X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he Niesforna, te nasze Jasie widocznie tak maja....dziekuje Dziewczyny za Wasze rady i opinie...zapamiętam sobie nr stron na forum i bede wracac jak mnie znowu jakieś zwątpienie dopadnie:)

weronikabp, Niesforna lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię sobie, przeglądam neta, a tu takie newsy ;( :

http://news.yahoo.com/actor-robin-williams-found-dead-apparent-suicide-sheriff-230233692.html

Umarła część mojego dzieciństwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 03:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna to Twoj Jas ma podobnie jak Franek,zwykla pielucha jest w stanie go obudzic.
    Martynika,wstalam o 5 i ta wiesc wstrzasnela mna conajmniej jakby ktos mi chlasta dal w twarz,wielka szkoda,mam nadzieje ze nie okaze sie jak z wiekszoscia gwiazd,narkotyki,alkohol,itd.

Franek od wczoraj wstaje o 5,ehh ! Ja chce spac a on gada do balonow :D

Judi ja tez rozmawiam z Franiem,ale ja mam wrazenie ze hie zawsze moje pomysly mu sie podobaja :D

weronikabp, Judi2014 lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Mikołajek dziś wstał na karmienie ok 4 dopiero, potem 7 i śpi dalej:-)

Współczuję Wam dziewczyny, miałam to samo z pierwszym synkiem-karmilam co 1,5 g cała dobę przez 14 miesięcy. Może po prostu z drugim dzieckiem jest łatwiej. Ja nie mogłabym sobie pozwolić na to, żeby nosić mikiego pół dnia, bo kto zająłby się moim 2 latkiem który też jest mały i wymaga uwagi. Albo trafiło mi się wyjątkowo grzeczne dziecko.

Mucha, genoweffa lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin Williams...przede wszystkim rola w "Miedzy piekłem a niebem" - film wywarł na mnie ogromne wrażenie, polecam każdemu kto nie widział, film o prawdziwej miłości, jak bardzo przypomina to jak skończyło sie Jego życie....R.I.P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:35

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dziś do 9 spaliśmy. pierwszw karmienie po 5 drugie o 7 :) normalnie przesypia już noc oczywiście zdarza się, że w środku nocy wstanoe, ale sporadycznie. a tak to o 4 albo o 5 wstaje na jedzenie i śpi dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:27

alexast, Mucha lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię jak Martynika - jak widzę, że Piotruś chce spać to kładę go do łóżeczka. zasypia bez płaczu. nigdy nie spał poza swoim łóżkiem - chyba że na spacerze lub u babci :) czasami jakoś ma problem z zaśnięciem to przykrywam mu główkę pieluszką - czasami po paru sek już spi a lbo w ciągu 2-3 min :) nie zawsze chce pod pieluszką - tak jak w tej chwili, ale z reguły tak mu bardziej odpowiada żeby oczka mu zakryć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:33

alexast, Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie pomóżcie: 19pazdziernika będziemy chrzcić Hanie, chcieliśmy we wrześniu bo jeszcze w miarę ciepło, ale brat cioteczny ma wesele w 3sobote miesiąca, A u mnie w kościele w 3 niedziele są chrzty. W co ubrać Córkę? Moze ktoras z mam chrzcila w okresie jesiennym wcześniejszych potomków i coś poradzi?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprzedają komplety jesienne z kurteczkami czy płaszczykami :) i to takie śliczne... ja rok temu byłam chrzestną właśnie w październiku :) kupiłam sukienusię, takie ciepłe spodenki pod spód, których nie było widać, buciki i płaszczyk :) teraz zawcześnie żebyś kupowała bo nie wiadomo jaki rozmiar, ale za to masz dużo czasu żeby coś idealnego wypatrzeć
    p.s. mój Michaś ma 3 urodzinki 19 października tego roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:44

alexast, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam z Olkiem większych problemów jeśli chodzi o spanie. Jeśli widzę, że jest już bardzo śpiący a nie umie zasnąć to przykrywam mu oczka przytulanką, chwila moment i ma odlot.

Dziewczyny Oluś ma czerwoną pupkę czym najlepiej smarować? Wcześniej smarowałam linomagiem, ale on jest bez cynku dla niezaczerwienionej pupci.
    Biedne dziecko ma zaczerwienione koło odbytu (podejrzewam, że to przez te czopki) smaruję teraz sudokremem, ale nie wiem czy on jest dobry. (dostałam kiedyś próbkę)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Ja też nie mam z Olkiem większych problemów jeśli chodzi o spanie. Jeśli widzę, że jest już bardzo śpiący a nie umie zasnąć to przykrywam mu oczka przytulanką, chwila moment i ma odlot.

Dziewczyny Oluś ma czerwoną pupkę czym najlepiej smarować? Wcześniej smarowałam linomagiem, ale on jest bez cynku dla niezaczerwienionej pupci.
    Biedne dziecko ma zaczerwienione koło odbytu (podejrzewam, że to przez te czopki) smaruję teraz sudokremem, ale nie wiem czy on jest dobry. (dostałam kiedyś próbkę)
    Alexast najlepiej przez jedną dobę na zmianę raz sudocremem potem bepanthenem lub alantanem, tak radzili w szpitalu i Poli po jednej dobie przeszło.

alexast lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi przysłali w ramach reklamy maść a raczej krem neodex i jest super. tak ładnie pupę Piotrusiowi zaleczyłam i do tej pory nic się nie pojawia tylko co któreś przewijanie lekko posmaruję :) i jest bez cynku
    wcześniej smarowałam bepanthenem i taką brązowawą maścią - zapomniałam nazwę - jakoś niebardzo. tzn pomagało ale na krótko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:04

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Mamusie pomóżcie: 19pazdziernika będziemy chrzcić Hanie, chcieliśmy we wrześniu bo jeszcze w miarę ciepło, ale brat cioteczny ma wesele w 3sobote miesiąca, A u mnie w kościele w 3 niedziele są chrzty. W co ubrać Córkę? Moze ktoras z mam chrzcila w okresie jesiennym wcześniejszych potomków i coś poradzi?

Ja chrzcilam w październiku 2 lata temu, kupiłam komplet o taki,http://ubrankadochrztu.com/CW001_Ubranko_do_chrztu_z_kurtka_76.html#

Kurtka,koszula,kamizelka, spodnie. Kurtki nie użylam bo bylo za cieplo. Mialam w razie co kupiony lżejszy swterek ale też nie załozony. Rajstop też nie zakladalam, tylko skarpetki i buty. Może z zakupem poczekaj do pazdziernika, zobaczysz jaka bedzie mniej wiecej pogoda.

MonikaS lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella fajny wiek twojego szkraba 1 rok 11 miesięcy, 1 tydzień i 1 dzień :D

excella lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie mamusie składałyście już wnioski o becikowe? Jakie dokumenty musiałyście donieść oprócz wniosków standardowych (od lekarza i wniosek o ustalenie prawa). Na stronie mojego mopsu czytałam że ksero dowodów rodziców, ksero skróconego aktu urodzenia dziecka i potem jest tego tyle, że nie ogarniam. Co wy musiałyście jeszcze złożyć?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Moje drogie mamusie składałyście już wnioski o becikowe? Jakie dokumenty musiałyście donieść oprócz wniosków standardowych (od lekarza i wniosek o ustalenie prawa). Na stronie mojego mopsu czytałam że ksero dowodów rodziców, ksero skróconego aktu urodzenia dziecka i potem jest tego tyle, że nie ogarniam. Co wy musiałyście jeszcze złożyć?
    Pit 11 i 37, zaświadczenie.z zusu o skladkach zdrowotnych, zaswiadczenie z urzedu skarbowego,.chodzi o rozliczenie za 2012 rok, to dokumenty twoje i męża :)akt urodzenia, akt małzenstwa, umowa zlecenie jak byla w danym roku, zaswiadczenie od lekarza, i te.wnioski co sie wypisuje.o becikowe. Moj mąż byl w urzedzie 3 razy, i w koncu udalo sie zlozyc.
    Tyle dokumentow by utrudnic ludziom tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:36

• excella Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    excella fajny wiek twojego szkraba 1 rok 11 miesięcy, 1 tydzień i 1 dzień :D

Jakiego szkraba, to łobuz straszny jest hehe nawet nie zauwazylam ze tak fajnie napisane jest :)za miesiac impreza :)

MonikaS lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast wszystko to co napisała excella. Tylko ja musiałam dać wszystkie oryginały, pani zrobiła sama sobie xero, wziela tylko do dokumentów oryginał aktu ur Hani i zaświadczenie od lekarza. Tylko ja Zus nie musiałam brać informacji o składkach zdrowotnych , bo wtedy pracowałam u obecnego pracodawcy i to on wystawił mi zaświadczenie o wysokości składki 9% bo tego wymagali.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella a ten łobuz robi kupę na nocnik? bo mój raz zrobił a teraz siedzi i nie da rady - chyba czegoś się jeszcze boi... jeśli twój na nocnik to jak go nauczyłaś?

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te same dokumenty. Tylko my jeszcze nie złożyliśmy. Zastanawiam się cxzy podpis/zaświadczenie mogę wziąć od jakiejkolwiek położnej/lekarza ginekologa na podstawie karty ciąży?

My dzisiaj po szczepieniu. Anna była niesamowicie dzielna. Niestety otrzymałam też nie najlepsze wieści: pępek musimy jednak zaklejać no i to co mnie dobija najbardziej: waga 3410 :( Przybrała o 70 g za mało. A przecież ostatnio przybierała w normie, dolnej co prawda ale jednak w normie a teraz co się stało? :( Lekarz co prawda nie bił na alarm i kazał karmić tak jak do tej pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:59

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ