MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiesforna to Twoj Jas ma podobnie jak Franek,zwykla pielucha jest w stanie go obudzic.
Martynika,wstalam o 5 i ta wiesc wstrzasnela mna conajmniej jakby ktos mi chlasta dal w twarz,wielka szkoda,mam nadzieje ze nie okaze sie jak z wiekszoscia gwiazd,narkotyki,alkohol,itd.
Franek od wczoraj wstaje o 5,ehh ! Ja chce spac a on gada do balonow
Judi ja tez rozmawiam z Franiem,ale ja mam wrazenie ze hie zawsze moje pomysly mu sie podobajaweronikabp, Judi2014 lubią tę wiadomość
-
A mój Mikołajek dziś wstał na karmienie ok 4 dopiero, potem 7 i śpi dalej:-)
Współczuję Wam dziewczyny, miałam to samo z pierwszym synkiem-karmilam co 1,5 g cała dobę przez 14 miesięcy. Może po prostu z drugim dzieckiem jest łatwiej. Ja nie mogłabym sobie pozwolić na to, żeby nosić mikiego pół dnia, bo kto zająłby się moim 2 latkiem który też jest mały i wymaga uwagi. Albo trafiło mi się wyjątkowo grzeczne dziecko.Mucha, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobin Williams...przede wszystkim rola w "Miedzy piekłem a niebem" - film wywarł na mnie ogromne wrażenie, polecam każdemu kto nie widział, film o prawdziwej miłości, jak bardzo przypomina to jak skończyło sie Jego życie....R.I.P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:35
-
a my dziś do 9 spaliśmy. pierwszw karmienie po 5 drugie o 7
normalnie przesypia już noc oczywiście zdarza się, że w środku nocy wstanoe, ale sporadycznie. a tak to o 4 albo o 5 wstaje na jedzenie i śpi dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:27
alexast, Mucha lubią tę wiadomość
-
ja robię jak Martynika - jak widzę, że Piotruś chce spać to kładę go do łóżeczka. zasypia bez płaczu. nigdy nie spał poza swoim łóżkiem - chyba że na spacerze lub u babci
czasami jakoś ma problem z zaśnięciem to przykrywam mu główkę pieluszką - czasami po paru sek już spi a lbo w ciągu 2-3 min
nie zawsze chce pod pieluszką - tak jak w tej chwili, ale z reguły tak mu bardziej odpowiada żeby oczka mu zakryć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:33
alexast, Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Mamusie pomóżcie: 19pazdziernika będziemy chrzcić Hanie, chcieliśmy we wrześniu bo jeszcze w miarę ciepło, ale brat cioteczny ma wesele w 3sobote miesiąca, A u mnie w kościele w 3 niedziele są chrzty. W co ubrać Córkę? Moze ktoras z mam chrzcila w okresie jesiennym wcześniejszych potomków i coś poradzi?
-
sprzedają komplety jesienne z kurteczkami czy płaszczykami
i to takie śliczne... ja rok temu byłam chrzestną właśnie w październiku
kupiłam sukienusię, takie ciepłe spodenki pod spód, których nie było widać, buciki i płaszczyk
teraz zawcześnie żebyś kupowała bo nie wiadomo jaki rozmiar, ale za to masz dużo czasu żeby coś idealnego wypatrzeć
p.s. mój Michaś ma 3 urodzinki 19 października tego rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:44
alexast, eta lubią tę wiadomość
-
Ja też nie mam z Olkiem większych problemów jeśli chodzi o spanie. Jeśli widzę, że jest już bardzo śpiący a nie umie zasnąć to przykrywam mu oczka przytulanką, chwila moment i ma odlot.
Dziewczyny Oluś ma czerwoną pupkę czym najlepiej smarować? Wcześniej smarowałam linomagiem, ale on jest bez cynku dla niezaczerwienionej pupci.
Biedne dziecko ma zaczerwienione koło odbytu (podejrzewam, że to przez te czopki) smaruję teraz sudokremem, ale nie wiem czy on jest dobry. (dostałam kiedyś próbkę) -
nick nieaktualnyalexast wrote:Ja też nie mam z Olkiem większych problemów jeśli chodzi o spanie. Jeśli widzę, że jest już bardzo śpiący a nie umie zasnąć to przykrywam mu oczka przytulanką, chwila moment i ma odlot.
Dziewczyny Oluś ma czerwoną pupkę czym najlepiej smarować? Wcześniej smarowałam linomagiem, ale on jest bez cynku dla niezaczerwienionej pupci.
Biedne dziecko ma zaczerwienione koło odbytu (podejrzewam, że to przez te czopki) smaruję teraz sudokremem, ale nie wiem czy on jest dobry. (dostałam kiedyś próbkę)alexast lubi tę wiadomość
-
mi przysłali w ramach reklamy maść a raczej krem neodex i jest super. tak ładnie pupę Piotrusiowi zaleczyłam i do tej pory nic się nie pojawia tylko co któreś przewijanie lekko posmaruję
i jest bez cynku
wcześniej smarowałam bepanthenem i taką brązowawą maścią - zapomniałam nazwę - jakoś niebardzo. tzn pomagało ale na krótkoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:04
-
AISAK wrote:Mamusie pomóżcie: 19pazdziernika będziemy chrzcić Hanie, chcieliśmy we wrześniu bo jeszcze w miarę ciepło, ale brat cioteczny ma wesele w 3sobote miesiąca, A u mnie w kościele w 3 niedziele są chrzty. W co ubrać Córkę? Moze ktoras z mam chrzcila w okresie jesiennym wcześniejszych potomków i coś poradzi?
Ja chrzcilam w październiku 2 lata temu, kupiłam komplet o taki,http://ubrankadochrztu.com/CW001_Ubranko_do_chrztu_z_kurtka_76.html#
Kurtka,koszula,kamizelka, spodnie. Kurtki nie użylam bo bylo za cieplo. Mialam w razie co kupiony lżejszy swterek ale też nie załozony. Rajstop też nie zakladalam, tylko skarpetki i buty. Może z zakupem poczekaj do pazdziernika, zobaczysz jaka bedzie mniej wiecej pogoda.MonikaS lubi tę wiadomość
-
Moje drogie mamusie składałyście już wnioski o becikowe? Jakie dokumenty musiałyście donieść oprócz wniosków standardowych (od lekarza i wniosek o ustalenie prawa). Na stronie mojego mopsu czytałam że ksero dowodów rodziców, ksero skróconego aktu urodzenia dziecka i potem jest tego tyle, że nie ogarniam. Co wy musiałyście jeszcze złożyć?
-
alexast wrote:Moje drogie mamusie składałyście już wnioski o becikowe? Jakie dokumenty musiałyście donieść oprócz wniosków standardowych (od lekarza i wniosek o ustalenie prawa). Na stronie mojego mopsu czytałam że ksero dowodów rodziców, ksero skróconego aktu urodzenia dziecka i potem jest tego tyle, że nie ogarniam. Co wy musiałyście jeszcze złożyć?
Tyle dokumentow by utrudnic ludziom tylko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:36
-
Alexast wszystko to co napisała excella. Tylko ja musiałam dać wszystkie oryginały, pani zrobiła sama sobie xero, wziela tylko do dokumentów oryginał aktu ur Hani i zaświadczenie od lekarza. Tylko ja Zus nie musiałam brać informacji o składkach zdrowotnych , bo wtedy pracowałam u obecnego pracodawcy i to on wystawił mi zaświadczenie o wysokości składki 9% bo tego wymagali.
-
U nas te same dokumenty. Tylko my jeszcze nie złożyliśmy. Zastanawiam się cxzy podpis/zaświadczenie mogę wziąć od jakiejkolwiek położnej/lekarza ginekologa na podstawie karty ciąży?
My dzisiaj po szczepieniu. Anna była niesamowicie dzielna. Niestety otrzymałam też nie najlepsze wieści: pępek musimy jednak zaklejać no i to co mnie dobija najbardziej: waga 3410Przybrała o 70 g za mało. A przecież ostatnio przybierała w normie, dolnej co prawda ale jednak w normie a teraz co się stało?
Lekarz co prawda nie bił na alarm i kazał karmić tak jak do tej pory.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:59
weronikabp lubi tę wiadomość