X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Weronika no szalu dostane za chwile,albo znajde lekarza ktory zrobi pprzadne testy albo pozabijam ich jutro wszystkich,doslownie!:/ alergolog kazal odstawic pepti no bo jak zielone kupy i te gazy to nietolerancja mleka i wrocilosmy na hippa ,no szok po prostu, teraz jak sie okaze ze znow musimy przejsc na jakies zajebiste mleko to oszaleje. Doslownie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Aaaaa Weronika no szalu dostane za chwile,albo znajde lekarza ktory zrobi pprzadne testy albo pozabijam ich jutro wszystkich,doslownie!:/ alergolog kazal odstawic pepti no bo jak zielone kupy i te gazy to nietolerancja mleka i wrocilosmy na hippa ,no szok po prostu, teraz jak sie okaze ze znow musimy przejsc na jakies zajebiste mleko to oszaleje. Doslownie.
    w pepti jest laktoza, więc ja obstawiam laktozę, chyba tylko w nutra nie ma ani laktozy ani białka krowiego..no ale niech się wypowiedzą lekarze, zobaczymy co Ci powiedzą. A Franio ma jeszcze jakieś objawy czy tylko tą wysypkę?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie to samo mowilam ze nie ma ok lekarza coby kompleksowo pomogl i od annasza do kajfasza, maz sie zlosci, kasa leci, u 3 bylam z biegunka
    nawet mi na posiew nie chcial dac kurcze ze niby mam uspokoic flore jelit probiotykiem, moze i to racja
    gorzej ze jak bedzie probiotyk-3dzien podaje a sluz znowu sie pojawi, a o wysypce na twarzy to nie wspominam, tu twierdza jak nacisna paluchem ze zejdzie i nawilzac skore
    a te matki biedne z tymi dzieckami stad dotad tylko ehhhhhhhhhhhh
    jeszcze wychodzi ze ja Polka to latam za doktorami z dzieckiem tylko:--00 za bardzo sie przejmuje..
    czekam az mi baby urosnie do 6mca a potem do roku i dalej to powie co mu dolega juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 13:40

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeby bylo ciekawiej to moja swiadkowa z 7mczna corka tez walcza z biegunka w PL i pyta jak sobie poradzilam, bo maja pupe mocno podrazniona i mala b placzliwa
    epidemia jakas na kontynencie czy co?
    my juz tak czysto trzymamy, ale nie sterylnie oczywiscie
    moja mama mowi jak skonczony 3mc by dawac juz po lyzeczce soczku, ale jak byl sluz w kupce jeszcze w sob to ja nie zaryzykuje na rozszerzenie gamy posilkow o soczki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nie ma zadnych innych objawow dobrze je,zavhowuje sie normalnie,kolek nie ma,kupa codziennienmax co 2 dni i tez normalna bez niespodzianek. Wiec juz sama nie wiem... no i jeszcze ulewanie,to fakt,czasami jak rzygnie...ale to tak ma od poczatku.
    Limerykowo ja sie czasami czuje jak intruz jakis,serio,ze wymyslam. Ake jutro tam wszystkikm dam czadu niezle. Moje dziecko nie bedzie krolikiem doswiadczalnym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was uzywa juz pampersow 4? Ja jade na 3 ale wydaja mi sie przymale a z kolei 4 maja ogromny przedzial kilogramowy i zastanawiam sie czy nie sa za wielkie.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia my tak samo, trojki juz tak sciskaja nozki, ale mam spory zapas wiec staram sie je luzniej zapinac i je wykorzystac

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja też się zastanawiam nad przejściem na 4 bo 3 uciskaja już trochę. Zamierzam kupić jakąś małą paczkę 4 i sprawdzić czy nie będą za duże.

No i jesteśmy już po usg. Na szczęście wszystko jest dobrze! :-)
    Ale po raz kolejny stwierdzam że chodzenie po tych przychodniach/szpitalach na NFZ to jest koszmar jakiś. Nie dość że musiałam jechać do Otwocka, bo że skierowaniem z Dzielnej tylko tam mogłam zrobić to usg, to po pierwsze brak windy! (a ja z fotelikiem na kółkach) - dobrze ze w końcu pojechaliśmy z mężem razem, bo początkowo miałam jechać sama. A po drugie ponad pół godziny opóźnienia - a dlaczego? Bo pani doktor się spóźniła! Porażka normalnie.
    Dobrze ze od października będę miała ten Lux Med dla małego...

weronikabp, Limerikowo, alexast lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis kupilam giga pake 3 wiec bede sie z nimi bujac z 2,5 tygodnia pewnie.
    Niesforna ja tez mimo wszystko nie lubie nfzu po prostu nie i koniec,wyjatek stanowi ta przychodnia na Szajnochy bo trafilam poki co na mile babki. Ale jak chodze przy ratussu do przychodni to tam do szczepienia kwalifikuje takie wredne babsko ze masakra... w ogole 17 wrzesnia mamy miec szczepienie a ja sie zastanawia, czy szczepic malego przy tym napieciu i asymetrii bo jakby nie patrzec to uklad nerwowy i niewiadomo jak zaaraguje pp szczepionce,swoja droga juz pierwszy raz sczepiac pewnie to napiecie mial ale oczywiscie madra baba stwierdzila silne dziecko...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przeszliśmy na 4 ok.tydzień temu i po tym stwierdziłam, że i tak za późno.Dużo większy komfort, a 3 już małego w uda cisnęły, są za nisko wykrojone.Artur miał wtedy ok.7400, a 4 są od 7 i są idealne.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi jeszcze sporo 3, bo rodzice kupili, ale stwierdziłam, że nie ma co Artura męczyć, to bez sensu, schowałam do szafy i czekają na drugie dziecko... :)

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Niesforna, ale przystojniak ;) powodzenia na usg!

MonikaS u mnie jest specjalna msza dla dzieci i wtedy to one rzadza kosciolem ;)
    to właśnie była msza dla dzieci :)

Mucha lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu dziewczyny, ja jeszcze na dwójkach jadę hehe a gdzie mi tam do 4 :) jeszcze mam 80 pieluch 2 i podejrzewam, że po nich na 3 wejdziemy dopiero :)
    Michaś 4 jeszcze jakieś 2 miesiące temu nosił hehe a Piotrusiowi jeszcze hen hen :) chude dzieciaki mam ;)

poszedł mąż z Michasiem do kolegi a ja sama z Piotrusiem - wow rzadko mam taki luz ;)
    Piotruś buja się w huśtawce a ja zaraz za prasowanie się biorę bo jeszcze połowa została :)

u nas już dzień się troszkę ułożył w pewną rutynę hehe wstajemy o 7, o 10 karmienie z butelki mm i na spacer, na spacerze mały śpi 3 godziny, do domu nakarmić, Michasia spać do łóżka kładę, mały też czasami drzemie jeszcze i dopiero o 16 trochę nie wiadomo co się dzieje :) czasami mały nie chce jeść z cycka to muszę mm robić, od 20 podjada cyckęi tak do 21:30 z reguły bo wtedy zasypia na noc :) żeby druga połowa dnia się jakoś ujednoliciła byłoby super, ale i tak się cieszę, że do tej 13 wszystko jak po nitce codziennie tak samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 18:03

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas tez czesto jest harmonogram ustalony a juz napewno wtedy kiedy jest wieczor to 19-20 kapiemy i maly idzie spac. Ze wstawaniem jest roznie bo potrafi wstac o 4 ale tez i o 9. Dzien mi sie totalnie rozjezdza przy rehabilitacjach bo maly wtedy z deka rozjuszony wraca do domu i za chiny ludowe nie moge go uspokoic az sam dojdzie do wniosku ze styka,wtedy idzie spac. Boje sie teraz jak to bedzie bez meza,bo jednak wtedy jak jest to mamy jakies swoje rytualy,ale postaram sie je zachowac. Przestawilam lozeczko malego kolo naszego lozka bo boje sie ze jak bedzie spal u siebie to sie nie obudze,czesto tak mam jak jestem zmeczona to Franek placze a ja spie jak zabita. Tez nie chce z nim spac cala noc w lozku naszym bo sie przestawi i znow beda cyrki. Narazie spi z nami od ok 4-5 bo tak mi wygodniej,daje mu cycka na lezaco i spi. Zobaczymy jak to dzis bedzie...wiem jedno,Franek spi i ja spie,nie bede siedziala dlugo bo bede poznieu nieprzytomna ;-)

Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jedziemy na pamperkach dwojkach, jejku jakie macie big te chlopaczki ponad 7kg, u nas 5700, b drobna jest nawet jak ja, porownam do kuzynki starszej o 3mce to tamta to duza pyza na aptamilu irl, a nasza na am enfamilu
    moze po nas taka drobna, otylosc w tym tempie na wyspie jej nie grozi he he
    tez zauwazylam, ze jak wrocimy od lekarza niby oglad z rozbieraniem lub usg bioder jak ostatnio to 2 dni marudna i placzliwa, tylko na raczkach

MonikaS lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej przerwie.
    Tak piszecie o tych pampersach to wam napisze ze my nadal na 1 i jeszcze trochę na nich będziemy. Asia waży teraz 3130g i ma 52cm - taka nasza Calineczka, a słodka tak ze wzrusza każdego :-)
    Asia tez jest ma bebilon i tez ma problemy x brzuszkiem i chyba też w końcu zmienimy mleko bo już nic nie pomaga. Ma delicol, debridat, sab simplex i to nic nie daje
    Biedna się męczy czasami cały dzień, czasami tylko wieczorem, ale o dziwo zawsze przesypia całe noce.
    Byliśmy ostatnio u psychologa i stwierdziła że rozwija się jak zupełnie zdrowe dziecko a przecież ma prawo zachowywać się gorzej :-) ach co to był za miód na serce :-) jeździmy tylko na rehabilitację bo nadal ma wzmozone napięcie, ale cieszy niezmiernie każda chwila spędzona razem :-)
    Pozdrawiamy gorąco!

NataliaK, Mucha, Galanea, Edyta84, evas, Niesforna, MonikaS, weronikabp, Agusia2312, alexast, Martynika, Nalka, MagdaO, eta lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy Wasze pociechy też namiętnie ssą piąstki??? Moja robi to cały czas, ostatnio nawet potrafi to robić przez sen albo wybudzać się po to żeby chwile sobie possać. ślini sie przy tym okropnie. Dziś to nawet się troche przestraszyłam bo zauważyłam że od tego ssania ma czerwone palce wskazujące u obydwu rąk. Nie wspomne już o tym, że robi to nawet zaraz po jedzeniu i ulewanie oraz wymioty gotowe :-/

relgh371fxfsmrgb.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka Maja robi okladnie to samo, mysle, ze to normalne...pierwsze osiagniecie...juz kontroluje swoja raczke a nawet dwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 22:20

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś też :) a dzisiaj to nawet moją rękę do buzi zaciągnął :)
    Piotruś tak ssie rączki, że dziennie przebieram go nie wiem ile razy - duuuuuuużo :) bo non stop mokry. Już nawet śliniak mu założyłam :)
    ja bym już poszła spać, ale Michaś jescze nie śpi :) Piotruś już słodko chrapie od pół godziny.
    Dzisiaj mega pranie było i mega prasowanie - plecy bolą :/ ale jestem zadowolona, że tak dużo udało mi się zrobić :)
    dobrej nocki dziewczyny :) pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 22:28

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, Zosia też pakuje rączki do buzi. Jak na to patrzę, to nie wierzę, że pół pięści się tam mieści ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ