X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    307voeq.jpg

Oskar

Martynika, kambel, Galanea, weronikabp, Tusia84, Mucha, nutka, evas, alexast, Agusia2312, Limerikowo, Nalka, Edyta84 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    307voeq.jpg

Oskar
    Cudo :))

Duchess lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniczko w odpowiedzi na fb ja mam nuka bo Franek innego nie toleruje,przerabialam juz tommee tippee i aventa i te aventa sa podobno najbardziej "ortodontyczne".

Zdjecia dziewuszki jak juz bedziemy w Wawie. Z reszta wiecie co,jedziemy dIs o 19:00 jest taki skwar ze dzieciaka neczyc nie bede jazda w dzien jutro Bo az zal,dzis przejechalismy od tesciow do mojego taty 40 km i byl caly mokry. Boje sie rozkrecax klimy na maxa a inaczej nie da rady zeby ochlodzic... masakroza!!!

weronikabp, Limerikowo, Edyta84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka - dobrej drogi powrotnej zatem :) my musimy jechac na usg bioderek na 17:45 dobrze, że nie w poludnie ufff a i przekladam szczepienia, miały byc jutro ale zdecydowalam ze czekam na powrot naszej pediatry z urlopu, zeby miec pewnosc ze Pola jest gotowa na szczepionki.

• nutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten smoczek to Nuby. Ma inny kształt- kulkę, a nie ten płaski taki. Kupiłam, bo moja chrześnica taki miała jak była malutka. A jak się potem okazało, to strzał w 10, bo jak na początku mały ciągnął zwykłego, to potem w ten sam sposób ciągnął pierś i mi spłaszczał brodawki. A ten się ciągnie podobnie jak pierś i nie ma już tego problemu.]

A wózek- jestem bardzo zadowolona póki co;)

Martynika lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;) W końcu Was nadrobiłam. Śliczne macie dzieciaczki :D

Bartuś w końcu zaczął przybierać na wadze, przekroczył juz 4 kg. Muszę go dokarmiać mm, bo mojego mleka mu mało. Nie pomagają herbatki ani femaltiker. Mały nerwus z niego i nie bardzo chce ciągnąć pierś jak mało mu leci. Dziś zamówiliśmy zestaw wspomagający laktację Medela SNS. To chyba moja ostatnia deska ratunku.

Pozdrawiam Was serdecznie ;)

Galanea, nutka, weronikabp, Agusia2312, Duchess, Limerikowo, Tusia84, madamama, Edyta84 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Cześć dziewczynki ;) W końcu Was nadrobiłam. Śliczne macie dzieciaczki :D

Bartuś w końcu zaczął przybierać na wadze, przekroczył juz 4 kg. Muszę go dokarmiać mm, bo mojego mleka mu mało. Nie pomagają herbatki ani femaltiker. Mały nerwus z niego i nie bardzo chce ciągnąć pierś jak mało mu leci. Dziś zamówiliśmy zestaw wspomagający laktację Medela SNS. To chyba moja ostatnia deska ratunku.

Pozdrawiam Was serdecznie ;)

Jakbym czytala o swoich problemach z laktacja. Daj znac czy sprawdza sie Medela.

U mnie chyba coraz gorzej, bo dzis sciagam 50-60ml :(

evas lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioderka ok ;)

alexast, Agusia2312, Duchess, excella, Nalka, Galanea, Limerikowo, nutka, NataliaK, Edyta84, evas lubią tę wiadomość

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Jakbym czytala o swoich problemach z laktacja. Daj znac czy sprawdza sie Medela.

U mnie chyba coraz gorzej, bo dzis sciagam 50-60ml :(

Tak jak u mnie....ja sciagam 50 ml przy 4-rech podejsciach:(
    Evas daj znac jak ten SNS...a Ty ile odciagasz pokarmu????
    i jaki masz laktator???

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika my też mieliśmy dzisiaj bioderka. U nas też ok.

szczepienie przełożyli nam na jutro. Jutro mamy też usg główki dlatego proszę o trzymanie kciuków.

co do pokarmu to też mam coraz mniej. Walczymy, ale jak przegramy walkę to tragedii nie będzie.
    boję się jutra.

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, Tusia84, nutka, Edyta84 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Btw. Promocja w Biedronce na pieluchy Dada ;)

w gazetce nie reklamują. Muszę zobaczyć czy u nas też będzie promocja

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie kropli Sab Simplex. Czy one są tylko na kolki czy również stosuje się je w przypadku gazów i bólu brzucha u Maluszka? I od którego dnia życia można je podawać oraz ile?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na chrzciny jechalismy ciut 200km plus, tez szalony upal, klima rozkrecana byla z umiarem dla wszystkich pasażerów malych i duzych, mala nie byla spocona ani nie zmarzla, nogi tylko w skarpetkach i pupa w pamperku plus przykryte delikatna cienka flanela i bylo ok

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie kropli Sab Simplex. Czy one są tylko na kolki czy również stosuje się je w przypadku gazów i bólu brzucha u Maluszka? I od którego dnia życia można je podawać oraz ile?
    Sab simplex sa wlasnie na kolki , bole brzuszka maluchow spowodowane niedojrzaloscia przewodu pokarmowego
    stosuje sie je od 3 tyg po 15kropli do butli
    ze wzgledu na male porcje mleka mozna zaczac dozowac np 8-10kropelek i obserwowac dziecko czy kropelki przynosza mu ulge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 20:27

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowilam przestac dawać jakiekolwiek krople typu espumisan itd, odpukać ani wczoraj ani dziś nie było żadnego bolesnego skurczu ani gazów, tfu tfu, czyżby to zasługa odstawienia kropli? :)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ja postanowilam przestac dawać jakiekolwiek krople typu espumisan itd, odpukać ani wczoraj ani dziś nie było żadnego bolesnego skurczu ani gazów, tfu tfu, czyżby to zasługa odstawienia kropli? :)

Ja odstawilam i glupio zrobilam bo zniszczylam 2 miesiące podawania przez kilka dni było ciężko terazdaje dalej je .... radzę nie odstawić też się skusilam i mały cierpiał teraz juz znów ok prócz skoków rozwojowych na to ktopli nie ma :-/ bo dał dziś popis ryku i jeczenia , a gazy mu dobrze szły mamuski nie odstawić puki nie minie wszystko krople usypiaja te bóle i niech tak zostanie...mój a rada sprawdzona na mojej i Marcela bólu aż sie poryczalam że odstawilam a ten płakał !!!

Limerikowo lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ja podaje sab simpleks , delikol, dikoflor

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Nalka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mały kryzys laktacyjny. Prawa pierś przestaje produkować mleko. Ściągam 20ml.. lewa pierś tak przejęła kontrolę, że zaczynam wyglądać niesymetrycznie. Dzisiaj prawa pierś 20 ml, lewa 90ml.. nie wiem co się dzieje.

Co do smoczków my stosujemy aventa, bo podobno nie działa tak na zęby. Praktycznie jest płaski. Mam jeszcze dr browna także ortodontyczny płaski i nuka taki żółty zwykły. Póki co avent odpowiada Annie.

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ja odstawilam i glupio zrobilam bo zniszczylam 2 miesiące podawania przez kilka dni było ciężko terazdaje dalej je .... radzę nie odstawić też się skusilam i mały cierpiał teraz juz znów ok prócz skoków rozwojowych na to ktopli nie ma :-/ bo dał dziś popis ryku i jeczenia , a gazy mu dobrze szły mamuski nie odstawić puki nie minie wszystko krople usypiaja te bóle i niech tak zostanie...mój a rada sprawdzona na mojej i Marcela bólu aż sie poryczalam że odstawilam a ten płakał !!!
    Hmm nie rozumiem Twojego podejścia, ja sie cieszę ze nie musze dawać kropli i małej przeszły bóle, po co mam jej dawać? Ja staram sie unikać leków, syropkow itp jej układ pokarmowy dojrzewa i to mnie bardzo cieszy. Pewnie jeszcze jakieś epizody sie zdarzą, mam nadzieje ze damy radę bez faszerowania chemią. Podam w razie konieczności a nie "profilaktycznie".

excella, Tusia84, Nalka lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Hmm nie rozumiem Twojego podejścia, ja sie cieszę ze nie musze dawać kropli i małej przeszły bóle, po co mam jej dawać? Ja staram sie unikać leków, syropkow itp jej układ pokarmowy dojrzewa i to mnie bardzo cieszy. Pewnie jeszcze jakieś epizody sie zdarzą, mam nadzieje ze damy radę bez faszerowania chemią. Podam w razie konieczności a nie "profilaktycznie".

A myślisz ,że ja zadowolona jestem , że mu to podaje to kochana jesteś w błędzie próbowałam nie dawać i efek jojo tak jak z dietą ok sory nie wtrancam się !!! Mnie chemia tez nie bawi tym bardziej w tym wieku !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ