X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka ale zazdroszczę tej nocy przespanej choć u nas też coraz lepiej :)) Ewelinka urocza :)

Galanea super że u Zosi lepiej oby tak dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:32

Galanea lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne wszystkie maluszki.

Zazdroszczę Wam ze dzieciaki chcą smoka. U mnie tylko cycek i koniec:( w depreche popaść można bo człowiek uwiązany. Z canpolu, baby one i nuk nie chce:( normalnie usta zaciska i koniec.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tylko NUK innego nie chce :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dzięki dziewczyny. Hehe, Nalka, u taty klata jak u pirata, to Artur też takie małe piraciątko ;). Limerikowo, masz rację, następnym razem mu podłożę :). Alexast, Oluś fajoski :).

Nie wiem już jak mam pomóc Arturowi, w mieszkaniu 27 stopni, a mamy dopiero dziesiątą... leży w samej pieluszce, nawet trochę odpiętej, żeby miał przewiew, ale widać, że męczy go ten upał, teraz udało mu się zasnąć, zobaczymy, na jak długo.

Myślę, że w sprawie tych kupek i tak zajrzę z nim jutro do lekarza, bo idziemy na pobieranie krwi w związku z bilirubiną, to się od razu skontrolujemy.

Moja mama pytała jakąś znajomą lekarkę i poleciła kupić bez recepty Enterol i podać małemu, jest na infekcje bakteryjne i wirusowe w jelitach, odkaża, czy któraś z Was podawała to swojemu dziecku?
    Położna i lekarka mówiły mi, żeby wziąć dziecko golutkie na chwilę, jedna osoba trzyma, druga prysznicem ok 35stopni polewa od szyjki po nóżki i hop w ręczniczek. Mówiła, żeby kilka razy dziennie nawet jak będzie upał.

Ja też mam flak zamiast brzucha jeszcze;( Chociaż na wadze mniej o 3 kg niż przed ciążą... Też czekam na 3 miesiące po, żeby zaczęć trochę chociaż ćwiczyć ten brzuch...

Co do śluzu- widzicie, my to przerabialiśmy tydzień temu. I teraz już wiem, że jak nie ma gorączki, dziecko ma apetyt i zachowuje się normalnie, to nie ma co panikować. Też mi lekarka powiedziała, że w te upały wirusy się roznoszą i mógł coś załapać. Ale na szczęscie Rota nie było, choć mimo wszystko mam lęk przed szczepieniem,a mamy za tydzień...

Dziewczyny, wasze dzieciaczki wszystkie słodkie;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziękuję dziewczyny za komplementy dla Poluni :) czarne oczy ma po mnie i duże usta :) ale generalnie podobna do Taty :)
    U nas do 13, 14 stej jest znośnie ale po poludniu i wieczorem masakra, Boze jak patrzę na prognozę pogody to się załamuję :(
    Dziewczyny mam dylemat ugięłam się i dałam smoka małej, bardzo brakuje jej cyca i wkłada palce do buzi, co lepsze smok czy palce?
    Zaprosiłam Cię do znajomych na fb;)
    Lepszy smok, bo można zawsze zabrać, a paluchów nie zabierzesz i będzie ciągnąć kiedy zechce.
    Mój mały niestety od początku smoka ciągnie i to często:( W szpitalu już mu dali, a potem jak ja wróciłam znów do szpitala to rodzina mu dawała smoka, bo taki odruch silny miał. No i się nauczył. Ale jak tylko nie śpi i jest w dobrym humorze to wyciągam i gadam jak najęta do niego, to wtedy zapomina o smoku. No i jak tylko uśnie to mu wyjmuję. Niestety jak usypia to musi mieć go, bo jak wyleci z dzioba to ryk...;/

U nas lepiej z bączkami, zaczęły wychodzić. Rano mu masowałam brzusio, bo się prężył bardzo i dużo bączków puścił, a potem wypiliśmy rumianek z koperkiem troszkę i kupka poszła i takie duże bączki, że się dziwię, gdzie w tym brzusiu się mieściły... Będę mu dawać po troszkę tego koperku z rumiankiem co jakiś czas w ciągu dnia, zamiast wody(laryngolog kazała co pół godzinki dać mu łyżeczkę wody w takie upały, bo śluzówka wysycha i przez to mogą być kłopoty z noskiem, gardełkiem lub uszkiem.

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza kaja tez smoka ciągnie. Zawsze sobie mówiłam lepszy smoczek niż palce i co z tego wyszło ssie smoczka a od niedawna wciska paluchy (jeden to za mało) bądź bok rączki i ssie. A czasami jest tak ze.ma smoka i.dokłada paluszki.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Gabi smoka nie chciała nie potrafiła zaskoczyć miała odruch wymiotny i strasznie się krzywiła.. i mnie to nawet cieszyło bo miałam spokój bez smoka..

Jednak kochany tatuś kiedy nosił czasem Gabi a ta mu płakała, pakował jej tego smoka i tak małymi kroczkami nauczył córeczkę..

Smok jest tylko wtedy kiedy np. jesteśmy bardzo długo na spacerze i wracamy już do domu a mała obudzi się na jedzenie to wtedy smok.. i czasem po piersi kiedy już odbije a chce jeszcze ssać do snu to dostaje bo z piersi jej leci i płacze denerwuje się a smoka chwilę pociągnie i wypluje.. w nocy smoka nie toleruje.. nawet gdybym na chwilę chciała przedłużyć jej sen między jednym a drugim karmieniem to się nie da.

U nas też różne były testowane ale zaakceptowała tylko smoczek Lovi

Moja Hania ciągnęła kciuka i mimo iż smoczek był podawany to ona nie chciała bo kciuka brała.. całe szczęście u nas aż tak długo jak opisujecie to nie trwało.. dłużej niż smoczek u Kuby bo Kuba do ok 9/10 miesiąca tylko miał smoka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:38

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaczki śliczne;) <3

Te upały sa nie do wytrzymania dla naszych maluszków. W piątek byłam na kontroli u ginekologa i wszystko w porzadku, cykl juz wrócił i w weekend miałam owulacje;)

Dzis juz od rana bylismy na dworze Marcel od 9 do 12 spał sobie smacznie w cieniu. Widać ze mu to słuzyło;) A chrzciny mamy teraz w sobote, jutro jade na farbe do fryzjera:) U nas mały nie ssie paluszków ani smoka, chyba ze juz jest mocno głodny to wtedy smoka wezmie na chwile !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:34

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ze mnie za matka, co się nic synkiem nie chwali:) Teraz już się chwalę, a co:)
    2ef080d375974073.jpg
    042c1bb8fbb3a645.jpg
    45b424bd7e94b654.jpg
    770a2a5bf9129ec9.jpg
    482d258c878e1dfa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:40

Agusia2312, Galanea, Tusia84, weronikabp, Mucha, excella, evas, alexast, Nalka, Edyta84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, cudowny ten Twoj synek! Ma takie piekne wlosy!!! :)

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Nutka Gabriel jest czadowy taki mały Elvis Presley z Tymi włosakami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:46

Galanea, nutka, Martynika lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nutka, cudowny ten Twoj synek! Ma takie piekne wlosy!!! :)
    Niesamowity jest :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, karmiac piersia chyba mozna jesc arbuza, co?

Tusia84 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dziewczyny, karmiac piersia chyba mozna jesc arbuza, co?
    No pewnie ja go pochłaniam w kilogramach :)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka przewspanialy, wlosy mistrzostwo swiata!!!

nutka, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny;) No włosy to wszystkich zadziwiają:) A ja się modliłam, żeby tylko włosków nie miał po mnie;P

Ja arbuza jem;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Hahaha Nutka Gabriel jest czadowy taki mały Elvis Presley z Tymi włosakami :D

No, dokładnie to samo miałam skojarzenie! :D Elvis!

Nutka, a co to za statek kosmiczny ma w buzi? ;)

U mnie, podobnie, jak u Tusi - Lovi. Raz, jak szłam do rodziców spacerkiem (50 minut w jedną stronę) i zapomniałam smoka, to kupiłam w aptece NUKa (tylko ten był), na wszelki wypadek, żeby u rodziców mieć cokolwiek. Gardził NUKiem. Po tym zaopatrzyłam się w dodatkowy dwupak Lovi ;).

Ja arbuza też wcinam, toż to sama woda :).

Ooo, teraz się jeszcze przypatrzyłam i widzę znajomy wózek! Jak wrażenia ze spacerków z Jedo? Bo ja jestem bardzo zadowolona :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 15:07

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane, bardzo przepraszam za długą nieobecność na forum...musiałam trochę dojść do siebie, ogarnąć dwójkę dzieci, pobyć z moją mamą która przyjechała pomóc oraz zaliczyć długi weekend u teściówi tak zleciało prawie 3 tygodnie...
    u nas ok, Oskarek jest małym krzykaczem i kocha cyca więc to też odbiera mi dużo czasu.
    Nie będę opisywać porodu bo co tu pisać że darłam się wniebogłosy:(
    ale dwie ciekawostki- pojechałam na indukcję i włożyli mi balonik po którym od razu zaczely się skurcze-nie mogłam go wyjąć później więc z pomocą przyszła położna i okazało się że Oskarek wciągnął balonik do środka i zatkał główką kanał rodny;) no i w ogóle nie odeszły mi wody-pęcherz rodził się w całości z zawartością hihi normalnie czułam jak sam ze mnie wychodzi:)
    czy ktoś napisze mi proszę co u Monalisy i pociechy Sunset?
    Wierzę, że u Was wszystkich jest dobrze i dzieciaczki ładnie rosną!
    Buziaki wszystkim przesyłam :-*

weronikabp, Tusia84, Mucha, Agusia2312, Nalka, Edyta84 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps Weroniko, dziękuję, że byłaś ze mną w kontakcie! :)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Duchess! A to mały urwis, wciągnął Ci balonik, hehehe :D.

Monalisa się obudziła ze śpiączki, nawet do nas zajrzała, napisała parę słów od siebie, teraz cieszy się rodziną, malutką Lenką :).

Sunset ma już swoją Asieńkę w domu, są pod opieką domowego hospicjum.

Duchess lubi tę wiadomość

‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ