Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko jedno co tam odpalasz ;) ja to tylko spać chcę w nocy :) u mnie to tak - wstaję i biorę małego do siebie do łóżka, kładziemy się i go na leżąco karmię drzemiąc w międzyczasie :) jak zje to go do łóżeczka odkładam i idę do pokoiku Michasia zobaczyć czy się nie odkrył albo z łóżka w połowie nie spadł - bo tak bywa, że w połowie na podłodze leży hehe wracam do łóżka i śpię tak jakbym w ogóle nie wstawała :)
    ach zapomniałam, w razie potrzeby to półprzytomna pieluchę zmieniam :) tak z automatu nieraz ;) i ubranka bo czasami zdarza mu się zasikać
    tak naprawdę to staram się sama w ogóle nie wybudzać i od paru dni wychodzi mi to świetnie :) wyspana chodzę :) wczoraj pomimo tego, że mały jadł co 1,5 godziny wstałam wyspana jak nigdy - za to mąż był niewyspany pomimo, że spał całą noc bez wstawania :) ażteściowa się dziwiła że to tak się da pomimo takich częstych pobudek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 09:51

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivy, a o jakim rozciaganiu blizny mowisz? Ja nic nie wiem, a tez mialam druga cc. I pewnie temu mam zrosty po pierwszej, a teraz tez lepiej nie bedzie. Jak znajdziesz czas to bede wdzieczna za info:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Dziewczyny, nie mam już siły, jak nie urok to sraczka.
    Dostałam zapalenia pęcherza i chyba infekcji pochwy. Tam mnie swędzi, pęcherz piecze, parcie takie, że wstać z wc nie mogę, potworne pieczenie przy każdej kropli i krew w moczu :( Czuję się już jak wrak, prawie po ścianach chodzę.

Na szczęście mała spała ładnie w nocy i dzisiaj też od rana je i śpi.

Jakimś cudem udało mi się złapać wizytę u gin na 13:20, potrzebuję pilnie leków, a na własną rękę nie chcę nic brać, bo karmię piersią.

Ech, a później jeszcze teściowie przyjeżdżają. Urocze te moje dni są ostatnio. :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jakbym tylko Franka karmila i usypiala to pol biedy. On tak do 3 spi ladnie,ale po...no coz :D zabawowy,energiczny chlopak z niego :D oczywiscie sie nie bawimy,ale zanim zasnie to minie troche,a ja jakos nie umiem zasnac jak on nie spi. Wczoraj np grubo godzine po karmieniu w czasie snu sie zakrztusil. Wczesniej jak spal w wozku kolo naszego lozka to od razu kazdy szmer mnie budzil,teraz w pokoju obok ogladalismy mecz i Bogu dzieki ze nie spalismy. Tak sie przestraszylam ze szok. Chyba jednak trzeba kupiv ta nianie bo teraz mam schizy i co chwile do niego podchodze.

Galanea trzymaj sie,leki pomoga a Tobie przejdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 10:07

Galanea, MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK a to co innego - jak trzeba to trzeba :) trzymam kciuki, żeby Franek przesypiał całą noc :) a co do zakrztuszenia - dobrze, że usłyszeliście :) ja swojego mam u siebie w łóżeczku obok łóżka :) szczerze - bałabym się trzymać go w drugim pokoju - tak to zawsze usłyszę nawet przez sen jak coś się będzie działo. Swoją drogą mam tak wyczulony słuch - jeszcze od czasów narodzin Michałka, że potraię Michasia w drugim pokoju usłyszeć jak coś szepcze przez sen :)

Galanea strasznie Ci współczuję - to taki straszny ból. Ja się z tym borykałam na początku ciąży i przed. Niestety jak już raz się przeziębi pęcherz to już trzeba uważać...
    ja z kolei mam problem z hemoroidami. Myślałam, że samo przejdzie - jak w poprzedniej ciąży. Niestety teraz jest gorzej niż poprzednim razem i zrobienie kupy to dla mnie gorsze od porodu hehe muszę jednak wspomóc się maścią albo czopkami :) to chyba eFekt ciągłego łykania żelaza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 10:41

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niania jest super, wydaje mi sie ze jestem spokojniejsza, bo mam pod kontrola to co sie dzieje z mala.

Ja musze pojac do lekarza, bo jakos mi sie wydaje, ze za wolno mi sie goi wszystko po porodzie. Niestety moja lekarka bedzie dopiero za tydzien.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane Wszystkim gratuluje rozpakowania :) dlugo mnie nie bylo bo jakos nie moglam sie z niczym ogarnac ale Was podczytuje na tel miedzy karmieniami :) 1 lipca mialam cc - Maja miala 55cm i 3860g :)
    pozdrawiam i buziaki :*

excella, Bea_tina, Galanea, nutka, Agusia2312, misia_k1, alexast, Nalka, MagdaO, evas lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Monia ja kompa nie odpalam,ja telefon albo tableciak :)
    Swoja droga Franek od 5 rano zasnal tylko na spacerze,a tak nie placze,ale chce ogladac wszystko,chociaz ledwo widzi na oczy. Zdazylam z wozkiem wejsc do domu to ten cap oczy jak 5 zl :D i jak go tu nie nazywac Frankiem terrorysta.. ;)

Ostatnio przeglądałam.bodziaki.dla.mojego łobuza, i jak zobaczyłam ten, od razu pomyślałam o Twoim Franku ;)
    http://www.szafa-dzieciaka.com/maly-terrorysta-oryginalne-body-dla-dziecka-kod-szdz00085b.html

My dzis wstawalismy co dwie godziny, nie bylo zle. Tymon przed 5 wstał, i dopiero teraz poszedl spac. Ja ledwo żyje. Chce mi sie kawyyyyyyy

Galanea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia pokój Franka jest przedzielony jedynie ścianką działową nawet nie wygłuszoną, więc dzieli nas tylko kawałek ściany regipsowej, ale mimo to ta cała niania się przyda, może Francio dostanie prezent na chrzciny :P Ale on dziś marudek jest, ja nie mogę, najpierw zasnął ze smoczkiem, za 15 minut się obudził bo smok mu wypadł to źle, musialam włączyć odkurzać i odpukać spi, ale jakoś się wierci, może dlatego że kupy od wczoraj wieczora nie zrobił, jedynie puszcza bąki,ale jakoś nie ruszają go za bardzo, w sensie nie pręży się, może to ta zmiana rodzaju kupy od którym pisałaś MonikaS przy swoim Piotrusiu?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie - bardzo możlie :) mój 2 dni się nie załatwiał :) a wczoraj zrobił 2 kupy :)

heh kupiłam Farbę do włosów. Miało wyjść blond o jeden odcień jaśniejsze niż mam a wyszło o 1 odcień ciemniejsze - dobre. Jestem zawiedziona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 11:14

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jedziemy dzis do lekarza- dalej kupy nie robi, widac ze sie naciska i okropnie placze. a kolki teraz daly znac, od 20 do 21 jjest ma-sa-kra

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 to jeszcze dobrze, że tylko godzinkę, chociaż wiem jakie go straszne jest, serce boli jak się patrzy na te cierpienie

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mi w ogole farba nie lapie po porodzie, w ciazy tez nie, tzn lapie ale nie na tyle zeby w 100 % pokryv odrosty :/ a do fryzjera nie mam kiedy isc,pojde dopiero przed chrzcinami,poki co musze sie pomeczyc jeszcze tydzien :)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tych klopotow z kupka to podejrzewam ze moze mm jej nie pasuje bo najwieksze prezenia sa wlasnie po butelce. no niewiem, mam nadzieje ze ten lekarz jej pomoze

• am Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK pamiętam że kiedyś pytałaś o leżaczek bujaczek, czy kupiłaś w końcu jakiś dla Synka ?

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja bez niani i monitora oddechu nie wyobrażam sobie życia .. Tez nam sie juz raz krztusila w 2 h po jedzeniu.. Dzieki Bogu za ten wynalazek.

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am tak,kupilam :)
    Weronika my mielismy kupic a w koncu a to to,a to tamto i sie nie kupilo. Teraz juz bedzie :)

weronikabp, Kulka41 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK może to właśnie wina ciąży że te Farba nie łapie włosów. Załapała tylko jaśniejsze kosmyki i zrobiła ciemniejsze hehe w rezultacie wyrównał mi się koloryt włosów i nic poza tym :) a ten utleniacz w ogóle nie zadziałał :) nie przyszło do głowy, że to może przez ciążę bo wcześniej ładnie brały Farby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 12:28

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • am Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Am tak,kupilam :)
    Weronika my mielismy kupic a w koncu a to to,a to tamto i sie nie kupilo. Teraz juz bedzie :)

A powiesz jaki i czy jesteś zadowolona ?

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja miałam ten weekend straszny;( Coś musiałam w tygodniu zjeść,bo od czwartku miałam zaparcie i nic nie pomagało:( W końcu mąż wczoraj mi lewatywę kupił- okropność, ale czuję się jak nowonarodzona.:) No i mały też coś miał z brzuszkiem(przeze mnie pewnie;( ) ale też już mu chyba przeszło. Dawałam mu espumisan i wczoraj zrobiłam koperek z jakimś lekarstwem rozpuszczanym, które mąz kupił. No i już chyba lepiej, bo jeszcze wczoraj to cały dzień był ryk, a dziś już kupka i spokój.

Dziś do nas przychodzi pani doktor na pierwszą wizytę.;)
    No i położna też dziś będzie. Mam nadzieję,że przybiera na wadze odpowiednio, bo to był nasz pierwszy tydzień na samej piersi.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ