MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgusia sa wskazania do kontynuacji szczepienia takiego samego,jesli zmienisz na sile nikt nie da ci gwarancji ze dziecko nie zachoruje,bo pomieszane beda szczepy w organizmie i moze dojsc nawet do wstrzasu anafilaktycznego...
Weronika pomarzyc dobra rzecz. Ja wiem,ze napewno przejde sie co najmniej na masazeweronikabp lubi tę wiadomość
-
Myślę że razem się zmieścimy w pokoju maluszka
Iwona mam na imię
Ja zawsze przyjeżdżam wcześniej, żeby Jasia nakarmić tam na miejscu jakieś pół godziny przed ćwiczeniami. Wtedy jest większe prawdopodobieństwo że będzie miał dobry humor i nie będzie ryku na ćwiczeniach
Martynika ja też jestem otwarta na propozycje. Komunikacja nie przyjadę bo bym się musiała kilka razy przesiadac, więc mi się nie opłaca. Ale zawsze mam że sobą stelaż od wózka, bo nie mam siły dźwigać tego mojego grubaska w foteliku... Więc zawsze fotelik na stelaż i jedziemy. Więc myślę że na godzinny spacer Jaś może pobyć w fotelikuweronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny!
nadrobiłam wszystko. wasze maleństwa są urocze!
za kaarole i jej syneczka trzymam mocno kciuki, wspieram pozytywną energią i modlitwą o pełne zdrowie.
a wszystkim tutaj mamusiom i maleństwom życzę zdrowia bo widze że różnie się dzieje.
my wrócilismy w niedziele do warszawy, Ignacy waży juz 6105 g, ciągle się rehabilitujemy, ciągniety za ręce słabiutko ciągnie głowę.. ale ma czas..rehabilitacja na pewno mu pomoże.
w następnym tygodniu powtórka usg przezciemiączkowego, neurolog i jeszcze idziemy na echo serca i konsultacje kardiologiczna bo te szmery w sercu które maja być od anemii jescze nie minely mimo ze wyniki krwi prawie w normie, ale jestem pewna że te szmery miną i nie są groźne.
pobieranie krwi u takiego malucha to jakas masakra, a niestety za miesiac znowu powtorka morfologii, ferrytyny, żelaza..
i badanie słuchu i otolaryngolog za tydzien w sobotę, więc jak widzicie non stop jakis lekarz. hehweronikabp, NataliaK, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzyli co,Martynika,Niesforna,sroda bedzie grana
nie gwarantuje ze obejdzie zie bez krzykow Franka,ale co nie co juz o nim wiecie wiec to nie zdziwienie
Moze ktoras ma ochote dolaczyc?
Bedzie to dla mnie fajna odskocznia,bo poznieu pojade po wyniki biopsji...weronikabp, Martynika, eta, Niesforna lubią tę wiadomość
-
to ja na środę pewnie dałabym radę na spacer:) kupiłam w poniedziałek samochód! ale jeszcze boję się wyjechać do centrum:) długo nie jeżdziłam więc ćwiczę na razie na mało ruchliwych ulicach
więc mogę dojechać metrem do placu wilsona.
Natalia - wiesz że wszystkie tutaj jesteśmy pewne że wyniki biopsji będą pomyślne! więc spokojnie!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 18:25
Niesforna, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Martynika - badanie słuchu, bo po porodzie był leczony gentamycyną z powodu jego wrodzonego zapalenia płuc (mój paciorkowiec GBS go zaatakował), a gentamycyna może uszkadzać słuch, ale wtedy czekaliśmy na wyniki posiewu krwi, czy nie ma sepsy, więc szły antybiotyki mocnego kalibru.
-
Cześć dziewczyny,
ale macie super - możecie razem na spacery chodzić
mój Michaś ostatnio zrobił się strasznie zazdrosny o braciszka. jak przychodzi pora karmienia to zaczyna odprawiać maniany. dosłownie - wchodzi mi na głowę. Piotruś już ma odruch obronny i odmawia cycka. Dzisiaj poszłam do mojej mamy - zamknęłam się w pokoju tak, żeby Michaś nie wlazł - była cisza i spokój to Piotruś jak nigdy w ostatnim czasie najadł się i to aż 2 cycki opylił. Jak tylko usłyszy w pobliżu Michasia od razu koniec jedzenia. źle mu się to kojarzy bo zawsze obrywa to łokciem w głowę bo nogą itd... nie mam pomysłu co zrobić. Teraz żałuję, że go do przedszkola nie posłałam bo nawet mi dzisiaj się rozpłakał bo chciał do przedszkola bo poszliśmy odebrać siostry chłopaków i tak mu się tam spodobało... i on by miał dobrze i Piotruś mniej stresu przy jedzeniu... a ja chciałam dobrze, że skoro w domu siedzę to szkoda go do przedszkola słać... -
nick nieaktualnyJa zobaczę jak ze środą, jeśli Polunia bedzie zdrowa i pogoda ładna to moze pojedziemy do Wawy na zakupy i przy okazji na spacer.
Eta pomyślnosci na wizytach
Monika -moze jakieś zajęcie mu wymyślić na czas karmien? Cos co bardzo lubi robić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 21:34
eta lubi tę wiadomość
-
Nataliak powiedz proszę jak to jest gdy zadeklarowalam,ze idę na roczny urlop. Maz jest oficjalnie bezrobotny, powiedz mi czy gdy po 6 miesiącach wrocilabym do pracy a na drugie pol roku mógłby pójść maz? Musiałby miec zatrudnienie? jak długo?
-
nick nieaktualnyAISAK wrote:Nataliak powiedz proszę jak to jest gdy zadeklarowalam,ze idę na roczny urlop. Maz jest oficjalnie bezrobotny, powiedz mi czy gdy po 6 miesiącach wrocilabym do pracy a na drugie pol roku mógłby pójść maz? Musiałby miec zatrudnienie? jak długo?
(musi miec juz jakks dochod finansowy zeby zrobic srednia wyplacana macierzynskkegp)
Eta,Weronika,no to zbierac 4 literki laski
Martynika,dogadamy sie gdzie sie spotkamy sadze ze we wtorek. Ale pewnie na Szajnochy,co by sie nie zgubic w tlumieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 22:52
eta lubi tę wiadomość
-
Galanea, polecam spróbować od trzymania na kolanach. Kładziesz sobie dziecko w poprzek na kolanach, jedną nogę, tę przy której leży główka trochę wyżej, stabilizujesz barki rękami. U nas się sprawdza, Ignacy nie znosi leżenia na brzuchu.
BTW, Natalia, płacisz 150 zł prywatnie za rehabilitację? Do mnie dojeżdża świetna rehabilitantka teraz, 120 zł, więc jeśli Ci trzeba, chętnie polecę.Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Alez Wam dziewczyny zazdroszczę.
NataliaK wiec nie ma wskazanego minimalnego okresu zatrudnienia. To dobre wieści.
Galanea ja mam tak samo
Hania wytrzyma 20 min na brzuchu, ale tylko gdy leży na moim brzuszku
jak leży sama na brzuchu to krócej. Szybciej jej wtedy glowa opada. O spaniu na brzuchu nie ma mowy. Raz się zdarzyło w 3 tż jak sama się obróciła na brzuch to 1godz spala a ja nie odeszłam ani na krok ze strachuGalanea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Aisak mozesz zrezygnowac ze swojej czesci urlopu na rzecz urlopu wykorzystanego przez meza, pod warunkiem ze maz znajdzie zatrudnienie. Jesli Umowa o prace praktycznie i teoretycznie od razu,z tym ze znow zus moze szukac dziury w calym bo wiecznie do czegos sie doczepiaja,ale nie musi tak byc oczywiscie. Taka sytuacja
(musi miec juz jakks dochod finansowy zeby zrobic srednia wyplacana macierzynskkegp)
Eta,Weronika,no to zbierac 4 literki laski
Martynika,dogadamy sie gdzie sie spotkamy sadze ze we wtorek. Ale pewnie na Szajnochy,co by sie nie zgubic w tlumie)
NataliaK, eta lubią tę wiadomość
-
No to wstępnie do środy
.
Och, mogłabym już dostać okres, chcę zacząć prowadzić obserwację cyklu.Mając zamiar zacząć się starać od marca, zostało mi raptem pół roku na obserwację, a to niewiele.Tymczasem ani widu ani słychu... Ile tak można nie mieć okresu przy karmieniu piersią? Czyżby miał przyjść dopiero jak będziemy rozszerzać dietę?NataliaK, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Jak karmi sie wylacznie piersia to dluuugo mozna czekac, moja bratowa dostala jak maly mial 9 m-cy. Natalia, pamietam ze Franek mial klopoty z kupka- co ile teraz robi? Oliwia znowu nie robi sama, juz musialam podawac czopek, teraz znowu od czwartku rana nic, tylko pelno bączków. czyzby znowu nie to mleko?
-
nick nieaktualnyMadamama prosze o kontakt
Weronika zgadamy sie
Martynika podczytuje watek kwietniowy i czytalam ze niektore nie maja nawet do teraz...,przy okazji wizyty u ginekologa popros zeby zerknal jak sie maja twoje jajniki,orientacyjnie bedziesz wiedziala