MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia, zazdroszczę
.Ja cały czas czekam, aż Artur, zgodnie z tym, co wszyscy piszą, opowiadają i zapewniają, wyeliminuje sam jedno karmienie nocne i tylko z jednym prześpi od wieczora do rana.Ha ha, póki co to dobijamy do 1,5 miesiąca i powiem tyle: nie zapowiada się
.Życzę Ci, żeby u Was już tak zostało
.
Natalia, juz się nie mogę doczekać chusty.Szkoda, ze tej nie elastycznej nie mogę zwrócić, no, trudno, może się jeszcze kiedyś przyda.Bo niestety jestem z niej bardzo niezadowolona, tj.z materiału.
NataliaK, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka. U nas dziś karmienie co 2 godziny mały jakiś nienajedzony w nocy był
Trzymajcie kciuki bo o 16 jedziemy do tego chirurga dziecięcego do prywatnej kliniki żeby zobaczył co z tym krwiakiemChyba będzie mu to ściągał - jezu nie wiem jak ja to przeżyję
evas, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronika u nas delicol niestety nic nie dal
najlepiej dziala espumisan,w mniejszej dawce bo po 3 krople. Sab simplex ma ten sam sklad,tyle w wiekszej dawce,chyba musze go ogarnac jak tak dalej bedzie
Topa.kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:52
-
nick nieaktualnyCześć mamuśki, widzę że nie tylko my mieliśmy ciężką noc. Wczoraj byliśmy u chirurga dziecięcego, bo mała miała na rączce szypułkę do wycięcia. Wycięli jej ze znieczuleniem miejscowym i założyli szew. Płakała strasznie, a ja nie mogłam przy niej być, bo wygnali mnie na korytarz. Potem cały wieczór niespokojna. Usnęła o 22giej. O 1.30 obudziła się na mleko. Nakarmiłam ją i odłożyłam do łóżeczka. Na szczęście zauważyłam, że wszystko co zjadła zwróciła buzią i nosem. Przestraszyłam się okropnie, bo przez kilka sekund nie mogła zaczerpać powietrza. Szybko na brzuch i az jej ręką te wymiociny zaczęłam wyjmować. Mąż szybko zasysacz do noska i z nosa wyssał jej mleko. Okropnie przeraziłam się, cała się trzęsłam. Mała się wybudziła i zaczęła płakać, aż do 3.30. Spinała się przy tym strasznie Pierdzioszki puszczała, więc to nie kolka. Na sam koniec stwierdziliśmy, że może kupki nie może zrobić i podaliśmy jej 1/6 czopku glicerynowego. Opróżniła się i uspokoiła. Do rana już spała z nami w łóżku. Stracha nam narobiła okropnie. Teraz odsypia w łóżeczku noc. Myślę, że po tym całym zabiegu i znieczuleniu tak reagowała. Mam nadzieję, że dziś już będzie spokojniej. W poniedziałek do pediatry idę to dopytam o czopki wyciszające Viburcol. Są na receptę, ale w takich przypadkach jak dziecko jest bardzo niespokojne warto podać jakąś mała część czopka, aby dziecko spokojnie spało. Poleciły mi te czopki koleżanki, które stosują je np. po szczepieniu , kiedy ich dzieci są niespokojne.
Na kolki to ja podaję małej co dziennie rano 2 kropelki Bobotic Forte (podobno odpowiednik Sab Simplex) a przed jedzeniem Infacol.
Spokojnego dnia mamuśki.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja jestem nawet zadowolona z Ulgix baby. Mały jęczy w nocy, stęka i puszcza bąki, ale przy tym... śpi! Po prostu mam dodatkowo efekty dźwiękowe. Zanim zaczęłam mu to podawać, to się budził i robiliśmy cuda wianki, żeby znowu zasnął.
No i forma podania bardzo mi odpowiada, ale z racji tego, że nie karmię go z butelki i ciężko mi trafić kropelkami do buzi. Ulgix ma pompkę, jedno wciśnięcie to jedna porcja, ilość porcji na raz zależna od wieku dziecka.
W trakcie karmienia mały dostaje po prostu pompkę do pyszczka i miesza się w buzi z mleczkiem. Nigdy nie protestuje, bo to słodkie jest, spróbowałam
.
Topa, będzie dobrze, często my takie rzeczy przeżywamy gorzej od dzieci, ale rozumiem, że się denerwujesz. Trzymam mocno kciuki, może już dziś wieczorem w ogóle zapomnicie o sprawie.
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Weronika u nas delicol niestety nic nie dal
najlepiej dziala espumisan,w mniejszej dawce bo po 3 krople. Sab simplex ma ten sam sklad,tyle w wiekszej dawce,chyba musze go ogarnac jak tak dalej bedzie
Topa.kciukiNataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronika to mozesz mi odsprzedac
Odwiedzila nas polozna,ostatnk raz byla ponad 2 tyg temu, nie chciala wierzyc ze Franek to Franek. Nie poznala gopowoedziala ze pulpecik niezly
i gondola na za dlugo nam nie posluzy
Rozmawialam z nia wlasnie o kropelkach,podala nazwy ktore mamy kupic,zadnych uczulen,nic nie ma,zdrowy chloptasno i stwierdzila ze ma blisko 5 kg... moj kregoslup tez to stwierdza
weronikabp, madamama, Modelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Weronika to mozesz mi odsprzedac
Odwiedzila nas polozna,ostatnk raz byla ponad 2 tyg temu, nie chciala wierzyc ze Franek to Franek. Nie poznala gopowoedziala ze pulpecik niezly
i gondola na za dlugo nam nie posluzy
Rozmawialam z nia wlasnie o kropelkach,podala nazwy ktore mamy kupic,zadnych uczulen,nic nie ma,zdrowy chloptasno i stwierdzila ze ma blisko 5 kg... moj kregoslup tez to stwierdza
a jakie krople Ci poleciła?
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Widzę, ze nie tylko u nas nocka z głowy była. Dzisiaj pospałam 1,5h
Biedaczynka cały czas się prężył, stękał i płakał. Nie jestem w stanie znieść takich sytuacji, gdy nie mogę swojemu dziecku pomóc
U nas w użyciu Esputikon i Delicol, ale poza tym, że się Ignacy na Delicol wręcz rzuca (smakuje mu bardzo) to efekty średnie. Próbowałam użyć Windi ale nic nie zdziałałam, poza tym, że wywołałam histerię u mojego malucha. Mam opory, żeby to wkładać do pupy, mąż próbował, ale niewiele wyszło z tego. -
nick nieaktualnyWeronika, położna poleciła colinox i dicoflor. Kupimy, zobaczymy.
Poza tym właśnie wróciłam z spacerku chustowego i tak jak myślałam wywołałam furorę na osiedlu i w sklepie wśród starych bab.
''MATKO JEDYNA, PATRZ JĄ JAK ONA TEGO BIEDNEGO DZIECIAKA NIESIE''
''CZEMU PANI NOSI DZIECKO W TAKIM NIEZDROWYM CZYMŚ?''
''BOŻE, CZEGO CI CELEBRYCI NIE WYMYŚLĄ..''
Niesforna, MILA, Modelka, Tusia84, Nalka, weronikabp, excella, Agusia2312, RewolucjaSięDzieje, madamama lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny.
Tak was podczytuję i sporo tych specyfików jest teraz na bóle brzuszka i kolki
Ja jakies 8 lat temu podawałam tylko córce espumisan bo chyba tez nic innego nie byłoAle w sumie córka nie miała raczej problemów z brzuszkiem. Teraz to sie zaczynam martwić jak to będzie bo syn w drodze a z tego co widzę u chłopców te problemy to sie częsciej zdarzają
ehhhhhh
Strażaczka90 lubi tę wiadomość
-
Moja Gabriela też wieczorami trochę się zaczęła prężyć i wyginać widać, że boli ją brzuszek ale to jest najczęściej przed kąpielą i trochę się powygina zrobi kupkę i jest spokój później całą noc śpi dobrze więc nic jej nie podaję.. jak będzie potrzeba to pomyślimy
a tu Gabrysiątko pozdrawia spacerowo, zobaczcie jakie już mam pulpeciki w miejscu policzków
Pamiętacie zdjęcie jak mój brat trzymał maleńką Hanię na rękach to dla porównania teraz z Gabrysią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:22
NataliaK, Mucha, Nalka, weronikabp, Agusia2312, misia_k1, RewolucjaSięDzieje, Karola:), evas, Strażaczka90 lubią tę wiadomość