WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS Ty ciesz sie ze tylko jedno karmienie. Nie wiem co ze mna jest ale mam co raz mniej mleka. Mimo specyfikow ktore stosuje,Franka ssaka i laktatora. Mam juz troche dosc,bo maly jak tylko idzie spac to ja od razu za laktator zeby mial co zjesc jak sie obudzi a do tej pory jeszcze pociagnie sam. A tu ledwie 50 ml. ;-/ 50 ml mleka to dla niego na wciagniecie nosem doslownie...troche zje z piersi tyle ile jest a i tak musze jeszcze dac mm bo jest glodny i placze. Rozmawialam z polozna,mowila ze po prostu Franek duzo chce jesc a moj organizm nie produkuje tyle ile powinien mimo tych wszystkich prob i ze moze za bardzo chce to przeskoczyc. WTF?!! Wsciec sie idzie... kazda chwila z laktatorem,karmienie Franka trwa dobra godzine,no bo najpierw cycek,pozniej butla z moim,pozniej jak nie starcza mm. Poddaje sie powoli,serio.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny doradźcie mi poduchę do karmienia

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia współczuję. Ja też jakoś mam problem z mlekiem pomimo, że robię wszystko żeby je mieć... ehhh a tak się cieszyłam, że do tej pory jakoś sobie radziliśmy
    zazdroszczę tym co nie mają z tym problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:58

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,a kto Ci doradził, żeby ściągać swoje mleko i podawać pierś, a później mleko swoje z butelki? Ja trochę tego nie rozumiem, bo laktator nigdy nie ściągnie Ci tyle mleka ile jest w stanie z piersi wyciągnąć dziecko.. szczególnie po pewnym czasie kiedy produkcja mleka w piersiach się stabilizuje wg potrzeb dziecka. Nie lepiej spróbować podać Frankowi pierś bez wcześniejszego ściągania? a jak się nie naje z tej jednej to podać drugą? może to mu wystarczy, a jak nie to wtedy dokarmić w ostateczności mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 16:05

excella, Limerikowo, NataliaK, Bea_tina, Edyta84, Edyta84, Edyta84, Mucha lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-(

• evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryzys laktacyjnych i u nas. Do tej pory Bartek najadał się z jednej piersi, a od wczoraj dosłownie wisi na cycu i ciągle głodny. Widocznie więcej potrzebuje niż jest. Mam nadzieję że jakoś to przetrwamy. Nie daje mm, tylko cały czas podaje raz jedną raz drugą pierś. W końcu musi przybyć tego mleka.

Limerikowo, aisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś gorszy dzień. Małego chyba strasznie boli brzuszek, bo się pręży i wygina i strasznie krzyczy. Ale kupy robi regularnie, więc ja już nie wiem. W nocy pobudka co godzinę. Od 8 rano spał do tej pory tylko 1,5 godz. Ja już jestem wykończona, nie wiem jak go uspokoić.
    Tak się drze, że aż się czerwony robi i się zanosi, a ja nie mogę tego znieść, i nic na to poradzić :(

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od poczatku jest problem z mlekiem, na jedno-dwa karmienia jest dosyc a potem jakies marne kropelki wyleca. Zajechac sie mozna kombinujac jak tu wykarmic dziecko bez mm

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój siłacz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:09

Tusia84, evas, excella, Agusia2312, Limerikowo, Bea_tina, nutka, Paulina1986, Edyta84, MagdaO, Mucha, alexast, Duchess, Nalka, madamama, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Natalia,a kto Ci doradził, żeby ściągać swoje mleko i podawać pierś, a później mleko swoje z butelki? Ja trochę tego nie rozumiem, bo laktator nigdy nie ściągnie Ci tyle mleka ile jest w stanie z piersi wyciągnąć dziecko.. szczególnie po pewnym czasie kiedy produkcja mleka w piersiach się stabilizuje wg potrzeb dziecka. Nie lepiej spróbować podać Frankowi pierś bez wcześniejszego ściągania? a jak się nie naje z tej jednej to podać drugą? może to mu wystarczy, a jak nie to wtedy dokarmić w ostateczności mm
    Ja tak robiłam w szpitalu, jak nie dojadł z piersi to dopiero wtedy mm. Laktatorem udało mi się co najwyżej 20 ml odciągnąć.

Tusia84 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniczko wszystko z Polą będzie dobrze zobaczysz..

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniko mam nadzieje, że u Poli to tylko zwykły katarek i nie będzie potrzeby by jechać do szpitala. Trzymam za Was kciuki &&&. Daj znać co powiedziała doktorka.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponowię pytanie. Może ktoś mi polecić dobrą poduszkę do karmienia? tzn która jest wygodna :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, dziewczyny, jak dobrze wiedzieć, że nie jestem w tym płakaniu sama... Tzn oczywiście przykro mi, że Was też to dopadło, ale już myślałam, że tylko ja tak mam i wyrzucałam sobie, że jestem wyrodna matka, skoro powinnam się cieszyć macierzyństwem, a ja płaczę...

weronikabp, eta lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Dziewczyny ponowię pytanie. Może ktoś mi polecić dobrą poduszkę do karmienia? tzn która jest wygodna :)
    Ja mam firmy Motherhood i jestem zadowolona, ale nie mam porównania z innymi.

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się muszę wyłamać bo ja nie płaczę i nie płakałam :/ za każdym razem kiedy biorę Gabi na ręce i ssie ona pierś to Dziękuję Bogu za ten cud.. zupełnie inaczej przeżywam teraz to macierzyństwo po tylu latach przerwy..
    Jej mogłabym mieć jeszcze jedno dziecko :)
    Jestem teraz zupełnie spokojna bez paniki i nerwów mam wrażenie że to się bardzo przekłada na dziecko bo Gabrysia też jest spokojna..

Modelka, Martynika, Limerikowo, evas, eta, Agusia2312, Duchess lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja płakałam na początku, jak mały miał kolki nie dawałam rady. Ale przeszło, już jakieś 2 tyg jest dużo lepiej, więcej radości :)

MonikaS ja mam kupioną w Bobasie firmy Ty i My, taką ze styropianowym wypełnieniem i jestem zadowolona :)

U nas jako tako. Mały dziś ma ciężko spac, nie mam nawet kiedy za cwiczenia się brac :D Ale zaraz dopadnę hula hop może pośpi ;)

Modelka lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,37.3 to jest normalna temperatura u noworodka... a i katar może się przydarzyć, bez przesady, nikt z katarem nie wysyła dziecka do szpitala :).I to na pewno nic więcej, sprawdzić warto oczywiście, zawsze, ale nie zakładaj od razu czarnego scenariusza, bo się umęczysz.Artur też ma paskudne gluty, ale w piątek był osłuchiwany, morfologia sprawdzona, wszystko gra, do nosa woda morska, oczyszczać na bieżąco i do przodu :).
    Głowa do góry i pozytywne myślenie, bo inaczej drobne przeziębienie Cię wykończy!

Mój dzieciak ma mieć rezonans 8 lipca, nie można się przy nim poruszyć, a trwa dosyć długo, domyślam się, że podadzą mu narkozę.Serce mi pęka na samą myśl, nie mówiąc o czekaniu na wynik, ale co mogę zrobić? tylko być dobrej myśli.
    Chciałabym, żeby glut z nosa był jego jedynym problemem ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 16:47

Limerikowo, Modelka, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:

Mam fasolkę z motherhood, fajna, dobrze "nabita", porządnie podtrzymuje, bardzo wygodnie mi się karmi, ręce mam o nią oparte, ogromna różnica, dużo pomaga.Ale podobnie jak Evas nie mam porównania, tę dostałam, z tej korzystam.

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    To sa zalecenia pediatry. Najpierw Franek ssie piers po 15 min kazda a dopiero pozniej odciagam, jak spi. Wierz mi kochana ze probowalismy chyba wsxystkiego,nie kazde dziecko jedt zgodne z schematem i nie zawsze da sie wszystko zrobic tam jak zaplanujemy, ciesz sie zatem,no masz to szczescie ze Twoje dziwcko daje sobie rade ;)

czekajajaca, Nalka lubią tę wiadomość

‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ