MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A wiecie może jak to jest z karmieniem piersią i zajściem w kolejną ciążę? Chodzi mi o to, że karmić chciałabym jak najdłużej, póki mały nie odrzuci piersi-nawet i ponad rok.Z kolei przed ukończeniem przez niego pierwszego roku życia chciałabym zajść w drugą ciążę.Zastanawiam się, czy mogę być w ciąży i karmić?
-
Jesli wrocilaby Ci owulacja i miesiaczki to jest mozliwosc zajscia, a karmic rowniez mozna bodajze do polowy ciazy ale jet to wyczerpujace dla matki. Kurcze Natalia, tydzien? ja pitole, myslalam ze jej pomoglam tym bebilonem a tu widze z diabla narobilam
-
Martynika z tego co mówił mi mój lekarz to można karmić jeśli ciąża przebiega prawidłowo. Jeśli natomiast są jakieś problemy to trzeba przerwać. Chodzi o to, że karmiąc masz pobudzane brodawki, co powoduje wydzielanie się oksytocyny, a to z kolei może wywołać skurcze.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Acha, rozumiem.Z Arturem nie miałam żadnych problemów w stylu przedwczesna akcja, itp.Jeszcze w poniedziałek idę do lekarza, to wypytam, czy w ogóle nie widzi przeciwwskazań do tak prędkiego zajścia, bo miałam popękaną szyjkę z obu stron i mocne szycie tam w środku.Ale nie ma już dnia, żebym nie myślała o drugiej ciąży, he, he, pytanie, czy okres mi wróci do tego marca-kwietnia.
Niesforna, eta lubią tę wiadomość
-
Martynika najlepiej porozmawiaj z lekarzem na temat drugiej ciąży. Mi podczas pierwszego porodu też bardzo popękała szyjka, w druga ciążę zaszłam po 2 latach i miałam problemy z przedwczesnym rozwieraniem się szyjki, musieli mi szew zakładać. Lekarze powiedzieli, że to przez to że szyjka była mocno uszkodzona podczas porodu.
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina u nas po Bebilonie tez byly problemy z kupka, teraz podaje Bebiko i kupy sa regularnie co 1-2 dni.
Co do kolejnej ciazy ja takze intensywnie o tym mysle i rozmawialam juz na ten temat z lekarka. Zielone swiatlo mamy od styczniatyle tylko, ze ja karmie wylacznie mm i mam juz okres.
eta lubi tę wiadomość
-
No tak, bo zawsze przed pierwszym okresem po porodzie jest owulacja
.Musiała się w nią wstrzelić i do okresu już nie doczekała
.
Evas, dzięki za info! Na pewno zasięgnę opinii kilku specjalistów, nie chcę się pospieszyć kosztem zdrowia dziecka.Ale z drugiej strony... dobrze pamiętam, że Ty pozostają dwójkę dzieci masz już dużą? I pomimo tego, że minęło sporo czasu od poprzedniego porodu i tak miałaś problem z szyjką przez te zaszłości? Rany, to ile trzebaby odczekać, żeby było bezpiecznie...
Edit: przepraszam, nie doczytałam, że to chodziło o drugą ciążę i że była po dwóch latach.No nic, zobaczymy, co na to lekarze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:45
-
Niesforna wrote:Z tego co wiem to karmiąc piersią można zajść i bez okresu
Tak miała moja znajoma - dowiedziała się o ciąży w 16 tyg, jak ruchy poczułaZero okresu, zero mdłości i innych objawów...
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:Ignaś brawo!!! zazdrościmy!
Kochana w Grodzisku jest, my będziemy jeździćcodziennie przechodzę pod Twoim domem i jakoś jeszcze się nie spotkałyśmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 15:22