WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze kolek nie doświadczyliśmy, może nas ominą. Starsi chłopcy też nie mieli, to może i tym razem się uda.

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, zazdroszczę :).Ja cały czas czekam, aż Artur, zgodnie z tym, co wszyscy piszą, opowiadają i zapewniają, wyeliminuje sam jedno karmienie nocne i tylko z jednym prześpi od wieczora do rana.Ha ha, póki co to dobijamy do 1,5 miesiąca i powiem tyle: nie zapowiada się :P.Życzę Ci, żeby u Was już tak zostało :).
    Natalia, juz się nie mogę doczekać chusty :).Szkoda, ze tej nie elastycznej nie mogę zwrócić, no, trudno, może się jeszcze kiedyś przyda.Bo niestety jestem z niej bardzo niezadowolona, tj.z materiału.

NataliaK, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja tez zazdroszczę, choć u nas to pierwsza taka akcja nocna. Zawsze ładnie śpi. A te płacze przed kupka to tak 2 do 5 min i kupka wychodzi, ale za to jakie te płacze ;-) ech.. Daliśmy delicol, zobaczymy.

Tusia84 lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U nas dziś karmienie co 2 godziny mały jakiś nienajedzony w nocy był :-)
    Trzymajcie kciuki bo o 16 jedziemy do tego chirurga dziecięcego do prywatnej kliniki żeby zobaczył co z tym krwiakiem :-( Chyba będzie mu to ściągał - jezu nie wiem jak ja to przeżyję :-(

evas, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika u nas delicol niestety nic nie dal :( najlepiej dziala espumisan,w mniejszej dawce bo po 3 krople. Sab simplex ma ten sam sklad,tyle w wiekszej dawce,chyba musze go ogarnac jak tak dalej bedzie :(

Topa.kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, widzę że nie tylko my mieliśmy ciężką noc. Wczoraj byliśmy u chirurga dziecięcego, bo mała miała na rączce szypułkę do wycięcia. Wycięli jej ze znieczuleniem miejscowym i założyli szew. Płakała strasznie, a ja nie mogłam przy niej być, bo wygnali mnie na korytarz. Potem cały wieczór niespokojna. Usnęła o 22giej. O 1.30 obudziła się na mleko. Nakarmiłam ją i odłożyłam do łóżeczka. Na szczęście zauważyłam, że wszystko co zjadła zwróciła buzią i nosem. Przestraszyłam się okropnie, bo przez kilka sekund nie mogła zaczerpać powietrza. Szybko na brzuch i az jej ręką te wymiociny zaczęłam wyjmować. Mąż szybko zasysacz do noska i z nosa wyssał jej mleko. Okropnie przeraziłam się, cała się trzęsłam. Mała się wybudziła i zaczęła płakać, aż do 3.30. Spinała się przy tym strasznie Pierdzioszki puszczała, więc to nie kolka. Na sam koniec stwierdziliśmy, że może kupki nie może zrobić i podaliśmy jej 1/6 czopku glicerynowego. Opróżniła się i uspokoiła. Do rana już spała z nami w łóżku. Stracha nam narobiła okropnie. Teraz odsypia w łóżeczku noc. Myślę, że po tym całym zabiegu i znieczuleniu tak reagowała. Mam nadzieję, że dziś już będzie spokojniej. W poniedziałek do pediatry idę to dopytam o czopki wyciszające Viburcol. Są na receptę, ale w takich przypadkach jak dziecko jest bardzo niespokojne warto podać jakąś mała część czopka, aby dziecko spokojnie spało. Poleciły mi te czopki koleżanki, które stosują je np. po szczepieniu , kiedy ich dzieci są niespokojne.

Na kolki to ja podaję małej co dziennie rano 2 kropelki Bobotic Forte (podobno odpowiednik Sab Simplex) a przed jedzeniem Infacol.

Spokojnego dnia mamuśki.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nawet zadowolona z Ulgix baby. Mały jęczy w nocy, stęka i puszcza bąki, ale przy tym... śpi! Po prostu mam dodatkowo efekty dźwiękowe. Zanim zaczęłam mu to podawać, to się budził i robiliśmy cuda wianki, żeby znowu zasnął.

No i forma podania bardzo mi odpowiada, ale z racji tego, że nie karmię go z butelki i ciężko mi trafić kropelkami do buzi. Ulgix ma pompkę, jedno wciśnięcie to jedna porcja, ilość porcji na raz zależna od wieku dziecka.

W trakcie karmienia mały dostaje po prostu pompkę do pyszczka i miesza się w buzi z mleczkiem ;). Nigdy nie protestuje, bo to słodkie jest, spróbowałam ;).

Topa, będzie dobrze, często my takie rzeczy przeżywamy gorzej od dzieci, ale rozumiem, że się denerwujesz. Trzymam mocno kciuki, może już dziś wieczorem w ogóle zapomnicie o sprawie :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika u nas delicol niestety nic nie dal :( najlepiej dziala espumisan,w mniejszej dawce bo po 3 krople. Sab simplex ma ten sam sklad,tyle w wiekszej dawce,chyba musze go ogarnac jak tak dalej bedzie :(

Topa.kciuki :)
    No widzisz a moja po sab simplex zwymiotowala wiec juz jej nie dam. A tfutfu po delicolu zrobiła kupę i zasnęła i śpi.

NataliaK lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kolek nie ma ale mala wczoraj zrobila jedna kupke a od tego czasu juz nic. Na szczescie kupka byla normalnej konsystencji ale to chyba za malo

• Modelka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, mi położna mówiła, że dzieci nagle, z dnia na dzień potrafią się przestawić na robienie kupki raz dziennie albo raz na kilka dni. I że wszystkie mamy wtedy panikuja, a nie trzeba :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to mozesz mi odsprzedac ;-)

Odwiedzila nas polozna,ostatnk raz byla ponad 2 tyg temu, nie chciala wierzyc ze Franek to Franek. Nie poznala go :D powoedziala ze pulpecik niezly :D i gondola na za dlugo nam nie posluzy ;-)
    Rozmawialam z nia wlasnie o kropelkach,podala nazwy ktore mamy kupic,zadnych uczulen,nic nie ma,zdrowy chloptas ;-) no i stwierdzila ze ma blisko 5 kg... moj kregoslup tez to stwierdza :D

weronikabp, madamama, Modelka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tydzień temu było 5040 ;).Witamy w klubie pulpetów :D.

NataliaK, madamama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika to mozesz mi odsprzedac ;-)

Odwiedzila nas polozna,ostatnk raz byla ponad 2 tyg temu, nie chciala wierzyc ze Franek to Franek. Nie poznala go :D powoedziala ze pulpecik niezly :D i gondola na za dlugo nam nie posluzy ;-)
    Rozmawialam z nia wlasnie o kropelkach,podala nazwy ktore mamy kupic,zadnych uczulen,nic nie ma,zdrowy chloptas ;-) no i stwierdzila ze ma blisko 5 kg... moj kregoslup tez to stwierdza :D
    Moja Pani Dr mówi ze uczulenia jeśli maja sie pojawiać to najcześciej po 6 tyg ;-) a jakie krople Ci poleciła?

• madamama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze nie tylko u nas nocka z głowy była. Dzisiaj pospałam 1,5h :( Biedaczynka cały czas się prężył, stękał i płakał. Nie jestem w stanie znieść takich sytuacji, gdy nie mogę swojemu dziecku pomóc :(
    U nas w użyciu Esputikon i Delicol, ale poza tym, że się Ignacy na Delicol wręcz rzuca (smakuje mu bardzo) to efekty średnie. Próbowałam użyć Windi ale nic nie zdziałałam, poza tym, że wywołałam histerię u mojego malucha. Mam opory, żeby to wkładać do pupy, mąż próbował, ale niewiele wyszło z tego.

sjr9qqa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam, że jeszcze trochę i skończą się te kolki, płacze, nieprzespane noce, a potem sobie pomyślałam "mhm, nic z tego, kolejny etap: ZĄBKOWANIE...

;)

Modelka, NataliaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, położna poleciła colinox i dicoflor. Kupimy, zobaczymy.

Poza tym właśnie wróciłam z spacerku chustowego i tak jak myślałam wywołałam furorę na osiedlu i w sklepie wśród starych bab.

''MATKO JEDYNA, PATRZ JĄ JAK ONA TEGO BIEDNEGO DZIECIAKA NIESIE''
    ''CZEMU PANI NOSI DZIECKO W TAKIM NIEZDROWYM CZYMŚ?''
    ''BOŻE, CZEGO CI CELEBRYCI NIE WYMYŚLĄ..''

:D

Niesforna, MILA, Modelka, Tusia84, Nalka, weronikabp, excella, Agusia2312, RewolucjaSięDzieje, madamama lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    Tak was podczytuję i sporo tych specyfików jest teraz na bóle brzuszka i kolki :-/

Ja jakies 8 lat temu podawałam tylko córce espumisan bo chyba tez nic innego nie było :-P ;-) Ale w sumie córka nie miała raczej problemów z brzuszkiem. Teraz to sie zaczynam martwić jak to będzie bo syn w drodze a z tego co widzę u chłopców te problemy to sie częsciej zdarzają :-P ehhhhhh

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    ''BOŻE, CZEGO CI CELEBRYCI NIE WYMYŚLĄ..''

:D

ha ha ha celebryci :-D ale się uśmiałam - nie ma to jak moherowe he he :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Gabriela też wieczorami trochę się zaczęła prężyć i wyginać widać, że boli ją brzuszek ale to jest najczęściej przed kąpielą i trochę się powygina zrobi kupkę i jest spokój później całą noc śpi dobrze więc nic jej nie podaję.. jak będzie potrzeba to pomyślimy

a tu Gabrysiątko pozdrawia spacerowo, zobaczcie jakie już mam pulpeciki w miejscu policzków :D

Pamiętacie zdjęcie jak mój brat trzymał maleńką Hanię na rękach to dla porównania teraz z Gabrysią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:22

NataliaK, Mucha, Nalka, weronikabp, Agusia2312, misia_k1, RewolucjaSięDzieje, Karola:), evas, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka widzę, że jesteś wysłałam Ci zaproszenie bo chciałam Ci napisać nazwy tych czopków, udało mi się dodzwonić do tej położnej i podała mi nazwę ale mogę też napisać Ci tu, nie chciałam żeby post gdzieś umknął :)

Mucha lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ