MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiajsza nocka to był koszmar, mały płakał ewidentnie kolki, widac ze był głodny a nie mógł pic bo go bolało:( z rana pojechalismy do innego lekarza prywatnie, doktor jest juz w podeszłym wieku ale ludzi z dziecmi ma opór !! ponoc pomaga na kolki zobaczymy:)
DOstalismy takie lekarstwa jak: Debridat, Colinox, espumisan, Delicol, Biogaia.
Stwierdził że na twarzy to jest atopowe zapalenia skóry zapisał masc i otreby pszenne zaparzac i przemywac miejsca.
MAmy nadzieje ze bedzie lepiej:)[/url]
[/url]
-
Witajcie, po pierwsze- GRATULUJE wspaniałych , ślicznych dzieci. Pisze do Was ponieważ jako, że jesteście już doświadczone , czy możecie np. polecić bądź podać jakieś linki do ubranek dla noworodków? W jakim rozmiarze najlepiej kupować i jakie najlepiej się sprawdzają? Była bym na prawdę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Oczywiście jeszcze nie kompletuje wyprawki bo za wcześnie ale zbieram wszelkie możliwe źródła, gdzie można kupić sprawdzone , w miarę tanie ubranka, oraz szukam właśnie informacji jakie najlepiej kupować.Serdecznie Was pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 14:44
-
nick nieaktualnyGwiazdeczka27 wrote:Witajcie, po pierwsze- GRATULUJE wspaniałych , ślicznych dzieci. Pisze do Was ponieważ jako, że jesteście już doświadczone , czy możecie np. polecić bądź podać jakieś linki do ubranek dla noworodków? W jakim rozmiarze najlepiej kupować i jakie najlepiej się sprawdzają? Była bym na prawdę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Oczywiście jeszcze nie kompletuje wyprawki bo za wcześnie ale zbieram wszelkie możliwe źródła, gdzie można kupić sprawdzone , w miarę tanie ubranka, oraz szukam właśnie informacji jakie najlepiej kupować.Serdecznie Was pozdrawiam
dzieci naprawde szybko rosna. Lepiej kupic wiecej 62 i dluzej sie cieszyc tymi ubrankami ktore naprawde sa cudne
ja wiekszosc ubranek kupilam w second handach,komisach dla dzieci(dostalam unikatowe i umowmy sie-jakosciowo super ubranka,ktore sa lepsze niz jakies sieciowki wg mnie),tk maxie oraz na allegro,takze za wiele ci nie pomoge. Ale jak dla mnie mistrzostwo swiata to body i pajace,tego nigdy nie za wiele.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyam wrote:A powiesz jaki i czy jesteś zadowolona ?
am lubi tę wiadomość
-
tak Natalia, powiedz to mojemu dziecku , które 62 bedzie nosiło dopiero we wrzesniu.
ale tak na serio to jeśli dziecko nie jest hipotrofikiem, to tak jak Natalia pisze jest ok.
Anna ma chyba skok rozwojowy. Nie idzie jej uspokoić i jeśli już to uspakaja się na rekach. noc była koszmarna.
ivv powiedz prosze ta Tracy Hogg pisze, żeby karmić co 3 godziny? u nas sie to teraz troche posypało bo Anna zaczęła nagle wiecej jesc. Rano wciaga po 130 ml a potem sie tylko dopaja..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 16:08
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka wrote:tak Natalia, powiedz to mojemu dziecku , które 62 bedzie nosiło dopiero we wrzesniu.
ale tak na serio to jeśli dziecko nie jest hipotrofikiem, to tak jak Natalia pisze jest ok.
Anna ma chyba skok rozwojowy. Nie idzie jej uspokoić i jeśli już to uspakaja się na rekach. noc była koszmarna.
ivv powiedz prosze ta Tracy Hogg pisze, żeby karmić co 3 godziny? u nas sie to teraz troche posypało bo Anna zaczęła nagle wiecej jesc. Rano wciaga po 130 ml a potem sie tylko dopaja..wiem wiem, jeśli dziecko malutkie to automatycznie mniejsze te ubranka
Co do Tracy Hogg to ściągnełam tą książkę i mam zamiar ją czytać od dzisiejszego wieczora, może to poskromni mojego terroryste:Dmisia_k1, Nalka lubią tę wiadomość
-
Hej kobiety
Nie jestem Ivv ale jak wczoraj przeczytała o tym masowaniu blizny to trochę zainteresowałam się tematem bo też jestem po 2 cc i moja blizna teraz nie jest już tak piękna jak pierwszateż mam podcięty brzuch, wkleję to co znalazłam
Już parę godzin po cesarce oddychamy torem przeponowym, żeby nie dopuścić do zrośnięcia się różnych warstw mięśni ze sobą. Oddychanie pozwoli na większą mobilność wewnętrzną blizny. Tak oddychamy kiedy tylko możemy.
Po zdjęciu szwów zaczynamy masaż blizny kremem mocno nawilżającym (moze tez być Linomag) dwoma palcami ruchem okrężnym masujemy bliznę wzdłuż blizny, raz od lewej do prawej potem odwrotnie. Robimy to parę razy dziennie. Dodatkowo w dalszym ciągu kontynuujemy oddychanie przeponą.
Po pięciu tygodniach od cięcia zaczynamy rozciąganie blizny. Najlepiej po masażu kremem. Bliznę rozciągamy na dwa sposoby - możemy rozciągac pomniejsze oddcinki, np. 2-3 cm blizny łapiemy po obu stronach i delikatnie rozciągamy, utrzymując rozciągnięcie bez pogłębiania przez ok. 2-3 sekundy. Możemy też rozciągać całą bliznę od razu, czyli przykłądamy palce do samcyh końców blizny i rozciągamy w ten sam sposób.
Dzięki temu każde zszycie każdej z naciętych warst powinno być mobilne od siebie, nie powinno ciągnąc, nie powinno być zgrubień. Masowanie i rozciąganie blizny można zacząć w każdym czasie - im starsza blizna tym dłuzej bedzie to trwać, mozna użyć też maści na blizny cepan - śmierdzi cebulą, ale działa.alexast, weronikabp, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Weronika byłaś już u lekarza?
pisałam.
Teraz będę dzwonić do Niej, krostki schodzą ładnie, ale chcę wiedzieć jakie mleko jej dać w razie gdyby pokazała się kolejna alergia tfu tfu, wtedy przechodzę na mm, nie będę męczyć dziecka i siebie, jak pisałam. W sumie pocieszam się, że cały czas od urodzenia je ładnie i dużo przeciwciał już ode mnie dostała, także na marne to karmienie na pewno nie poszło, gdyby nie piep..na alergia to karmiłabym dalej, ale powiem szczerze, że już sił psycho-fizycznych mi brak, bo prawie nic nie mogę jeść, przez co jestem słaba, a i Pola nie dostaje przez to właściwych wartości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 17:24
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:byłam w piątek
pisałam.
Teraz będę dzwonić do Niej, krostki schodzą ładnie, ale chcę wiedzieć jakie mleko jej dać w razie gdyby pokazała się kolejna alergia tfu tfu, wtedy przechodzę na mm, nie będę męczyć dziecka i siebie, jak pisałam. W sumie pocieszam się, że cały czas od urodzenia je ładnie i dużo przeciwciał już ode mnie dostała, także na marne to karmienie na pewno nie poszło, gdyby nie piep..na alergia to karmiłabym dalej, ale powiem szczerze, że już psycho-fizycznych mi brak, bo prawie nic nie mogę jeść, przez co jestem słaba, a i Pola nie dostaje przez to właściwych wartości.
Ahaaa myslalam ze dzis kolejna wizyta w sprawie tej alergii-zle zrozumialam. Pewnie,rozumiem,niektorych rzeczy przeskoczyc sie nie da,tak czy siak wszystko bedzie dobrze-to pewne
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Weronika, a co lekarz powiedział na katar? Artur ciągle go ma, wciąż odsysamy gluty, ale osłuchowo wszystko ok, temperatury nie ma, zachowuje się normalnie...sól, maść majerankowa, oczyszczanie, ale kiedy to się skończy? W nocy go meczy...
Dziewczyny, czy któraś się zna/lub jej druga połowa się zna na prawie emerytalnym i byłaby w stanie odpowiedzieć mi na jedno pytanie? moja mama ma duży problem, trafiło to w nią jak grom z jasnego nieba.
-
nick nieaktualnyMucha mi się wydaje, że dziecko wszystkim może się zakrztusić, każdą butelką, cycem, syropkiem itd.. ja podawałam jej herbatkę w tej butelce i wypiła slicznie, to zależy jak łapczywie dziecko pije, gdzie wpadnie to picie itd..także, nie łączyłabym tego z daną butelką.
Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:hahaha sorrki Nalka, nie wzięłam pod uwagę że przecież są takie śliczne kruszynki
wiem wiem, jeśli dziecko malutkie to automatycznie mniejsze te ubranka
Co do Tracy Hogg to ściągnełam tą książkę i mam zamiar ją czytać od dzisiejszego wieczora, może to poskromni mojego terroryste:D
Natalia K , he ja też swojego Jasia nazywam Mały terrorysta:)
Czy mogłabym Cię poprosić o tę książkę Tracy??Szukałam jej na necie ale nie mogłam sciągnąć-czy to nie byłby problem??
Mogę wysłać Ci zaproszenie na priv??