X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika u mnie spiworek nie zdal totalnie egzaminu,najpierw przyjrywalam kocem a teraz juz koldra idzie w ruch. Mam cienka i grubsza i narazie uzywam cienkiej. U nas wieczorem na gorze jest mega mega zimno,musielismy kupic nagrzewacz zeby wlaczac jaj Franek na przewijaku, niebawem pewnie beda grzac pewnie od wrzesnia jaj bedzie taka pogoda bo od tego lasu ciagnie jak jasna cholera

weronikabp lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle dobrze, że nie zarezerwowałam noclegu i zrezygnowałam z szalonego wyjazdu do Warszawy skoro dziewczyny się wycofały.. a przed tym powstrzymał mnie tylko fakt, że mieliśmy chrzest w niedzielę a w poniedziałek już byśmy musieli jechać do Warszawy :P

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przykrywam na razie kocykiem. U nas cieplo, 25 stopni u Zosi w pokoju.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika u mnie spiworek nie zdal totalnie egzaminu,najpierw przyjrywalam kocem a teraz juz koldra idzie w ruch. Mam cienka i grubsza i narazie uzywam cienkiej. U nas wieczorem na gorze jest mega mega zimno,musielismy kupic nagrzewacz zeby wlaczac jaj Franek na przewijaku, niebawem pewnie beda grzac pewnie od wrzesnia jaj bedzie taka pogoda bo od tego lasu ciagnie jak jasna cholera
    No ja tez sięgnęłam cienką, przykrywam ja tylko do połowy, dobrze ze jest ten monitor oddechu bo bałabym sie ze sie przydusi ;-)

• Mucha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej tez jestem do dyspozycji.

Weronika ja wkladam w spiworek, mam taki ktory jest wiekszy wiec wydaje mi sie ze Majka ma duzo swobody. Moj spiworek ma tez rekawy wiec cieplo w nim. Mamy tylko ciagle problem z zasnieciem, bo sama jak lezy to zaraz w ryk, a jak ja lulamy i juz twardo spi to 5 minut po odlozeniu sie wybudza :( nie wiem o co chodzi.

Tusia ja jestem do dyspozycji na spotkanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 21:34

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika gdybym mogła cofnąć czas to tez robilabym w domu. Ja to już jestem taka gosposia- chrzciny pierwszego synka,jego roczek i dwa tez przygotowywalam sama:-)
    U nas zimno i ja przykrywam kocykiem i kolderka.

Martynika lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi - my z tarczycą żadnych problemów nie mamy, więc nie pomogę. A co się u Was dzieje że masz badać maluchowi TSH i fT4?

Weronika - Ignacy śpi w spiworku, mamy taki o kształcie "bombki" więc luźny, nogi lataja jak chcą, ja ze spiworka jestem bardzo zadowolona i na pewno kupie nastepny jak ten bedzie za krotki. ignas nie rozkopuje się, bo on macha strasznie nogami i nie nakryje głowy przez przypadek. jest bezpieczny i mogę spac spokojnie. :)

Judi ja tez chce zrobić chrzciny w mieszkaniu u siebie, tylko że my zapraszamy tylko rodziców moich i męża, moje dwie siostry z partnerami, brata męża z narzeczona i babcię. więc pomieścimy się u nas jakoś, nie będa to luksusy, raczej dość ciasno ale myślałam że to wystarczy, teraz zaczynam miec watpliwości że może do restauracji na obiad, ale ile to kasy trzeba liczyć na osobe?? dziewczyny jak Wy to organizujecie jak w restauracji robicie? poprostu rezerwujecie stoliki i kazdy wybiera sobie cos z menu czy macie już ustalone menu jak na weselach?? czy jak dowiedza się w restauracji ze to chrzciny to odrazu nie biorą więcej?? ile w warszawie wychodzi za taki obiad za osobę tak mniej więcej? musze przemyslec temat.... z góry dzieki za jakies info

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 22:00

Galanea, Niesforna, Tusia84, AISAK, Mucha, weronikabp, Martynika, Agusia2312, MonikaS, Edyta84, Nalka, misia_k1 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 22:00

Galanea, Niesforna, Tusia84, AISAK, Mucha, weronikabp, Martynika, Agusia2312, MonikaS, Edyta84, Nalka, monaaa lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, zamęczasz?? Dawaj więcej, przepiękne zdjęcia!!! Ignacy sama słodycz :)

eta, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wyobrażam sobie robić w domu... Wyszło nam 22 osoby najbliższej rodziny - rodzice, rodzeństwo, dziadkowie. Straszny ścisk byłby w mieszkaniu, no i to gotowanie - nie dla mnie :-)
    Zresztą chyba bym musiała pozbyć się Jasia na jakieś dwa dni żebym była w stanie sama to przygotować :-)

Eta nas wychodzi 50 zł od osoby za obiad (zupa, drugie danie, napoje gorące i zimne, plus na koniec bonus w postaci pizzy - mój mąż mógłby jeść tylko pizzę, nawet na weselu mieliśmy, więc i na chrzcinach musi byc :)).
    Robimy u znajomego w knajpie, lokal jest zamykany na ten czas kiedy my jesteśmy, menu ustalam wcześniej ja.

eta, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta ja nie mam tarczycy od 2 lat i podobno to standardowa procedura.. Tzn ze dziecko powinno być pod opieką endokrynologa ale ze nie mogliśmy się dostac to wolałam zapytać lekarza co mam robić.. I jednak trzeba pobrać krew :( a myślałam że może takie badania wykonuje się później.
    Zdjęcia cudne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 23:49

eta lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam się właśnie zastanawiać w co ja się ubiore na chrzciny... No i mam problem, bo wszystkie sukienki jakie mam nie nadają się, gdyż nie mam w nich jak wyjąć cycka! Musialabym się cała rozbierać, masakra jakaś...
    Zaczęłam szukać czegoś w necie, ale nie ma wielkiego wyboru ładnych "sukienek do karmienia" :/
    Z Happy Mum są fajne, ale ponad 200 zł przeważnie, i szkoda mi kasy... :|

Dziewczyny jakieś pomysły? Wy w co się ubieracie / byłyście ubrane?

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta u nas wychodzi około 150zl na osobe,obiad, przekąski, deser, owoce, na koniec barszczyk z pasztecikami, napoje bez alko, alko we własnym zakresie. Mamy tego mnóstwo z wesela :-)
    Restauracja zamknięta dla nas, menu ustalam ja.

eta lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w restauracji pod domem, którą bardzo lubię, chcą 65zł/osoby.Dodatkowa opłata za zamknięty lokal, ale nie będziemy zamykać.

eta lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wychodzi 38 zł, 2-daniowy obiadek, deser, owoce, napoje cieple i zimne, symbolicznie lampka szampana. A z przystawkami 65zl. Tyle ze ja nie Warszawianka, a z 64tysiecznej mieścinki- ze wschodu, a Tu wszystko inaczej:)

Niesforna, Martynika, weronikabp, Galanea, eta lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dużej imprezy to tez bym sama nie ogarnela, robiłam max dla 18 osób. Z pewnością w restauracji jest łatwiej, ale te koszty powalają na głowę. Zresztą ja lubię karmić na leżąco, a w lokalu to gdzie. No i mały w domu jest spokojniejszy:-) juz pomijam fakt,że najbardziej lubię swoje potrawy:-)

eta lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka jak nie bedzie chetnych mozemy sie umowic we dwie :) tusiu,jakbys przyjechala to napewno zobaczylabys sie ze mna ;)
    My juz chrzciny mamy za soba,w zasadzie nie wydalismy nawet złotowki bo wszystko organizowali tesciowie i nie chcieli pieniazkow... :)

Milego dnia!!

weronikabp, eta lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, u mnie, razem z nami, będzie 14 osób, a i tak sobie tego nie wyobrażam, no, ale to chyba zależy od tego, co kto lubi :).Ja gotować nienawidzę, a u siebie w domu wolę małe, kameralne odwiedziny, zamiast tłumu ludzi (14 osób to dla mnie już tłum), to takie moje miejsce, moja warownia, nie lubię robić w niej spędów... :).Mąż mówi, że jestem trochę dzika :).

eta lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam wyboru i chrzciny robiłam w restauracji bo za dużo osób a w tym 11cioro dzieci takich w wieku od 1 do 6 lat - ma sa kra. Dzieci szalały jak opętane - nie wyobrażam sobie tego w domu hehehe
    u mnie było 50 za osobę nie licząc dzieci bo one nic nie jadły więc i nie wykupowłam nic oprócz lodów :) oczywiście babka z restauracji o to wściekła była, że dzieciom obiadów nie wykupiłam ale na cholerę skoro nie jedzdą :) płacić aby płacić - bez sensu. oprócz dzieci było 18 osób dorosłych. Choćbym chciała - a chciałam - to w domu bym nie zrobiła bo najzwyczajniej w świecie było to niemożliwe :)
    AISAK ja z Białegostoku a tu ceny jak w Wawie hehe bo normlnie z przystawkami to 65 za osobę a tak 50 za sam obiad z zimnymi i gorącymi napojami. obsługa była mega niemiła bo babki były złe za te dzieci. Jeszcze się szykuję tam do nich zażalenie wysłać na maila niech nie myślą, że ot tak daruję. taka baba opryskliwa była że szok

eta lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ