X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana to koniecznie :-)) zdzwonimy sie w pon

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropos basenu ja z Majka chcialabym sie wybrac za jakies 2 tygodnie, mowilyscie cos o polonezie...ktora z was chodzi?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Dziewczyny apropos basenu ja z Majka chcialabym sie wybrac za jakies 2 tygodnie, mowilyscie cos o polonezie...ktora z was chodzi?
    Natalia się zapisała. Kurs zaczyna się od jutra chyba, ale Natalia coś mówiła że zaczyna od drugich zajęć. Chyba musisz podjechać i dopytać się czy są jeszcze zapisy.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Mucha chyba chciała tak po prostu na basen? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam :).

My się na basen na razie nie wybieramy.Czekam na wyniki z centrum zdrowia dziecka z informacją, czy wirus jeszcze jest we krwi.Jeżeli nie-ruszamy ze szczepieniami i dopiero po tym otworzymy temat basenu.Jeśli tak, wstrzymamy się do czasu, aż organizm Artura zwalczy wirusa.A tymczasem kąpiemy się w wannie z kółkiem baby swimmer.Gorąco polecam, na basen tym bardziej.Dziecko ma przy tym swobodę ruchów, wzmacnia mięśnie, jest wolne, może się nieskrępowanie przemieszczać, a kółko pilnuje, aby główka się nie zanurzyła.Już trzeci raz kąpałam Artura z tym kółkiem w wannie, za każdym razem nalewałam coraz więcej wody.Za pierwszym razem tylko dryfował, analizując sytuację.Za drugim już machał nogami i rękami jak szalony :).Dziś po tych trzech kąpielach zaczął próbować przekręcić się z brzucha na plecy na kanapie.
    Dobry wstęp do basenu.
    Kupiłam na allegro za coś ok.37zł.Większy rozmiar, bo są dwa, od 3 do 12kg i od 6 chyba do 36.Jest ok.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, tu macie mojego Baby Swimmera w akcji (pierwszy raz i głównie fascynował go kran) :):

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 16:00

Limerikowo, Niesforna, Mucha, evas, NataliaK, czekajajaca, Edyta84, eta, Galanea, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Interesuje mnie ogolnie basen i zajecia tez wiec wszystkie informacje jak najbardziej potrzebne :) tylko j mam jeszcze conajmniej dwa tygodnie zanim sie wybierzemy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm mojemu Piotrusiowi coś się przestawiło. Zasnął o 17 i śpi do teraz. Co ja nocy z nim będę robić? oby spał :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mój Bartuś zasnął o 20 i spał aż do 3, potem zjadł i spał do 6:30. Może Piotruś też się naje i pójdzie dalej spać.

Dziś za to śpi od 19, ale zaraz muszę go obudzić na kąpiel.

MonikaS lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina praktycznie nastepniego dnia pp odstawieniu bebilonu maly zrobil kupe i tak zostalo. Cos jest nie tak z tym bebilonem,tzn moj Franek zadnego bebilona nie toleruje,po kazdym bylp to samo,brak kupy,niepokoj,smierdzace gazy, a po hippie od razu lepiej. Szkoda tylko ze dzieciaka meczylamale skad moglam wiedziec jak nawet pediatra mowil ze to nie od niego,ale po pepti wiem na 100% ze to wina mleka.
    Muszka,ja za tydzien ide do poloneza, te babko sa naprawde spoko, z tego co rozmawialam z jedna mozna sie zapisac do 5 pierwszych zajec,sadze ze do dogadania. Koszt tez nie jest jakis mega a patrzac na basen i instruktorki wierze ze bedzie zabawa klawa ;-) wrocilam z pracy,a tu Franek spi jak kamien,musialam go budzic zeby wykapac. Yhh jeszcze jutro i koniec, a pojutrze maz wylatuje i koniec dobrego,najgorsze ze padam na twarz. Praca+dziecko=padaaaaaaaam ;-)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ostatnio mój Bartuś zasnął o 20 i spał aż do 3, potem zjadł i spał do 6:30. Może Piotruś też się naje i pójdzie dalej spać.

Dziś za to śpi od 19, ale zaraz muszę go obudzić na kąpiel.
    oby spał chociaż do 6 :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia doskonale Cię rozumiem, też codziennie padam na pyszczek. Chodzę do pracy na 5 godzin dziennie razem z Bartoszkiem, na szczęście jest bardzo grzeczny, rzadko zdarza mu się marudzić.

NataliaK lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas a wiec podziwiam, u mnie to jednorazowe zlecenie weekemdowe w laboratorium genetycznym za dosc duza sume a wiadomo ze przy dziecku przyda sie kazdy pieniadz bo wydatkow od... i ciut ciut. I nie spalam od 4 bo Franek dzis uznal ze jest wyspany na maxa i pora zaczac dzien,takze taka sytuacja ;-)
    Dobranoc laski,jutro kolejny ciezki dzien!;-)

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wyslalam zaproszenie, mam pytania apropos basenu, a nie chce tutaj zasmiecac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 23:03

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, chyba bedzie trzeba albo wrocic do nan albo zmienic na np hipp. bo Oliwia tez jest taka niespokojna i gazy puszcza non stop

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko przyjete :)
    Karolina bebilon to podobno dobre mleko,ale tak jak pisalam Franek nie tolerowal,moze sprobuj zmienic na hippa,nie sadze zeby sie pogorszylo,to mleko ma naprawde dobry sklad,analizowalam i dlatego wybralam wlasnie to mleko.
    Milego dnia dziewczyny,zbieram sie do pracy ;-)
    Muszko na pytania odpowiem jak z niej wroce ;-)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy do nan, po tym bylo ok. Dalam jej czopek i wyszly doslownie kamienie a placz byl niesampwity

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a moja Hania po bebilonie Comfort od kolek i zaparć robi 1-2dziennie. I co ważne nie ulewa jak po bebiko.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Oliwia wlasnie bebilonu nie toleruje. wracamy do nan bo po nim bylo ok, kupki robila a ulewac i tak bedzie bo to refluks. nie bede juz kombinowac jak nan byl sprawdzony

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, jaka cisza w eterze ;)
    ja już na dziś wykończona. Zaraz dzieci spać kładę i sama coś pooglądam :) ostatnio pottera wszystkie części codziennie oglądamy :) a że ja zasypiam szybko to jedną część nawwet 3 wieczory oglądamy hehe

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    wow, jaka cisza w eterze ;)
    ja już na dziś wykończona. Zaraz dzieci spać kładę i sama coś pooglądam :) ostatnio pottera wszystkie części codziennie oglądamy :) a że ja zasypiam szybko to jedną część nawwet 3 wieczory oglądamy hehe

Jakbym czytała o sobie :P

MonikaS lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ