MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, co tam u Was? Ile kobitek pozostało nierozpakowanych?
Trzymam za wszystkie kciuki!!!
Pogoda fajna, ale położna radziła wybrać się na spacer po 8 dobie, więc może w weekend ruszymy w końcu.
Wiecie co, Zosia jest jakoś nader rozwinięta jak na swój wiek. Wczoraj położna nie mogła uwierzyć, jak leżąc na brzuchu sama podnosiła głowę, a dziś próbowała pełzaćZauważyłam też łezki w oczach, a rzęsy rosną z dnia na dzień
Mój mały gigancik
MagdaO - dzięki za odpisanie nt nietrzymania moczu. Mam takie same objawy jak opisałaś. Mam nadzieję, że problem się cofnie, też próbuję ćwiczyć mięśnie kegla, ale nie jest to proste.
I jeszcze pytanko - kiedy zaczynają się rozpuszczać szwy po nacięciu?weronikabp, Duchess, monaaa, monaaa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziś o 18 będą znów próbować obudzić mamę. Mam przeczucie ze się uda tęsknimy juz za nią
alexast, Galanea, nutka, Duchess, Martynika, eta, Bea_tina, NataliaK, weronikabp, MonikaS, Nalka, Niesforna, Karola:), Mucha, madamama, evas, Agusia2312, szczessciara, Tusia84, monaaa, czekajajaca, Modelka, pestka, Marcysia86, Paula_29, ao12., misia_k1, plemniczka, Effcia28, MagdaO, Plumb80, Strażaczka90, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość
-
Myśmy na spacerze byli następnego dnia po szpitalu, to była 5. doba. Jak są upały to sam bodziak zakładamy - bez czapeczki - w gondoli w ogóle nie ma wiatru, ukisiłaby się córcia
Miałam napisać wam o pępku - tym razem od początku wiedziałam jak go porządnie czyścić i odsuwać przy pudrowaniu i odpadł nam w 4 dobieWróciliśmy ze szpitala, mówię do męża, chodź idziemy czyścić pępek, a tu pępka nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 14:27
Galanea, Mucha lubią tę wiadomość
-
Duchess wrote:Niesforna, w Legionowie jest jakas klinika ktora ma tez kontrakt z NFZ i moja kuzynka robila tam corce bezplatne usg w marcu a na termin czekala doslownie kilka dni. Daj znac czy jestes zainteresowana to zapytam ja o nazwe.
Duchess ja jestem zainteresowanajakbyś mogła to zapytaj jaka to klinika:)
z góry dziękuje!Duchess lubi tę wiadomość
-
Mocno trzymam kciuki i modlę się, żeby się twoja mama wybudziła. Czekamy na pozytywne wieści
Dziewczyny wytłumaczcie mi temat szczepionek. Ze względu na ten dodatkowy pobyt w szpitalu to wizyta u pediatry mi się przesunęła.
Jeśli szczepie tylko obowiązkowymi to będą kłuć małego na każdą chorobę osobną szczepionkę, chyba że kupię 5 w 1 wtedy ilość ukłóć będzie mniejsza?Duchess lubi tę wiadomość
-
topa42 wrote:Hejka ale mamy piękną pogodę
Mały z rana już spał 2 godzinki na polu
Jak ubieracie dzieci w taką pogodę ? Ubieracie cienutkie czapeczki jak jesteście na spacerze ? Ja mojemu dziś ubrałam krótkie rękawki i spodenki oczywiście bez czapeczki ale mój mąż mówi- czy nie za lekko go ubrałaś ?
Topa, ja bym powiedziała w drugą stronę-że za ciepło był ubrany.Artur na spacer poszedł w bodziaku, bez czapeczki (przy takiej temperaturze od najcieńszej ma mokre włosy), przykryty pieluszką tetrową, a i tak był zgrzany.Wróciłam teraz z nim do domu, oglądam go, a tam nowe potówki na karku i pod brodą.Jak będą jeszcze gorsze upały, to nie wiem, chyba jak będzie bezwietrznie, to będę go w samym pampersie zostawiać i ew.z tetrą, bo przegrzany i spocony to najgorsza opcja.Wystarczy przy tym mały wietrzyk i będziemy się bujać z przeziębieniem (obawiam się, że w taki właśnie sposób nabawił się kataru, bo zakładałam mu te głupie czapeczki, a włosy wilgotne pod spodem).
-
Laura, z całego serca wierzę, że mama się dziś obudzi! Bardzo Cię proszę, daj nam znać, albo...
Niech mama sama do nas napisze, choćby Twoimi palcami, jeżeli sama nie będzie miała siły.
Wierzę, wspieram, trzymam kciuki!!!Duchess, Mucha, szczessciara lubią tę wiadomość
-
Galanea, jeszcze ja i Monaaa zostałyśmy na posterunku
Eta,wysłałam smska do kuzynki-dam znać jak odpisze!
Ja po dzisiejszym ktg wróciłam do domu,zapis prawidłowy więc na wywołanie pojadę w poniedziałek. Weekend jeszcze w domku i może coś ruszy naturalnie?
Pozdrawiam wszystkie mamy i maluszki!eta, alexast, Galanea, Karola:), Mucha, weronikabp, Martynika, monaaa, ivv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonalisa - czekamy tu na Ciebie kochana!!! Lauro całym sercem jestem z Wami i wierzę że się uda!!!!
Duchess - niezmiennie kciuki!
Co do pudru to z tego co pamietam bylo napisane ze ogolnie jest na rany do gojenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 15:11
Duchess, nutka lubią tę wiadomość
-
Ivv nie jesteś sama ze swoimi problemami ze starszą córą. Mój Michaś też na mnie wiele rzeczy stara się wymusić. Walczę jak lew
tylko strasznie mi go czasami szkoda, ale popuścić nie można
jakoś będzie
wiesz - on mi nawet poduszki spod Piotrusia próbuje wyciągać
a jak usiądę małego karmić to wtedy zaczyna się koncert życzeń - chce też jeść, chce siku, chce kocyk, chce samochodzik, który akurat leży za telewizorem itd itd
NataliaK, ivv lubią tę wiadomość
-
Laura wierzymy, że teraz Twoja mama na pewno się obudzi. Po prostu musi Was wszystkich przytulić i powitać na świecie swoją mała córeczkę.
My szczepimy normalnie na NFZ i pneumokoki ale je mamy za darmo.
Na USG bioder idziemy 16 lipca, tak mi mówili w szpitalu, że najlepiej w 5 tygodniu. Oprócz tego, my robimy jeszcze usg brzucha, serca i mózgu - prywatnie, bo ze skierowaniem terminy najszybciej na wrzesień.
14 lipca neurolog - też prywatnie, bo chociaż mamy skierowanie to na październik najszybciej wizyta. :]
8 lipca - SUKCES! tu udało nam się normalnie, bezpłatnie na badanie oczu. Nie wiem jak Anna wytrzyma dwie godziny, bo tyle podobno trwa badanie.
Tylko moja dziecko jest trochę inaczej traktowane niż Wasze dzieciaczki. Być może USG bioder będziemy musieli robić dwa razy, skoro piszecie, że u Was dopiero po 6 tygodniu, kto wie.
A ja miałam okropną noc dzisiaj. Modlę się szczerze, żeby już nigdy takiej nie przeżyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 15:27