MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynika wrote:Eta, a jesz normalne, pełnowartościowe posiłki?
tak, nie stosuję żadnej diety, nie jem tylko rzeczy wzdymających i nie jem bardzo dużo nabiału, tzn. codzien jem jogurt naturalny mały, trochę mleka wypiję, sery żólte, ale nie w jakichs hurtowych ilościach. a tak to wszystko. -
nick nieaktualnyMuszko mi tez na początku 2 razy pojedynczo odezwała sie niania z monitorem, nie wiem dlaczego. Potem maz cos tam pozmienial z tymi płytkami i od tamtej pory juz nie. Dopiero jak podnosze małą to sie załącza jeśli zapomnę wyłączyć guziczek
Mucha lubi tę wiadomość
-
Hej,
ja dziś jestem wykończona
Mały budził się w nocy co 1,5 godziny, a jak zasnął to spał strasznie niespokojnie. Więc i ja nie spałam praktycznie...
Teraz śpi, a ja znowu nie mogę zasnąć przez te hałasy dookoła... Kończy się u nas w bloku gwarancja dewelopera na usterki w mieszkaniu i wszyscy się wzięli za ich zgłaszanie i naprawianie. I od 6 rano słyszę tylko walenie młotem i wiertarkę
Dobrze, że chociaż małemu te dźwięki nie przeszkadzają i teraz śpi spokojnie na balkonie... -
Duchess , Monaaa - jesteście ostatnie do rozpakowania, ale w nagrodę za cierpliwość Wasze dzieciaczki będą mega grzeczne!
tego Wam życzę!
co do zakrztuszenia naszych maleństw to tak jak Weronika i Muszka u nas Ignas tak 3 razy już miał jak jadł. on ciumka a przysypia i zapomni połknąć a mleko płynie. dwa razy tak się zdarzyło na butli, raz na cycku. też się tak przestraszyłam ze aż się trzęsłam. muszę go pilnować jak je żeby nie spał.
dziś Mały daje mi nieżle popalić. nie wiem co się dzieje ale jakis kryzys go dopadł, bo go nie poznaje. niby chce jeść - dam to zje mało, od niechcenia, tule chwile dobrze, za chwile przerazliwy krzyk, moja mama wzieła go na spacer.
ocho już słyszę że po spacerze.. pewnie znowu płacz.
może to skok rozwojowy?? tak mi to dzis wpadło do głowy, bo juz nie wiem co.
moja mama jutro wraca do siebie i zostaje sama. będzie sie działo..monaaa, Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Muszko mi tez na początku 2 razy pojedynczo odezwała sie niania z monitorem, nie wiem dlaczego. Potem maz cos tam pozmienial z tymi płytkami i od tamtej pory juz nie. Dopiero jak podnosze małą to sie załącza jeśli zapomnę wyłączyć guziczek
Tez mi sie zdarza zapomniec wylaczyc jak podnosze malaweronikabp lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Duchess a kiedy do szpitala masz się stawić? Ja właśnie 6 dni po terminie.
caly czas mam tez nadzieje ze moze do poniedzialku zacznie sie jakas naturalna akcja?
weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
Aha, rozumiem. No to widzisz, ja o tym samym myslałąm w moim przypadku, o ile nie urodzę do tego czasu, a tak samo mam nadzieję, że samo się rozkręci, chociaż na chwilę obecną to nie ma żadnych oznak zbliżającego się porodu. Ja mam się stawić 18 lipca, to jest piątek...więc totalnie bez sensu...
-
Karola, tyle, że w szpitalu możesz czuć się bezpieczniej, bo nawet jeśli w weekend nic się nie dzieje to ze 2 razy dziennie robią ktg. Każdy musi zdecydować sam
Ja po przemyśleniu sprawy, jednak wolałabym zostać w domu jeśli jutrzejsze ktg będzie prawidłowe
weronikabp, Karola:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDuchess trzymam mocno kciuki zeby sie rozkręciło
)
My po wizycie patronazowej, wszystko ok. Mamy ustalone szczepionki, robimy 6 w 1 i pneumokoki, zastanawiamy sie nad Rotawirusem, Pani dr osobiście swoje dzieci szczepila ale nie ukrywa ze zdarzają sie dzieci które zle znoszą tę szczepionkę. Także musimy to przemyśleć. A Wy jak szczepicie?Duchess, Tusia84, Agusia2312, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Weronika my szczepimy 5w1, pneumokoki i rotawirusy.
Ja mam pytanie do dziewczyn z Warszawy - zapisywalyscie już albo bylyscie już ze swoimi maluchami na usg stawów biodrowych? Jeśli tak to gdzie?
Bo ja właśnie chciałam się umowic i to jest jakiś koszmar... Na NFZ terminy na koniec sierpnia/początek września! A usg trzeba zrobić między 4-6 tyg życia... Więc wychodzi na to że trzeba się umawiać jeszcze będąc w ciąży! Paranoja.
Dzwoniłam też na Żelazną bo tam wiem że robią prywatnie, koszt jedyne! 250 zł, ale terminów w lipcu już nie ma teża my to musimy zrobić do 24 lipca.
Gdzie Wy robilyscie/będziecie robiły?weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Duchess trzymam mocno kciuki zeby sie rozkręciło
)
My po wizycie patronazowej, wszystko ok. Mamy ustalone szczepionki, robimy 6 w 1 i pneumokoki, zastanawiamy sie nad Rotawirusem, Pani dr osobiście swoje dzieci szczepila ale nie ukrywa ze zdarzają sie dzieci które zle znoszą tę szczepionkę. Także musimy to przemyśleć. A Wy jak szczepicie?
Miło mi bardzo kochana!
bardzo bardzo chciałabym już być "po" ...
weronikabp, Agusia2312, eta, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Niesforna wrote:Weronika my szczepimy 5w1, pneumokoki i rotawirusy.
Ja mam pytanie do dziewczyn z Warszawy - zapisywalyscie już albo bylyscie już ze swoimi maluchami na usg stawów biodrowych? Jeśli tak to gdzie?
Bo ja właśnie chciałam się umowic i to jest jakiś koszmar... Na NFZ terminy na koniec sierpnia/początek września! A usg trzeba zrobić między 4-6 tyg życia... Więc wychodzi na to że trzeba się umawiać jeszcze będąc w ciąży! Paranoja.
Dzwoniłam też na Żelazną bo tam wiem że robią prywatnie, koszt jedyne! 250 zł, ale terminów w lipcu już nie ma teża my to musimy zrobić do 24 lipca.
Gdzie Wy robilyscie/będziecie robiły?
Ej, a ja czytam że piewsze usg bioderek robi sie po ukonczeniu 6 tygodnia ale przed ukonczeniem 12 tygodnia. -
Duchess wrote:Hej! powinnam jutro ale jesli jutrzejsze ktg bedzie prawidlowe to chyba nie zoatane w szpitalu na weekend bo jak znam zycie to wtedy robia niezbedne minimum wiec wolalabym zeby przyjeli mnie w niedziele wieczorem lub poniedzialek rano
caly czas mam tez nadzieje ze moze do poniedzialku zacznie sie jakas naturalna akcja?
Duchess a co ile miałaś teraz robione ktg?
ja póki co robiłam u swojego gina. nie wiecie czy po terminie w szpitalu mają obowiązek robić ktg albo usg czy nie bardzo?
Masz jakieś objawy? bo mnie dziś kompletnie nic nie boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 18:40
Agusia2312, Karola:), Duchess lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy robimy USG bioderek po 6 tyg w 7 lub 8, Pami dr mówi ze to najlepszy czas. Nie za wcześnie nie za pozno, ze przed 6 tyg nie ma co robić, bo i tak potem trzeba powtarzać. Robimy prywatnie, poleciła nam ortopedę który dobrze to badanie wykonuje.
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Ja poszłam na kontrolę bioderek przedwczoraj, ale usg nie było. Pani doktor zbadała syna, stwierdziła, że nie ma żadnych nieprawidłowości i w takiej sytuacji usg bioder zleca za 2 miesiące, tj. we wrześniu.
Byliśmy w Szpitalu Bielańskim.
Co do szczepionek, to pewnie wybiorę 6w1, polecała mi tak pediatra, bo te szczepionki mają bezkomórkową wersję czegośtam... nie pamiętam dokładnie, mam gdzieś zapisane. Co jest generalnie opcją bezpieczniejszą i lepszą w przypadku cytomegalii wrodzonej. Skonsultuję to jeszcze w Centrum Zdrowia Dziecka, ale myślę, że przy tym zostanę. No i ten dzieciak był już tyle razy kłuty, że po prostu mi go żal... wiem, że on i tak tego wszystkiego nie pamięta i głównie uderza to w moje emocje, ale jeżeli mogę mu tego oszczędzić, to to zrobię. Byłby problem z finansami, ale od mojego pracodawcy dostaję kasę z funduszu za urodzenie dziecka, zdecydowaliśmy, że to pójdzie na szczepienia.
Wstępnie pierwsze szczepienie mamy 17 lipca, ale pediatra chce zgodę na piśmie od Centrum, że harmonogram szczepień może pozostać niezmieniony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:24
Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość
-
U nas dzisiaj była położna mały wazy 3800
To super przybrał.
Co do szczepionek to juz pierwsza mamy 15 lipca i my szczepimy pierwsza szczepionkę 6w1 a następne 5w1. I dodatkowo pneumokoki ale my mamy je za darmo
Usg bioderek mamy 10 lipca mały bedzie miał 6 tygodniJedziemy prywatnie .
Co do spania w nocy dziś zrobił sobie raz drzemkę która trwała 4 godz , super pospalam sobieOby było tak zawsze
Dziewczyna w dwupaku życzę rozwiązania szybkiego
Tusia ja to zauważyłam u Marcelka ze ma dłuższe rzęsy heheno i też zaczynają mu łezki lecieć od jakiegoś czasu, teraz wogole głośniej płacze jak był mniejszy to tak nie było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:33
weronikabp, monaaa, Tusia84 lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny