MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula222 wrote:My chrzcimy 27 lipca
To pomożecie z tymi herbatkami? Taką zwykłą można mu zaparzyc z kopru i dac?
Ja daje koperkowa ( kolor slomkowy) nie mocna lub rumiankowa lub wodę
Mnie to wygląda na uczulenie na mleko , ale moge sie mylic karmisz butla czy cycem jesli butla to uczula go jakis skladnik , a jak cycem to dieta trzeba wyeliminować nabiał lub cos innego !!! Mój mial podobnr uczulenie na buzi i piersi szybka reakcja położnej mascmi i pomoglo oraz zmiana mleka bo karmie z butli od samego początku !!!weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia spokojnie,ja dzis schodzilam z Frankiem po schodach w mieszkaniu i poczulam tylko cieplo na plecach.. tak zwymiotowal ze mialam koszule i plecy mokre
nastepnie kupa przeszla bokiem pieluchy bo bylo "pod napieciem:D" i tym sposobem poczulam sie znow jak prawdziwa matka
nikt sie nade mna nigdy tak nie pastwil jak moj Franek
A tak serio,Frankowi zdarza sie czasami zwymiotowac,czasami od zabaw z mezem,czasami za szybko sie go wezmie.. a czasami cos mu nie lezy. No cozTusia84, eta lubią tę wiadomość
-
Martynika no już po urodzeniu zauważyłam że ma chude nóżki, teraz dalej ma ale brzuszek jak u ropuszki
Tym krostką towarzyszą czerwone plamy, tyle mogę dodac... A dziwi mnie to, nic nowego nie jadłamMartynika lubi tę wiadomość
-
My kupiliśmy ta herbatkę z hippa na spokojny sen ale nie wiem ile tak faktycznie takie maleństwo może wypić dziennie. , nasz Marcel tak 50 ml wypija dziennie więcej nie dajemy narazie:)
Wogole to coraz częściej mu się ulewa po piciu , nie odrazu tylko po jakimś czasie . Nie jest tak za każdym piciem, dziś np ulalo mu się 3 razy . Zawsze tego jest tylko troszkę . Wiec raczej nie mam się co martwic? Co sadzicie , waszym dzieciaczka często się ulewa?[/url]
[/url]
-
mam nadzieję, że to tylko incydent, jak pierwszy raz wymiotowała to tak pomyślałam, że dużo zjadła i słabo odbiła, a ją położyłam i poszło.. ale jak już drugi raz po kolejnym jedzeniu i to nie trochę tylko aż nosem poszło to się trochę zmartwiłam.. ale zobaczę co będzie się działo dalej
aaa i tak czytałam teraz o reakcjach alergii pokarmowej i wiecie co wyczytałam, że katar też może być objawem alergiiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 21:56
weronikabp lubi tę wiadomość
-
evas wrote:Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja- Olivka29 maja
2 kambel - 19 maja- Kaja12 czerwca
3 Bankierka - 21 maja- Staś Mateusz2 czerwca
4 vikus001- 22 maja- Zuzia30 maja
5 Martynika - 23 maja- Artur4 czerwca
6 Judi2014 - 28 maja- Mikołaj4 czerwca
7 MonikaS - 30 maja- Piotruś5 czerwca
8 Paula222 - 31 maja- Franek20 maja
9 Agusia2312 - 1 czerwca- Marcel25 czerwca
10 fler - 1 czerwca- Zuzia5 czerwca
11 MagdaO - 3 czerwca- Staś2 czerwca
12 eta - 3 czerwca- Ignaś22 czerwca
13 madamama - 4 czerwca- Ignaś9 czerwca
14 karolina1990 - 5 czerwca- Oliwia10 czerwca
15 NataliaK - 6 czerwca- Franek2 czerwca
16 Limerikowo - 6 czerwca- Karolinka29 maja
17 excella - 9 czerwca- Tymon26 czerwca
18 Nalka - 9 czerwca- Anna13 czerwca
19 alexast - 10 czerwca- Aleksander23 czerwca
20 weronikabp - 10 czerwca- Pola17 czerwca
21 Niesforna - 13 czerwca- Jaś19 czerwca
22 czekajajaca - 14 czerwca- Marcelinka6 czerwca
23 azi - 14 czerwca- Lenka14 czerwca
24 Tusia84 - 15 czerwca- Gabrysia25 czerwca
25 evas - 16 czerwca- Bartoszek29 czerwca
26 Mati1980 - 17 czerwca- Borys14 czerwca
27 balonik - 17 czerwca- Adaś24 czerwca
28 nutka - 17 czerwca- Gabryś16 czerwca
29 sunset - 17 czerwca- Joanna23 czerwca
30 Evelineq - 17 czerwca- Hania11 czerwca
31 topa42 - 18 czerwca- Borysek29 czerwca
32 monalisa – 18 czerwca – Lenka14 czerwca
33 Modelka - 20 czerwca- chłopiec19 czerwca
34 Mucha - 22 czerwca- Maja25 czerwca
35 Kota - 23 czerwca- Iga26 czerwca
36 onka79 – 26 czerwca – Martynka22 czerwca
37 ivv – 26 czerwca – Martynka25 czerwca
38 Edyta84 – 26 czerwca – Hania24 czerwca
39 Galanea – 28 czerwca – Zosia23 czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 AISAK- 26lat, woj.Lubelskie, 11 czerwca - Hania
2 aneczka83- Zielona Góra, 14 czerwca - Antoś
3 Róża- 27lat, 19 czerwca - chłopiec
4 Paulina1986- 28lat, Wielkopolanka, 23 czerwca - Alicja Maria
5 Margotka87- 26lat, 25 czerwca (lub 2.07) - Helenka
6 Martusia- 26lat, Londyn, 25 czerwca - Maksiu
7 monaaa- 29lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) - Maksiu
8 Duchess- 34lat, Warszawa, 27 czerwca - Oskar
9kropka_10- 28 czerwca - Nikoś
10 Ala29- 30 czerwca - Mikołaj
11 maggda- 23lat, woj. Kuj-pom. 2 lipca - Zuzia
AISAK już z Hanią, Galanea cytowała smsa parę dni temu:
"Hejka, Hania już z namiPoród mega ciężki 12h siłami natury, potem cc. 3550g, 54cm, czarnulka mała
Urodzona o 20:32
Mała śpi przy cycu. Pozdrawiamy szczęśliwi"
weronikabp, evas lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualnyJa od początku też mam mało mleka, ale ja docelowo chciałam karmić mm, więc nie mam z tym większego problemu
U nas również biały języczek, wizyta u pediatry za równy tydzień.
Chrzest planujemy na 10 sierpnia - musze podjechać do księdza ustalić dokładnie, czy jest taka możliwość.
Nasza Marcelina także wydaje różne dźwięki przez sen
Co do herbatek dziś mała nasza wypiła 30ml i znów mega kupa. Jutro dam jej tylko 10 ml.Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Tusia mój Jaś potrafił nawet 6 razy po jedzeniu zwymiotowac. Czasem nawet godzinę po. Byłam z tym u trzech lekarzy, każdy stwierdził że jest wszystko dobrze. Byliśmy nawet na usg jamy brzusznej i też wszystko ok. Tak się podobno może dziać jak za dużo zje, zbyt lapczywie, albo poprostu coś mu nie podpasuje.
Jeden lekarz polecił mi syrop Gastrotuss baby, po każdym jedzeniu 1 ml syropu podaje i działa. Teraz ulewa mu się sporadycznie.
Mój Jaś też gada przez sen, czasem nawet płacze i piszczy
Co do chrzcin to myślimy nad drugą połowa sierpnia.
Martynika mam ten sam problem z chrzestnymi... Siostry swojej nie chce z pewnych względów, męża cioteczna siostra raczej się nie zgodzi, i więcej nie mam kogo. A na chrzestnych mieliśmy dwóch kandydatów, ale jeden nie ma ślubu kościelnego, a drugi bierzmowania. I też dupa
Weronika super że z Pola wszystko w porządku. Myślałam że tylko mój Jaś tak dużo przybiera na wadze, ale widzę że Twoja Pola też
Syn zasnął w końcu po mega ciężkim dniu - od 8 rano spał może ze 3 godziny łącznie. Mam nadzieję że teraz pospi dłużej, bo ja już padam na twarz. Lecę więc spróbować pospac trochę.Tusia84, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny co do ulewania i wymiotów to jeśli to sporadyczne incydenty to nie ma co sie martwić, trzeba zawsze trzymać do odbicia kilka minut, jeśli bedzie sie to zadarzalo regularnie wtedy koniecznie wizyta i konsultacja, bo z rożnych porodów moze sie tak dziać.
Paula mi to tez wyglada bardziej alergicznie, skonsultowalabym.
Co do chrzestnych to ja odwrotnie wolałabym 2 facetów, mojego i K braci ;-)nasze siostry hmm.. Niekoniecznie. I co tu robićTusia84, eta lubią tę wiadomość
-
Dwóch panów też można
No my się właśnie karmimy od 24:15, już pomyślałam ze może się Gabi przejada teraz było karmienie odbicie karmienie odbicie zmiana pieluchy i szukała dalej więc dojadła i od 15 minut nie może odbića jak ją położę to pewnie zwymiotuje więc tak ją trzymam może jeszcze odbije
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 01:09
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie śpię.Artur zawsze po tym pierwszym trzygodzinym śnie od razu zasypiał na kolejne dwie godziny, ale teraz zmieniałam mu chyba trzy razy pieluchę, bo robił kupę na raty, ubranko, bo ulał i jeszcze musiałam mu wyczyścić nos.Tak się rozbudził, że nawet przy piersi nie zasypia, chociaż ziewa, jakby miał zaraz połknąć łóżeczko...może zaraz padnie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas od 3 do 7 maly prezyl sie strasznie,juz byl tak padniety ze przysypial miedzy jednym prezeniem a drugim... takie mial wzdecia
pomogla nagrzana tetra,jak zapuscil salwe honorowa to maz az podskoczyl. Teraz biedak moj spi
Mati ja mam puche bebilonu.