Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie MAmusie czy wy bierzecie lub dajecie jakies preparaty z DHA?? NA wypisie mam info aby zacząć brać preparaty z DHA w celu rozwoju ukl.nerwowego.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore DHA. Zalecila pediatra na rozwoj mozgu dziecka.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika powiedziała ze tem katar od sapki, a sapka tez jest alergiczna lub wynika z niedojrzałości układu pokarmowego, mówi ze przejdzie niebawem, nadal dawać wodę morska i oczyszczać, jakby było strasznie mocno to dała nasivin.
    Muszko gratulacje :-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 19:15

Mucha, Martynika, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak były te upały w ubiegłym tygodniu to Gabrysia też jakby katar dostała i rano jakby kaszlała ale w ten dzień akurat miałam wizytę u pediatry i on powiedziała, żeby bez względu na katar 2 razy dziennie rano i wieczorem psikać dziecku wodą morską i na brzuszek żeby popłakało trochę i się wszystko oczyściło bo wszystko tam zasycha, gromadzi się i spływa bez względu czy dziecko katar ma czy nie trzeba 2 razy dziennie oczyszczać wodą bo wyczyszczamy w ten sposób wszystkie zanieczyszczenia.. radził kupić Sterimar Baby i nie brać zamienników i przy tym katarku oczyszczać 3 razy dziennie tak przez 3, 4 dni.

Tylko Gabi też tak właśnie ma to nie jest jakiś taki katar tylko słychać momentami jak jej tam zalega nie wiem skąd to się bierze skoro oczyszczam jej 3 razy dziennie.

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia k1 ta książka jest ogólnie dostępna pod tym adresem: http://mobini.pl/upload/files/129/545/081/694/728/830_jnth.pdf - miłej lektury.

Książka bardzo mnie wciągnęła, jako mól książkowy pochłaniam książki bardzo szybko i dzisiaj skończę ją czytać najprawdopodobniej. Musze powiedziec, że bardzo mi odpowiada a ponad to okazuje się, że wiele rzeczy robiłam intuicyjnie "dobrze" a rady położnej, które często odbierałam jako "złe" okazały się rzeczywiście w tej książce nie pochwalane. Wiele rzeczy też robiłam nieprawidłowo - wiadomo, ale cieszę się, że być może dzięki wskazówkom zawartym w niej lepiej zrozumiem swoje dziecko.

Chciałam jeszcze odnieść się do problemu odwracania główki w jedną stronę i niechęć maleństw do strony drugiej. Byłam dzisiaj u neurologa z Anną. Napięcie mięśniowe ma trochę większe niż u innych dzieci ale niewiele więc nic nie trzeba z tym robić. Natomiast obraca nam stale główkę w lewo. neurolog powiedziała, żeby zabawiać ją z drugiej strony, karmić na drugą rękę i najważniejsze: trzymać przodem do świata. Jej plecy na naszej klatce piersiowej w pozycji "siedzącej" z rozstawionymi bioderkami. To tak dla mam, które mają podobny problem. :)

weronikabp, NataliaK, Mucha, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Natalia K , he ja też swojego Jasia nazywam Mały terrorysta:)
    Czy mogłabym Cię poprosić o tę książkę Tracy??Szukałam jej na necie ale nie mogłam sciągnąć-czy to nie byłby problem??
    Mogę wysłać Ci zaproszenie na priv??:)
    Jesli potrzeba Ci wersji na kindle'a-mobi. To wysle ci na maila :) zaproszenie przyjete!;)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, Tusia dzięki za info :).

Nalka, tę samą pozycję zaleciła u nas pediatra z centrum zdrowia dziecka, ale i tak jeszcze musimy iść do neurologa, centrum nas kieruje.Gdzie się zapisywałaś i jak długo czekałaś na termin?

Muszko, przeczytałam wiadomość, odpiszę jak położe małego spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 21:09

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, u nas też na początku główka była głównie na lewo, wiec zabawialiśmy Artura od prawej, tam mu kładliśmy zabawki, od lewej podkładaliśmy pieluszkę, żeby nie przewracał, ze dwa tygodnie takich zabiegów i Artur juz po równo układa główkę, raz na jedną, raz na drugą stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 21:24

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja nie jestem z Warszawy, więc to gdzie byłam akurat Ci nie pomoże - tak podejrzewam. :D Nas kierował szpital do neurologa, miałyśmy go odwiedzić 4-6 tygodniu. Terminy najwcześniej na wrzesień.. Poszliśmy prywatnie, koszt konsultacji - 80 zł. Anna jeszcze ma się pojawić na wizycie kontrolnej za 3 -4 miesiące i na szczęście neurolog powiedziała, że mamy się zgłosić z tym skierowaniem co mamy, żeby nie płacić, więc idziemy 2 października już na nfz. Jeszcze zaleciła zrobić usg mózgowia ponownie, ale to już wiedzieliśmy w szpitalu i robimy cały komplet usg w środę - również prywatnie.

My Annie nie podkładamy poduszki na razie ale chyba zaczniemy od jutra. W sumie po naszych zachętach nawet sama spała dzisiaj przekręcona na prawo więc mamy nadzieję, że szybko się nauczy trzymać główkę prawidłowo. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja biore DHA. Zalecila pediatra na rozwoj mozgu dziecka.
    A mozesz napisac mi jakiej firmy???Będe bardzo wdzieczna.

Nalka Dziekuje już sciagnełam ksiązke:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAM 5 TYGODNI! <3

f9efcfa0889e6e85med.jpg

Galanea, misia_k1, Tusia84, Martynika, MonikaS, Camilia, eta, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czytam o tym obracaniu glowki i stwierdzam, ze Zosia tez uklada glowe na jedna strone w lozeczku. Tesciowa zwrocila mi dzisiaj na to uwage, tylko nie wiem za bardzo co zrobic, moze klasc czasem mala glowa w druga strone lozka?

Bylam dzis u lekarza z pecherzem? Dostalam Furagine i juz po dwoch dawkach czuje ulge. Podobno moge przy tym karmic. Pierwszy raz bylam dzis badana ginekologicznie po porodzie. Nie bylo to przyjemne, do tego mam infekcje i dostslam leki, poza tym nadal dosc obficie krwawie. Zapytalam lekarke jak tam wszystko wyglada, powiedziala, ze dobrze. Chcialabym w to wierzyc. Boje jak bedzie wygladal w przyszlosci seks, czy wszystko wroci do normy, czy nie bedzie bolalo, czy bedzie ciasno jak kiedys. Powiedzcie doswiadczone mamy, jak to bylo u Was? Byla roznica?

Sorki za brak pl znakow, Ale testuje tableta, prezent poporodowy od K. ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, my robiliśmy już z pięć podejść do seksu i nie było opcji... ciasna to ja tam jestem aż za bardzo, ciągnie mnie i boli, gdy mąż próbuje się tam "dostać".Siedzę teraz tydzień na działce z mamą, bez niego, bo musi chodzić do pracy, stwierdziliśmy, że jak wrócę (w środę) to spróbujemy znów, a jeśli się nie uda, to pójdę do lekarza.Boję się, że tam w środku porobiły się jakieś zrosty, bo w środku akurat byłam mocno szyta.
    Za tydzień miną dwa miesiące kalendarzowe od porodu, wydaje mi się, że po takim czasie już powinno być ok, chociaż blizna na zewnątrz też jest dość tkliwa.

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie boję się co to będzie - urodziłam duże dziecko. Pòki co, nawet wkładanie tabletek dopochwowych jest nieprzyjemne. To pierwszy raz kiedy muszę tam wsadzić palucha. Ale może 2 tyg od porodu to zbyt świeżo po prostu? Do tego jeszcze szwy mam, infekcję i krwawienie.
    Ogòlnie ciężki temat. Wczoraj trafiłam w tv na Sekrety chirurgii, gdzie babce po dwòch porodach robili zabieg zwężania pochwy. I tak zaczęłam sobie myśleć jak to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 05:34

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Za tydzień miną dwa miesiące kalendarzowe od porodu, wydaje mi się, że po takim czasie już powinno być ok, chociaż blizna na zewnątrz też jest dość tkliwa.

Znajoma dopiero 10 miesięcy po porodzie zaczela czuc sie dobrze podczas seksu. A tak wczesniej tylko ból i dyskomfort. Oby u Was było lepiej. Ja to przez to jak.popękalam, az boje sie myslec o zbliżeniu.

W czwartek ide do lekarza i bede pierwszy raz badana. Bylam jyz dwa tygodnie temu, ale doktor stwierdzila ze to za wczesnie na.badanie ginekologiczne i tylko mnie obejrzala z zewnatrz.

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella, a jak u Ciebie było po pierwszym dziecku?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ma masakryczne kolki, za kazdym razem mam przed oczyma jak Adas tak plakal i umarl. Chyba oszaleje jak krople nic nie pomoga... Lekarz zalecil sab simplex 3 razy dziennie po 15 kropel, mowil ze jesli ma cos pomoc to tylko to. Na kupke zakazal jej cokolwiek dawac, mam jej dawac przed i po karmieniu lyzeczke wody i poic rumiankiem lub woda. Herbata koperkowa zakazana bo robi wiecej szkody niz pozytku. Jak sie kupki nie pojawia przez dwa tyg to bedziemy cos zapisywac ale jest pewien ze jest ok bo to normalna zmiana pracy jelit. Oliwka wazy 4760 g :)

• alexast Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina my też dajemy Olkowi Sab Simplex, ale i tak od czas do czasu ma kilku. Dostaje też co drugi dzień po 50ml herbatki rumiankowej dla niemowląt. Położna powiedziała, żeby nie dawać więcej niż 5ml. Olek nie bardzo przepada za rumiankiem krzywi się strasznie. Po pierwszej herbatce zrobił kupkę. Zobaczymy jak po dzisiejszej herbatce.
    Jeśli karmisz też piersią to przed karmieniem podaj jej krople za pomocą łyżeczki.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, mam nadzieje ze chociaz troche to zelzeje. Lekarz mowil zeby podawac na lyzeczce nawet jak karmie butelka bo mleka moze wypic mniej to i leku mniej przyswoi. I zakazal karmien mieszanych- ma byc albo piers albo butelka. Tlumaczyl to tak ze dla dziecka to tak jakby dorosly wypil wodke a dopil piwem

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowaliśmy 1 raz jak pierwszy synek miał 2 miesiące i było Oki. Teraz jeszcze próby nie było bo dopiero dziś idę do gina na kontrolę po połogu.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ