MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEdytka gratulacje
))
Kurde moj Franek od wczoraj jest taki niespokojny..
Wczoraj nie spal od 15 do 22, dzis od 6 do teraz,akurat ciumka sobie mleko i przysypia bo jest padniety. Nie wiem co mu jestplacze pod sam koniec bo nie ma sily zeby nawet ziewac i konczy sie na wzdychaniu i minie jak do ziewania...
Wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora rodzila 5 dni przede mna i wiecie co.. jej synek kladzie sie spac o 21 i spi do 6 rano!!!bez przerwynie idzie go dobudzic na jedzenie nawet
Edyta84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevas wrote:Natalia mój wczoraj cały wieczór tez był marudny od 17 do 22, w nocy jako tako i od rana znowu. Teraz zjadł i zasnął. Może to przez tą burzową pogodę.
Zamowilam dzis chuste... przez wczoraj i dzis nie zrobilam nic jak maly taki marudny to chce sie przytulac i koniec. Nie ma sily zeby go odlozyc w takie dni... mam nadzieje ze chusta ulatwi mi zycieevas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:A mojej Poluni nie przechodzi ten katarek, wiec idziemy dzis do pani dr, tzn samo jej nie leci z noska, ale rzezi od tygodnia i wyciągam gluty. Mnie tez od paru dni boli gardło, nawet nie wiem co moge wziąć karmiąc
myślę, ze PRENALEN w ciazy mozna bylo, to teraz tez nie zaszkodzi:)weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój Gabryś ma problem z kupką
Wczoraj o tej porze zrobił ładną, wieczorem ledwo odrobinkę i do teraz nic. Biedny spina się i widać, że chce zrobić.;( Teraz śpi na brzuszku, może mu pomoże ta pozycja... Pije koperek ale nie bardzo pomaga. Jak się obudzi to mu rumianku dam...
Skończyłam wczoraj antybiotyk i dziś cycusia próbujemy jeść. Ciężko mu złapać ale jak już złapie to ciągnie. Mam nadzieję, że szybko się nauczymy jeść i zostawimy to cholerstwo mm.
-
nick nieaktualnyKambel moja Marcelinka też ma na główce naczyniaka, tyle tylko że nie jest wypukły tylko wygląda jak czerwona plama.Jest z tyłu główki, więc jak jej włoski urosną to nic nie będzie widać. Po za tym położna powiedziała, że takie
naczyniaki znikaja samoistnie do skończenia 2go roku przez dziecko, więc raczej nie ma się czym przejmować.
U mnie na uspokojenie dziecka na prawdę działają metody z filmiku, zazwyczaj pomaga owinięcie w kokon i położenie małej na boku na reku męża, a jak jest bardzo niespokojna to szum do uszka i zazwyczaj sie uspokaja.
Czasami puszczam jej dodatkowo szum morza z youtuba.
Wczoraj miałyśmy sukces, mała wypiła 50ml herbatki koperkowej, ale oczywiście musiałam dodać glukozy.Zrobiła mega wielką kupęDziś dam jej tylko 30ml herbatki, bo wczoraj to trochę przesadziła
Monika mi położna powiedziała, że noworodek na tydzień powinien przybierać na wadze między 100-300 gram.
NataliaK - nie zapeszać tfu tfu, moja Marcelina też jak ją położymy spać wieczorem to śpi 10h. Na jedzenie w nocy ją wybudzam, bo inaczej by spała do rana. Mam nadzieję, że jej się nie poprzestawia i będzie tak cały czas
Przynajmniej się wysypiamy
W dzień natomiast je równo co 3h i ciągle chciałaby na rękach być noszona.NataliaK, eta, MonikaS lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekajajaca moj Franek tez ma naczyniaka z tylu glowki i to nazwano "dziabnieciem bociana", ma wlasnie zniknac z czasem. Tak powiedzial lekarz w szpitalu i pediatra na wizycie domowej. A wredna baba z przychodni do ktorej go zapisalam powiedziala ze to do konca zycia
Tez bym chciala zeby Franek tak ladnie spal... a w nocy na poczatku budzil sie co 4 h,pozniej co 3 h, a teraz co 2,5-2 h a czasami i krocej. Ma w brzuchu budzik chyba...szkoda tylko ze "obrabianie"nocne trwa okolo godzine,sporadycznie sie zdarza ze zje i zasypia od razu przy karmieniu
Zywotny moj Franeka taki w brzuchu byl spokojny...hahaha
Ja Frankowi pusczam bialy szum,suszarke albo..odkurzaczuspokaja sie w momencie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:10
eta, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja- Olivka29 maja
2 kambel - 19 maja- Kaja12 czerwca
3 Bankierka - 21 maja- Staś Mateusz2 czerwca
4 vikus001- 22 maja- Zuzia30 maja
5 Martynika - 23 maja- Artur4 czerwca
6 Judi2014 - 28 maja- Mikołaj4 czerwca
7 MonikaS - 30 maja- Piotruś5 czerwca
8 Paula222 - 31 maja- Franek20 maja
9 Agusia2312 - 1 czerwca- Marcel25 czerwca
10 fler - 1 czerwca- Zuzia5 czerwca
11 MagdaO - 3 czerwca- Staś2 czerwca
12 eta - 3 czerwca- Ignaś22 czerwca
13 madamama - 4 czerwca- Ignaś9 czerwca
14 karolina1990 - 5 czerwca- Oliwia10 czerwca
15 NataliaK - 6 czerwca- Franek2 czerwca
16 Limerikowo - 6 czerwca- Karolinka29 maja
17 excella - 9 czerwca- Tymon26 czerwca
18 Nalka - 9 czerwca- Anna13 czerwca
19 alexast - 10 czerwca- Aleksander23 czerwca
20 weronikabp - 10 czerwca- Pola17 czerwca
21 Niesforna - 13 czerwca- Jaś19 czerwca
22 czekajajaca - 14 czerwca- Marcelinka6 czerwca
23 azi - 14 czerwca- Lenka14 czerwca
24 Tusia84 - 15 czerwca- Gabrysia25 czerwca
25 evas - 16 czerwca- Bartoszek29 czerwca
26 Mati1980 - 17 czerwca- Borys14 czerwca
27 balonik - 17 czerwca- Adaś24 czerwca
28 nutka - 17 czerwca- Gabryś16 czerwca
29 sunset - 17 czerwca- Joanna23 czerwca
30 Evelineq - 17 czerwca- Hania11 czerwca
31 topa42 - 18 czerwca- Borysek29 czerwca
32 monalisa – 18 czerwca – Lenka14 czerwca
33 Modelka - 20 czerwca- chłopiec19 czerwca
34 Mucha - 22 czerwca- Maja25 czerwca
35 Kota - 23 czerwca- Iga26 czerwca
36 onka79 – 26 czerwca – Martynka22 czerwca
37 ivv – 26 czerwca – Martynka25 czerwca
38 Edyta84 – 26 czerwca – Hania24 czerwca
39 Galanea – 28 czerwca – Zosia23 czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 AISAK- 26lat, woj.Lubelskie, 11 czerwca - Hania
2 aneczka83- Zielona Góra, 14 czerwca - Antoś
3 Róża- 27lat, 19 czerwca - chłopiec
4 Paulina1986- 28lat, Wielkopolanka, 23 czerwca - Alicja Maria
5 Margotka87- 26lat, 25 czerwca (lub 2.07) - Helenka
6 Martusia- 26lat, Londyn, 25 czerwca - Maksiu
7 monaaa- 29lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) - Maksiu
8 Duchess- 34lat, Warszawa, 27 czerwca - Oskar
9kropka_10- 28 czerwca - Nikoś
10 Ala29- 30 czerwca - Mikołaj
11 maggda- 23lat, woj. Kuj-pom. 2 lipca - Zuzia
czekajajaca lubi tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Zamowilam dzis chuste... przez wczoraj i dzis nie zrobilam nic jak maly taki marudny to chce sie przytulac i koniec. Nie ma sily zeby go odlozyc w takie dni... mam nadzieje ze chusta ulatwi mi zycie
Natalia podrzucisz linka do chusty? a jak ją już wypróbujesz to może napisz jak wrażenia
a może inne dziewczyny mają jakies sprawdzone chusty? albo nosidełka? nie wiem co lepsze, ale też coś takiego chciałabym kupić.NataliaK lubi tę wiadomość
-
Edytko gratulacje!!!
Maja dzisiaj caly dzien by spala i jest baaardzo spokojna (tfu, tfu) nawet na jedzenie sie nie budzi, czekam na polozna wiec nie chce jej teraz budzic, bo pewnie polozna bedzie chciala zobaczyc jak sie karmimy itp.czekajajaca, Edyta84 lubią tę wiadomość