WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu współczuje najważniejsze ze nic Wam sie nie stało poważnego. Dzielna Mamusiu. Ja tez dzis ratowalam moje dziecko, nie życze nikomu, krztusila sie kropelkami..ja sie trzęsę aż do tej pory. Jak dobrze ze człowiek sie nauczył co robić w takich chwilach..

weronikabp ja też podpytuje jak reagujesz przy zakrztuszeniu? Pola łapała oddech czy z trudem?
    czy wtedy trzeba obrócic dziecko główką do dołu i po plecach klepać posuwistym ruchem i ręka złozona w łódeczke jak przy zakrztuszeniu jakims przedmiotem?? jak to jest na pewno dziewczyny? bo jednak warto wiedziec.

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, ja Artura w takiej sytuacji wybudzam, bo wiem, że jak nie doje, to się upomni za pół godziny i tak wkoło Macieju, a ja chcę, żeby jadł regularnie-raz i porządnie.Takie dojadanie co chwilę też mnie ogranicza.Jeżeli przyśnie lekko, to wystarczy łaskotanie pod brodą lub po nogach.Jeśli mocniej, to podniesienie do odbicia.A jeśli nic nie przynosi efektu, to jeszcze zabieram go na zmianę pieluchy, zawsze po tym dojada.Już tak ma, że musi zjeść na dwa razy, bo po tym pierwszym szybko jest głodny i tylko ja pilnuję, żeby ten drugi raz nie odwlekał się w czasie.
    Magda, zazdroszczę, tyle przespać! :D
    Aisak, cudny bąbelek :).

Nalka lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mój Ignasiek zjada z piersi około 70 ml (mam wagę dla niemowlat wiec stad wiem) ale zaraz po i tak jest niespokojny, płaczliwy itd. myslalam ze to brzuszek bolacy, ale on jeszcze żada wiecej jedzenia daje wiec butelke.
    tak się zastanawiam czy moj pokarm jest "wartościowy" - bo on daje nam do zrozumienia że się nie najada na cycku wogole, a po 70 ml choć pół godziny - godzinkę powinien byc spokojny. a tu krzyki cały czas :/
    czy słyszałyscie o sytuacji że pokarm jest mało wartościowy??

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    chyba nikt o mnie już nie pamięta, tak jak myślałam, zostałam sama na placu boju ;)
    Ale wiem, że dzieciaczki Was pochłonęły bez reszty, co wcale nie dziwi. nie udzielam się, bo póki co nie jestem w temacie, a nikogo moje skurcze czy ich brak już nie będą interesowały.
    łączę się z Wami w Waszych problemach, mocno trzymam za Monalisę i Sunset wszystkim gratuluję cudnych dzieciaczków.
    Dziś termin z OM i czekam...

Tusia84, Karola:), Duchess, eta, Agusia2312, evas, misia_k1 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Weronika wiem co czułaś.. mi raz Hania tak się zadławiła ale miała wtedy już kilka miesięcy.. że aż przez ręce się przelewała i była już sina praktycznie przy ustach.. i nawet nie chcę sobie tego przypominać.. :(

Dobrze, że pomogłaś Poli, Gabi moja przy piersi krztusi się prawie za każdym razem bo tak jej szybko leci i nie nadąża łykać i brać oddechu.

MonikaS Kuba we wrześniu 8lat, a Hania 6 w maju skończyła.

Nalka moja Gabryśka też już wie, że pierś jest dobra i to nie tylko do jedzenia.. ona nie ciągnie smoczka.. więc powoli z piersi zaczyna sobie go robić nawet jak jest najedzona i nie może zasnąć to potrzebuje sobie pociumkać, żeby odpłynąć i wychodzi na to, że bardzo dużo czasu zaczyna spędzać przy piersi.. jak je i zaśnie to u mnie jest ten problem, że ja próbuję ją dobudzić i się nie da.. biorę ją wtedy do odpicia i po pewnym czasie po odbiciu sama zaczyna znowu szukać.. bo nie pojadła.. wiem, że to dokładanie sobie roboty bo karmienie trwa długo ale ja jej nie mogę dobudzić..

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa no coś Ty zawsze możesz nam się wygadać o swoich skurczach czy ich braku.. i czekamy aż akcja rozkręci się u Ciebie i będziesz mogła przedstawić nam swoje szczęście a z nim te wszystkie problemy o których my już teraz piszemy :) doczekasz się i Ty :)

monaaa, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Hej dziewczyny!
    chyba nikt o mnie już nie pamięta, tak jak myślałam, zostałam sama na placu boju ;)
    Ale wiem, że dzieciaczki Was pochłonęły bez reszty, co wcale nie dziwi. nie udzielam się, bo póki co nie jestem w temacie, a nikogo moje skurcze czy ich brak już nie będą interesowały.
    łączę się z Wami w Waszych problemach, mocno trzymam za Monalisę i Sunset wszystkim gratuluję cudnych dzieciaczków.

My o Tobie myślimy :) tak jak o innych czerwcowych mamusiach, jeszcze nierozpakowanych. O tych z dzieciaczkami już także, ale dla nas to jeszcze jakby abstrakcja :P

monaaa, misia_k1 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!

Dopiero mam chwilę, żeby siąść do komputera na moment :)
    Bardzo Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa i gratulacje :)

Niestety nie jestem w stanie nadrobić Waszych postów, słyszałam tylko o Monalisie, czy coś się już wyklarowało i czy coś wiadomo? :(

Jak znajdę chwilę, to napiszę coś więcej. Powiem tylko, że wyobrażałam sobie poród dużo gorzej, a jak na tak ogromne dziecko, mogę powiedzieć, że poród był bardzo dobry i żadnej traumy nie mam :)

A Zosia charakterna. Walczyłam z laktacją, a teraz mam nawał i zastoje, Zosia leniwa do ssania i często się domaga niestety.

Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze maluszki!

MonikaS, weronikabp, Karola:), Tusia84, Mucha, eta, Agusia2312, evas, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, a jesz normalne, pełnowartościowe posiłki?

• Galanea Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciocie! :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2f2c5a293e2.jpg

Karola:), Martynika, MonikaS, weronikabp, Tusia84, Mucha, eta, Agusia2312, Camilia, RewolucjaSięDzieje, nutka, monaaa, Duchess, Paula_29, Paula222, evas, misia_k1, Miriam, Nalka, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Była właśnie u nas położna i powiedziała, żeby się nie stresować niepotrzebnie, bo 90% dzieci z takimi problemami jak nasza Marcelinka ma po prostu niedojrzały układ pokarmowy i po czasie same problemy znikają. 11 lipca jedziemy sprawdzić czy to na pewno nie choroba.
    Położna kazała jej podawać jeszcze Dicoflor, żeby lepiej trawiła.
    Po za espumisanem, który działa już na istniejące kolki położna poleciła dawać Delicol, który działa zapobiegawczo.
    Spróbujemy także zmienić mleko na Bebiko Specjalist, który działa przeciw zaparciom.

Mam nadzieję, że to wszystko pomoże i będzie widoczna zmiana zanim pojedziemy na badania 11 lipca.

Miłego dnia kochane !

weronikabp, eta, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Nalka moja Gabryśka też już wie, że pierś jest dobra i to nie tylko do jedzenia.. ona nie ciągnie smoczka.. więc powoli z piersi zaczyna sobie go robić nawet jak jest najedzona i nie może zasnąć to potrzebuje sobie pociumkać, żeby odpłynąć i wychodzi na to, że bardzo dużo czasu zaczyna spędzać przy piersi.. jak je i zaśnie to u mnie jest ten problem, że ja próbuję ją dobudzić i się nie da.. biorę ją wtedy do odpicia i po pewnym czasie po odbiciu sama zaczyna znowu szukać.. bo nie pojadła.. wiem, że to dokładanie sobie roboty bo karmienie trwa długo ale ja jej nie mogę dobudzić..

Jakbym czytała o swojej Zosi, tyle, że ja się wczoraj poddałam i dałam jej smoczek. Chwilkę go pociumka, jak już jest na skraju histerii i wypluwa, ale trochę mnie to uratowało.
    Ja mam problem z zastojami w piersiach, a ona possie parę minut i zasypia, nie mogę jej dobudzić. Później pośpi 30min-1h i jest znowu głodna. Laktator w ruchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 13:32

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z Duchess?

eta, Duchess lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Hej dziewczyny!

Monaaa, nie zostalas sama... jeszcze ja tu.jestem:-) i tez czekam i z kazdym dniem coraz bardziej siada mi nastroj i coraz mniej mi sie chce ;-)

weronikabp, Karola:), eta, monaaa lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa i Duchess to ja Wam dopinguję :)

monaaa, Duchess lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Monaaa, nie zostalas sama... jeszcze ja tu.jestem:-) i tez czekam i z kazdym dniem coraz bardziej siada mi nastroj i coraz mniej mi sie chce ;-)

Duchess a kiedy do szpitala masz się stawić? Ja właśnie 6 dni po terminie.

Duchess lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess kiedy masz ktg kochana?
    Dziewczyny odpowiadając, postąpiłam tak jak uczyli na szkole rodzenia czyli przelozylam małą w dół przez rękę, poklepalam po pleckach, po chwili wzielam do gory zeby złapała powietrza, wtedy krzyknęła i wiedziałam ze juz jest ok. Ale powiem Wam ze instynkt zadziałał, myśle ze gdybym nie była po szkole rodzenia i tak bym wiedziała co robić, to jest instynkt właśnie. Nie życze nikomu takiej akcji.

Duchess, Nalka lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moje dzieciaczki poszły lulać :) się zastanawiam czy samej się nie położyć :) dzisiaj Piotrusiowi taki się apetyt włączył, że nie nadążam z produkcją mleka ;) mam nadzieję, że teraz trochę pośpi i trochę tego mleka się naprodukuje :) z jednej strony to dobrze, że dzisiaj tak często do cycka go muszę brać - jeszcze mi tą laktację pobudzi :) chociaż mówię, już jest spoko :) oby tak dalej albo lepiej :)
    dziewczyny, które nie mają problemu z mlekiem - gratuluję i zazdroszczę, macie ogromne szczęście :) też tak chcę... ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Jakbym czytała o swojej Zosi, tyle, że ja się wczoraj poddałam i dałam jej smoczek. Chwilkę go pociumka, jak już jest na skraju histerii i wypluwa, ale trochę mnie to uratowało.
    Ja mam problem z zastojami w piersiach, a ona possie parę minut i zasypia, nie mogę jej dobudzić. Później pośpi 30min-1h i jest znowu głodna. Laktator w ruchu.
    Ja też próbowałam dać smoczka ale moja go nie toleruje :D ma odruch wymiotny i nie chce krzywi się i płacze jeszcze głośniej :/ a uwierz mi kupiłam chyba wszystkie możliwe rodzaje smoczków i nic.. Hania moja też nie tolerowała smoczka za to kciuka ssała swojego

Galanea lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja wczoraj mialam dokladnie taka akcje. Mala jadla i sie zakrztusila, nie mogla odkaszlnac i musialam ja tez na reke polozyc i wyklepac, ale byla to dla mnie chwila grozy i sie powaznie zestresowalam. Po tym przy kazdym karmieniu bacznie ja obserwowalam!

Dzisiaj w nocy zapiszczala mi niania z czujnikiem ruchu, ale tylko raz przez momencik i nie wiem dlaczego bo mala zupelnie normalnie oddychala i tak samo bylo ze dwa dni temu w momencie kiedy maz stal nad lozeczkiem i przygladal sie malej (nawet raczkami ruszala) jak to cholerstwo zapiszczalo! Jakas wada czy co?!

Dziewczyny w dwupaku my caly czas czekamy, az dolaczycie do grona szczesliwych mam dzieciatek po tej stronie brzuszka!!! Kibicujemy ;)

Jezeli chodzi o spanie to Maja codziennie ma to samo (tfu, tfu). Pierwsze karmienie 6:30, 7:00, sen do 9:30, 10:00, karmienie, lezenie i obserwacja, 13:00 karmienie, sen do 16:30, 17:00, budzenie na karmienie, marudzenie do 19:30, kapiel, karmienie sen do 24, karmienie, sen do 3 lub 4, karmienie i sen do 6:30, 7:00. Moze to dlatego ze Maja jest jeszcze mala, ale nalezy do spokojnych dzieci (oczywiscie jeszcze nastepuja zmiany pieluszek przed karmieniami i czasem w trakcie i spacerki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 14:36

weronikabp, monaaa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ