X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam ordynator noworodkow mowil ze najwiekszym bledem jest zaklejac pepek i ze juz od tego sie odchodzi. Skora sie odparza- to akurat widzialam na wlasne oczy u Oliwii. Klej czesto uczula dzieci a przepukliny same sie wciagaja w 99% przypadkow

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u nas się nie wciąga tylko robi się coraz większa.. :( Też nie jestem za tym klejem ale co mam zrobić? Kładzenie na brzuch nie pomaga, Anna się jeszcze bardziej wkurza i zanosi i przepuklina się powiększa.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    excella a ten łobuz robi kupę na nocnik? bo mój raz zrobił a teraz siedzi i nie da rady - chyba czegoś się jeszcze boi... jeśli twój na nocnik to jak go nauczyłaś?

On już nie robi nic na.nocnik. kupe zrobil raz, ale to przez przypadek, bo robil zachcialo mu sie kupy i bał sie wstac. Jak byłam jeszcze w ciazy, to po kazdym spaniu robil siku do nocnika, teraz nie zawsze mam czas go wysadzic. Wiec grana jest niestety tylko pielucha. Mam nadzieje ze sam szybko dorośnie.do nocnika, i ze zacznie wołac jak mu sie chce a nie jak już zrobi na.podloge :)

MonikaS lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Alexast najlepiej przez jedną dobę na zmianę raz sudocremem potem bepanthenem lub alantanem, tak radzili w szpitalu i Poli po jednej dobie przeszło.
    Mi niestety ten sposob nie pomogł. Sprobowalam wszystkich kremow i masci. Dostalismy masc robiona w aptece troche zaleczyla czerwona pupke ale bez szału. Wrocilam do linomagu. Terax przy kazdej zmianie pieluchy, dodam ze uzywamy tylko wody, umuje pupke, wietrze kilka min i smaruje linomagiem i juz sladu nie ma.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra czyli muszę jeszcze iść do urzędu skarbowego i zusu po zaświadczenia. Tylko moje czy męża też? Co za biurokracja

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast i Twoje i męża
    excella przyjdzie i na niego czas z nocnikiem. Michaś siku na kibelek na stojąco robi już z miesiąc chyba a kupa dziś druga na nocnik poszła ale to ciężka praca. mam nadzieję, że z trzecią już lżej będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:14

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Mi niestety ten sposob nie pomogł. Sprobowalam wszystkich kremow i masci. Dostalismy masc robiona w aptece troche zaleczyla czerwona pupke ale bez szału. Wrocilam do linomagu. Terax przy kazdej zmianie pieluchy, dodam ze uzywamy tylko wody, umuje pupke, wietrze kilka min i smaruje linomagiem i juz sladu nie ma.
    ja też myję tylko w czystej wodzie zadnych chusteczek, u nas pomogło ;) takze drogą prób i błędow Alexast na pewno zaleczysz.

alexast lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do mycia używam tylko wody przegotowanej, z dodatkiem odrobiny oilatum. I smaruje bephantenem. Po linomagu Jaś miał czerwoną pupkę, a raz użyłam bephantenu i od razu znikło, więc teraz używam tylko tego kremu.
    A chusteczki nawilżane tylko w podróży są używane.

Zbieram się i jadę z Jasiem do neurologa. Na 15:30 mamy wizytę.

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzicie, dla mnie bepanthen nie pomógł nic a nic :) co dziecko to inne efekty hihi mi ten neodex jest super :) żałuję, że tyle kasy na darmo wydałam na ten bepanthen bo ani na cycki ani na pupę nam nie pomógł a drogi
    dla mnie nasutki maltan pomagał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:08

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    a widzicie, dla mnie bepanthen nie pomógł nic a nic :) co dziecko to inne efekty hihi mi ten neodex jest super :) żałuję, że tyle kasy na darmo wydałam na ten bepanthen bo ani na cycki ani na pupę nam nie pomógł a drogi
    dla mnie nasutki maltan pomagał
    Szkoda że wczesniej o niej nie slyszalam to bym sprobowala, a w weekend robilam zamówienie Gemini, a tam kosztuje tylko 9,99. Moze przy okazji gdzieś kupie.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NALKA- ale lekarz mowil o przepuklinie wielkosci mandarynki. jesli widzisz ze sie powieksza to sama zaklej dwoma malymi plasterkami- wciskasz lekko pepek i zbierasz z obu stron skore i zaklejasz. mozesz zakleic na noc a jak w dzien dziecko jest aktywne to namaczasz oliwka i raz dwa sciagasz. a ten wielki plaster dziecko ma ciagle. Oliwia plakala jak niewiem tak ja bolal ten sciagniety brzuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:08

Nalka lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniach. Zosia zniosła je lepiej ode mnie, bo ja stałam ze łzami w oczach, a ona momentalnie się uspokoiła jak ją przytuliłam. Póki co grzeczna i głównie śpi, zobaczymy jak będzie później. Mam nadzieję, że żadnych sensacji.

Mucha, alexast, weronikabp, Agusia2312, Limerikowo, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien sie jeszcze nie skonczyl,ale jakby Franek zachowywal sie zawsze tak jak dzis to byloby cudownie. Bylam z nim nawet w restauracji nad jeziorkiem,calkiem sama a on sobie lezal i grzecznie gadal do parasola ktory byl nad nami :D od rana je,pobawi sie i pospi a placz i zawodzenie moge policzyc w minutach,teraz jak widze jak moze jest inaczej,chcialabym zeby tak zostalo... i mega zazdroszcze jesli ktos ma tak na codzien :))

My uzywamy od poczatku bepanthen i u nas sie sprawdza doskonale.
    Nalka nie martw sie,bedzie dobrze :)

Mucha, Galanea, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moglybyscie polecić jakiś lezaczek albo huśtawkę?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam porównania, ale ze swojego jestem zadowolona - Tiny Love.Atuty:
    1.Przeważnie leżaczki są do 9kg bodajże, ten jest do 18, dłużej posłuży.
    2.Można go rozłożyć zupełnie na płasko, co w niewielu leżaczkach jest możliwe.
    3.Można też z niego zrobić krzesełko, co będzie przydatne, gdy dziecko podrośnie.
    4.Ma dwa typy melodyjek-skoczne i spokojne, a także dwa poziomy głośności.Nam się to bardzo przydaje, wraz ze "zmęczeniem materiału" zmieniam najpierw typ melodii, potem ich głośność, a po czasie wyłączają się same, a dziecko już śpi :).
    5.Wibracje pomocne przy zasypianiu.
    6.Ładny, estetyczny wygląd, nie jest "naćkany" kolorami.Ja mam niebieski.
    7.Projektor przykuwa uwagę dziecka, Artur wpatruje się jak zaczarowany.

Wady:
    Do pozycji półsiedzącej przydałaby się wkładka dla mniejszych niemowląt, bo takie, które nie trzymają jeszcze dobrze głowy mogą zjeżdżać na bok.Ale w pozycji na płasko nie ma tego problemu.Artur zjeżdżał, ale już trzyma się prosto :).

To tyle ode mnie.Jestem zadowolona z tego zakupu bardzo.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - właśnie jakis czas temu podziwiałam ten leżaczek w necie. Niestety mam leżaczek po Michasiu i żal drugi kupować bo co z tym... faktycznie te tiny są świetne - też mi się podobają :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy leżaczek Bright Stars comfort:
    lezaczek-komfort.jpg
    Jest bardzo fajny:)
    Ma wibrację, melodyjki oraz szum morza i szmer płynącej wody. Ma kilka stopni regulacji poziomu nachylenia, pałąk z maskotkami i co ważne jest dość wysoki i dziecko nie leży "na podłodze". Pod spodem jest koszyczek i dzięki temu w salonie już nigdzie nie mamy poukładanych pieluch, zabawek itp. Polecam;)
    Jedyna wada jak dla mnie to to, że zabawki na pałąku(ściąganym) są szarobure i dziecko raczej się nimi nie interesuje puki co- także wieszam tam kolorowe grzechotki:)
    ps. Na zdjęciu jest pozycja najbardziej siedząca;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 23:48

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze mamusie poleca ciekawa ksruzele , jakas wielofunkcyjna.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ja mam karuzele taka zwykla,z pozytywka z kolorowymi misiami,dostalismy w prezencie i gra taka standardowa kolysanke,Frankowi bardzo sie podoba bo sie smieje i obserwuje :)
    Kurcze,dobrze ze zmienilismy na dokarmianie mleko na hippa ,Franek dzis znow zrobil kupsko :) czylo srednia co 2 dni,super!
    Wczoraj na zakonczenie pieknego dnia Franek odpadl przed kapiela,jak flak doslownie,musialam go wybudzic, tak dal czadu ze zasnal o 22 i w nocy pobudka co 1,5 h... myslalam ze zejde,ewidentnie meczyly go baki bo sie krecil jak wsciekly. 2razy obudzil sie do gory nogami. A dzis mega aktywny dzien,zaraz jedziemy do tesciow,po popoludniu jedziemy do mojej chrzesnicy 2 letniej,takze bedzie dzis co robic,pogoda piekna,nie cieplo,nie zimno! A jutro wracamy do Warszawy i w ten oto sposob konczymy turnee wakacyjne. Bylosmy kilka razy na Mazurach,Franek zrobil lacznie w te wakacje 1200 km ;-)) troszke podroznik ;-)

Milego dnia dziewczyny!:*

weronikabp lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, u nas to samo, Artur nie mógł długo zasnąć, potem się wybudzał, a po pierwszym karmieniu miał 1,5h aktywności, co mu się w ogóle nie zdarza.Dzień też był mało spany, marudny.
    Wydaje mi się, że to przez gazy, ale jestem w mocnym stresie, bo w sobotę spotkaliśmy się z moją głupią siostrą u rodziców, a ta dopiero na miejscu powiedziała mi, że jest chora i ma gorączkę.Wtedy 38, a następnego dnia już 39 stopni i dostała antybiotyk.Myślałam, że ją zabiję, jeszcze polazła do pokoju, w którym leżał Artur i zaczęła do niego gadać, wygoniłam ją stamtąd i zabroniłam się zbliżać, teraz żałuję, że w ogóle nie wyszliśmy.
    Stara baba, a niepoważna kompletnie, zupełnie chyba nie rozumie jak to się mogło skończyć. Nie powinna przychodzić, wiedząc, że będę z dzieckiem, albo powinna powiedzieć mi, że czuje się tak, a nie inaczej.
    A ja się boję.Jeszcze z parę dni się będę bała, a jak przez ten czas nic się nie wykluje, to mam nadzieję g.że tak już zostanie.

‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ