Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika szczepionka 5w1 i 6w1 to praktycznie to samo czyli polio,hib,krzutsiec,blonica i tezec a w szczepionce 6w1 dodatkowo jest wzw b,tyle ze te wzw b jest niepotrzebne bo dziecko musi byc i tak raz jeszcze klute oddzielnie na wzw b,nie udowodniono ze to ma zly wplyw,ale tez co za duzo to nie zdrowo i jesli to wzw b i tak jest oddzielnie to nie warto ladowac jeszcze w szczepionke skojarzona. I tak dziecko dostaje potezna dawke jednorazowo i to w tak mlodym wieku. Ze szczepionek skojarzonych polecam Infarmix jpv hib a najlepsza wzw b jest wg mnie engerix.
    no my już właśnie mieliśmy engerixa w szpitalu więc lecimy z nim dalej. Dzięki za rady, chyba muszę zmienić receptę w takim razie bo mam na infarmix hexa, a to chyba 6 w 1 ? A kiedy jest to drugie wzw b ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szczepienia wzw b jest schemat 0-1-6 miesiecy, wiec teoretycznie na wizycie szczepiennej mala powinna dostac rowniez szczepionke na wzw b,ale to zalezy duzo od miejsca szczepienia. Tak,hexa to szczepionka 6w1 :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Do szczepienia wzw b jest schemat 0-1-6 miesiecy, wiec teoretycznie na wizycie szczepiennej mala powinna dostac rowniez szczepionke na wzw b,ale to zalezy duzo od miejsca szczepienia. Tak,hexa to szczepionka 6w1 :)
    to musze dopytać moze jak będzie miala to 6 w jednym to już jednak nie dają oddzielnie...hmm. Ale bardzo dzięki za rady :)

Ps. Moja Córeczka jest dziś aniołem, śpi i je i robi kupę, Boże takiego dnia jeszcze nie miałam..tfu tfu.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 18:22

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Misia a skąd jesteś ja wzięlam sobie jedną prywatną wizytę laktacyjną i to był strzał w 10 ;)

nawet nie chcę myśleć o szczepionkach :( ech to już tak niedługo..

A i dziewczyny piszecie o tych znamieniach po szczepionce, u nas nic nie ma, to normalne? też mialyście engerixa?
    Z okolic Częstochowy.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    to musze dopytać moze jak będzie miala to 6 w jednym to już jednak nie dają oddzielnie...hmm. Ale bardzo dzięki za rady :)

Ps. Moja Córeczka jest dziś aniołem, śpi i je i robi kupę, Boże takiego dnia jeszcze nie miałam..tfu tfu.. :)
    No wlasnie z tego co konsultowalam to jest 2 x wzw b,ale skonsuktuj jeszcze tez bo moze roznie z tym jest-moze zalezy czy szczepisz w POZ czy prywatnie?
    Nie ma za co :)
    Zazdroszcze aniolka,w malym od 14:00 uaktywnil sie znow diabel,o!wlasnie znow pieje do ksiezyca... ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Monalisy?
    mój odsypia szczepionkę :) trzeba na spacer się przejść, o tej godzinie spoko pogoda bo w dzień to parnik

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a jak szczepilas?bralas zwykle czy skoniungowane?jakies dodatkowe?

Mam nowy sposob na terroryste,najedzony,przebrany,czas zabawy dobiegl konca bo mu sie zaczelo ziewac a wiec zalaczylo sie pianie juz teraz do ksiezyca,lezalam kolo niego i poklepywalam go po pupie, uhh!10 minut placzu ale 1:0 dla mnie Franku ;-)

Wlasnie,ciekawejak sie miewa Monalisa :) mam nadzieje ze powoli albo juz zbiera sie do swojego domku :)

Dziewczyny,moj Franek sie smieje wglos jak robie smieszne miny, a szczegolnie zwiazane z jezykiem,dzis 3 razy tak glosno i to swoje auuu ;-) niewiem czy to sam jezyk czy to ze mam kolczyk wjezyku i mu tam dodatkowo swieci,ale radoche mielismy obydwoje ;-)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5w1 pentaxim + hepavax gene

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 19:50

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal walczymy - ja ze swędzeniem i pieczeniem zagrzybiałej piersi, a mała ze mną, bo nie może się dobrze do niej przyssać i zanim to zrobi to obie jesteśmy spocone :-( Boże ile to jeszcze potrwa??? Chyba łapie doła :-(

relgh371fxfsmrgb.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka nie poddaawj się, ja też to samo miałam i jużjest ok
    tzn nie miałam zagrzybiałej piersi, ale ból był :) a do tej pory mały potrai długo się naciągać cycka zanim go dobrze uchwyci :) a ile się nadeneruwje.... a ja po każdym karmieniu - czy spokojne czy nie - spocona jak świnia i mnie to strasznie wkurza :) mój to w ogóle jest pod względem doboru pozycji do jedzenia strasznie wybredny i za każdym razem inna pozycja go interesuje i ja muszę zgadywać jak to on tym razem chce bo jak nie to się nawygina, z nerwów nawyciąga mi sutka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 19:53

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK ja to taka nieprzygotowana byłam merytorycznie do tego szczepienia. Pielęgniarka pyta czym szczepić a ja że 5w1 a ona która szczepionka a ja nie wiem nawet jakie są. aż wstyd mówić, że taka niedouczona pod tym względem. pytam, która według niej jest najlepsza to mi to poradziła a ja się zgodziłam, ale czy to dobrze? nie wiem. Teraz jak zaczęłam czytać opinie to są różne na różne szczepienia i bądź tu człowieku mądrym :) a tak naprawdę to wszystko zależy od organizmu dziecka. oby tylko żadnych niepożądanych skutków nie było :)
    teraz patrzyłam na kartę szczepień Michasia to on tym szczepiony był co Ty wybrałaś. Dobrze je znosił, nawet gorączki nie miał. ale Piotruś też tą drugą zniósł narazie ok. oby nic się nie zmieniło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 20:02

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    NataliaK ja to taka nieprzygotowana byłam merytorycznie do tego szczepienia. Pielęgniarka pyta czym szczepić a ja że 5w1 a ona która szczepionka a ja nie wiem nawet jakie są. aż wstyd mówić, że taka niedouczona pod tym względem. pytam, która według niej jest najlepsza to mi to poradziła a ja się zgodziłam, ale czy to dobrze? nie wiem. Teraz jak zaczęłam czytać opinie to są różne na różne szczepienia i bądź tu człowieku mądrym :) a tak naprawdę to wszystko zależy od organizmu dziecka. oby tylko żadnych niepożądanych skutków nie było :)
    teraz patrzyłam na kartę szczepień Michasia to on tym szczepiony był co Ty wybrałaś. Dobrze je znosił, nawet gorączki nie miał. ale Piotruś też tą drugą zniósł narazie ok. oby nic się nie zmieniło :)
    Nie ma co sugerowac sie opiniami bo kazde dziecko jest inne a nie kazdy musi sie znac na szczepionkach i skladach,najlepiej dostosowac bezposrednio do dziecka, a to babsko co Piotrusia szczepilo powinno Ci wyjasnic wszystko. To ich obowiazek,ze tak powiem zasrany ;)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to ona strasznie wredna była. Najpierw się do mnie rzuciła, że nie przyniosłam nr pesel Piotrusia a ja najzwyczajniej zapomniałam i mówię, że zadzwonię i podam to se uzupełnią a ona, że kto ubezpiecza małego a ja, że jeszczze nikt ale że ja będę. To już problem bo ona nie może zrobić szczepienia dla małego skoro nie ubezpieczyłam a przecież każde małe dziecko jest objęte prawnie ubezpieczeniem... mniejsza o większość. mówię, że do tej pory nie ubezpieczony bo mój pracodawca wyjechał i nie było komu go zgłosić...ale, że jeszcze dziś pogonię szeFa i jeszcze dzisiaj zgłosi bo ile to było przez program płatnik... chwila moment i z głowy. ale nie - musiałam oświadczenie pisać...
    później się do mnie przyczepiła, że głodzę dziecko bo za mało przybrał. mówi - a on w ogóle je? już chciałam powiedzieć - nie, bo przecież sam nie potraFi... no co krok to się czepiała. przyszła lekarka a ta do niej, że ja peselu nie przyniosłam i że mały zamorzony bo za mało przybrał itd a ja mówię, że w ciągu ostatnich 3 tyg przybrał 520g a to już chyba nie tak mało... czułam się jak jakaś wyrodna matka...całe szczęście lekarka powiedziała, że jest wszystko ok i z wagą też nie jest źle tylko żeby tego pilnować, że jak dalej w takim tempie będzie przybierać jak przez te 3 tyg to jest ok i żeby się nie martwić :) to ta pielęgniarka już nic nie mówiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 20:45

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaka, a może sprobuj karmic z wkladka?(nakladka)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Monia moglas tej babie pocisnac :/

Dziewczyny czy/jak czyscicie buzke w srodku Waszych maluchow?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czyszczę, ale jutro mam wizytę u pediatry, zapytam o to.

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS, jak dobrze ja to znam, tyle co jeździmy z Zuzą po lekarzach, to pielęgniarki zawsze są mądrzejsze od nich i zawsze mają najwięcej do powiedzenia.

My na szczepienie wybieramy się w przyszłym tygodniu, będziemy szczepić szczepionkami na NFZ, jakoś nie ufam szczepionkom skojarzonym. Ale jest to moja subiektywna, nie poparta naukowo i medycznie opinia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 22:26

Galanea, MonikaS lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.
    Sorki ze wcinam się w wątek - szczerze mówiąc nawet nie wiem jaki, ale dzis się wydarzyło coś czym chce się podzielić. Ale to po kolei.
    Odkąd Asia wyszła z zapalenia jelit i zakończono karmienie dożylne z dnia na dzień jest coraz lepsza, coraz bardziej kontaktowa, aktywna, piękne się uśmiecha. Aż serce rośnie z radości jak się na nią patrzy, jest taka pogodna. Co prawda z samodzielnym jedzeniem jest jeszcze problem, bo zjada smoczkiem tylko 5-10ml a powinna 30, wiec resztę dostaje sonda. Od wczoraj lekarka juz wspomina o wypisie w przyszłym tygodniu, wiec kolejny powód do radości. A dziś, wchodzę do Asi a tu mi pielęgniarka mówi ze będziemy się uczyć zakładać sonde - stres był nie powiem. No i założyłam Asi sonde, biorę butelkę i mówię do niej, Aśka- jak nie chcesz rurek w buzi mieć i chcesz do domu to ładnie jedz :-) no i co zrobiła moja córcia? Zjadła butelka prawie całą porcję - 25ml!!! Płakać mi się chciało z radości! Mam ogromną nadzieję że to był przełom, ale liczę się z tym ze to mogło być jednorazowe, bo to różnie bywa u dzieci z takimi problemami.
    A jeśli chodzi o bardziej przyziemne sprawy, to nadal mamy pępek, choć zaczyna pomału odpadac, ale jutro Asia kończy miesiąc wiec i tak długo się trzyma.
    Ochrzcilismy Asię w szpitalu tydzień temu i zauważyliśmy z mężem ze od tego dnia zaczęło się poprawiać. Aorta - nadal troszkę zwezona ale się poszerza, wygląda na to ze idzie to wszystko w dobrym kierunku :-)
    I co tu jeszcze? Aha. W zeszłym tygodniu wysłali w końcu dna do Gdańska do zbadania. Wiec teraz będziemy wyczekiwac cudu! Ja bardzo wierzę, choć nie powiem czasami mam chwile zwątpienia ale powtarzam sobie jedno : "oczekuj najlepszego, bądź przygotowany na najgorsze "
    Módlcie się proszę o ten cud dla Asi!
    Pozdrawiam was ciepło i dziękuję za słowa wsparcia!

MagdaO, Camilia, Effcia28, madamama, mirka14, nutka, alexast, Karola:), Limerikowo, Martynika, weronikabp, Galanea, Mucha, excella, MonikaS, Tusia84, Bea_tina, Nalka, Agusia2312, Paula_29, jovi81, monaaa, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset, super wiadomości, mieliśmy z Zuzką identyczne problemy z jedzeniem, więc wiem co to za radość te 25 ml. Cały czas myślę o Was i trzymam kciuki o szybki powrót Asi do domu. Musi być dobrze :)

Mogłabyś zdradzić jaką wadę podejrzewają lekarze? Jeżeli nie chcesz, zrozumiem :*

sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana sanset codzień się modle za Twoja kruszynkę i za Was :)Będzie dobrze :)

Tak samo za Monalisę i dlatego codzień zaglądam po nowe wieści :)

sunset, Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ