg potrzeb dziecka. Nie lepiej spróbować podać Frankowi pierś bez wcześniejszego ściągania? a jak się nie naje z tej jednej to podać drugą? może to mu wystarczy, a jak nie to wtedy dokarmić w ostateczności mm
    Ja tak robiłam w szpitalu, jak nie dojadł z piersi to dopiero wtedy mm. Laktatorem udało mi się co najwyżej 20 ml odciągnąć.

Tusia84 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniczko wszystko z Polą będzie dobrze zobaczysz..

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniko mam nadzieje, że u Poli to tylko zwykły katarek i nie będzie potrzeby by jechać do szpitala. Trzymam za Was kciuki &&&. Daj znać co powiedziała doktorka.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponowię pytanie. Może ktoś mi polecić dobrą poduszkę do karmienia? tzn która jest wygodna :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, dziewczyny, jak dobrze wiedzieć, że nie jestem w tym płakaniu sama... Tzn oczywiście przykro mi, że Was też to dopadło, ale już myślałam, że tylko ja tak mam i wyrzucałam sobie, że jestem wyrodna matka, skoro powinnam się cieszyć macierzyństwem, a ja płaczę...

weronikabp, eta lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Dziewczyny ponowię pytanie. Może ktoś mi polecić dobrą poduszkę do karmienia? tzn która jest wygodna :)
    Ja mam firmy Motherhood i jestem zadowolona, ale nie mam porównania z innymi.

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się muszę wyłamać bo ja nie płaczę i nie płakałam :/ za każdym razem kiedy biorę Gabi na ręce i ssie ona pierś to Dziękuję Bogu za ten cud.. zupełnie inaczej przeżywam teraz to macierzyństwo po tylu latach przerwy..
    Jej mogłabym mieć jeszcze jedno dziecko :)
    Jestem teraz zupełnie spokojna bez paniki i nerwów mam wrażenie że to się bardzo przekłada na dziecko bo Gabrysia też jest spokojna..

Modelka, Martynika, Limerikowo, evas, eta, Agusia2312, Duchess lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja płakałam na początku, jak mały miał kolki nie dawałam rady. Ale przeszło, już jakieś 2 tyg jest dużo lepiej, więcej radości :)

MonikaS ja mam kupioną w Bobasie firmy Ty i My, taką ze styropianowym wypełnieniem i jestem zadowolona :)

U nas jako tako. Mały dziś ma ciężko spac, nie mam nawet kiedy za cwiczenia się brac :D Ale zaraz dopadnę hula hop może pośpi ;)

Modelka lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,37.3 to jest normalna temperatura u noworodka... a i katar może się przydarzyć, bez przesady, nikt z katarem nie wysyła dziecka do szpitala :).I to na pewno nic więcej, sprawdzić warto oczywiście, zawsze, ale nie zakładaj od razu czarnego scenariusza, bo się umęczysz.Artur też ma paskudne gluty, ale w piątek był osłuchiwany, morfologia sprawdzona, wszystko gra, do nosa woda morska, oczyszczać na bieżąco i do przodu :).
    Głowa do góry i pozytywne myślenie, bo inaczej drobne przeziębienie Cię wykończy!

Mój dzieciak ma mieć rezonans 8 lipca, nie można się przy nim poruszyć, a trwa dosyć długo, domyślam się, że podadzą mu narkozę.Serce mi pęka na samą myśl, nie mówiąc o czekaniu na wynik, ale co mogę zrobić? tylko być dobrej myśli.
    Chciałabym, żeby glut z nosa był jego jedynym problemem ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 16:47

Limerikowo, Modelka, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:

Mam fasolkę z motherhood, fajna, dobrze "nabita", porządnie podtrzymuje, bardzo wygodnie mi się karmi, ręce mam o nią oparte, ogromna różnica, dużo pomaga.Ale podobnie jak Evas nie mam porównania, tę dostałam, z tej korzystam.

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    To sa zalecenia pediatry. Najpierw Franek ssie piers po 15 min kazda a dopiero pozniej odciagam, jak spi. Wierz mi kochana ze probowalismy chyba wsxystkiego,nie kazde dziecko jedt zgodne z schematem i nie zawsze da sie wszystko zrobic tam jak zaplanujemy, ciesz sie zatem,no masz to szczescie ze Twoje dziwcko daje sobie rade ;)

czekajajaca, Nalka lubią tę wiadomość

‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ