MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi położna mówiła że te maści to słabo pomagają powiedziała że najlepiej na hemoroidy kupić czopki hemorol hemorectal i ze na ulotkach będzie że nie stosować przy karmieniu albo że nie ma badań ale jak będę stosowała przez 3-4 dni rano i wieczorem to już będzie ulga a dziecku nie zaszkodzi takie krótkotrwałe leczenie bo przewlekle nikt nie będzie stosował. Ja kupiłam hemorol i tylko na noc stosuje 2 dzień i już czuję różnice
-
Cześć dziewczyny
Chciałam Was nadrobić, ale to jest po prostu niemożliweMelduję się w stanie ogólnym wymęczonym
Może ma któraś ochotę na krótkie streszczenie dobrych wiadomości? O złych niestety już wiem, modlitwą jestem z dziewczynami.
Będę zaglądać, pozdrawiam Was serdecznie, a Tobie Weroniczko dziękuję za sms-ka i za przekazanie dobrych wieści dziewczynomBea_tina, weronikabp, Tusia84, Duchess, evas, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia ta masc nazywa sie posterisan. Mi bardzo pomogla,moze dlatego ze jest z dozownikiem-do srodka.
Ale numerFranek najedzony lezy sobie w bujaczku
zasnal po 5 minutach jak go zaczelo bujac
wlaczylam muzyczke i nie ma dzieciaka
weronikabp, alexast, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość
-
Hejka my już po wizycie
Jezu jak on płakał
ale krwiaczek ściągnięty lekarz wyciągnął strzykawką 30 ml krwi. Teraz malutki ma piękną główkę
Żal mi go strasznie było ale wiem że mu pomogliśmy
Co do siusiania to mój często przesikiwał pieluchy ale skończyłam już z 1 i teraz zakładam mu pampersa 2 i na razie jest od wczoraj ok nic nie przesikał.
A czy Wasze dzieci robią za każdym razem kupkę po jedzeniu ? Bo u nas to jest średnio 3 kupy w ciągu doby.alexast, weronikabp, Mucha, Martynika, Agusia2312, Duchess, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Moja siostra mówi że Gabrysi brakuje tylko żeby te jej ciemne włoski były kręcone i by już całkiem wyglądała jak mały murzynek
bo moja siostra mówi że nosek i usta już murzynka ma jak patrze na to zdjecie to trudno się z nią nie zgodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:22
weronikabp, misia_k1, Karola:), Martynika, Mucha, Niesforna, Agusia2312, Duchess, NataliaK, MILA, evas, Camilia, eta, Miriam, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalexast wrote:Natalko pochwal się jaki masz bujaczek. Ja też chcę kupić ale się jeszcze na żaden nie zdecydowałam.
) tyle,ze kupilam w idealnym stanie na allegro uzywany
)
Tusia Gabrysia sliczna,nie widzialam Twojego meza ale donCiebie jest chyba ciut podobna?Tusia84, alexast lubią tę wiadomość
-
Mój mały znów problem dziś z kupką. Wczoraj zrobił trzy razy, a dziś znów co jakiś czas płacz i prężenie się... Teraz wypił rumianek i śpi, mam nadzieję, że zrobi. Bączki puszcza cały dzień, więc chociaż tyle.
Za to coraz więcej piersią dziś się karmiliśmy, nawet jedno karmienie mm odpadło, bo przystawiałam go w tym czasie kilka razy do piersi. Rzeczywiście boli coraz mniej i piersi przyzwyczajają się do ssania.
weronikabp, eta lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:A taki ohttp://www.ceneo.pl/7393439
) tyle,ze kupilam w idealnym stanie na allegro uzywany
)
Tusia Gabrysia sliczna,nie widzialam Twojego meza ale donCiebie jest chyba ciut podobna?
Gabrysia jest podobna do Hani chociaż noski właśnie je różnią, a Hania mówią, że cała mama więc i Gabrysia do mnie podobna chociaż Kubuś podobny do męża, a widzę w Gabi też trochę z KubyNataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam wieczorową porą. Wróciliśmy właśnie ze szpitala. Mała dziś tak strasznie płakała, że nie wiedzieliśmy co zrobić, więc migiem do pediatry. Pediatra nas skierował do szpitala dziecięcego. Tam po obejrzeniu wczorajszego opatrunku po zabiegu Pani doktor zaczęła badać brzuszek małej. Zrobiono jej lewatywę. okazało się, że ma straszny problem z zaparciami. Robi tylko raz dziennie kupkę i to zazwyczaj po użyciu czopka glicerynowego. Dostaliśmy skierowanie na badania, które sprawdzą czy mała nie ma choroby Hirschsprunga. Jutro będę się umawiać do lekarza. Po eliminacji tej choroby będzie wiadomo czy powodem zaparć jest niedojrzały układ pokarmowy czy po prostu mleko.
Mam nadzieję, że to mleko lub niedojrzały układ i po 2 miesiącach problem zniknie, a będziemy się ratować domową lewatywą. Lekarka powiedziała, że można ją robić dziecku 3 razy dziennie, aż do osiągnięcia dojrzałości układu pokarmowego. Teraz po lewatywie dziecko śpi spokojnie. Ewidentnie ją męczyły zaparcia. biedactwo.
Na kolki lekarka poleciła espumisam.Modelka, weronikabp, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekajajaca wrote:Witam wieczorową porą. Wróciliśmy właśnie ze szpitala. Mała dziś tak strasznie płakała, że nie wiedzieliśmy co zrobić, więc migiem do pediatry. Pediatra nas skierował do szpitala dziecięcego. Tam po obejrzeniu wczorajszego opatrunku po zabiegu Pani doktor zaczęła badać brzuszek małej. Zrobiono jej lewatywę. okazało się, że ma straszny problem z zaparciami. Robi tylko raz dziennie kupkę i to zazwyczaj po użyciu czopka glicerynowego. Dostaliśmy skierowanie na badania, które sprawdzą czy mała nie ma choroby Hirschsprunga. Jutro będę się umawiać do lekarza. Po eliminacji tej choroby będzie wiadomo czy powodem zaparć jest niedojrzały układ pokarmowy czy po prostu mleko.
Mam nadzieję, że to mleko lub niedojrzały układ i po 2 miesiącach problem zniknie, a będziemy się ratować domową lewatywą. Lekarka powiedziała, że można ją robić dziecku 3 razy dziennie, aż do osiągnięcia dojrzałości układu pokarmowego. Teraz po lewatywie dziecko śpi spokojnie. Ewidentnie ją męczyły zaparcia. biedactwo.
Na kolki lekarka poleciła espumisam.
Espumisan stosuje i jest w miare ok,ale niestety nie wtedy kiedy go boli najbardziej..
czekajajaca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Czekajajaca mam nadzieję że to jednak nic poważnego i ze to problem mleka..
No a u mnie nocne wymioty Kuba wymiotuje do tego stan podgoraczkowy po prostu tylko grypy jelitowej potrzeba przy tak małym dziecku
My spróbujemy zasnąć..Tusia84 lubi tę wiadomość
-
Weronika, to luksusowo masz dzisiaj ze snem, oby tak dalej
.Co ja bym dała za czterogodzinny nieprzerwany sen, a potem jeszcze trzy godziny! To już właściwie jakby cała noc.
U nas dziś kiepsko,2 godziny, potem półtorej, godzina i jeszcze 45 minut, takie spanie na raty.weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość