X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjęcie po chrzcinach robiłam w domu, jedzenie sama przygotowałam. Strasznie się umeczylam, ale trochę zaoszczedzilam.
    A same chrzciny to była masakra. Do chrztu było 5 dzieci i tylko mój Mikołaj darł się cała msze.
    Dziś jestem tak zmęczona po tym weekendzie, że czuje się jakby ktoś walnął mnie czymś w łeb. A tu mąż w pracy a dwójkę dzieci trzeba ogarnąć...

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka i jak z planami Warszawskimi i okolic?

Wynik eeg odebrany i wszystko dobrze :) jupi!

Martynika, Galanea, MagdaO, weronikabp, eta, Edyta84 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:36

Mucha, weronikabp, Agusia2312, eta, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, gdybyś mogła cofnąć czas i trochę jednak dopłacić, nie wolałabyś zrobić tych chrzcin w lokalu?
    Powiem szczerze, że podziwiam wszystkie kobiety, które same przygotowują tę uroczystość.Ja całe życie nasłuchałam się, jak moja mama umęczyła się na moich chrzcinach i jak bardzo miała dosyć i wiem, że ja chcę miło je wspominać...

Mucha, bardzo się cieszę, że wynik dobry, pewnie czekałaś jak na szpilkach :).

Jeżeli chodzi o spotkanie, to ja jutro odpadam, po pierwsze dlatego, że Artur od paru dni ma bardzo brzydkie kupy (częstotliwość zwykła, ale dziś to była galaretka, nie kupa), a od wczoraj pokasłuje.Co prawda zachowuje się zupełnie normalnie, ale Weronika słusznie zauważyła, że jeśli to rota, to może rozsiewać na inne dzieciaki.Byliśmy dziś u p.doktor, osłuchowo ok, ma łykać dicoflor, Wit.C i elektrolity i idziemy się skontrolować w czwartek.

Poza tym moja szefowa z Francji przylatuje do Polski i akurat jutro chce się ze mną zobaczyć (nie mam pojęcia po co), także po południu czeka mnie jeszcze wycieczka do centrum.

Mucha lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu gdzie w końcu kupiłas sukienusie? :-) zdjęcie poproszę :-)

Weronika nim kupiłam sukienkę to Gabi dostała od babci i już nie miałam możliwości kupna takiej jaką chciałam prostej i Gabi poszła w sukni :P bo nie wypadało żeby poszła w innej ;)trochę ją tylko przerobiłam bo kwiatuszki nie pasowały do wianuszka i mojej wizji zupełnie więc poprzeszywałam na inne :)

Zdjęcia oczywiście będą jak je zgram od brata i taty bo to oni byli fotografami tym razem :) może jutro coś wrzucę :)

weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea super ze nie ma rota :)

Martynika to pracowity dzien przed Toba.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też odpadam. Zwolnilo mi się miejsce na jutro do neurochirurga i idę jutro po skierowanie na ponowny rezonans kręgosłupa.
    Po ciąży, tym lezeniu 4 miesiące i teraz noszeniu Jasia jest źle, bo boli bardzo. Aż się boję wyniku, co tam się porobiło. A mój rehabilitant potrzebuje aktualnego wyniku żeby się dowiedzieć czy damy radę coś z tym zrobić samą rehabilitacją czy będę musiała myśleć o operacji... :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 19:31

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U,widze towarzystwo do spotkania sie wykruszylo ;) tak myslalam,ale zawsze mialam nadzieje hyh ;)
    My po cieeeeezkim weeekendzie dzis rehabilitacja, Pani powoedziala ze widzi poprawe szczegolnie w asymetrii. Natomiast jutro alergolog,cos jest bardzo nie tak u malego,dostal wysypke i ma plamy po jedzeniu i ja musze wiedziec co to jest. No i stres przed jutrzejszym porannym endokrynologiem,moje byc albo..byc;-)

• monaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Cześć Mamusie.

jak po weekendzie? Widze, że dość światecznie było. My chrzcic bedziemy w pażdzierniku 19-ego. Dziś będziemy podpisywać umowę na salę- skromy obiad, deser i napoje. Nie stać nas na ucztę- a już samych najbliższych będzie 40 w tym 7 dzieci. I już się nazbiera 1600 zł. A gdzie ubiór dla Córci i oczywiście dla mamy:)

co do Pampersów dobra poromocja jest w STOKROTCE DO ŚRODY. 3 ZA 52 ZŁ, 96 SZT. = 54 GR ZA 1 SZT. W CAREF. wychodzi 58 gr.

Powiedźcie drogie mamy, jakie rozmiary pieluch nosza juz wasze maluchy? my od 2 tyg roz.2 i mam jeszcze 1,5 paczki i się zastanawiam w jakim rozmiarze najdłużej chodzić będą nasze Skarby.

Karolina zmiwnilas na Bebilon od ulewania? u mnie po Bebiko ulewała. Po bebilonie na kolki i zaparcia jest oki. Może mamy słyszały o promocji jakiejś na to mleko?? puki co znalazlam w stalej cenie w Kartoflandzie 32 zł.
    Byłabym wdzieczna z info.

AISAK też podajesz Bebilon Comfort? u nas chyba ok po tym mleku, ulewania sporadyczne, małe. bardziej zastanawiają mnie kupki-jakie są u Was? kolor i konsystencja? jest bardziej gęste niż zwykly Bebilon i mały dobrze pije, przy zwykłym się krztusił, chyba że to wina butelki, ale już kilka wypróbowałam. jaką Ty masz butelkę?
    pierwszy raz kupiłam w Kauflandzie za taką właśnie cenę, teraz kupuję w Tesco za ok 34 zł

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, Muszko - bardzo się cieszę z dobrych wyników :))

Natalia trzymam kciuki za jutro!!!
    Martynika - dużo zdrówka dla Artura.

Judi, tylko podziwiać za taką robotę, ja bym w życiu nie wyprawiła sama chrzcin, tylko restauracja wchodzi w grę ;)

Tusiu czekam więc na foty kochana :)

My tak pisałam już wcześniej odpadamy ze względu na rota, dopiero jutro oddam kupkę do badania, muszę mieć pewność ze jest zdrowa zanim spotkam się z Wami :)
    Jutro mamy neurologa, więc też prosimy o kciuki.
    Dziś niestety znowu bolał wieczorem brzuszek :( A dzień był taki piękny, Pola miała mega nastrój do śmiania i gadania i liczyłam na spokojny wieczór - niestety :( no ale teraz zasnęła, niedługo ją nakarmię na śpiocha i mam nadzieję, że już pośpi moja Bidula.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 20:32

Mucha, Galanea, Agusia2312, eta, Tusia84, Martynika, Edyta84 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:36

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dzięki :)

Weronika, tylko się nie przestrasz, jeśli jeszcze wyjdzie rota w badaniu, bo mi pani dr mówiła, że jeszcze do tygodnia po wyleczeniu badanie może wykrywać rota.
    Trzymam kciuki za neurologa :)
    Kochana u mojej kumpeli synka Rota jest juz od 4 tyg :-(

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kochana u mojej kumpeli synka Rota jest juz od 4 tyg :-(

Hmm.. Dziwne, podobno rota utrzymuje się kilka dni do 2 tygodni. Może innego złapał? Bo są różne szczepy. Jak się przejdzie jednego, to się uodparnia. Nam lekarka powiedziała, że jednego mamy już z głowy.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie moze gdzie mozna kupic bebilon w tym pudelku a nie w kartonie?

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy dziecko powinno zacząć trzymać sztywno główkę/podnosić ją, pociągane do pozycji siedzącej za rączki? Bo właśnie dziś zrobiłam próbę i Zosia już ładnie sztywno przyciąga główkę do przodu. Jeszcze nie dawno głowa luźno jej zwisała do tyłu.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Hmm.. Dziwne, podobno rota utrzymuje się kilka dni do 2 tygodni. Może innego złapał? Bo są różne szczepy. Jak się przejdzie jednego, to się uodparnia. Nam lekarka powiedziała, że jednego mamy już z głowy.
    Trudno powiedzieć kochana objawy ma cały czas i badanie kupki co tydzien.

• Agusia2312 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina my odrazu wprowadzaliśmy każde kolejne mleko mm:)

Nasz mały wczoraj tak sie zadrapał na czole ze szok, w pierwszej chwili wiekszasc buzi byla we krwi masakra.. dopiero jak przemyłam twarz zauwayłam ze to tylko na czole jest rana.. Swedzi go ta wysypka, bylismy dzis u pediatry i zapisał masc hydrokortyzon zeby mu ulzyc i wazy juz 6 kg :)

Zauważylismy ze sie Marcelowi flegma czesto osiada? U was tez tak jest?:)

A po weselu super ! Wybawiliśmy sie z mężem na maxa :) Teraz w sobote kolejne wesele a za 2 tygodnie nastepne ( mój brat ma) tak sie złozyło ze w tym roku mamy 3 wesele tydzien po tygodniu:)

A no i wasze dzieciaczki cudne, u nas dopóki nie zejdzie mu strupek to fot nie bedzie;) heh Teraz ma na łapulkach niedrapki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 20:52

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nici ze spotkania, no coz trudno.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka,pozostaje nam liczyc na spotkanie kiedy indziej :)ja jutro jestem do dyspozycji,tak jak w inne dni w wiekszosci-rowniez.
    Dzieki Weronika,kciuki za jutrzejsza bezrotawirusowa kupe :P

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym teraz przykrywacie dzieciaczki? Powiem Wam ze ten śpiworek to wcale nie taka fajna rzecz, ja to sie boje ze nóżki nie mają w nim pełnej swobody. A kołderką cieniutką tez sie boję przykrywać ech..Agusiu to Twoj mały na nutramigenie ma wysypkę? Jak mu idzie picie nutra?;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 21:26

‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ