WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Sunset caly czas modle sie o sile dla Ciebie i jeszcze wiecej sily i zdrowia dla malej.

Mam pytanie do dziewczyn ktore rodzily naturalnie i mialy naciecie...jak dlugo zajelo Wam dochodzenie do siebie? Ja jestem w stanie pojsc na polfodzinny spacer i juz wszystko mnie ciagnie i boli :( dlugo i duzo krwawilyscie?
    Praktycznie już nie krwawię. Ewentualnie jakieś tam małe kropeczki. Śmigałam po porodzie bardzo szybko. a jak mi zdjęli szwy to w ogóle nie czułam, że rodziłam. Tylko ja miałam bardzo malutkie nacięcie podobno i 4 szwy do ściągnięcia.

Mucha lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mialam 3 szwy, wiec tez nieduzo, ale mialam tez wewnetrzne rozpuszczalne i powiem szczerze ze nie czuje sie zbyt dobrze, a po spacerze dzisiejszym dosyc obficie krwawilam.

Na tantum rosa chyba jestem uczulona :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 18:22

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika Pola to mała ikona stylu <3 cudnie

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset - bardzo Ci współczuje, mocno wierzę że nie zabraknie Wam sił i dla swojej córeczki udźwigniecie ten trud i ból..

Karolina - nie umiem pocieszyć ani wyobrazic sobie Twojego bólu.. ciesz się dniem dzisiejszym..

co do mleka to my stosujemy bebilon HA 1

Nalka z tymi ćwiczeniami to Ty żartujesz?? jestem mega szczupła!!!!!! szok!!

ja z 12 kg - mam jeszcze 4 kg na brzuchu. w żadne spodnie się nie mieszcze, kupiłam jedne nowe na szybko i w nich cały czas chodzę :)

madamama, Natalia - ja z karmieniem mam to co Wy, więc łączę się z Wami w trudach!!

co do ulewania i bóli brzuszka widzę że prawie wszystkie to przeżywamy! u mnie bóle brzucha spać Małemu nie daja, dziś w akcie desperacji zastosowałam ten Windi , ale nie umiałam włożyć tego katetera w odbyt, dałam wazeliny, ale cięzko i tak włożyć, na chwilę tylko się udało ale za krotko chyba, bo gazy nie wyszły tylko trochę takiej "wody" i kupki.

NataliaK, madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina GRATULACJE ! już naprawdę kilka tylko nierozpakowanych mamusiek zostało!

Duchess - jak u Ciebie?? czy coś przegapiłam?

weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odebrałam dziś wyniki Ignasia - w morfologii erytrocytów, hematokryt i hemoglobina obniżone - podobno nie ma tragedii ale za tydzien powtórka i zobaczymy, no i bilirubina całkowita ciągle podwyższona 7,15

czy któraś z Was (Martynika może?) nie pamiętam, też ma problem z przedłużającą się żółtaczką? jak za tydzień nie spadnie czeka nas szpital i badania.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój mały Jaś i mina z cyklu "po co ja się pchałem na ten świat?" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 23:12

Nalka, NataliaK, Karola:), eta, weronikabp, evas, Kaja, Agusia2312, czekajajaca, Tusia84, madamama, pestka, Duchess, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówili, żeby tantum rosa tak nie używać i namiętnie stosowałam octenisept.

Eta - ja pragnę mieć mięśnie jak przed ciążą. Nie chcę wracać do kolegów na parkiet z lekką oponką. Postęp jest - mięśnie już się napinają. :)

Kochane te bóle brzuszka to jak rozpoznajecie? Dzieciaczki się prężą czy po prostu płaczą nieprzerwanie? Czy 2 in 1?

Niesforna mina Twojego synka po prostu boska!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 18:37

Niesforna lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna - słodziak straszny, do schrupania!!!

Nalka - u nas bóle brzuszka to przede wszystkim straszne prężenie się, robi się cały czerwony, pomarszczony na czole, widać jak się napina cały i wygina, za chwilę puszcza i już wygląda normalnie i po chwili znowu pręży się; do tego jęczenie, jakieś krzyki i nóżki podkurcza. zasnąć nie może i tak jest zawsze po jedzeniu.

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka u Franka przy jedzeniu albo po jedzeniu wygina sie,prezy sie,pompuje nogami...

Dzis dla odmiany spi caly dzien i je,ale ten jego to max 1,5 h a tak lekka kima po 30 min i placz... mam madzieje ze w nocy bedzie spokojniejszy :(

Nalka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-) Piękne te Wasze pociechy :-)
    My jutro idziemy do chirurga aż całą mnie paraliżuje jak sobie pomyślę :-(
    Dziewczyny jak myślicie czy to normalne jak od 2 dni już nie krwawię tylko plamię tak na brązowo? Nie za wcześnie mi się to skończyło? Kurcze sama już nie wiem ...

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa42 ja tak plamiłam niecałe dwa tygodnie. Porządne krwawienie miałam lekko ponad tydzień, czyli coś jak Ty. Przy wypisie ordynator mi tłumaczył jak może być i jaki kolor może nawet ta krew przybierać, także byłam spokojna. :)

Dzięki dziewczyny. Wychodzi na to, że Anna ma po prostu humorki. Robi się czerwona owszem i macha rękami jak piesek.. ale przed jedzeniem i jak jej cyc wypadnie.

Wasze dzieci też tak robią, że potrafią marudzić większą część dnia a jak zbliża się pora kąpieli to nagle śpią jak zabite?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 19:26

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też maluszek pręży się po piciu , robi czerwony i nóżkami kopie. Strasznie mi go wtedy żal, po chwili puszcza i jest normalnie.

My mieliśmy żółtaczkę jeszcze z 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala. Mieliśmy łóżeczko tak bardziej w pokoju w zaciemnionym miejscu i polozna kazała na dzień Marcela kłaść we wózku bliżej okna , żeby twarz miał w świetle ale nie bezpośrednio w słońcu tylko żeby w jaśniejszym miejscu byl i to nam ładnie pomogło :)

Ja po cc długo na czerwono nie krwawilam , teraz juz od 2 tygodni na brązowo , a od tygodnia tylko plamienia brązowe. Jestem ciekawa kiedy okres przyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 19:56

eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    U nas też maluszek pręży się po piciu , robi czerwony i nóżkami kopie. Strasznie mi go wtedy żal, po chwili puszcza i jest normalnie.

My mieliśmy żółtaczkę jeszcze z 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala. Mieliśmy łóżeczko tak bardziej w pokoju w zaciemnionym miejscu i polozna kazała na dzień Marcela kłaść we wózku bliżej okna , żeby twarz miał w świetle ale nie bezpośrednio w słońcu tylko żeby w jaśniejszym miejscu byl i to nam ładnie pomogło :)

Przy karmieniu modyfikowanym tych kolek w zasadzie nie powinno byc, a z tego co pamietam karmisz wylacznie modyfikowanym?moze porozmawiaj z lekarzem, sa mleka mm antykolkowe. Moze warto :)

Topa ja po 2 tyg tez myslalam ze to koniec ale jak sie zaczelo od nowa to po 2-3 dniach. I tak juz chyba zazegnalam te krwawienia, od 2 dni zupelnie nic. Mam nadzieje,nie cierpie podpasek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 19:59

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszcze potraię krwawić i plamić na brązowo :/

dziewczyny - ja już tego zupełnie nie rozumiem. Dzisiaj do południa cierpiałam na brak mleka. a później raptem wzięłam małego do karmienia i co? pociągnął z jednej cycki 80tkę. ja już sama swojego organizmu nie rozumiem :) teraz też czuję, że mam... pomimo, że niedawno karmiłam. Może spacer na świeżym powietrzu pomógł? sama nie wiem już co na to ma wpływ...

OD 2 dni zaczął mi tak ulewać często. Jakieś ma gorsze dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 20:17

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 3 tyg po cc mam tak ze cały dzien nic nie leci a potem znowu jak w okresie lub bardziej brązowo, rożnie, mogłoby sie skończyć bo ja tez nie cierpię podpasek, apropos, kiedy mozna stosować tampony po cc?

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak monalisa sa informacje??

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• AISAK Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie. By dziś juz w domku. Szczęśliwe strasznie:)

Walcze z karmieniem, a w szczególności z bólem sutek. Macie dobre masci lub sprawdzone sposoby na to?

w piatek zdj szwów nie moge się doczekać , bo tak piecze mnie ostatni szew przy pachwinie ze odejmuje mi nogę. no cóż trzeba się przemeczyc. Gdyby nie to to nie czulabym się wogole poporodowo. Chodzę od dziś ze zwykłą podpaska i przyznam ze malutko leci. Zostało mi 4 kg do zrzucenia = mega brzuch niestety.

Jak się ogarne to się do was odezwę.
    Bsaaasrdzo tęskniłam za wami. Te 2 tyg bez kontaktu ze światem był mega wyzwaniem.

Karola:), weronikabp, Nalka, Agusia2312, Mucha, eta, Duchess, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak mi pomogła maść medeli purelan 100

MagdaO lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia z tego co wiem to nie ms różnicy czy mleko modyfikowane czy z piersi. Na necie też tak pisze , to zależy też od tego ze dziecko luka powietrze przy piciu. U mnie w rodzinie wszyscy co mieli kolko to pili mleko w proszku. Od kuzynki syn to na niego nic nie działało i do pol roku cale noce praktycznie płakał aż serce się krajalo. Ale u nas odpukać tylko lekko ma Marcel kolki.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ