WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie felmatiker zadziałał tylko raz, teraz też nic nie pomaga. Mleka coraz mniej.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się nie dziwię Natalia że masz kryzys gdybym miała karmić piersią później ściągać laktatorem a w ostateczności i tak dokarmić mm to też bym miała prędzej czy później kryzys.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 20:18

Martynika, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No ja się nie dziwię Natalia że masz kryzys gdybym miała karmić piersią później ściągać laktatorem a w ostateczności i tak dokarmić mm to też bym miała prędzej czy później kryzys.
    Idzie dostac pierdolca :)

Tusia84, eta, weronikabp, czekajajaca, MILA lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez kitu, ja tego nie ogarniam.Dzieciak głodny, wyciągam cycka, szybko, bez bałaganu, wygodnie.Na myśl, że nagle musiałabym coś mieszać, podgrzewać, wyparzać robi mi się niedobrze.Oby tego mleka nigdy nie zabrało.Dziewczynom, które mają z tym problem naprawdę serdecznie współczuję :/.

MILA lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mam mleka ale się tym wogole nie przejmuje. Po pierwsze jak miałam to mało a po drugie to po moim mleku mały bardzo szybko byl głodny. I tak musiałam dokarmiać mlekiem w proszku cały czas. A wczesniej nie wiedziałam że istnieje takie coś jak femaltiker tylko piłam zwykle herbatki laktacyjne , które nie pomagały. Dziewczyny ze się nie karmi piersią to nie koniec świata ja do tego tak podchodze:)

My mamy juz ustalony termin chrztu naszego Marcelka :) nie chcemy z tym długo czekać :) a wy dziewczyny chrzcicie wadę dzieciaczki?

eta, NataliaK lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu. Katarek niegroźny, osluchowo ok, waga boska: 3330 :-) nadal rośnie 50 gram dziennie to bardzo ładnie, podobniez niedługo zwolni i to jest normalne. Jako małe dziecko nadrabia teraz szybciej niz inne dzieci. Jedyne co to ma biały języczek, to podobniez jakieś drożdżaki niegroźne częste u noworodków, dostała na to kropelki. Co do trądziku na twarzy to podobniez niewolno solą fiZjologiczną, najlepiej przegotowaną wodą, rumianek trzeba przetestować, u nas nie zadziałał jest po nim wiecej krostek, wiec odstawić i tylko wodą. To tyle wrażeń po lekarzu, uspokoilam sie. Choć i tak sobie popłakałam po powrocie, taki dzien po prostu..

Duchess, NataliaK, Tusia84, Nalka, eta lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz! I wszystko gra :). U nas też biały jęzor :).

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to jest hardcore. Wszedzie butelki a na mysl o wyparzaniu ich i laktatora robi mi sie slabo.

Agusia my chrzcimy w ostatni weekend lipca,tez szybciutko :)

Weronika supet ze zPola wszystko oki :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 21:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tematem, czy Wasze bąble tez gadaja przez sen?Franek po pol h snu wydaje takie dzwieki...chrzaka,piszczy,kweka, hm ?? ;)

weronikabp, Tusia84, Nalka, eta lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika super ze wszystko ok z Pola. Co do temp to nasz Marcel przeważnie ma ma temperaturę w przedziale od 37-37.3 :)

My mamy chrzciny 2 sierpnia :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy 27 lipca :) To pomożecie z tymi herbatkami? Taką zwykłą można mu zaparzyc z kopru i dac?

Agusia2312 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy o końcu sierpnia jeśli chodzi o chrzest. Natalia moja tez gada, juz coraz odważniej :-) pare razy wydała juz nawet dźwięk radochy :-)
    Paula - ja raz podalam herbatke z koperka, tą z hippa w granulacie, zrobiłam jej 100 ml wypila 50 jednym tchem, w butelce medela calma, nie miała żadnego problemu z wypiciem. Tyle o herbatkach moge powiedzieć.

Ps. Jeszcze ważne info od lekarki, zapytałam co sadzi o windi kateterach, powiedziała ze najpierw syropki, jeśli juz nic ale to nic nie pomoże a wzdęcia bedą straszne mozna użyć katetera, ale bardzo ostroznie I tylko w ostateczności, bo łatwo uszkodzić błonę śluzową.

NataliaK, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę ochrzcić Syna, ale mam straszny problem z chrzestnymi... totalnie nie wiem kogo wziąć.I mąż i ja mamy siostry, ale z pewnych powodów nad swoją się mocno zastanawiam, z kolei gdybym wzięła męża siostrę, odrzuciwszy swoją czułabym się z tym bardzo źle.Z chrzestnym jest jeszcze większy problem, tu w ogóle nie mamy pomysłu...choć słyszałam, że mogą być dwie matki chrzestne, rodzice chrzestni nie muszą być obojga płci, czy ktoś, kto się lepiej orientuje może to potwierdzić?
    Artur śpi, spać idę i ja, wpadnę tu kolo 24, a potem w okolicach 3 i 5 ;).

Agusia2312, czekajajaca, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ta sprawa z windi,farmaceuta mi polecal ale ja jakos nie mam przekonania,moze dlatego ze to metoda mechaniczna i balabym sie ze moge cos tam uszkodzic.

Weronika Franek jak lezy na brzuchu i sie rozglada to czasami wydaje takie smieszne dzwieki...ewidentnie gada po swojemu,chociaz rzadko tak jest,ale ma taki fajny glosik :D zupelnie inny niz jak sie wydziera placzac..:D

weronikabp, eta lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Tak poza tematem, czy Wasze bąble tez gadaja przez sen?Franek po pol h snu wydaje takie dzwieki...chrzaka,piszczy,kweka, hm ?? ;)

Tak, na początku aż podskakiwałam i już stałam nad nim, bo myślałam, że się budzi, ale poczytałam, że to normalna faza snu, po niej powinien przyjść sen głęboki :).Artur właśnie "gada" przez sen :).

NataliaK lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i mnie dopadł problem, a tak się zastanawiałam czy chwalić małą :P

Kurcze wcześniej zjadła i jakieś 10 -15 minut po posiłku zwymiotowała..
    teraz po kąpieli też pojadła i minęło też jakoś 15-20 minut i wymiotowała.. :(

Nie wiem co to może być bo ona wcześniej nawet nie ulewała.. czy może to być reakcja alergiczna na to co ja zjadłam? nie mam pojęcia już się boję nocy..

Moja Gabi tez ma biały języczek, tak właśnie się dzisiaj zastanawiałam czy to jest normalne.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika dzięki :)

Jeszcze was pomęczę, czy to uczulenie???
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c5d60b7bd96.jpg

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika zgadza się mogą być dwie kobiety proszone na chrzestnych :)

My też jakoś w sierpniu bo teściowa wraca wtedy z pracy z zagranicy więc musimy jakoś tak się wstrzelić z terminem.

Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, spokojnie, to na razie incydent, nie reguła.Mogło jej coś nie leżeć, "krzywo" się odbić, a jutro już będzie ok, my też tak czasem mamy, a Artur chłop 5 kilo, czasem jak, za przeproszeniem rzygnie, nic mu od tego nie jest, a wierzę, że i u Gabrysi to jednorazowa sprawa.Nie martw się :).

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, na potówki mi to nie wygląda, za duże.Nie wiem, może uczulenie? Ciężko powiedzieć, obserwuj co się z tym dziele.W ogóle to bardzo zgrabna noga :).

‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ