Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! My dziś też mieliśmy szczepienie... Franek waży uwaga : 5450 g ! A wychodziliśmy ze szpitala ważył 3090 g :D
    Szczepienie strasznie przeżyłam, nie mogłam przebolec tego kłucia :(

Agusia2312 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • madamama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    Madamama dziękuję za podpowiedz, byłam u lekarza i faktycznie grzybica :-( Czy to sie kiedyś skończy??? Najpierw kilku, potem zapalenie piersi a teraz to swedzace okropnie dziadostwo :-(

współczuję, bo też mam. przejdzie w końcu!

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) od rana sie bawimy i pozdrawiamy :-)
    or8dci.jpg

NataliaK, Galanea, madamama, alexast, Tusia84, Agusia2312, Nalka, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    a my dziś na szczepienie. Aż nie chce mi się bo znowu pewnie będą marudzić, że mały za mało przybiera. A ja widzę, że zdrowy, dobrze się rozwija to się nie martwię tylko nie chce się tego słuchać. Chociaż w sumie przez 2 i pół tyg przybrał 470g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 07:54

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jak Pola ladnie lezy...mojego Franka wlozyc w to to wyczyn pierwsza klasa...ale jak go chwile pobuja to sie udaje ;-)
    My wczoraj mega intensywny dzien,wyjechalismy z domu o 11 a bylismy prawie o 21. Franek padl doslownie,takiej nocy spokojnej z jedzeniem i spaniem tylko i wylacznie nie mielismy dawno. A dodatkowo maz karmil malego w nocy sam,bo widzial jak wygladalam wieczorem,po tycj wszysgkich spacerach,lekarzach,itd,takze zasnelam wczoraj o 22 a o 5 rano Franek jadl z piersi-swoja droga tyle mleka po nocy mial ze zjadl jedna i padl na 15 minut,dopiero pozniej poprawil druga :D

Galanea, weronikabp, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczęłam karmić raz z jednej na jedno karmienie a na drugie z drugiej. Częściej je co prawda - bo chyba mleka za mało, ale może jeszcze bardziej laktację podkręcę. Dla mnie też bardziej pasuje jak z jednej je :)

NataliaK komu dobrze :) ja dziś co 2 - 2,5 godziny wstaałam, ale w sumie i tak sięwyspałam. Nie przechwalić, ale mały w nocy jest super bo wstaje na jedzenie a po jedzeniu od razu zasypia :) o 6 tylko po jedzeniu już nie zasnął ale leżał sobie grzecznie w łóżeczku i gaworzył na cały dom :) z pół godzinki tak se gadał

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez w nocy karmienie i ladne spanie. Rowniez karmie z jednej piersi na jedno karmienie.
    Dzis polozna przychodzi, nie chce juz jej tu :P

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    ja zaczęłam karmić raz z jednej na jedno karmienie a na drugie z drugiej. Częściej je co prawda - bo chyba mleka za mało, ale może jeszcze bardziej laktację podkręcę. Dla mnie też bardziej pasuje jak z jednej je :)

NataliaK komu dobrze :) ja dziś co 2 - 2,5 godziny wstaałam, ale w sumie i tak sięwyspałam. Nie przechwalić, ale mały w nocy jest super bo wstaje na jedzenie a po jedzeniu od razu zasypia :) o 6 tylko po jedzeniu już nie zasnął ale leżał sobie grzecznie w łóżeczku i gaworzył na cały dom :) z pół godzinki tak se gadał

Ah jak ja Ci zazdroszcze tego gaworzenia :D u mnie Franek gaworzy i gada do cienia mojego na przewijaku,patrzy sie na sciane i sie cieszy :D a tak gaworzy tylko na rekach ewentualnie max 10 minut sam w lozeczku alb9 wozku,pozniej wola nas okrzykiem,nastepnie rozkreca sie w placzu :D:D:D a Monia co do kupy to chyba nie to co u Ciebie bo wczoraj zrobio 2,za to dzis rano...klekajcie narody!gdzie to sie zmiescilo w tym brzuszku!:D pampers wazyl z kilogram ;)

MonikaS, Mucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez juz gada a dzis sie pięknie do nas śmiała z głosem :-))
    Galanea ja podpisałam położnej wizyty in blanco ;-))

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze juz smiechu Waszych pociech. Kiedy pierwszy raz zaczely sie usmiechac swiadomie? :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea u mnie się tak śmiesznie wyświetla, że mój suwaczek jest u Ciebie w podpisie. Coś się schrzaniło czy jak? :) o już się naprawiło :)

u mnie już chyba z 2 tyg temu się świadomie uśmiechnął. A teraz to już praktycznie na zawołanie :)
    NataliaK z tym gaworzeniem to też tak było, że kończyło się płaczem. To dzisiaj wyjątkowo jakoś tak sobie gaworzył :) później to już go zabrałam bo nie chciałam żeby Michałka obudził tak głośno gadał :)
    a co do kupy to po tej zmianie jest inna konsystencja i robi rzadziej - 1 czy 2 na dobę, bo wcześniej to po każdym karmieniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 09:02

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dzisiaj ciężką noc. Pobudka co 1,5 godziny. Jestem nieprzytomna. Dzisiaj jest 3dzień w którym Olek nie zrobił kupy. Nawet wcześniejszy rumianek nie pomógł, a nasz lekarz na urlopie. Jak dzisiaj nie zrobi kupki, to poszukam innego lekarza.
    ja nie umiem się doczekać 21 lipca. Mam nadzieję że usg u gina wyjdzie dobrze. Co do antykoncepcji to chyba wybiorę spiralę na 2 lata. A wy jaką metodę wybieracie? Czy któraś z was ma doświadczenie ze spiralą?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast właśnie dla mnie spiralę radzi moja ginka. Tylko u nich zakłada się taką co jest na 5 lat. Ja się totalnie na tym nie znam. Mam z nią o tym rozmawiać za 5 miesięcy bo wtedy idę do niej - znaczy do ginki :) Ponoć spiralę można dopiero założyć pół roku po porodzie czy tam cc. Jeszcze nie jestem zdecydowana - zobaczymy jeszcze. W sumie to nawet specjalnie o tym nie czytałam.
    W każdym razie ja nie mogę tabletek brać ze względu na wycięty woreczek żółciowy - zbyt duże obciążenie dla wątroby. Do tej pory tylko prezerwatywy stosowaliśmy ale ja nie lubię tak naprawdę. Chociaż teraz sprzedają te takie inne nie z lateksu. Jeszcze zanim zdecydowaliśmy się na ciążę to je stosowaliśmy i były super :) Wolałabym jednak jakąś inną antykoncepcję wypróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 09:11

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a to co innego jak tak :D
    Akexast widze juz u 3 mamusko mniej wiecej w tym samym czasie (co do tyg)problemy z kupka u dziecka. Moze to faktycznie jest zmiana,dziecko przeciez nie robo non stop po10 kup na dobe. Podobnp to sie zmienia i po tym okresie przestawienia wyproznienia sie reguluja. Tj Franek robil wczesniej ok 10 dziennie tak wczoraj 2 a dzis no ta jedna ale ja mozna zaliczyc jakos 10 :D co do antykoncepcji to mam jutro ginka i chce tabletki antykoncepcyjne. Nie przemawia do mnie zadna inna metoda,moze dlatego ze kiedys sama uzywalam i bylo ok. Jedynym obowiazkiem tp tylko pamietac o ich zazyciu,nic wiecej ;)
    Galanea Twoja poloznarzynajmniej sie zapowiada,moja przychodzi tak O!

Za tydzien jedziemy na mazury do mnie !:)) maz bedzie mial 2 tyg tacierzynskiegp, w miedzyczasie chrzciny,wracamy na szczepienie 30 lipca i ja znow tyle ze sama jade do rodzinnego domu ;)) trzeba korzystac z wakacji w konvu kolejne bede juz pracowala ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 09:29

• Galanea Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, położna jest ok, zapowiada się itp, ale już mam trochę dość jej poradników, pytań itp. Śmiem twierdzić, że już trochę lepiej znam swoje dziecko niż ona :P

Co do spirali, to moja mama stosowała Mirenę i była bardzo zadowolona. Nie wiem czy sama nie będę myślała o takiej metodzie :) Tabletek ani plastrów nie będę mogła brać bo karmię. Ewentualnie prezerwatywy, chociaż to trochę ryzyko ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Tak, położna jest ok, zapowiada się itp, ale już mam trochę dość jej poradników, pytań itp. Śmiem twierdzić, że już trochę lepiej znam swoje dziecko niż ona :P

Co do spirali, to moja mama stosowała Mirenę i była bardzo zadowolona. Nie wiem czy sama nie będę myślała o takiej metodzie :) Tabletek ani plastrów nie będę mogła brać bo karmię. Ewentualnie prezerwatywy, chociaż to trochę ryzyko ;)
    No wlasnie kochana podobno teraz sa takie tabletki ze mozna brac i karmic. Jutro jak wroce od gina to dam znac co w tym temacie.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie przy karmieniu to z tabletkami antykoncepyjnymi chyba slabo. Ja wlasnie troche nie wiem co z tym zrobic...spirali bym nie chciala chyba.

Fajnie macie z tym guganiem :) ja nadal czekam na jakis kontakt konkretny z mala, bo jeszcze usmiechy sa nieswiadome itp.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    No wlasnie kochana podobno teraz sa takie tabletki ze mozna brac i karmic. Jutro jak wroce od gina to dam znac co w tym temacie.

O Natalia to jak sie czegos dowiesz to dawaj znac obowiakowo :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletki są dla karmiących "ovulan", mi mój gin przepisał, są to tabsy typowe dla karmiących:P
    Do mnie znowu spirala nie przemawia, bo to nie jest strikte antykoncepcja, bo jest większe ryzyko zajścia w ciąże niż z tabletami. Bo spirale nie zatrzymują owulacji, położna sama mi powiedziała, że przy spirali trzeba wiedzieć kiedy są dni płodne i stosować dodatkowo prezerwatywy. Cholera, że też nie można się "podwiązać", albo "podciąć".

Co do kup, to jest tak, że po pewnym czasie ilość się zmniejsza! My też mieliśmy pierw kupe co karmienie, a teraz 1-3 kupy dziennie, a zdarzył się też dzień bez kupy, więc nie panikujcie, choć ja już wszczęłam alarm oczywiście:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea tina zawsze maz moze sie podwiazac ;)

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ