MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeny Artur jaki męski na tej fotce! Podoba mi się.
Pola tak ładnie leży na brzuszku. Widać, że jej to odpowiada. No i piękne czarne oczy złamią niejedno męskie serce.Pisz mi tu zaraz Weronika po kim Pola ma takie śliczne oczka?
AISAK Anna robi kupki nawet rzadziej niż wcześniej. Wcześniej też waliła 10 dziennie, teraz mniej właśnie tak 5-7, ale od piątku są luźniejsze i ze śluzem. Raz jest go mniej raz więcej, raz kupa luźna raz luźniejsza. Tylko nie mam takich sygnałów pewnych, że coś jest nie tak. Ma apetyt, chętnie się bawi, nie ma gorączki..weronikabp lubi tę wiadomość
-
ASIAK ja też mam jeszcze flaka, jest mniejszy niż był, ale jest i bardzo nad tym ubolewam. jak tylko będzie 3 miesiące po porodzie to zacznę ćwiczy... zobaczymy jak mi to wyjdzie w praktyce.
a tu mój ukochany skarbek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 21:04
Martynika, weronikabp, Galanea, Limerikowo, Nalka, nutka, Agusia2312, Tusia84, evas lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Hehe, Nalka, u taty klata jak u pirata, to Artur też takie małe piraciątko
. Limerikowo, masz rację, następnym razem mu podłożę
. Alexast, Oluś fajoski
.
Nie wiem już jak mam pomóc Arturowi, w mieszkaniu 27 stopni, a mamy dopiero dziesiątą... leży w samej pieluszce, nawet trochę odpiętej, żeby miał przewiew, ale widać, że męczy go ten upał, teraz udało mu się zasnąć, zobaczymy, na jak długo.
Myślę, że w sprawie tych kupek i tak zajrzę z nim jutro do lekarza, bo idziemy na pobieranie krwi w związku z bilirubiną, to się od razu skontrolujemy.
Moja mama pytała jakąś znajomą lekarkę i poleciła kupić bez recepty Enterol i podać małemu, jest na infekcje bakteryjne i wirusowe w jelitach, odkaża, czy któraś z Was podawała to swojemu dziecku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:11
Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Wczoraj jeszcze bidulek miał ciężki wieczór. Cały dzień pogodny, bo wyspany, miał długą drzemkę przedpołudniową, a popołudniu przyjechała teściowa i szwagierka z dzieckiem. Wszyscy zaczęli Arturowi, za przeproszeniem, dupę zawracać, ciągle ktoś coś od niego chciał, a ten drugiej drzemki już nie miał i rozryczał mi się strasznie. Znam swoje dziecko i potrafię już rozpoznać z jakiego powodu jest płacz i co wtedy najlepiej zrobić.
Za to teściowa miała 101 "złotych rad". A połóż na brzuchu, a podnieś do odbeknięcia, a nogami mu pomachaj, o, czkawki dostał (to nie była czkawka, zanosił się płaczem), pewnie mu zimno (taaak, skwar jak w piekle, ale na pewno mu zimno).
Oczywiście w niczym jej nie posłuchałam, poszłam do drugiego pokoju, mąż zabawiał towarzystwo, a ja się zamknęłam i siedzieliśmy tam sobie we dwoje do 20, aż goście się wynieśli. Od razu wykąpaliśmy małego i poszedł spać na... 5 godzin ciurkiem! A ogólnie z przerwami na jedzenie przespał 9,5. Musiał być cholernie zmęczony.
A mąż mi jeszcze sprzedał rewelację, że teściowa stwierdziła (jak byłam z Arturem w drugim pokoju), że pewnie pokarmu mi brakuje i dziecko jest głodne, bo ona straciła w drugim miesiącu... mogłam jej siknąć z cycka w oko, to by zmieniła zdanie.
Nie miałam do tej pory z teściówką problemów, ale wczoraj mnie wnerwiała na każdym kroku.Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za komplementy dla Poluni
czarne oczy ma po mnie i duże usta
ale generalnie podobna do Taty
U nas do 13, 14 stej jest znośnie ale po poludniu i wieczorem masakra, Boze jak patrzę na prognozę pogody to się załamuję
Dziewczyny mam dylemat ugięłam się i dałam smoka małej, bardzo brakuje jej cyca i wkłada palce do buzi, co lepsze smok czy palce?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:52
Nalka, Galanea, nutka, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Ja to bardzo bym chciala z Majka wyjsc na spacer, ale juz sama nie wiem czy nie za goraco, nie chce zeby mi sie mala meczyla biedna.
My tez jutro idziemy do lekarza z wodnistymi kupkami i ulewaniem, ostatnio jeszcze mocniejszym (mysle ze to przez przejadanie sie malej, ale sprawdzic trzeba). Najgorsze ze ja sie jeszcze przeziebilam i mam mega katar ktory mnie wykancza...nie wiecie czy jakis syrop na kaszel matka karmiaca moze stosowac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:08
-
Nie no, ja mam jakąś słabość do Anny
. Po prostu LOVE.
Weronika, z tego, co pamiętam, to Tracy Hogg pisała, żeby nie bronić dziecku wkładania palców do buzi, ani tego nie hamować, bo to naturalna kolej rzeczy, potem wszystko wokół będzie poznawać przez usta.
Arturowi podawałam smoka na początku, bo faktycznie miał szalenie silny odruch ssania i po prostu bardzo tego potrzebował (ale nie nadużywał). Teraz, gdy już ogarnia, że jego rączki są jego i można nimi wcelować do buzi, to nie podaję smoka, gdy ssie swoje piąstki, albo palce. Sam się w ten sposób uspokaja.Nalka lubi tę wiadomość
-
Mucha wrote:Ja to bardzo bym chciala z Majka wyjsc na spacer, ale juz sama nie wiem czy nie za goraco, nie chce zeby mi sie mala meczyla biedna.
My tez jutro idziemy do lekarza z wodnistymi kupkami i ulewaniem, ostatnio jeszcze mocniejszym (mysle ze to przez przejadanie sie malej, ale sprawdzic trzeba. Najgorsze ze ja sie jeszcze przeziebilam i mam mega katar ktory mnie wykancza...nie wiecie czy jakis syrop na kaszel matka karmia a moze stosowac?
Muszka, ja przekładam spacer na godziny zdecydowanie bardziej popołudniowe, żeby upał zelżał... ostatnio po takim spacerze w skwarze Artur strasznie mi marudził.
Jeżeli chodzi o syrop, to może być ten sam, co dla ciężarnych - Prenalen.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Dziękuję dziewczyny za komplementy dla Poluni
czarne oczy ma po mnie i duże usta
ale generalnie podobna do Taty
U nas do 13, 14 stej jest znośnie ale po poludniu i wieczorem masakra, Boze jak patrzę na prognozę pogody to się załamuję
Dziewczyny mam dylemat ugięłam się i dałam smoka małej, bardzo brakuje jej cyca i wkłada palce do buzi, co lepsze smok czy palce?
Na pewno lepszy smoczek od ssania kciukareszta palców nie wiem
Ja.niestety też muialam dać smoka, bo Tymon by sie.ode mnie nie odczepiłdaje go tylko do usypiania.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Martynika wrote:Muszka, ja przekładam spacer na godziny zdecydowanie bardziej popołudniowe, żeby upał zelżał... ostatnio po takim spacerze w skwarze Artur strasznie mi marudził.
Jeżeli chodzi o syrop, to może być ten sam, co dla ciężarnych - Prenalen.
No wlasnie tak mi sie wydaje, ze lepiej poczekac ze spacerem, aczkolwiek nie wiem czy bedzie lepiej.
Mi lekarka powiedziala, ze lepiej dac smoka, bo inaczej dziecko zacznie ssac palec...widze, ze mala jest jak najbardziej reprezentantka gatunku ssaki i jak dorwie sie do swojej reki to sobie malinki potrafi zrobic, wiec jej zabieram. Smoka dalam tylko raz, bo nie jestem ich fanka. Dodatkowo pilnuje zeby za bardzo mala sie nie przyssawala do reki, palcy itp., bo moj maz jak byl maly to wlasnie ssal kciuka i baaaardzo dlugo nie mozna go bylo od tego odzwyczaic (bardzo dlugo).weronikabp, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My musimy byc na dworze w cieniu prawie caly dzien bo w mieszkaniu mamy 29-30 stopni, mozna za przeproszeniem zdechnac. Na szczescie mamy duzebpodworko wiec zawsze znajdzie sie ciche chlodne miejsce. Juz myslelismy o klimatyzacji ale boje sie ze mala bedzie chorowac. My z kupkami bylismy juz drugi raz u lekarza bo nie mogla sama robic i podaje jej syrop Lactulosum- juz zadzialal.
-
Nalka wrote:Dziewczyny jak biorę Annę do odbijania, to jeśli mam gołe ramię zaczyna je ssać w najlepsze a o beku mogę wtedy zapomnieć..
U mnie dokladnie tak samo dlatego na tetrze odbijam i staram sie zeby raczki malej wtedy tez nie byly przy buzi. -
Moja kuzynka miala z 5 lat i dalej ssala kciuka, byl juz cienki jak patyk
ja niestety musialam dac smoka, dziala jak typowy uspakajacz, jak Zosia zasypia to wypluwa.
My tez na spacery dopiero po 18 chodzimy, najgorsze, ze w domu tez skwar. Chce deszczu, chlodu! A tu kolejny tydzien upalow zapowiadaja
Zosia skonczyla miesiacz tej okazji dala mamie pospac i obudzila sie o 5, po czym dalej poszla spac. Dzis juz spokojniejsza niz wczoraj, spi. Wczoraj byl istny diabel
Byla u mnie polozna, wszystko ok, kupki tez ok. A do tego bąbel na ustach zaczal sie zmniejszac i zrobil sie w kolorze skory! Moze to nie naczyniakweronikabp, Mucha, alexast lubią tę wiadomość
-
też się postanowiłam pochwalić mój skarb w 4 tygodniu
i w 8 tygodniu
My jak widać używamy smoczka, ja nie chciałam ale Ewelina miała tak silną potrzebę ssania że musiałam ulec, nie chciałam żeby się uczyła ssać kciuk bo kciuka jej nie wezmę a smoka mogę zabrać zresztą wypluwa jak zaśnie i tylko przy zasypianiu potrzebuje, ja miałam koleżankę która jeszcze w 3 klasie podstawówki ssała kciuk masakra, kciuk jak patyczek i krzywe zęby
I mamy za sobą pierwszą przespaną w całości noc od 21- 7:00 w szoku byłam w sekundzie na nogach i biegłam sprawdzić czy wszystko ok a w łóżeczku czekał na mnie piękny promienny uśmiech i spojrzenie mówiące ale się wyspałam, bo wczoraj ze snem kiepsko było przez te upałyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:23
weronikabp, Martynika, Agusia2312, Tusia84, Galanea, Mucha, evas, Nalka lubią tę wiadomość