MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przyjęcie po chrzcinach robiłam w domu, jedzenie sama przygotowałam. Strasznie się umeczylam, ale trochę zaoszczedzilam.
A same chrzciny to była masakra. Do chrztu było 5 dzieci i tylko mój Mikołaj darł się cała msze.
Dziś jestem tak zmęczona po tym weekendzie, że czuje się jakby ktoś walnął mnie czymś w łeb. A tu mąż w pracy a dwójkę dzieci trzeba ogarnąć... -
Judi, gdybyś mogła cofnąć czas i trochę jednak dopłacić, nie wolałabyś zrobić tych chrzcin w lokalu?
Powiem szczerze, że podziwiam wszystkie kobiety, które same przygotowują tę uroczystość.Ja całe życie nasłuchałam się, jak moja mama umęczyła się na moich chrzcinach i jak bardzo miała dosyć i wiem, że ja chcę miło je wspominać...
Mucha, bardzo się cieszę, że wynik dobry, pewnie czekałaś jak na szpilkach.
Jeżeli chodzi o spotkanie, to ja jutro odpadam, po pierwsze dlatego, że Artur od paru dni ma bardzo brzydkie kupy (częstotliwość zwykła, ale dziś to była galaretka, nie kupa), a od wczoraj pokasłuje.Co prawda zachowuje się zupełnie normalnie, ale Weronika słusznie zauważyła, że jeśli to rota, to może rozsiewać na inne dzieciaki.Byliśmy dziś u p.doktor, osłuchowo ok, ma łykać dicoflor, Wit.C i elektrolity i idziemy się skontrolować w czwartek.
Poza tym moja szefowa z Francji przylatuje do Polski i akurat jutro chce się ze mną zobaczyć (nie mam pojęcia po co), także po południu czeka mnie jeszcze wycieczka do centrum.Mucha lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Tusiu gdzie w końcu kupiłas sukienusie?
zdjęcie poproszę
Weronika nim kupiłam sukienkę to Gabi dostała od babci i już nie miałam możliwości kupna takiej jaką chciałam prostej i Gabi poszła w suknibo nie wypadało żeby poszła w innej ;)trochę ją tylko przerobiłam bo kwiatuszki nie pasowały do wianuszka i mojej wizji zupełnie więc poprzeszywałam na inne
Zdjęcia oczywiście będą jak je zgram od brata i taty bo to oni byli fotografami tym razemmoże jutro coś wrzucę
weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
Ja niestety też odpadam. Zwolnilo mi się miejsce na jutro do neurochirurga i idę jutro po skierowanie na ponowny rezonans kręgosłupa.
Po ciąży, tym lezeniu 4 miesiące i teraz noszeniu Jasia jest źle, bo boli bardzo. Aż się boję wyniku, co tam się porobiło. A mój rehabilitant potrzebuje aktualnego wyniku żeby się dowiedzieć czy damy radę coś z tym zrobić samą rehabilitacją czy będę musiała myśleć o operacji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 19:31
-
nick nieaktualnyU,widze towarzystwo do spotkania sie wykruszylo
tak myslalam,ale zawsze mialam nadzieje hyh
My po cieeeeezkim weeekendzie dzis rehabilitacja, Pani powoedziala ze widzi poprawe szczegolnie w asymetrii. Natomiast jutro alergolog,cos jest bardzo nie tak u malego,dostal wysypke i ma plamy po jedzeniu i ja musze wiedziec co to jest. No i stres przed jutrzejszym porannym endokrynologiem,moje byc albo..byc;-) -
AISAK wrote:Cześć Mamusie.
jak po weekendzie? Widze, że dość światecznie było. My chrzcic bedziemy w pażdzierniku 19-ego. Dziś będziemy podpisywać umowę na salę- skromy obiad, deser i napoje. Nie stać nas na ucztę- a już samych najbliższych będzie 40 w tym 7 dzieci. I już się nazbiera 1600 zł. A gdzie ubiór dla Córci i oczywiście dla mamy:)
co do Pampersów dobra poromocja jest w STOKROTCE DO ŚRODY. 3 ZA 52 ZŁ, 96 SZT. = 54 GR ZA 1 SZT. W CAREF. wychodzi 58 gr.
Powiedźcie drogie mamy, jakie rozmiary pieluch nosza juz wasze maluchy? my od 2 tyg roz.2 i mam jeszcze 1,5 paczki i się zastanawiam w jakim rozmiarze najdłużej chodzić będą nasze Skarby.
Karolina zmiwnilas na Bebilon od ulewania? u mnie po Bebiko ulewała. Po bebilonie na kolki i zaparcia jest oki. Może mamy słyszały o promocji jakiejś na to mleko?? puki co znalazlam w stalej cenie w Kartoflandzie 32 zł.
Byłabym wdzieczna z info.
AISAK też podajesz Bebilon Comfort? u nas chyba ok po tym mleku, ulewania sporadyczne, małe. bardziej zastanawiają mnie kupki-jakie są u Was? kolor i konsystencja? jest bardziej gęste niż zwykly Bebilon i mały dobrze pije, przy zwykłym się krztusił, chyba że to wina butelki, ale już kilka wypróbowałam. jaką Ty masz butelkę?
pierwszy raz kupiłam w Kauflandzie za taką właśnie cenę, teraz kupuję w Tesco za ok 34 zł -
nick nieaktualnyGalanea, Muszko - bardzo się cieszę z dobrych wyników
)
Natalia trzymam kciuki za jutro!!!
Martynika - dużo zdrówka dla Artura.
Judi, tylko podziwiać za taką robotę, ja bym w życiu nie wyprawiła sama chrzcin, tylko restauracja wchodzi w grę
Tusiu czekam więc na foty kochana
My tak pisałam już wcześniej odpadamy ze względu na rota, dopiero jutro oddam kupkę do badania, muszę mieć pewność ze jest zdrowa zanim spotkam się z Wami
Jutro mamy neurologa, więc też prosimy o kciuki.
Dziś niestety znowu bolał wieczorem brzuszekA dzień był taki piękny, Pola miała mega nastrój do śmiania i gadania i liczyłam na spokojny wieczór - niestety
no ale teraz zasnęła, niedługo ją nakarmię na śpiocha i mam nadzieję, że już pośpi moja Bidula.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 20:32
Mucha, Galanea, Agusia2312, eta, Tusia84, Martynika, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Dzięki
Weronika, tylko się nie przestrasz, jeśli jeszcze wyjdzie rota w badaniu, bo mi pani dr mówiła, że jeszcze do tygodnia po wyleczeniu badanie może wykrywać rota.
Trzymam kciuki za neurologa -
weronikabp wrote:Kochana u mojej kumpeli synka Rota jest juz od 4 tyg
Hmm.. Dziwne, podobno rota utrzymuje się kilka dni do 2 tygodni. Może innego złapał? Bo są różne szczepy. Jak się przejdzie jednego, to się uodparnia. Nam lekarka powiedziała, że jednego mamy już z głowy. -
nick nieaktualnyGalanea wrote:Hmm.. Dziwne, podobno rota utrzymuje się kilka dni do 2 tygodni. Może innego złapał? Bo są różne szczepy. Jak się przejdzie jednego, to się uodparnia. Nam lekarka powiedziała, że jednego mamy już z głowy.
-
Karolina my odrazu wprowadzaliśmy każde kolejne mleko mm:)
Nasz mały wczoraj tak sie zadrapał na czole ze szok, w pierwszej chwili wiekszasc buzi byla we krwi masakra.. dopiero jak przemyłam twarz zauwayłam ze to tylko na czole jest rana.. Swedzi go ta wysypka, bylismy dzis u pediatry i zapisał masc hydrokortyzon zeby mu ulzyc i wazy juz 6 kg
Zauważylismy ze sie Marcelowi flegma czesto osiada? U was tez tak jest?
A po weselu super ! Wybawiliśmy sie z mężem na maxaTeraz w sobote kolejne wesele a za 2 tygodnie nastepne ( mój brat ma) tak sie złozyło ze w tym roku mamy 3 wesele tydzien po tygodniu:)
A no i wasze dzieciaczki cudne, u nas dopóki nie zejdzie mu strupek to fot nie bedzie;) heh Teraz ma na łapulkach niedrapki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 20:52
Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzym teraz przykrywacie dzieciaczki? Powiem Wam ze ten śpiworek to wcale nie taka fajna rzecz, ja to sie boje ze nóżki nie mają w nim pełnej swobody. A kołderką cieniutką tez sie boję przykrywać ech..Agusiu to Twoj mały na nutramigenie ma wysypkę? Jak mu idzie picie nutra?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 21:26