X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana to koniecznie :-)) zdzwonimy sie w pon

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropos basenu ja z Majka chcialabym sie wybrac za jakies 2 tygodnie, mowilyscie cos o polonezie...ktora z was chodzi?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Dziewczyny apropos basenu ja z Majka chcialabym sie wybrac za jakies 2 tygodnie, mowilyscie cos o polonezie...ktora z was chodzi?
    Natalia się zapisała. Kurs zaczyna się od jutra chyba, ale Natalia coś mówiła że zaczyna od drugich zajęć. Chyba musisz podjechać i dopytać się czy są jeszcze zapisy.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Mucha chyba chciała tak po prostu na basen? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam :).

My się na basen na razie nie wybieramy.Czekam na wyniki z centrum zdrowia dziecka z informacją, czy wirus jeszcze jest we krwi.Jeżeli nie-ruszamy ze szczepieniami i dopiero po tym otworzymy temat basenu.Jeśli tak, wstrzymamy się do czasu, aż organizm Artura zwalczy wirusa.A tymczasem kąpiemy się w wannie z kółkiem baby swimmer.Gorąco polecam, na basen tym bardziej.Dziecko ma przy tym swobodę ruchów, wzmacnia mięśnie, jest wolne, może się nieskrępowanie przemieszczać, a kółko pilnuje, aby główka się nie zanurzyła.Już trzeci raz kąpałam Artura z tym kółkiem w wannie, za każdym razem nalewałam coraz więcej wody.Za pierwszym razem tylko dryfował, analizując sytuację.Za drugim już machał nogami i rękami jak szalony :).Dziś po tych trzech kąpielach zaczął próbować przekręcić się z brzucha na plecy na kanapie.
    Dobry wstęp do basenu.
    Kupiłam na allegro za coś ok.37zł.Większy rozmiar, bo są dwa, od 3 do 12kg i od 6 chyba do 36.Jest ok.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, tu macie mojego Baby Swimmera w akcji (pierwszy raz i głównie fascynował go kran) :):

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 16:00

Limerikowo, Niesforna, Mucha, evas, NataliaK, czekajajaca, Edyta84, eta, Galanea, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Interesuje mnie ogolnie basen i zajecia tez wiec wszystkie informacje jak najbardziej potrzebne :) tylko j mam jeszcze conajmniej dwa tygodnie zanim sie wybierzemy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm mojemu Piotrusiowi coś się przestawiło. Zasnął o 17 i śpi do teraz. Co ja nocy z nim będę robić? oby spał :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mój Bartuś zasnął o 20 i spał aż do 3, potem zjadł i spał do 6:30. Może Piotruś też się naje i pójdzie dalej spać.

Dziś za to śpi od 19, ale zaraz muszę go obudzić na kąpiel.

MonikaS lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina praktycznie nastepniego dnia pp odstawieniu bebilonu maly zrobil kupe i tak zostalo. Cos jest nie tak z tym bebilonem,tzn moj Franek zadnego bebilona nie toleruje,po kazdym bylp to samo,brak kupy,niepokoj,smierdzace gazy, a po hippie od razu lepiej. Szkoda tylko ze dzieciaka meczylamale skad moglam wiedziec jak nawet pediatra mowil ze to nie od niego,ale po pepti wiem na 100% ze to wina mleka.
    Muszka,ja za tydzien ide do poloneza, te babko sa naprawde spoko, z tego co rozmawialam z jedna mozna sie zapisac do 5 pierwszych zajec,sadze ze do dogadania. Koszt tez nie jest jakis mega a patrzac na basen i instruktorki wierze ze bedzie zabawa klawa ;-) wrocilam z pracy,a tu Franek spi jak kamien,musialam go budzic zeby wykapac. Yhh jeszcze jutro i koniec, a pojutrze maz wylatuje i koniec dobrego,najgorsze ze padam na twarz. Praca+dziecko=padaaaaaaaam ;-)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ostatnio mój Bartuś zasnął o 20 i spał aż do 3, potem zjadł i spał do 6:30. Może Piotruś też się naje i pójdzie dalej spać.

Dziś za to śpi od 19, ale zaraz muszę go obudzić na kąpiel.
    oby spał chociaż do 6 :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia doskonale Cię rozumiem, też codziennie padam na pyszczek. Chodzę do pracy na 5 godzin dziennie razem z Bartoszkiem, na szczęście jest bardzo grzeczny, rzadko zdarza mu się marudzić.

NataliaK lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas a wiec podziwiam, u mnie to jednorazowe zlecenie weekemdowe w laboratorium genetycznym za dosc duza sume a wiadomo ze przy dziecku przyda sie kazdy pieniadz bo wydatkow od... i ciut ciut. I nie spalam od 4 bo Franek dzis uznal ze jest wyspany na maxa i pora zaczac dzien,takze taka sytuacja ;-)
    Dobranoc laski,jutro kolejny ciezki dzien!;-)

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wyslalam zaproszenie, mam pytania apropos basenu, a nie chce tutaj zasmiecac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 23:03

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, chyba bedzie trzeba albo wrocic do nan albo zmienic na np hipp. bo Oliwia tez jest taka niespokojna i gazy puszcza non stop

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko przyjete :)
    Karolina bebilon to podobno dobre mleko,ale tak jak pisalam Franek nie tolerowal,moze sprobuj zmienic na hippa,nie sadze zeby sie pogorszylo,to mleko ma naprawde dobry sklad,analizowalam i dlatego wybralam wlasnie to mleko.
    Milego dnia dziewczyny,zbieram sie do pracy ;-)
    Muszko na pytania odpowiem jak z niej wroce ;-)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy do nan, po tym bylo ok. Dalam jej czopek i wyszly doslownie kamienie a placz byl niesampwity

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a moja Hania po bebilonie Comfort od kolek i zaparć robi 1-2dziennie. I co ważne nie ulewa jak po bebiko.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Oliwia wlasnie bebilonu nie toleruje. wracamy do nan bo po nim bylo ok, kupki robila a ulewac i tak bedzie bo to refluks. nie bede juz kombinowac jak nan byl sprawdzony

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, jaka cisza w eterze ;)
    ja już na dziś wykończona. Zaraz dzieci spać kładę i sama coś pooglądam :) ostatnio pottera wszystkie części codziennie oglądamy :) a że ja zasypiam szybko to jedną część nawwet 3 wieczory oglądamy hehe

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    wow, jaka cisza w eterze ;)
    ja już na dziś wykończona. Zaraz dzieci spać kładę i sama coś pooglądam :) ostatnio pottera wszystkie części codziennie oglądamy :) a że ja zasypiam szybko to jedną część nawwet 3 wieczory oglądamy hehe

Jakbym czytała o sobie :P

MonikaS lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ