WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka ale zazdroszczę tej nocy przespanej choć u nas też coraz lepiej :)) Ewelinka urocza :)

Galanea super że u Zosi lepiej oby tak dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:32

Galanea lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne wszystkie maluszki.

Zazdroszczę Wam ze dzieciaki chcą smoka. U mnie tylko cycek i koniec:( w depreche popaść można bo człowiek uwiązany. Z canpolu, baby one i nuk nie chce:( normalnie usta zaciska i koniec.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tylko NUK innego nie chce :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dzięki dziewczyny. Hehe, Nalka, u taty klata jak u pirata, to Artur też takie małe piraciątko ;). Limerikowo, masz rację, następnym razem mu podłożę :). Alexast, Oluś fajoski :).

Nie wiem już jak mam pomóc Arturowi, w mieszkaniu 27 stopni, a mamy dopiero dziesiątą... leży w samej pieluszce, nawet trochę odpiętej, żeby miał przewiew, ale widać, że męczy go ten upał, teraz udało mu się zasnąć, zobaczymy, na jak długo.

Myślę, że w sprawie tych kupek i tak zajrzę z nim jutro do lekarza, bo idziemy na pobieranie krwi w związku z bilirubiną, to się od razu skontrolujemy.

Moja mama pytała jakąś znajomą lekarkę i poleciła kupić bez recepty Enterol i podać małemu, jest na infekcje bakteryjne i wirusowe w jelitach, odkaża, czy któraś z Was podawała to swojemu dziecku?
    Położna i lekarka mówiły mi, żeby wziąć dziecko golutkie na chwilę, jedna osoba trzyma, druga prysznicem ok 35stopni polewa od szyjki po nóżki i hop w ręczniczek. Mówiła, żeby kilka razy dziennie nawet jak będzie upał.

Ja też mam flak zamiast brzucha jeszcze;( Chociaż na wadze mniej o 3 kg niż przed ciążą... Też czekam na 3 miesiące po, żeby zaczęć trochę chociaż ćwiczyć ten brzuch...

Co do śluzu- widzicie, my to przerabialiśmy tydzień temu. I teraz już wiem, że jak nie ma gorączki, dziecko ma apetyt i zachowuje się normalnie, to nie ma co panikować. Też mi lekarka powiedziała, że w te upały wirusy się roznoszą i mógł coś załapać. Ale na szczęscie Rota nie było, choć mimo wszystko mam lęk przed szczepieniem,a mamy za tydzień...

Dziewczyny, wasze dzieciaczki wszystkie słodkie;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziękuję dziewczyny za komplementy dla Poluni :) czarne oczy ma po mnie i duże usta :) ale generalnie podobna do Taty :)
    U nas do 13, 14 stej jest znośnie ale po poludniu i wieczorem masakra, Boze jak patrzę na prognozę pogody to się załamuję :(
    Dziewczyny mam dylemat ugięłam się i dałam smoka małej, bardzo brakuje jej cyca i wkłada palce do buzi, co lepsze smok czy palce?
    Zaprosiłam Cię do znajomych na fb;)
    Lepszy smok, bo można zawsze zabrać, a paluchów nie zabierzesz i będzie ciągnąć kiedy zechce.
    Mój mały niestety od początku smoka ciągnie i to często:( W szpitalu już mu dali, a potem jak ja wróciłam znów do szpitala to rodzina mu dawała smoka, bo taki odruch silny miał. No i się nauczył. Ale jak tylko nie śpi i jest w dobrym humorze to wyciągam i gadam jak najęta do niego, to wtedy zapomina o smoku. No i jak tylko uśnie to mu wyjmuję. Niestety jak usypia to musi mieć go, bo jak wyleci z dzioba to ryk...;/

U nas lepiej z bączkami, zaczęły wychodzić. Rano mu masowałam brzusio, bo się prężył bardzo i dużo bączków puścił, a potem wypiliśmy rumianek z koperkiem troszkę i kupka poszła i takie duże bączki, że się dziwię, gdzie w tym brzusiu się mieściły... Będę mu dawać po troszkę tego koperku z rumiankiem co jakiś czas w ciągu dnia, zamiast wody(laryngolog kazała co pół godzinki dać mu łyżeczkę wody w takie upały, bo śluzówka wysycha i przez to mogą być kłopoty z noskiem, gardełkiem lub uszkiem.

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza kaja tez smoka ciągnie. Zawsze sobie mówiłam lepszy smoczek niż palce i co z tego wyszło ssie smoczka a od niedawna wciska paluchy (jeden to za mało) bądź bok rączki i ssie. A czasami jest tak ze.ma smoka i.dokłada paluszki.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Gabi smoka nie chciała nie potrafiła zaskoczyć miała odruch wymiotny i strasznie się krzywiła.. i mnie to nawet cieszyło bo miałam spokój bez smoka..

Jednak kochany tatuś kiedy nosił czasem Gabi a ta mu płakała, pakował jej tego smoka i tak małymi kroczkami nauczył córeczkę..

Smok jest tylko wtedy kiedy np. jesteśmy bardzo długo na spacerze i wracamy już do domu a mała obudzi się na jedzenie to wtedy smok.. i czasem po piersi kiedy już odbije a chce jeszcze ssać do snu to dostaje bo z piersi jej leci i płacze denerwuje się a smoka chwilę pociągnie i wypluje.. w nocy smoka nie toleruje.. nawet gdybym na chwilę chciała przedłużyć jej sen między jednym a drugim karmieniem to się nie da.

U nas też różne były testowane ale zaakceptowała tylko smoczek Lovi

Moja Hania ciągnęła kciuka i mimo iż smoczek był podawany to ona nie chciała bo kciuka brała.. całe szczęście u nas aż tak długo jak opisujecie to nie trwało.. dłużej niż smoczek u Kuby bo Kuba do ok 9/10 miesiąca tylko miał smoka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:38

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaczki śliczne;) <3

Te upały sa nie do wytrzymania dla naszych maluszków. W piątek byłam na kontroli u ginekologa i wszystko w porzadku, cykl juz wrócił i w weekend miałam owulacje;)

Dzis juz od rana bylismy na dworze Marcel od 9 do 12 spał sobie smacznie w cieniu. Widać ze mu to słuzyło;) A chrzciny mamy teraz w sobote, jutro jade na farbe do fryzjera:) U nas mały nie ssie paluszków ani smoka, chyba ze juz jest mocno głodny to wtedy smoka wezmie na chwile !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:34

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ze mnie za matka, co się nic synkiem nie chwali:) Teraz już się chwalę, a co:)
    2ef080d375974073.jpg
    042c1bb8fbb3a645.jpg
    45b424bd7e94b654.jpg
    770a2a5bf9129ec9.jpg
    482d258c878e1dfa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:40

Agusia2312, Galanea, Tusia84, weronikabp, Mucha, excella, evas, alexast, Nalka, Edyta84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, cudowny ten Twoj synek! Ma takie piekne wlosy!!! :)

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Nutka Gabriel jest czadowy taki mały Elvis Presley z Tymi włosakami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:46

Galanea, nutka, Martynika lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nutka, cudowny ten Twoj synek! Ma takie piekne wlosy!!! :)
    Niesamowity jest :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, karmiac piersia chyba mozna jesc arbuza, co?

Tusia84 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dziewczyny, karmiac piersia chyba mozna jesc arbuza, co?
    No pewnie ja go pochłaniam w kilogramach :)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka przewspanialy, wlosy mistrzostwo swiata!!!

nutka, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny;) No włosy to wszystkich zadziwiają:) A ja się modliłam, żeby tylko włosków nie miał po mnie;P

Ja arbuza jem;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Hahaha Nutka Gabriel jest czadowy taki mały Elvis Presley z Tymi włosakami :D

No, dokładnie to samo miałam skojarzenie! :D Elvis!

Nutka, a co to za statek kosmiczny ma w buzi? ;)

U mnie, podobnie, jak u Tusi - Lovi. Raz, jak szłam do rodziców spacerkiem (50 minut w jedną stronę) i zapomniałam smoka, to kupiłam w aptece NUKa (tylko ten był), na wszelki wypadek, żeby u rodziców mieć cokolwiek. Gardził NUKiem. Po tym zaopatrzyłam się w dodatkowy dwupak Lovi ;).

Ja arbuza też wcinam, toż to sama woda :).

Ooo, teraz się jeszcze przypatrzyłam i widzę znajomy wózek! Jak wrażenia ze spacerków z Jedo? Bo ja jestem bardzo zadowolona :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 15:07

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane, bardzo przepraszam za długą nieobecność na forum...musiałam trochę dojść do siebie, ogarnąć dwójkę dzieci, pobyć z moją mamą która przyjechała pomóc oraz zaliczyć długi weekend u teściówi tak zleciało prawie 3 tygodnie...
    u nas ok, Oskarek jest małym krzykaczem i kocha cyca więc to też odbiera mi dużo czasu.
    Nie będę opisywać porodu bo co tu pisać że darłam się wniebogłosy:(
    ale dwie ciekawostki- pojechałam na indukcję i włożyli mi balonik po którym od razu zaczely się skurcze-nie mogłam go wyjąć później więc z pomocą przyszła położna i okazało się że Oskarek wciągnął balonik do środka i zatkał główką kanał rodny;) no i w ogóle nie odeszły mi wody-pęcherz rodził się w całości z zawartością hihi normalnie czułam jak sam ze mnie wychodzi:)
    czy ktoś napisze mi proszę co u Monalisy i pociechy Sunset?
    Wierzę, że u Was wszystkich jest dobrze i dzieciaczki ładnie rosną!
    Buziaki wszystkim przesyłam :-*

weronikabp, Tusia84, Mucha, Agusia2312, Nalka, Edyta84 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps Weroniko, dziękuję, że byłaś ze mną w kontakcie! :)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Duchess! A to mały urwis, wciągnął Ci balonik, hehehe :D.

Monalisa się obudziła ze śpiączki, nawet do nas zajrzała, napisała parę słów od siebie, teraz cieszy się rodziną, malutką Lenką :).

Sunset ma już swoją Asieńkę w domu, są pod opieką domowego hospicjum.

Duchess lubi tę wiadomość

‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ