X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mam klopot- mala jest taka niespokojna, znow zaczela bardzo ulewac. niewiem co sie dzieje, moze wina mleka? ale przeciez to mleko pije od poczatku. a ja mam postanowienie przejscia na diete- tak jak po porodzie szybko schudlam tak teraz przybylo mi 5 kg, ma-sa-kra

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    my już po chrzcinach :) było super. Mały spał pół mszy a pół się do mnie uśmiechał :) proboszcz powiedział, że był najgrzeczniejszy ze wszystkich chrzczonych dzieci :) w klubie też był grzeczny :) leżał sobie spokojnie w wózku a jak już miał dosyć to troszkę u mnie na rękach posiedział :) na całe szczęście nikt go nie nosił :) bo bym miała noszenie w domu hehe tak szybko ręce wyczuwa :) jeszcze nie przejęłam zdjęć bo sama nie robiłam. Jak dorwę to Wam tu wkleję :)
    ja sama nie kupowałam ciuszków - u nas taka tradycja, że matka chrzestna kupuje :)

weronikabp, Galanea, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym już chciała ochrzcić mojego Artura, ale kasy nie ma, postanowiliśmy najpierw kupić brakujące meble do jego pokoju, bo w komodę już się nie mieszczę.
    Zdaje się, że Artur do chrztu pójdzie w przyszłym roku na własnych nogach ;).

Galanea lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chrzcilam Oliwie jak miala miesiac, moim zdaniem im szybciej tym lepiej. Rok temu nie zdazylam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję ochrzczę w ostatnią niedzielę września, jeśli wujek ksiądz będzie miał możliwość dojechać, wujek musi być, błogosławił nasz ślub więc na chrzcie też musi być :)
    właśnie zamawiam zaproszenia, winietki, podziękowania itp, znalazłam fajną stronę z ręcznie robionymi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 10:24

Tusia84, Edyta84, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zastanawiam sie nad chrzinami. Nie wiem czy nie połaczyc ich ze slubem w czerwcu przyszlego roku ;)

weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja tez zastanawiam sie nad chrzinami. Nie wiem czy nie połaczyc ich ze slubem w czerwcu przyszlego roku ;)
    No kochana to byłoby Piękne wydarzenie :)

Galanea lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultowalam sie z polozna i zmieniam mleko na bebilon, jak nie bedzie poprawy to do lekarza bo to ze ulewanie i kolki wrocily nie jest normalne. byc moze zmiana mleka pomoze

• AISAK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie.

jak po weekendzie? Widze, że dość światecznie było. My chrzcic bedziemy w pażdzierniku 19-ego. Dziś będziemy podpisywać umowę na salę- skromy obiad, deser i napoje. Nie stać nas na ucztę- a już samych najbliższych będzie 40 w tym 7 dzieci. I już się nazbiera 1600 zł. A gdzie ubiór dla Córci i oczywiście dla mamy:)

co do Pampersów dobra poromocja jest w STOKROTCE DO ŚRODY. 3 ZA 52 ZŁ, 96 SZT. = 54 GR ZA 1 SZT. W CAREF. wychodzi 58 gr.

Powiedźcie drogie mamy, jakie rozmiary pieluch nosza juz wasze maluchy? my od 2 tyg roz.2 i mam jeszcze 1,5 paczki i się zastanawiam w jakim rozmiarze najdłużej chodzić będą nasze Skarby.

Karolina zmiwnilas na Bebilon od ulewania? u mnie po Bebiko ulewała. Po bebilonie na kolki i zaparcia jest oki. Może mamy słyszały o promocji jakiejś na to mleko?? puki co znalazlam w stalej cenie w Kartoflandzie 32 zł.
    Byłabym wdzieczna z info.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce zmienic na zwykly bebilon, teraz mamy nan. Mam nadzieje ze sie poprawi. tylko boje sie zeby po zmianie nie zaczal sie cyrk z kupkami

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Powiedźcie drogie mamy, jakie rozmiary pieluch nosza juz wasze maluchy? my od 2 tyg roz.2 i mam jeszcze 1,5 paczki i się zastanawiam w jakim rozmiarze najdłużej chodzić będą nasze Skarby.

Artur nosi 3 już od ponad miesiąca i myślałam, że ten rozmiar ponosi długo. Tymczasem trójki są do 9kg, a wczoraj zważyłam się z nim i bez niego i wyszło na wadze analogowej równe 8kg różnicy... to raczej niemożliwe, myślę, że ma max 7,5, ale ponad 7 już na pewno.

Tymczasem czwórki są od 7kg i nie wiem, czy jeszcze ze 2 tygodnie i się na nie nie przerzucimy. Zwłaszcza, że trójki cisną go już w uda, są za nisko wykrojone. To już naprawdę powinno starczyć na dłużej!

Dokładną wagę sprawdzimy w czwartek, bo mamy jednodniową hospitalizację w Centrum Zdrowia Dziecka.

Wczoraj przesłałam mojej mamie to zdjęcie, zrobione z samego rana, jak tylko się obudziliśmy:

Spodziewałam się jak zwykle komentarza w stylu "Mój wnunio kochany, maluszek słodki, bobasek", itd., itp., a dostałam co?

WEŹ TY ZABIERZ MU Z JEDNO KARMIENIE, TUCZNIKOWI JEDNEMU...

Buhahaha, myślałam, że zejdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 16:49

Galanea, Niesforna, Mucha, Nalka, eta, alexast, Agusia2312, Edyta84, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem odwiedziłam mamę i zapytała, ile razy dziennie go karmię. Wyjęłam swój zeszycik, w którym zapisuję wszystkie karmienia, kupy, itd. i policzyłam, że średnio wychodzi 10 karmień. Mama się za głowę złapała i miała misję "przetrzymania" go do trzech godzin bez jedzenia. Powiedziałam: ok, powodzenia, ale Ty go będziesz zabawiać :).

Artur trochę ułatwił sprawę, bo poszedł spać. Ale obudził się i chciał cyca, to nie było już takie łatwe :). Mama się poddała po 10 minutach "zabawiania" go, czyli robienia czegoś, żeby nie darł się o mleko. Po tym dostał pierś, nażłopał się i był szczęśliwym dzieckiem.

Właściwie to sama nie wiem, czy można "przekarmić" dziecko piersią? Skoro chce, nie rzyga po tym, nie ma jakichś mega problemów z brzuchem, tyle, że... robi się gigantyczny. Pamiętam, że pytałam o to jeszcze w szpitalu, bo Artur bardzo często domagał się piersi, a nie miałam już wątpliwości co do tego, że mleko jest i to nie w tym problem, że on się nie najada. Lekarka mi powiedziała, że nie można i dodała: dziecko ma jeść i tyć!

Hm, no to dziecko się zastosowało...

Mucha, Edyta84, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    co do Pampersów dobra poromocja jest w STOKROTCE DO ŚRODY. 3 ZA 52 ZŁ, 96 SZT. = 54 GR ZA 1 SZT. W CAREF. wychodzi 58 gr.

A ja cały czas też przypominam o promocji w Rossmanie, gdzie za 45zł mamy 82szt. trójek Pampersów zielonych, czyli 54gr/szt. :) Z kartą Rossnę.

• azi Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno do pół roku dzieci tak szybko przybierają na wadze. Bo powinny wtedy podwoić swoją masę urodzeniowa a do roku potroic ;) ale wiadomo ze może być inaczej.
    Moja w ciągu dnia domaga się cycka co 2h..tylko w nocy je raz ok 4 lub 5. I też mi ciężko trochę ja przetrzymać ;) musi być cyc teraz natychmiast ikoniec
    co do chrztu to my planujemy w grudniu po świętach żeby wszyscy byli obecni:) chociaż już się nasluchalam że późno ;)
    a czy któraś z Was ma hmm problemy tarczycowe? Czy musialyscie badać swoim maluchom tsh i ft4? Bo oczywiście nie mam jak się dostac do endokrynologa dziecięcego bo już na ten rok nie ma zapisów :/ jakiś cyrk. Zadzwoniłam do swojego endo i kazała mi zrobić te badania jeśli wyjdzie coś nie tak to wtedy skierowanie na cito i może mnie gdzieś wcisną.

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki, u mnie już kryzys minął. Dzięki za wszystkie piękne słowa pocieszenia, fajnie, że zawsze mogę na Was liczyć. :*

Co do Chrztu, to my planujemy go na 18.10, w sobotę, dlatego, że również planujemy połączyć go ze ślubem. Przy dwójce dzieci czas najwyższy sformalizować związek. I wiem, że jak nie teraz to później znów będzie ciężko nam sie zebrać, bo zawsze jest coś ważniejszego. Jedyne co mnie przeraża, to, to, że przed samą uroczystością wracamy z 2-tyg. turnusu, tj. 15.10 i będę miała 2 dni, żeby ogarnąć, rozpakowywanie, pranie, sprzątanie i dopięcie wszystkiego na ostatni guzik. Dodam, że dla oszczędności przyjęcie robimy w domu, zamawiamy tylko catering. Nie wspomnę o tym, że nie mam weny, żeby szukać kiecki, bo kilogramy po ciąży zostały :/

A dziś mam wolne popołudnie, idę na obiad z psiapsiółami, a Tatuś zostaje z ferajną. On mówi na nich Al Kaida, tzn Staś to Al, a Zuzka- Kaida, że niby terroryści ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 13:14

weronikabp, Galanea, Mucha, eta, Agusia2312, Edyta84 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do mam ktore zmianialy mm na inne- stopniowo czy od razu nowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś prawie dwie godziny gadałyśmy z Polą ciągiem ;) jak ja bym chciała wiedzieć, co ona do mnie gada :)) a tak mówię jej co chwila "ja Ciebie też bardzo kocham" i słyszę "odpowiedź" :)oto fragment naszego dialogu:
    33930493ada58dd5med.jpg
    bfab0409a26e8c7cmed.jpg
    df8ff470fe92cfa9med.jpg
    7ec3c17f40da24a8med.jpg

Nalka, Galanea, eta, Niesforna, Mucha, Tusia84, alexast, Agusia2312, Edyta84, evas lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze maluszki. Napatrzeć się nie mogę. :)

Anna kończy 11 tygodni!
    ostatnio po potężnym beknięciu zrobiła zdziwioną minę i powiedziała: "O!" no ubaw po pachy. :D Mieliśmy z nią jednak trochę problemów. W nocy je ładnie ale od trzech dni miała bunt na jedzenie. Jadła po 20 ml i zasypiała albo po prostu zaciskała usta. Dzisiaj na szczęście jest o wiele lepiej (tfu, tfu) i zjada po 70 ml na każdym karmieniu co 3 godziny. Ale w nocy musiałam ją wybudzać, bo Anna zaczęła przesypiać noce. Cieszyłabym się z tego bardzo ale nie przy jej wadze.

My chrzcimy na Święta. Jakoś mi się nie śpieszy, sama byłam chrzczona w wieku 4 lat chociaż to nie było dobrym rozwiązaniem. Znudzona byłam strasznie.

Dziewczyny w TK Max są piękne komplety dla dziewczynek za jedynie 33 zł. Spodenki, bluzeczka z bufkami, opaska i taki jakby ręczniczek z okryciem na główkę. No cudowne po prostu. Wzięłam czarno biały -> wystroję Annę na święta. Mam nadzieję, że wówczas rozmiar 68 będzie dobry.

weronikabp, Galanea, Martynika, excella, eta, Edyta84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola śliczności :) Jaka już duża dziewczynka :)
    A Arturek świetne miny ma na każdym zdjęciu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 15:14

weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, no długa jest bardzo :)

Nalka dzięki za cynk, jutro się tam wybieram po jakieś jesienne ciuszki i moze cudem jakaś sukienka do chrztu będzie ładna.

‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ