MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam,
a my dziś na szczepienie. Aż nie chce mi się bo znowu pewnie będą marudzić, że mały za mało przybiera. A ja widzę, że zdrowy, dobrze się rozwija to się nie martwię tylko nie chce się tego słuchać. Chociaż w sumie przez 2 i pół tyg przybrał 470gWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 07:54
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronika jak Pola ladnie lezy...mojego Franka wlozyc w to to wyczyn pierwsza klasa...ale jak go chwile pobuja to sie udaje
My wczoraj mega intensywny dzien,wyjechalismy z domu o 11 a bylismy prawie o 21. Franek padl doslownie,takiej nocy spokojnej z jedzeniem i spaniem tylko i wylacznie nie mielismy dawno. A dodatkowo maz karmil malego w nocy sam,bo widzial jak wygladalam wieczorem,po tycj wszysgkich spacerach,lekarzach,itd,takze zasnelam wczoraj o 22 a o 5 rano Franek jadl z piersi-swoja droga tyle mleka po nocy mial ze zjadl jedna i padl na 15 minut,dopiero pozniej poprawil drugaGalanea, weronikabp, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
ja zaczęłam karmić raz z jednej na jedno karmienie a na drugie z drugiej. Częściej je co prawda - bo chyba mleka za mało, ale może jeszcze bardziej laktację podkręcę. Dla mnie też bardziej pasuje jak z jednej je
NataliaK komu dobrzeja dziś co 2 - 2,5 godziny wstaałam, ale w sumie i tak sięwyspałam. Nie przechwalić, ale mały w nocy jest super bo wstaje na jedzenie a po jedzeniu od razu zasypia
o 6 tylko po jedzeniu już nie zasnął ale leżał sobie grzecznie w łóżeczku i gaworzył na cały dom
z pół godzinki tak se gadał
Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikaS wrote:ja zaczęłam karmić raz z jednej na jedno karmienie a na drugie z drugiej. Częściej je co prawda - bo chyba mleka za mało, ale może jeszcze bardziej laktację podkręcę. Dla mnie też bardziej pasuje jak z jednej je
NataliaK komu dobrzeja dziś co 2 - 2,5 godziny wstaałam, ale w sumie i tak sięwyspałam. Nie przechwalić, ale mały w nocy jest super bo wstaje na jedzenie a po jedzeniu od razu zasypia
o 6 tylko po jedzeniu już nie zasnął ale leżał sobie grzecznie w łóżeczku i gaworzył na cały dom
z pół godzinki tak se gadał
Ah jak ja Ci zazdroszcze tego gaworzeniau mnie Franek gaworzy i gada do cienia mojego na przewijaku,patrzy sie na sciane i sie cieszy
a tak gaworzy tylko na rekach ewentualnie max 10 minut sam w lozeczku alb9 wozku,pozniej wola nas okrzykiem,nastepnie rozkreca sie w placzu
:D:D a Monia co do kupy to chyba nie to co u Ciebie bo wczoraj zrobio 2,za to dzis rano...klekajcie narody!gdzie to sie zmiescilo w tym brzuszku!
pampers wazyl z kilogram
MonikaS, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Galanea u mnie się tak śmiesznie wyświetla, że mój suwaczek jest u Ciebie w podpisie. Coś się schrzaniło czy jak?
o już się naprawiło
u mnie już chyba z 2 tyg temu się świadomie uśmiechnął. A teraz to już praktycznie na zawołanie
NataliaK z tym gaworzeniem to też tak było, że kończyło się płaczem. To dzisiaj wyjątkowo jakoś tak sobie gaworzyłpóźniej to już go zabrałam bo nie chciałam żeby Michałka obudził tak głośno gadał
a co do kupy to po tej zmianie jest inna konsystencja i robi rzadziej - 1 czy 2 na dobę, bo wcześniej to po każdym karmieniuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 09:02
Galanea lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy dzisiaj ciężką noc. Pobudka co 1,5 godziny. Jestem nieprzytomna. Dzisiaj jest 3dzień w którym Olek nie zrobił kupy. Nawet wcześniejszy rumianek nie pomógł, a nasz lekarz na urlopie. Jak dzisiaj nie zrobi kupki, to poszukam innego lekarza.
ja nie umiem się doczekać 21 lipca. Mam nadzieję że usg u gina wyjdzie dobrze. Co do antykoncepcji to chyba wybiorę spiralę na 2 lata. A wy jaką metodę wybieracie? Czy któraś z was ma doświadczenie ze spiralą? -
Alexast właśnie dla mnie spiralę radzi moja ginka. Tylko u nich zakłada się taką co jest na 5 lat. Ja się totalnie na tym nie znam. Mam z nią o tym rozmawiać za 5 miesięcy bo wtedy idę do niej - znaczy do ginki
Ponoć spiralę można dopiero założyć pół roku po porodzie czy tam cc. Jeszcze nie jestem zdecydowana - zobaczymy jeszcze. W sumie to nawet specjalnie o tym nie czytałam.
W każdym razie ja nie mogę tabletek brać ze względu na wycięty woreczek żółciowy - zbyt duże obciążenie dla wątroby. Do tej pory tylko prezerwatywy stosowaliśmy ale ja nie lubię tak naprawdę. Chociaż teraz sprzedają te takie inne nie z lateksu. Jeszcze zanim zdecydowaliśmy się na ciążę to je stosowaliśmy i były superWolałabym jednak jakąś inną antykoncepcję wypróbować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 09:11
-
nick nieaktualnyMonika a to co innego jak tak
Akexast widze juz u 3 mamusko mniej wiecej w tym samym czasie (co do tyg)problemy z kupka u dziecka. Moze to faktycznie jest zmiana,dziecko przeciez nie robo non stop po10 kup na dobe. Podobnp to sie zmienia i po tym okresie przestawienia wyproznienia sie reguluja. Tj Franek robil wczesniej ok 10 dziennie tak wczoraj 2 a dzis no ta jedna ale ja mozna zaliczyc jakos 10co do antykoncepcji to mam jutro ginka i chce tabletki antykoncepcyjne. Nie przemawia do mnie zadna inna metoda,moze dlatego ze kiedys sama uzywalam i bylo ok. Jedynym obowiazkiem tp tylko pamietac o ich zazyciu,nic wiecej
Galanea Twoja poloznarzynajmniej sie zapowiada,moja przychodzi tak O!
Za tydzien jedziemy na mazury do mnie !) maz bedzie mial 2 tyg tacierzynskiegp, w miedzyczasie chrzciny,wracamy na szczepienie 30 lipca i ja znow tyle ze sama jade do rodzinnego domu
) trzeba korzystac z wakacji w konvu kolejne bede juz pracowala
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 09:29
-
Tak, położna jest ok, zapowiada się itp, ale już mam trochę dość jej poradników, pytań itp. Śmiem twierdzić, że już trochę lepiej znam swoje dziecko niż ona
Co do spirali, to moja mama stosowała Mirenę i była bardzo zadowolona. Nie wiem czy sama nie będę myślała o takiej metodzieTabletek ani plastrów nie będę mogła brać bo karmię. Ewentualnie prezerwatywy, chociaż to trochę ryzyko
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Tak, położna jest ok, zapowiada się itp, ale już mam trochę dość jej poradników, pytań itp. Śmiem twierdzić, że już trochę lepiej znam swoje dziecko niż ona
Co do spirali, to moja mama stosowała Mirenę i była bardzo zadowolona. Nie wiem czy sama nie będę myślała o takiej metodzieTabletek ani plastrów nie będę mogła brać bo karmię. Ewentualnie prezerwatywy, chociaż to trochę ryzyko
-
No wlasnie przy karmieniu to z tabletkami antykoncepyjnymi chyba slabo. Ja wlasnie troche nie wiem co z tym zrobic...spirali bym nie chciala chyba.
Fajnie macie z tym guganiemja nadal czekam na jakis kontakt konkretny z mala, bo jeszcze usmiechy sa nieswiadome itp.
-
Tabletki są dla karmiących "ovulan", mi mój gin przepisał, są to tabsy typowe dla karmiących:P
Do mnie znowu spirala nie przemawia, bo to nie jest strikte antykoncepcja, bo jest większe ryzyko zajścia w ciąże niż z tabletami. Bo spirale nie zatrzymują owulacji, położna sama mi powiedziała, że przy spirali trzeba wiedzieć kiedy są dni płodne i stosować dodatkowo prezerwatywy. Cholera, że też nie można się "podwiązać", albo "podciąć".
Co do kup, to jest tak, że po pewnym czasie ilość się zmniejsza! My też mieliśmy pierw kupe co karmienie, a teraz 1-3 kupy dziennie, a zdarzył się też dzień bez kupy, więc nie panikujcie, choć ja już wszczęłam alarm oczywiście:D