MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWeroniczko w odpowiedzi na fb ja mam nuka bo Franek innego nie toleruje,przerabialam juz tommee tippee i aventa i te aventa sa podobno najbardziej "ortodontyczne".
Zdjecia dziewuszki jak juz bedziemy w Wawie. Z reszta wiecie co,jedziemy dIs o 19:00 jest taki skwar ze dzieciaka neczyc nie bede jazda w dzien jutro Bo az zal,dzis przejechalismy od tesciow do mojego taty 40 km i byl caly mokry. Boje sie rozkrecax klimy na maxa a inaczej nie da rady zeby ochlodzic... masakroza!!!weronikabp, Limerikowo, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalka - dobrej drogi powrotnej zatem
my musimy jechac na usg bioderek na 17:45 dobrze, że nie w poludnie ufff a i przekladam szczepienia, miały byc jutro ale zdecydowalam ze czekam na powrot naszej pediatry z urlopu, zeby miec pewnosc ze Pola jest gotowa na szczepionki.
-
Ten smoczek to Nuby. Ma inny kształt- kulkę, a nie ten płaski taki. Kupiłam, bo moja chrześnica taki miała jak była malutka. A jak się potem okazało, to strzał w 10, bo jak na początku mały ciągnął zwykłego, to potem w ten sam sposób ciągnął pierś i mi spłaszczał brodawki. A ten się ciągnie podobnie jak pierś i nie ma już tego problemu.]
A wózek- jestem bardzo zadowolona póki co;)Martynika lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
W końcu Was nadrobiłam. Śliczne macie dzieciaczki
Bartuś w końcu zaczął przybierać na wadze, przekroczył juz 4 kg. Muszę go dokarmiać mm, bo mojego mleka mu mało. Nie pomagają herbatki ani femaltiker. Mały nerwus z niego i nie bardzo chce ciągnąć pierś jak mało mu leci. Dziś zamówiliśmy zestaw wspomagający laktację Medela SNS. To chyba moja ostatnia deska ratunku.
Pozdrawiam Was serdecznieGalanea, nutka, weronikabp, Agusia2312, Duchess, Limerikowo, Tusia84, madamama, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
evas wrote:Cześć dziewczynki
W końcu Was nadrobiłam. Śliczne macie dzieciaczki
Bartuś w końcu zaczął przybierać na wadze, przekroczył juz 4 kg. Muszę go dokarmiać mm, bo mojego mleka mu mało. Nie pomagają herbatki ani femaltiker. Mały nerwus z niego i nie bardzo chce ciągnąć pierś jak mało mu leci. Dziś zamówiliśmy zestaw wspomagający laktację Medela SNS. To chyba moja ostatnia deska ratunku.
Pozdrawiam Was serdecznie
Jakbym czytala o swoich problemach z laktacja. Daj znac czy sprawdza sie Medela.
U mnie chyba coraz gorzej, bo dzis sciagam 50-60ml
evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Galanea wrote:Jakbym czytala o swoich problemach z laktacja. Daj znac czy sprawdza sie Medela.
U mnie chyba coraz gorzej, bo dzis sciagam 50-60ml
Tak jak u mnie....ja sciagam 50 ml przy 4-rech podejsciach:(
Evas daj znac jak ten SNS...a Ty ile odciagasz pokarmu????
i jaki masz laktator??? -
Weronika my też mieliśmy dzisiaj bioderka. U nas też ok.
szczepienie przełożyli nam na jutro. Jutro mamy też usg główki dlatego proszę o trzymanie kciuków.
co do pokarmu to też mam coraz mniej. Walczymy, ale jak przegramy walkę to tragedii nie będzie.
boję się jutra.weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, Tusia84, nutka, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
My na chrzciny jechalismy ciut 200km plus, tez szalony upal, klima rozkrecana byla z umiarem dla wszystkich pasażerów malych i duzych, mala nie byla spocona ani nie zmarzla, nogi tylko w skarpetkach i pupa w pamperku plus przykryte delikatna cienka flanela i bylo ok
-
Camilia wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie kropli Sab Simplex. Czy one są tylko na kolki czy również stosuje się je w przypadku gazów i bólu brzucha u Maluszka? I od którego dnia życia można je podawać oraz ile?
stosuje sie je od 3 tyg po 15kropli do butli
ze wzgledu na male porcje mleka mozna zaczac dozowac np 8-10kropelek i obserwowac dziecko czy kropelki przynosza mu ulgeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 20:27
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:Ja postanowilam przestac dawać jakiekolwiek krople typu espumisan itd, odpukać ani wczoraj ani dziś nie było żadnego bolesnego skurczu ani gazów, tfu tfu, czyżby to zasługa odstawienia kropli?
Ja odstawilam i glupio zrobilam bo zniszczylam 2 miesiące podawania przez kilka dni było ciężko terazdaje dalej je .... radzę nie odstawić też się skusilam i mały cierpiał teraz juz znów ok prócz skoków rozwojowych na to ktopli nie mabo dał dziś popis ryku i jeczenia , a gazy mu dobrze szły mamuski nie odstawić puki nie minie wszystko krople usypiaja te bóle i niech tak zostanie...mój a rada sprawdzona na mojej i Marcela bólu aż sie poryczalam że odstawilam a ten płakał !!!
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
U mnie też mały kryzys laktacyjny. Prawa pierś przestaje produkować mleko. Ściągam 20ml.. lewa pierś tak przejęła kontrolę, że zaczynam wyglądać niesymetrycznie. Dzisiaj prawa pierś 20 ml, lewa 90ml.. nie wiem co się dzieje.
Co do smoczków my stosujemy aventa, bo podobno nie działa tak na zęby. Praktycznie jest płaski. Mam jeszcze dr browna także ortodontyczny płaski i nuka taki żółty zwykły. Póki co avent odpowiada Annie.weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Ja odstawilam i glupio zrobilam bo zniszczylam 2 miesiące podawania przez kilka dni było ciężko terazdaje dalej je .... radzę nie odstawić też się skusilam i mały cierpiał teraz juz znów ok prócz skoków rozwojowych na to ktopli nie ma
bo dał dziś popis ryku i jeczenia , a gazy mu dobrze szły mamuski nie odstawić puki nie minie wszystko krople usypiaja te bóle i niech tak zostanie...mój a rada sprawdzona na mojej i Marcela bólu aż sie poryczalam że odstawilam a ten płakał !!!
excella, Tusia84, Nalka lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Hmm nie rozumiem Twojego podejścia, ja sie cieszę ze nie musze dawać kropli i małej przeszły bóle, po co mam jej dawać? Ja staram sie unikać leków, syropkow itp jej układ pokarmowy dojrzewa i to mnie bardzo cieszy. Pewnie jeszcze jakieś epizody sie zdarzą, mam nadzieje ze damy radę bez faszerowania chemią. Podam w razie konieczności a nie "profilaktycznie".
A myślisz ,że ja zadowolona jestem , że mu to podaje to kochana jesteś w błędzie próbowałam nie dawać i efek jojo tak jak z dietą ok sory nie wtrancam się !!! Mnie chemia tez nie bawi tym bardziej w tym wieku !!!!