X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas cholerka zle zle zle :( mala znowu ma zatwardzenie, musialam dac czopek i z bolem zrobila kupke, jak znow nie zrobi to za dwa dni daje jeszcze raz i do lekarza. do tego placze non stop- jak nie spi albo nie je to albo placze albo marudzi

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jak wstanie to go cycką nakarmię a butlę w razie potrzeby u mamy już :) bo mam zamiar do mamy swojej się przejść. Piotruś śpi a ja coś czuję, że mleko jeszcze w cyckach mam to szkoda mm dawać :) tylko pytanie czy zechce? bo też już się przyzwyczaił do tej butli o 10 :)

Karolina biedna ta Twoja malutka, że tak się z kupkami musi męczyć. Lepiej idź do tego lekarza bo to niedobrze tak czopki non stop dawać. Może ona ma nietolerancję laktozy i w taki sposób jej się objawia? nie musi być wysypka na ciałku, może być właśnie problem z wypróżnianiem...

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jeśli któraś z Was używała leków na wstrzymanie laktacji, to proszę o opinię, bo czytałam niefajne relacje :(

A tu na deser i dobry dzień uśmiech od Ignasia dla cioteczek!

8b95625cd3267081med.jpg

MonikaS, Niesforna, Nalka, alexast, evas, Martynika, Limerikowo, Galanea, weronikabp, Edyta84, eta, kambel, Agusia2312 lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama a Ty karmiłaś Ignasia piersią czy z butli ściągniętym? bo jak z cycki to jak Ignaś toleruje butelkę? nie tęskni za cycką?

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie! Kończę dzisiaj trzy miesiące!
    622eceb7e09b4b3emed.jpg

Tuż przed kąpielą. Chyba już trochę urosłam, prawda?:)

d94b0641a03da066med.jpg

Jak mi dobrze.. tak mi róbcie.. jennyy mamo odpuść sobie teraz to odbicie, najwyżej uleję, a co.

79e8e18adec98fd7med.jpg

Uparła się.. Odstaw mnie do łóżka noo...Wybaczcie mojej mamie, że straszy nieumalowaną twarzą ale jest tuż przed pójściem spać a ja ostatnio daję jej popalić. ;D
    79b17e8948b3073bmed.jpg

MonikaS, Niesforna, alexast, evas, madamama, Limerikowo, Tusia84, Martynika, Galanea, Mucha, weronikabp, NataliaK, Edyta84, eta, kambel, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urosła Anna urosła :) trochę ciałka przybyło :)

Nalka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam bromergon. ale tylko po pol tabletki na noc, wtedy nie odczulam zadnuch nieprzyjemnych skutkow, w tej formie bym polecala. szybko dziala. no wiem ze tak czopkow nie mozna dawac ale co zrobic. lekarka twierdzila ze to na zmiane mleka, potem kazala zmienic bebilon na nan bo twarda kupka byc nie moze, jedna na nanie byla ok a teraz dalej nie zrobila a po czopku twarda. masakra, juz niewiem gdzie iac

madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może jeszcze organizm musi sięprzestawić - może trochę czasu potrzebuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:56

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Natalia, że tak wyszło :/
    U nas też jeszcze nie przekładali wizyty. Tylko naszej rehabilitantki nie ma teraz dwa tygodnie. Ale właśnie na jutro załatwiła nam zastępstwo, a później mamy tydzień przerwy.
    Widocznie coś wypadło Waszej rehabilitantce... i pewnie to jednorazowe było.

Mój Jaś też dziś postanowił bardzo wcześnie wstać... O 5 obudził mnie swoim guganiem :| i do 7 zabawa.
    Ale na szczęście później zasnął i spał jeszcze do 10.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Madamama a Ty karmiłaś Ignasia piersią czy z butli ściągniętym? bo jak z cycki to jak Ignaś toleruje butelkę? nie tęskni za cycką?

I tak i tak, naprzemiennie butelką i piersią, bo słabo ssał. Lubi butle.

sjr9qqa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castagnus ziolowy lek zatrzymuje laktacje na poczatku, nie wiem jak z taka rozkrecona sobie poradzi, bez recepty w aptece i niedrogi, obniza poziom prolaktyny, mozna sprobowac, na ponad 60kg wagi 2 tab na dobe

madamama lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama - Najlepiej idź do ginekologa on przepisze leki. Z tego co słyszałam i tak jak pisała Karolina przepisują Bromberg. Lepiej nie brać nic na własną rękę, żeby sobie nie zaszkodzić. Lekarz Ci też powie ile brać tabletek itd.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi. Jest mi żal strasznie, bo mlekiem mogłabym obdarować pół żłobka, a tu klops. Ech, życie.

A przy okazji właśnie szukamy niani na kilka godzin dziennie, żeby mi pomagała, bo nie wydalam i jestem w szoku, ile to kosztuje :(
    20 zł za godzinę. Gdy wrócę do pracy to właściwie cała moja pensja pójdzie w nianię :S

sjr9qqa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- a to mleko Hipp jest z typu HA?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam nianią parę lat temu, to brałam 15zł za dzieci anglojęzyczne.Koleżanka na osiedlu pracowała za 10.20 wydaje mi się dość sporo.Uważam, że 10 to za mało, ale 15 zupełnie przyzwoicie.25 raz brałam, ale to za dwoje dzieci.No i aktywna opieka, gry, zabawy, piosenki, dwór, coś takiego jak oglądanie bajki przed telewizorem uważałam za swoją porażkę pedagogiczną (chyba, że rodzice mieli takie wyraźne życzenie, a i tak bywało).

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna,Martynika,nie wiem co jwst grane,nie rozmawialam dzis z nasza rehabilitantka tylko z inna babka,dowiem sie czemu tak sie stalo w czwartek. Przyznam ze sie wkurzylam bo na czwartek mialam juz plany w postaci alergologa na ktoregowizyte wbilam sie na"krzywo"i czekalam ponad 2 tyg, na szzescie udalo mi sie przelozyc.
    Karolina tak hipp ha,ale wczesniej byl zwykly.
    Franek dzis tak dal popalic na rehabilotacji ze znow sobie gardlo zdarl,ewidentnie w nocy sie nie wyspal jak trzeba,bo ziewal od samego rana,coz..mogl spac :P a nie harce mu w glowie. Za chwile jedziemy do pediatry z tym uczuleniem na buzi,szczerze od Alfasza do Kajfasza,chce w koncu spokojnie spedzic dzien,wszystko na wariata,jak nie lekarz to rehabilitacja,jak jie rehabilitacja to jescze inne cuda. Ale korzystajac z opcji zejutro mam calkowicie wolny dzien to Franek idzie do cioci a ja jade na grzyby<3
    Madamama a co za szczegolne osiagniecia miala niania ze 2 dychy za godzine?;-)

Limerikowo, alexast lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka, ja juz nie.mam pomyslu co tu z tym mlekiem zrobic. tak sie denerwuje tymi zaparciami Oliwii ze niewiem. bylo juz wszystko dobrze a tu takie cyrki

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a dajesz jej wode?jesli nie chce pic wody to dawaj wiecej wody do mleka,u nas tu byl kiedys problem.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona wlasnie nie chce nic pic, dzis o dziwo cos tam wypila wody. a dajac wiecej wody do mleka to bedzie szybciej glodna a i tak je co dwie godziny. lekarka zabronila takiego rozcienczania mleka. No i ta jej placzliwosc mnie zastanawia. no nic, zobaczymy. moze faktycznie sie przyzwyczai skoro juz kiedys pila nan

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia daj znac co z ta wysypka na buzce, dzieki
    ja u nas oczyszczam i smaruje, mleka nie zmieniam, nie jest zle, pojawia sie i znika, zabawa w chowanego, tu sie nikt tym nie przejmuje..

to rozcienczanie mleka jest na krotka mete fakt, ale tez tak robilam na zaparcia by wyregulowac wyproznienia i ominac kolki
    teraz juz normalnie
    moze rumianek ciut poslodzony Oliwka wypije?
    swoja tez oszukuje na ml rumianku a potem sama musze dopijac

Karolina moze sprobowac dac 10ml wiecej wody a proszku normalnie?
    nam na kolki i zaparcia powiedziano w Poz w szpitalu, ze rodzice nie moga oczekiwac cudow i nalezy czekac, mi placz malej b na nerwy dzialal, ze dzieje jej sie krzywda, dlatego kropelki espumisan i duuuuzo mniej placzow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 16:04

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ