WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Natalia podrzucisz linka do chusty? a jak ją już wypróbujesz to może napisz jak wrażenia :)

a może inne dziewczyny mają jakies sprawdzone chusty? albo nosidełka? nie wiem co lepsze, ale też coś takiego chciałabym kupić.
    http://allegro.pl/pentelka-chusta-elastyczna-wylacznie-oryginal-i4340572420.html prosze :) ma ja kolezanka i chwali,napisze jak sie uzytkuje jak dostane :)
    Dobre sa tez podobno tkane,ale one z kolei sa cholernie drogie z reguly..

eta lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Mój Gabryś ma problem z kupką:( Wczoraj o tej porze zrobił ładną, wieczorem ledwo odrobinkę i do teraz nic. Biedny spina się i widać, że chce zrobić.;( Teraz śpi na brzuszku, może mu pomoże ta pozycja... Pije koperek ale nie bardzo pomaga. Jak się obudzi to mu rumianku dam...
    Kup Małemu WINDI,http://www.doz.pl/apteka/p22480-Windi_Kateter_rektalny_dla_niemowlat_10_szt
    My kupilismy bo Tymek ma problem z oddaniem gazów, a przy użyciu tego zrobił mega wielką kupe i teraz śpi.

• excella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    http://allegro.pl/pentelka-chusta-elastyczna-wylacznie-oryginal-i4340572420.html prosze :) ma ja kolezanka i chwali,napisze jak sie uzytkuje jak dostane :)
    Dobre sa tez podobno tkane,ale one z kolei sa cholernie drogie z reguly..

Kupilam.chuste tkaną, używana. Bo nowa 170zl. Trenowalam na misiu :) dzis wsadze w nią Tymka bo mąż wrocil do pracy. A ja.sama z dwojka dzieci o zgrozo ;)

eta lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, muszę coś znaleźć bo za parę dni moja mama wraca do siebie i zostaje sama z małym marudziakiem i ręce do pracy będą potrzebne :D

NataliaK lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś próbuję usypiania w wózku. Na spacerach ładnie śpi to może i w domu zaśnie. Dziś znowu marudny, za oknem leje deszcz, a ja dopiero skończyłam jeść śniadanie. Bartuś najlepiej to by cały dzień przy cycu spał. Przytuli się do nagiej piersi i już nic nie jest ważne.

weronikabp, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze są, ale rozwarcie jedynie na 2 cm i to rozmasowane przez ginka. Dostałam też czopki na rozluźnienie szyjki i one nieco zadziałały- tzn. zmiękczyły, ale nie rozwarły szyjki. W związku z powyższym leżę ze skurczami na patologii ciąży i czekam na dalszy rozwój wydarzeń :) W końcu jutro taka piękna data - 01.07.2014r.
    Dziękuję za trzymanie za nas kciuków i wsparcie :)

weronikabp, evas, czekajajaca, eta, Mucha, Modelka, MonikaS, Tusia84, Agusia2312, Martynika, Karola:), Bea_tina, Edyta84, onka79, Effcia28, Nalka lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie ! pisałyście tu kiedyś o karcie Rossne- ja dopiero teraz wzięłam z drogerii, aktywowałam ją i mam pytanie czy dobrze rozumiem jej 'działanie' :D mam na wszystkie produkty dla dzieci rabat (aktualnie 3%) a jak są jakieś promocje że z kartą jest taniej to bez względu na wysokość rabatu się na to załapuje? Mam nadzieję że da się zrozumieć moją wypowiedź :) a co do niespokojnych dzieci i ich kupek to Oliwia została dziś na 2 h z moją mamą- marudziła jej cały czas a na koniec walnęła taką kupkę że chyba aż na karku ją miała ;)

• evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko kciuki zaciśnięte &&& niech akcja szybko się rozkręci, żebyś mogła w końcu przytulić swoją córeczkę ;)

Paulina1986 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dobrze rozumiesz ;) Karta Rossnę ma na początku zniżkę 3%, jak są promocje z kartą, to nie ważne jaki masz aktualnie rabat i tak kupujesz taniej.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki
    Trochę zostało czerwcówek :-)
    Powiedźcie mi małemu wyszły takie pojedyńcze krosteczki czerwone i czasem mają białą końcówkę - są na policzku i brodzie. Nie jest tego duzo ale sa jakieś pojedyńcze- miałyście tak? Co to może być ? Czym to myć czy smarować ?

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, to pewnie trądzik noworodkowy, sporo naszych dzieciaczków to ma, mój synuś też. Niczym się tego nie smaruje, myje wodą z dziecięcym mydełkiem i czeka aż samo zejdzie.

A jak Twoja kość łonowa, dalej tak boli? U mnie juz lepiej, ale pilnuje by za długo na jednym boku nie leżeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 14:57

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas dziękuję że pamiętałaś o mnie :-) Tak u mnie trochę lepiej jak dużo posiedzę na krześle to na wieczór boli ale już jest ból do wytrzymania.
    Najgorsze były te 2 dni teraz już spoko.
    Tak właśnie myślałam że jest to trądzik ale wolałam zapytać :-)

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, to potówki. Mój mały ma pełno, byłam u pediatry. Nie przegrzewać i samo zejdzie:)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy któraś z Was też ma taką huśtawkę nastrojów po porodzie? U mnie masakra, ciągle bym płakała, z byle powodu albo i bez powodu...

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka u mnie juz lepiej,ale przeszlo mooooze kilka dni temu.
    ? A tak dzien w dzien placz.

Modelka lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja tak miałam - masakra :)
    a ja mam jakiś kryzys mlekowy... muszę choć raz dokarmić mm. ehhh chyba temu, że tak się na męża dwa dni denerwowałam. Widocznie na mleku się odbija...

kupiłam sobie biustonosz drugi do karmienia i wzięłam o jeden rozmiar miseczki większy niż ten co mam bo pomyślałam, że może będzie lepiej. Tymczasem przysłali ten większy i okazał się mniejszy :/ ahh te rozmiary, każdy inny a niby taki sam...no trudno, może jakoś się do mnie dopasuje i będzie git...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:42

Modelka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak miałam w dniu kiedy wróciliśmy ze szpitala - siedziałam i płakałam sama nie wiedziałam dlaczego ? Czy przed pierwszą nocą ? Teraz już nie mam huśtawki nastrojów :-)

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki spadek nastroju miala kazda z nas, jedna krocej, druga dluzej ale sądze ze dopada to kazdego. to minie. Mi minelo dopiero niedawno a dobijam juz do 4 tyg po porodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszy tydzień płaczący i bez powodu płakałam. Teraz jest już dobrze :) płacze tylko jak mam powód :P:P:P

NataliaK, evas, Bea_tina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam, ze już mi przeszły hormony ale dziś znowu spadek formy i ryk.. to pewnie przez ten katar i fakt że nie wiem co jest Poli, Ona też dziś płaczliwa, ma 37,3 temperatury, mam nadzieję, że po wizycie się uspokoję, ale to dopiero wieczorem. Jeszcze lekarka mnie nastraszyła, że takich małych dzieci jesli jest infekcja to się nie leczy tylko prosto kierunek szpital, jeśli tak będzie, to się załamię, nie zniosę już żadnego szpitala, przez następne lata. :(

‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ