Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jeszcze nie mam okresu, ale szczerze za nim nie tęsknię :)

ale ładnie słoneczko świeci :) chyba dzisiaj będzie cieplutko, trzeba rodzinkę na spacer wyciągnąć :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam okresu ale ja to co innego bo biore tabletki.
    Karola Franek mial tylko ten problem po bebilonie. Po hippie robi codziennie. A przy bebilonie to bywalo ze i tydzien..

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może jak to jest z karmieniem piersią i zajściem w kolejną ciążę? Chodzi mi o to, że karmić chciałabym jak najdłużej, póki mały nie odrzuci piersi-nawet i ponad rok.Z kolei przed ukończeniem przez niego pierwszego roku życia chciałabym zajść w drugą ciążę.Zastanawiam się, czy mogę być w ciąży i karmić?

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pomogę bo nie wiem :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli wrocilaby Ci owulacja i miesiaczki to jest mozliwosc zajscia, a karmic rowniez mozna bodajze do polowy ciazy ale jet to wyczerpujace dla matki. Kurcze Natalia, tydzien? ja pitole, myslalam ze jej pomoglam tym bebilonem a tu widze z diabla narobilam

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika z tego co mówił mi mój lekarz to można karmić jeśli ciąża przebiega prawidłowo. Jeśli natomiast są jakieś problemy to trzeba przerwać. Chodzi o to, że karmiąc masz pobudzane brodawki, co powoduje wydzielanie się oksytocyny, a to z kolei może wywołać skurcze.

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a powiedz mi czy jak zmienialas mleko na hipp to kupki byly od razu czy byly tez jakies cyrki? bo troche sie boje znowu zmienic, bebilon ma od niecalych dwoch tyg

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, rozumiem.Z Arturem nie miałam żadnych problemów w stylu przedwczesna akcja, itp.Jeszcze w poniedziałek idę do lekarza, to wypytam, czy w ogóle nie widzi przeciwwskazań do tak prędkiego zajścia, bo miałam popękaną szyjkę z obu stron i mocne szycie tam w środku.Ale nie ma już dnia, żebym nie myślała o drugiej ciąży, he, he, pytanie, czy okres mi wróci do tego marca-kwietnia.

Niesforna, eta lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Martynika to ladnie Cie wzielo :)

Ja dziewczyny tez chetnie w srode, ale potwierdze dopiero blizej srody, bo aktualnie ma straszny problem z zebem, a wlasciwie dwoma. Przeswietlone i zdrowe, a bola jak cholera :( nie moge sobie dac rady!!!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika najlepiej porozmawiaj z lekarzem na temat drugiej ciąży. Mi podczas pierwszego porodu też bardzo popękała szyjka, w druga ciążę zaszłam po 2 latach i miałam problemy z przedwczesnym rozwieraniem się szyjki, musieli mi szew zakładać. Lekarze powiedzieli, że to przez to że szyjka była mocno uszkodzona podczas porodu.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to karmiąc piersią można zajść i bez okresu :)
    Tak miała moja znajoma - dowiedziała się o ciąży w 16 tyg, jak ruchy poczuła :) Zero okresu, zero mdłości i innych objawów...

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas po Bebilonie tez byly problemy z kupka, teraz podaje Bebiko i kupy sa regularnie co 1-2 dni.

Co do kolejnej ciazy ja takze intensywnie o tym mysle i rozmawialam juz na ten temat z lekarka. Zielone swiatlo mamy od stycznia :) tyle tylko, ze ja karmie wylacznie mm i mam juz okres.

eta lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, bo zawsze przed pierwszym okresem po porodzie jest owulacja :).Musiała się w nią wstrzelić i do okresu już nie doczekała ;).
    Evas, dzięki za info! Na pewno zasięgnę opinii kilku specjalistów, nie chcę się pospieszyć kosztem zdrowia dziecka.Ale z drugiej strony... dobrze pamiętam, że Ty pozostają dwójkę dzieci masz już dużą? I pomimo tego, że minęło sporo czasu od poprzedniego porodu i tak miałaś problem z szyjką przez te zaszłości? Rany, to ile trzebaby odczekać, żeby było bezpiecznie...

Edit: przepraszam, nie doczytałam, że to chodziło o drugą ciążę i że była po dwóch latach :).No nic, zobaczymy, co na to lekarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:45

• evas Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Z tego co wiem to karmiąc piersią można zajść i bez okresu :)
    Tak miała moja znajoma - dowiedziała się o ciąży w 16 tyg, jak ruchy poczuła :) Zero okresu, zero mdłości i innych objawów...
    Bo przed pierwszym okresem zawsze jest owulacja i czasami kobieta zachodzi w ciążę podczas tej pierwszej owulacji.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, teraz problemu nie było. Szyjka wytrzymała. Ale jednak 11 lat minęło od ostatniego porodu.

9bsp388.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7d8b9166fd63f691med.jpg

mój bąbelek już pływa :) super było, zasnął jak marzenie po... :)

evas, weronikabp, Martynika, alexast, MagdaO, Limerikowo, NataliaK, Edyta84, eta, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Ignasiu :D

Szkoda że u nas nie ma basenu dla maluchów :(

madamama lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Brawo Ignasiu :D

Szkoda że u nas nie ma basenu dla maluchów :(
    Ignaś brawo!!! zazdrościmy!
    Kochana w Grodzisku jest, my będziemy jeździć :)

madamama, evas lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Okruszek był najmłodszy, ale dawał radę. Jak już będzie trzymał główkę to dopiero damy czadu :) Bardzo polecam zajęcia.

evas, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ignaś brawo!!! zazdrościmy!
    Kochana w Grodzisku jest, my będziemy jeździć :)
    My to się chyba musimy na jakiś spacer umówić ;) codziennie przechodzę pod Twoim domem i jakoś jeszcze się nie spotkałyśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 15:22

9bsp388.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ