Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.Z tym spaniem to zależy jak się liczy, bo zauważyłam, że różnie to jest postrzegane.Ja liczę godziny od karmienia do karmienia, to jak do tej pory w nocy max 3,5, ale w zasadzie Artur po dwóch nocnych kamieniach zasypia od jakiegoś czasu natychmiast-odkładam go i śpi, nawet nie przewijam, jak nie ma kupy.Całość trwa góra 20 minut, wiec licząc ten czas ciurkiem można właściwie powiedzieć, że śpi w nocy ok.6 godzin.Po tych sześciu godzinach też jeszcze przeważnie zaśnie na kolejną godzinkę-dwie, ale to już mniej spokojny sen i wtedy zawsze zaczyna się stękanie na kupę.

Dziś idziemy szczepić tylko wzw, resztę szczepionek ma na razie wstrzymaną aż do wizyty w czdz pod koniec sierpnia.Ciekawa jestem, czy po tej jednej też będzie senny, albo będzie się jakoś inaczej zachowywał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek w sobote wazyl 5400 :p czyli od wizyty u pediatry w 9 dni przybral 400 gram ;-) teraz juz pewnie kolo 6 kg wazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Franek jedno karmienie to miedzy 11-1 w nocy (zalezy jak zasnie)to tez odpada od razu po jedzeniu. A pozniej juz sa schody...;-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dopytałam o szczepionki, moja skoro ma 6 w jednym to nie ma dodatkowo wzw, bo ona ją zawiera. ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów to ja też myślałam, że 2 spoko jeszcze, ale jak mu założyłam raz 3 to chciałam jak najszybciej te 2 wykończyć. O niebo lepiej się zakłada 3, lepiej go obejmują i nie wysikuje bokiem;P Niby nie taki wielki, bo teraz gdzieś 4500 będzie miał, ale wygodniej mi już w 3 go przewijać.:)

I też ulewa, ale położna powiedziała, że to normalne, więc się nie martwię skoro przybiera.:)

No i wyszły mu potówki na buzi:(

A tak w ogóle wczoraj był tak marudny, cały dzień by przy cycku wisiał albo przytulony(i przez to pewnie mu te potówki wyszły, bo jeszcze wczoraj rano było kilka a dziś już buzia wysypana) i nie dało rady go odłożyć.
    Ale nie widać było, żeby go coś bolało tylko taki miałczący płacz był. Pomyślałam, że to może zwiastun skoku rozwojowego, bo to przecież 5 tydzień jego życia.;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Rany jak WamzaZdroszcze. U nas nie dosc ze kolki coraz gorsze to w ciagu dnia ona non stop placze. Jak nie spi to jest ciagly ryk. Glowa mi chyba niedlygo peknie, przeciez to jest niemozliwe do wytrzymania
    Karolina ja to proponuję spróbować usunąć z ciuszka, którego założysz metki tak żeby nie drapały - tak myślałam nad tym Twoim problemem - a może to o to chodzi? Może Twoja Mała jest wyjątkowo wrażliwa? jak podziała na jednym ciuchu metka obcięta to wtedy z reszty obetniesz :)

Limerykowo u nas też jedyneczki :) waga ta sama 4120 :) ale mi się skończyły jedynki i w związku z tym, że mam masę 2 więc przeszliśmy na 2 ale są zdecydowanie jeszcze za duże :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia dopytałam o szczepionki, moja skoro ma 6 w jednym to nie ma dodatkowo wzw, bo ona ją zawiera. ;)
    Czyli potwierdza sie teza ze wszedzie inaczej, u mnie na chama chca cisnac 2x wzw b ;-)przy hexie

• Nalka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset ta bardzo się cieszę! Aż mi łezka ze szczęścia popłynęła. Bardzo trzymałam za Was kciuki i modliłam. Cudowne wiadomości!

Kochane muszę dzisiaj pochwalić Annę. Po pierwsze: spędziła noc w innym łóżeczku. Swoim co prawda ale to łóżeczko turystyczne. Z tej okazji postanowiła je obsikać.:D Mąż jej za luźno założył pieluszkę. Bosz.. ten chłop jak wstaje do małej to wiecznie nieprzytomny.

Ale nie to chciałam pochwalić. Anna pięknie przespała noc. Teraz też ślicznie śpi. Jestem z niej dumna. :) Moja mama usiłowała ją wczoraj wziąć na ręce ale Anna chciała już spać i domagała się żeby to mamusia ją trzymała i położyła do łóżeczka. Poczułam taką troszkę satysfakcję i dumę. :) Bardzo się cieszę, że nie poddałam się naciskom i 5 tygodni życia Anny spędzaliśmy z dala od wszystkich. Dzięki temu znam swoje dziecko i mam z nim silną więź.

Ciekawie też zareagowała Nala. Z początku obwąchała Annę tylko troszkę, bojąc się chyba, że ją uszkodzi. Nawet nie próbowała jej polizać! Kiedy Anna popłakiwała w nocy budząc się na jedzenie Nala wyszła ze swojego kojca i obserwowała łóżeczko po czym wybiegła z pokoju i próbowała ściągnąć moją mamę do naszego pokoju! Ale się z niej śmiałśmy rano. Poza tym kiedy Anna leży na macie, Nala obwąchuje ją z każdej strony, piszczy do niej i przynosi swoją piłkę.

Co do reakcji Anny.. totalna zlewka na Nalę. Aż mi żal mojego pieska - przecież tak się stara. ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:54

NataliaK, nutka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Weronika dopytaj tez juz na szczepieniu czy kiedy tam czy w calym kalendarzu szczepien hexa dziecko nie dostanie jedna dawke wiecej na wzwb?bo to mnie teraz zaciekawilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 13:03

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas lekarka mówiła, że nei ma sensu szczepić 6w1 bo właśnie dziecko dostanie o jedną dawkę wzw więcej zupełnie niepotrzebnie

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    u nas lekarka mówiła, że nei ma sensu szczepić 6w1 bo właśnie dziecko dostanie o jedną dawkę wzw więcej zupełnie niepotrzebnie
    No pytam wlasnie bo mam takie info,zajrzalam jeszcze do ksiazki i faktycznie tak jest napisane,a myslaam ze tylko u mnie w przychodni tak jest.

• nutka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pediatra mówiła, że możemy zaszczepić 5w1 bo wzw dostanie wtedy z nfz, a 6 w 1 jest ok 50zł droższa... Czyli tak jakby- jak chcecie oszczędzić 50zł to weźcie 5w1 i wykorzystajcie tę darmową, a jak was stać to możecie kupić 6w1 i nie brać darmowej...
    Ale dopytam jak będę załatwiać termin.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytałam i u nas kiedy biorę 6 w 1 nie ma dodatkowo wzw, jest więc jedno wkłucie mniej a to dla mnie najważniejsze aby mała jak najmniej cierpiała, więc pieniądze nie grają żadnej roli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 13:20

• Galanea Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, wczoraj był super dzień, Zosia jadła i spała. Tylko po 18 jej się maruda włącza i trochę beczy. Ale dzisiaj ganiam przy niej od 6, nie chce spać, co chwilę wisi na cycku. Zasypia na chcwilę i znòw marudzi, a to raczej nie brzuch. Już nie wiem czy mam mniej pokarmu czy co, ale sama odpada od cycka i śpi. Teraz dopiero zasnęła po 4-tym karmieniu co godzinę :\ co to może być? W nocy śpi ładnie, karmię i odkładam do łóżeczka.

Co do szczepionek, ja chyba wybieram obowiązkowe. Trocheę poczytałam i położna też je sugerowała. A szczepicie na rotawirusy i pneumokoki?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja szczepię i na to i na to.

Moja dziś znowu śpi i je i tak na zmianę, po 18 wczoraj też było brzusio grane, ciekawe jak dziś..:(

Galanea lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dopytałam i u nas kiedy biorę 6 w 1 nie ma dodatkowo wzw, jest więc jedno wkłucie mniej a to dla mnie najważniejsze aby mała jak najmniej cierpiała, więc pieniądze nie grają żadnej roli.

No ja też to tak zrozumiałam właśnie. I też nie będę oszczędzać, tym bardziej, że chodzi tu o groszowe sprawy. Jakby w tysiącach to może bym się zastanowiła.;)

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czytam Tracy Hogg "Język niemowląt" - dziekuje tej ktora pierwsza poleciła :-))) świetna pozycja.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troszeczkę źle mnie zrozumiałyście chyba. U mnie lekarka mówiła, że jak 6 w 1 to aktycznie robią tylko jedną szczepionkę już bez tej darmowej na wzw, ale w związku z tym, że dziecko jest szczepione od razu w szpitalu na wzw to w tej serii 6w1 jest o jedną dawkę za dużo bo to tak jakby szczepionka dla tych dzieci co nie miały szczepienia od razu w szpitalu. o tak mi lekarka tłumaczyła i mówiła, że szkoda obciążać dodatkowo organizm. aktycznie jak się szczepi 5w1 to przy pierwsszym szczepieniu są 2 wkłucia to jedno z nich to te darmowe wzw :) i później jeszcze dodatkowo się przychodzi na 3 dawkę :) ale to już później :) w 7 miesiącu. Zaraz Wam wkleję taką ściągę na kalendarz szczepień :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę poczekać aż mi się tel naładuje trochę bo nie mogę zdjęcia zrobić a tą ściągę to mam w książeczce zdrowia Michasia bo w Piotrusia już takiej ściągi nie ma :)
    5ae1f50cdcfeb0ecmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 14:44

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze szczepienia na WZW.

Artur 9 dni temu ważył 5640g.

Dziś waży... uwaga, uwaga...

6150!!! Jak to możliwe? Nie wiem... lekarka powiedziała, że rzadko się zdarza, aby rosło tak dziecko, które nigdy nie było dokarmiane mm, a on ma jeszcze tydzień do dwumiesięcznicy...

Zaczęłam się też zapisywać do specjalistów na NFZ. I, znowu, jestem miło zaskoczona! Jak na razie obskoczyłam okulistę i laryngologa i mamy bardzo bliskie terminy. Został jeszcze neurolog i fizjoterapia na to zbyt duże napięcie w obręczy barkowej.

Toteż dzwonię dalej :). A ręka mi drży od trzymania mojego klocka w przychodni...

NataliaK, Mucha, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

‹‹ 1421 1422 1423 1424 1425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ