WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, co tam u Was? Ile kobitek pozostało nierozpakowanych? :) Trzymam za wszystkie kciuki!!!

Pogoda fajna, ale położna radziła wybrać się na spacer po 8 dobie, więc może w weekend ruszymy w końcu.

Wiecie co, Zosia jest jakoś nader rozwinięta jak na swój wiek. Wczoraj położna nie mogła uwierzyć, jak leżąc na brzuchu sama podnosiła głowę, a dziś próbowała pełzać :P Zauważyłam też łezki w oczach, a rzęsy rosną z dnia na dzień :D
    Mój mały gigancik :D

MagdaO - dzięki za odpisanie nt nietrzymania moczu. Mam takie same objawy jak opisałaś. Mam nadzieję, że problem się cofnie, też próbuję ćwiczyć mięśnie kegla, ale nie jest to proste.

I jeszcze pytanko - kiedy zaczynają się rozpuszczać szwy po nacięciu?

weronikabp, Duchess, monaaa, monaaa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziś o 18 będą znów próbować obudzić mamę. Mam przeczucie ze się uda tęsknimy juz za nią

alexast, Galanea, nutka, Duchess, Martynika, eta, Bea_tina, NataliaK, weronikabp, MonikaS, Nalka, Niesforna, Karola:), Mucha, madamama, evas, Agusia2312, szczessciara, Tusia84, monaaa, czekajajaca, Modelka, pestka, Marcysia86, Paula_29, ao12., misia_k1, plemniczka, Effcia28, MagdaO, Plumb80, Strażaczka90, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy na spacerze byli następnego dnia po szpitalu, to była 5. doba. Jak są upały to sam bodziak zakładamy - bez czapeczki - w gondoli w ogóle nie ma wiatru, ukisiłaby się córcia :)

Miałam napisać wam o pępku - tym razem od początku wiedziałam jak go porządnie czyścić i odsuwać przy pudrowaniu i odpadł nam w 4 dobie :) Wróciliśmy ze szpitala, mówię do męża, chodź idziemy czyścić pępek, a tu pępka nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 14:27

Galanea, Mucha lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura chyba większość forumowiczek będzie wówczas myślami przy Was, trzymając mocno kciuki. Czekamy na wieści

ivv, Galanea, Duchess, eta lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki, modlimy się i wierzymy, że się uda

Galanea, eta lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Niesforna, w Legionowie jest jakas klinika ktora ma tez kontrakt z NFZ i moja kuzynka robila tam corce bezplatne usg w marcu a na termin czekala doslownie kilka dni. Daj znac czy jestes zainteresowana to zapytam ja o nazwe.

Duchess ja jestem zainteresowana ;) jakbyś mogła to zapytaj jaka to klinika:)
    z góry dziękuje!

Duchess lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Dzień dobry dziś o 18 będą znów próbować obudzić mamę. Mam przeczucie ze się uda tęsknimy juz za nią

Trzymam mocno kciuki i wierzę, że się uda!

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura- trzymam kciuki żeby się udało! Trzymajcie się dzielnie!

Weronika- przypomnij mi prosze do czego jeszcze ten puder niemiecki do pępka się nadaje? :)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • alexast Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno trzymam kciuki i modlę się, żeby się twoja mama wybudziła. Czekamy na pozytywne wieści :)

Dziewczyny wytłumaczcie mi temat szczepionek. Ze względu na ten dodatkowy pobyt w szpitalu to wizyta u pediatry mi się przesunęła.
    Jeśli szczepie tylko obowiązkowymi to będą kłuć małego na każdą chorobę osobną szczepionkę, chyba że kupię 5 w 1 wtedy ilość ukłóć będzie mniejsza?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Hejka ale mamy piękną pogodę :-) Mały z rana już spał 2 godzinki na polu :-) Jak ubieracie dzieci w taką pogodę ? Ubieracie cienutkie czapeczki jak jesteście na spacerze ? Ja mojemu dziś ubrałam krótkie rękawki i spodenki oczywiście bez czapeczki ale mój mąż mówi- czy nie za lekko go ubrałaś ?

Topa, ja bym powiedziała w drugą stronę-że za ciepło był ubrany.Artur na spacer poszedł w bodziaku, bez czapeczki (przy takiej temperaturze od najcieńszej ma mokre włosy), przykryty pieluszką tetrową, a i tak był zgrzany.Wróciłam teraz z nim do domu, oglądam go, a tam nowe potówki na karku i pod brodą :/.Jak będą jeszcze gorsze upały, to nie wiem, chyba jak będzie bezwietrznie, to będę go w samym pampersie zostawiać i ew.z tetrą, bo przegrzany i spocony to najgorsza opcja.Wystarczy przy tym mały wietrzyk i będziemy się bujać z przeziębieniem (obawiam się, że w taki właśnie sposób nabawił się kataru, bo zakładałam mu te głupie czapeczki, a włosy wilgotne pod spodem).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, z całego serca wierzę, że mama się dziś obudzi! Bardzo Cię proszę, daj nam znać, albo...

Niech mama sama do nas napisze, choćby Twoimi palcami, jeżeli sama nie będzie miała siły :).
    Wierzę, wspieram, trzymam kciuki!!!

Duchess, Mucha, szczessciara lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:

Myślami i modlitwą będę wieczorem z Wami :-*

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sypię sobie bliznę tym pudrem, bo w miejscu po sączku nie bardzo chce się goić, jest trochę zasinione

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, jeszcze ja i Monaaa zostałyśmy na posterunku ;)

Eta,wysłałam smska do kuzynki-dam znać jak odpisze!

Ja po dzisiejszym ktg wróciłam do domu,zapis prawidłowy więc na wywołanie pojadę w poniedziałek. Weekend jeszcze w domku i może coś ruszy naturalnie?

Pozdrawiam wszystkie mamy i maluszki!

eta, alexast, Galanea, Karola:), Mucha, weronikabp, Martynika, monaaa, ivv lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura - z pewnoscia wszystkie modlitwy zostaną wysłuchane!! nie ma innej możliwości! mocno trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści! :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - czekamy tu na Ciebie kochana!!! Lauro całym sercem jestem z Wami i wierzę że się uda!!!!
    Duchess - niezmiennie kciuki!

Co do pudru to z tego co pamietam bylo napisane ze ogolnie jest na rany do gojenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 15:11

Duchess, nutka lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess uparte te Twoje dziecie ;)
    trzymam kciuki żeby w weekend coś ruszyło!

monaa - i za Was też trzymam kciuki!

jak już wszystkie się rozpakujemy to trzeba lampkę herbaty łyknąć na toast :) i imprezę zrobić!!!

Duchess, evas, monaaa lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura trzymam kciuki wraz z pozostałymi dziewczynami. Wierzę, że mama się wybudzi. Będę z Wami myślami w tej ważnej chwili i mocno zaciskam kciuki :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv nie jesteś sama ze swoimi problemami ze starszą córą. Mój Michaś też na mnie wiele rzeczy stara się wymusić. Walczę jak lew :) tylko strasznie mi go czasami szkoda, ale popuścić nie można :) jakoś będzie :) wiesz - on mi nawet poduszki spod Piotrusia próbuje wyciągać :) a jak usiądę małego karmić to wtedy zaczyna się koncert życzeń - chce też jeść, chce siku, chce kocyk, chce samochodzik, który akurat leży za telewizorem itd itd :)

NataliaK, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wierzymy, że teraz Twoja mama na pewno się obudzi. Po prostu musi Was wszystkich przytulić i powitać na świecie swoją mała córeczkę.

My szczepimy normalnie na NFZ i pneumokoki ale je mamy za darmo.

Na USG bioder idziemy 16 lipca, tak mi mówili w szpitalu, że najlepiej w 5 tygodniu. Oprócz tego, my robimy jeszcze usg brzucha, serca i mózgu - prywatnie, bo ze skierowaniem terminy najszybciej na wrzesień.
    14 lipca neurolog - też prywatnie, bo chociaż mamy skierowanie to na październik najszybciej wizyta. :]
    8 lipca - SUKCES! tu udało nam się normalnie, bezpłatnie na badanie oczu. Nie wiem jak Anna wytrzyma dwie godziny, bo tyle podobno trwa badanie.

Tylko moja dziecko jest trochę inaczej traktowane niż Wasze dzieciaczki. Być może USG bioder będziemy musieli robić dwa razy, skoro piszecie, że u Was dopiero po 6 tygodniu, kto wie.

A ja miałam okropną noc dzisiaj. Modlę się szczerze, żeby już nigdy takiej nie przeżyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 15:27

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ