Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami mega ciezka noc,Franek od 17-23 nie spal,ewidentnie probowal zrobic kupe ktorej nie robil od przedwczoraj. W nocy tylko po jednym karmieniu o 1 od razu poszedl spac a tak walka od 3:30 do 5,kiedy zasnal to zaraz obudzily go baki,pozniej zasnal jakims cudem,spal do 6:30 i w koncu zrobil kupe. Ehhh... teraz spi biedaczek,ale jak sie nameczyl to jego :( swoja droga dawno takiej kirpskiej nocy nie mielismy :( jestem padnieta doslownie,ale podjade z nim do cioci to pojdziemy na dlugi spacer po parku szczesliwickim, a pozniej o 18;30 mamy ortopede czyli kolejna walka ;) mam nadzieje ze juz beda normalne kupy bo juz dzis mialam dzwonic do lekarza.
    Karolina i jakie karmienie wybralas dla malej, swoje czy mm? Jesli ja musialabym zrezygnowac z karmienia mieszanego to musialabym calkowicie przejsc na mm,bo swoim bym nie wykarmila. Na szczescie moj lekarz nic nie mowil zlego o mieszanym,wiec poki nie bedzie to przeszkoda to karmie tak dalej.
    Co do <3 to mimo ze nie peklam w srodku tylko na zewnatrz troszke,nie wyobrazam sobie narazie tego a maz zaczal cos wspominac.. :D kompletnie nie mam ochoty,oraz sie boje. Mam gina za 2 dni i niech dostosuje mi najpierw antykoncepcje...

Limerikowo lubi tę wiadomość

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w nocy podczas karmienia strasznie swedziala mnie skóra tej nieszczesnej piersi która niedawno przeszła zapalenie. Teraz patrzę a wokół otoczki brodawki mam czerwone swedzace placki. HELP!!! Co robić???

relgh371fxfsmrgb.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie. Wczoraj miałyśmy pierwsza wizytę u pediatry. Malutka zdrowa, Pępek ładnie wygojony, dostała kropelki do oczek bo jej ropialy, i juz po 1 kropli różnica ogromna. Kupki robi 10 dziennie smierdziuszki straszne:)
    skore ma ładna niunia tylko na buzi takie krostki jakby z białym środkiem mialyscie tak? a i leci jej mleczko z suteczka, ale to od moich hormonów.
    a i nasza niunia wazy 4kg, 0,5kg przytylysmy w 2,5tyg, a ksiazkowa norma to 700g na miesiąc.
    Pani dr powiedziała mi Ze kolki bardzo często biorą się z negatywnych emocji i nerwów mamy. Tak wiec spokojnie. Ja mimo ze mala nie chce czasami 3-4h zasnąć jestem bardzo zyczliwa i uśmiechnięta. Kolek brak.

Co do Dha też u nas mówili by brać. Ale wystarczy zdrowe odżywianie.

Poza tym mam angine i lece na antybiotyku. 3 dni byłam niema. Zero głosu. Nawet nie mogłam zagadać do Córeczki wrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 09:00

Tusia84, weronikabp, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Natalia współczuję cieżkiej nocy..
    u nas noce są już fajnie przesypiane jest tylko jeden problem po karmieniu o 3:30 moja Polunia zawsze robi kupkę i tu jest problem, bo wtedy kiedy ją przewijam to ona się rozbudza i musze ją usypiać co trwa łącznie z karmieniem nawet i do 4:30 czasem krócej, nie mam patentu a kupę zmienić muszę.Może jakieś rady? :)
    My już po spacerze i ryneczku, schowałyśmy się przed upałem, kurcze dlaczego nie ma tak 23- 25 stopni tylko od razu upały..ech..

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    skore ma ładna niunia tylko na buzi takie krostki jakby z białym środkiem mialyscie tak?

AISAK to rumień noworodkowy, Staszek miał go na całym ciele gdy wypisywali nas ze szpitala, zalecone mieliśmy kąpiele w nadmanganianie potasu. Teraz od czasu do czasu pojawiają się pojedyncze plamki.

Moje łobuzy :D
    2je3akp.jpg
    2jg822u.jpg

weronikabp, Mucha, Camilia, Karola:), MonikaS, Tusia84, madamama, Bea_tina, AISAK, Galanea, Martynika, Agusia2312, alexast, Nalka, Limerikowo, Paulina1986, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ucaluj slodziaki :-)) widać ze Zuza ma podejście do Stasia :-)

MagdaO lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przedstawiam Maje w troche wiekszym formacie.
    http://naforum.zapodaj.net/269e6e35f996.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 10:22

nutka, weronikabp, Tusia84, Galanea, Agusia2312, Nalka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Magda ucaluj slodziaki :-)) widać ze Zuza ma podejście do Stasia :-)

Taaa, tylko trzeba pilnować, żeby go nie użarła, albo nie wyrwała nogi ;)

Muszko, nie otwiera mi się link do zdjęcia

weronikabp lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Taaa, tylko trzeba pilnować, żeby go nie użarła, albo nie wyrwała nogi ;)

Muszko, nie otwiera mi się link do zdjęcia

A teraz?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko piękna Majcia;)

Moje maleństwo teraz jeszcze troszkę przysypia na brzuszku i puszcza bączki. W nocy ładnie spał prawie 5 godzin. Widać, że robienie kupki sprawia mu trudność, bo się pręży i miałczy, czasem płacze jak go się smokiem nie zatka. Ale kupka jest właściwa, nie wiem czemu mu tak trudno. No i zaczął robić po kilka na dzień, a nie jak na mm jedną dziennie. Daję mu co któreś karmienie kilka kropelek espumisanu, wydaje mi się, że pomaga.
    Zmykam bo dziś mamy gości i muszę chałupkę posprzątać i babeczki upiec, więc muszę wykorzystać każdą wolną chwilę. Może zawiążę małego w chustę w końcu.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • excella Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Excella, a jak u Ciebie było po pierwszym dziecku?
    U mnie.pierwszy porod to była cesarka, więc za wielw powiedziec nie moge, ale po roku bez seksu bo mielismy zakaz, ten pierwszy raz był mega nieudany ;)
    Teraz nie wiem co to bedzie. Ale na.wielkie WOW sie nie nastawiam.

• madamama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    Dziewczyny w nocy podczas karmienia strasznie swedziala mnie skóra tej nieszczesnej piersi która niedawno przeszła zapalenie. Teraz patrzę a wokół otoczki brodawki mam czerwone swedzace placki. HELP!!! Co robić???

Iść do lekarza onka. Pasuje mi opis do grzybicy piersi, wówczas smarujesz Clotrimazolum (przed karmieniem/ściąganiem mleka zmywasz. Obejrzyj też dziecku buźkę w środku, czy ma białe plamki - pleśniawki. Ale przede wszystkim idź i wyklucz infekcję grzybiczną.

sjr9qqa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- chodzi o jedno pelne karmienie. Albo piers albo mm, bez dokarmiania po piersi. Ja mala bedzie glodna po moim to przechodze na samo mm. Sprobuj tez Frankowi dawac po lyzeczce wody przed i po karmieniu, u nas pomoglo, dzis juz sama zrobila kupke

• madamama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO, ależ masz udane dzieci. Zazdroszczę też, że Staszek tak ładnie w leżaczku siedzi. Mój nie znosi okropnie leżaczka.
    Maja też ślicznotka Muszko!

Drogie Ciocie, ważę już ponad 5 kilo! Która chętna ponosić, bo mateczka ma coraz mniej siły? ;)

8dfd10a7f7e97973med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 11:43

weronikabp, Mucha, Bea_tina, MagdaO, AISAK, Galanea, Agusia2312, alexast, Nalka, Limerikowo, Paulina1986, Tusia84, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko i Madamama śliczności Wasze :))
    Madamama moja prawie 4 kg i już nie mogę czasem z kręgosłupem a co mówić 5 i więcej ech...
    Moja nie chce spać od rana, maruda mała :)to chyba z okazji 5 tygodnia właśnie skończonego.

madamama, Galanea lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama pieknosci z Twojej kruszynki :)

Maja dzisiaj spalaby i spala.

madamama lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dziewczyny kręgosłupy się wyrobią:P Mój wazy już ok 6, a jest mi wiele lżej jak ważył 4:) także noście ile wlezie i będzie lepiej:) (taki żarcik, choć w moim przypadku tak własnie robię!)

Śliczne te Wasze okruszki:) uwielbiam oglądać te słodkości do schrupania:D

madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas grzmi :) burza będzie :) od wczoraj taka duchota, że nie ma czym oddychać

Piotruś dzisiaj jakiś taki nieśpiący :) chyba go trochę gazy męczą, ale w miarę spokojny leży :)
    za to mi od wczoraj wątroba chyba boli. za dużo się objadłam chyba :) pisałam wam, że taki mega głód mnie dopadł no i mam za swoje...

Dziewczyny śliczne te Wasze maleństwa :) ja patrzę, że mój się robi najmniejszy z nich wszystkich bo waży ledwo 4 kg pomimo, że już ma 1,5 miesiąca. On z tych co powoli na wadze przybiera

tracy hogg super opisuje rodzaje płaczu - teraz porównuję z płaczem Piotrusia - sama prawda - dobrze wiedzieć co dziecko chce :) trzeba tylko nauczyć się ten płacz rozpoznawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 12:46

Galanea, madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytam Tracy Hogg, dużo racji ma w tym co pisze i dużo cennych porad.
    Dotarły do mnie krople Sab Simplex. Ktoś mógłby mi napisać jakie jest dawkowanie? Bo ulotka po niemiecku :)

Zośka w nocy śpi w miarę ładnie, w dzień jest marudzenie, ciężko ją uśpić. Weronika, mam to samo co Ty. Wstaję o 5 do niej, a kładę się po 6, bo tyle trwa karmienie z usypianiem. Czasem nawet dłużej. Nie chcę jej nosić, żeby nie przyzwyczaić, więc siedzę przy łóżeczku i głaszczę ją po główce.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za komplementy :)

U nas staram się wprowadzać regularny tryb życia - jedzonko, odbijanie, przewijanie, trochę przytulanek i spanie (co nie zawsze wychodzi). W dzień tak co 2-3 godziny (właśnie się moje słońce budzi po 3 godzinach od karmienia). Około 16 spacer, chociaż Ignacy za wózkiem nie przepada, no i nie ma siedzenia na ławeczce, muszę wciąż chodzić bo się budzi. W dodatku koło mnie teraz remont gigantyczny, nie ma nawet co się z wózkiem przebijać przez te rozkopy, więc krążę koło domu tylko :(. Nie przepadam za spacerami, powiem szczerze. Wciąż się stresuję, że zaraz się obudzi i włączy syrenę.
    O 19 wraca mąż i kąpie Okrucha, potem karmienie i próby usypiania małego tak do 21-21.30 trwają. W tym czasie ja biorę pieska na spacer i mam 40 minut dla siebie :) Miła część dnia, mimo całej miłości do synka.
    Od tej 21.30 śpi różnie, do 00.30, czasem nawet dłużej. Po sześciu godzinach, jeśli sam nie wstanie - wybudzam na jedzenie. Potem odkładam i śpi mniej więcej do 4-5 rano, ale uśpienie go potem jest bardzo trudne. Przeciętnie od 7 rano, gdy mąż wychodzi do pracy, do 11 w dzień raczej nie śpi.

Ale nie mogę się już doczekać, gdy będzie trochę starszy i bardziej społeczny, żebyśmy mogli wprowadzić więcej niespodzianek do tego rytmu dnia - wycieczki gdzieś dalej, restauracje, odwiedziny u znajomych. Póki co czuję się zbyt niepewnie na to. Czy Wy też tak macie, czy raczej odważnie prezentujecie dzieci światu?

weronikabp, Nalka, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ