MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
chyba jak wstanie to go cycką nakarmię a butlę w razie potrzeby u mamy już
bo mam zamiar do mamy swojej się przejść. Piotruś śpi a ja coś czuję, że mleko jeszcze w cyckach mam to szkoda mm dawać
tylko pytanie czy zechce? bo też już się przyzwyczaił do tej butli o 10
Karolina biedna ta Twoja malutka, że tak się z kupkami musi męczyć. Lepiej idź do tego lekarza bo to niedobrze tak czopki non stop dawać. Może ona ma nietolerancję laktozy i w taki sposób jej się objawia? nie musi być wysypka na ciałku, może być właśnie problem z wypróżnianiem...Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Jeśli któraś z Was używała leków na wstrzymanie laktacji, to proszę o opinię, bo czytałam niefajne relacje
A tu na deser i dobry dzień uśmiech od Ignasia dla cioteczek!
MonikaS, Niesforna, Nalka, alexast, evas, Martynika, Limerikowo, Galanea, weronikabp, Edyta84, eta, kambel, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Cześć ciocie! Kończę dzisiaj trzy miesiące!
Tuż przed kąpielą. Chyba już trochę urosłam, prawda?
Jak mi dobrze.. tak mi róbcie.. jennyy mamo odpuść sobie teraz to odbicie, najwyżej uleję, a co.
Uparła się.. Odstaw mnie do łóżka noo...Wybaczcie mojej mamie, że straszy nieumalowaną twarzą ale jest tuż przed pójściem spać a ja ostatnio daję jej popalić.
MonikaS, Niesforna, alexast, evas, madamama, Limerikowo, Tusia84, Martynika, Galanea, Mucha, weronikabp, NataliaK, Edyta84, eta, kambel, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
ja bralam bromergon. ale tylko po pol tabletki na noc, wtedy nie odczulam zadnuch nieprzyjemnych skutkow, w tej formie bym polecala. szybko dziala. no wiem ze tak czopkow nie mozna dawac ale co zrobic. lekarka twierdzila ze to na zmiane mleka, potem kazala zmienic bebilon na nan bo twarda kupka byc nie moze, jedna na nanie byla ok a teraz dalej nie zrobila a po czopku twarda. masakra, juz niewiem gdzie iac
madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Szkoda Natalia, że tak wyszło
U nas też jeszcze nie przekładali wizyty. Tylko naszej rehabilitantki nie ma teraz dwa tygodnie. Ale właśnie na jutro załatwiła nam zastępstwo, a później mamy tydzień przerwy.
Widocznie coś wypadło Waszej rehabilitantce... i pewnie to jednorazowe było.
Mój Jaś też dziś postanowił bardzo wcześnie wstać... O 5 obudził mnie swoim guganiemi do 7 zabawa.
Ale na szczęście później zasnął i spał jeszcze do 10. -
Dzięki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi. Jest mi żal strasznie, bo mlekiem mogłabym obdarować pół żłobka, a tu klops. Ech, życie.
A przy okazji właśnie szukamy niani na kilka godzin dziennie, żeby mi pomagała, bo nie wydalam i jestem w szoku, ile to kosztuje
20 zł za godzinę. Gdy wrócę do pracy to właściwie cała moja pensja pójdzie w nianię :SLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Jak ja byłam nianią parę lat temu, to brałam 15zł za dzieci anglojęzyczne.Koleżanka na osiedlu pracowała za 10.20 wydaje mi się dość sporo.Uważam, że 10 to za mało, ale 15 zupełnie przyzwoicie.25 raz brałam, ale to za dwoje dzieci.No i aktywna opieka, gry, zabawy, piosenki, dwór, coś takiego jak oglądanie bajki przed telewizorem uważałam za swoją porażkę pedagogiczną (chyba, że rodzice mieli takie wyraźne życzenie, a i tak bywało).
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiesforna,Martynika,nie wiem co jwst grane,nie rozmawialam dzis z nasza rehabilitantka tylko z inna babka,dowiem sie czemu tak sie stalo w czwartek. Przyznam ze sie wkurzylam bo na czwartek mialam juz plany w postaci alergologa na ktoregowizyte wbilam sie na"krzywo"i czekalam ponad 2 tyg, na szzescie udalo mi sie przelozyc.
Karolina tak hipp ha,ale wczesniej byl zwykly.
Franek dzis tak dal popalic na rehabilotacji ze znow sobie gardlo zdarl,ewidentnie w nocy sie nie wyspal jak trzeba,bo ziewal od samego rana,coz..mogl spaca nie harce mu w glowie. Za chwile jedziemy do pediatry z tym uczuleniem na buzi,szczerze od Alfasza do Kajfasza,chce w koncu spokojnie spedzic dzien,wszystko na wariata,jak nie lekarz to rehabilitacja,jak jie rehabilitacja to jescze inne cuda. Ale korzystajac z opcji zejutro mam calkowicie wolny dzien to Franek idzie do cioci a ja jade na grzyby<3
Madamama a co za szczegolne osiagniecia miala niania ze 2 dychy za godzine?Limerikowo, alexast lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ona wlasnie nie chce nic pic, dzis o dziwo cos tam wypila wody. a dajac wiecej wody do mleka to bedzie szybciej glodna a i tak je co dwie godziny. lekarka zabronila takiego rozcienczania mleka. No i ta jej placzliwosc mnie zastanawia. no nic, zobaczymy. moze faktycznie sie przyzwyczai skoro juz kiedys pila nan
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Natalia daj znac co z ta wysypka na buzce, dzieki
ja u nas oczyszczam i smaruje, mleka nie zmieniam, nie jest zle, pojawia sie i znika, zabawa w chowanego, tu sie nikt tym nie przejmuje..
to rozcienczanie mleka jest na krotka mete fakt, ale tez tak robilam na zaparcia by wyregulowac wyproznienia i ominac kolki
teraz juz normalnie
moze rumianek ciut poslodzony Oliwka wypije?
swoja tez oszukuje na ml rumianku a potem sama musze dopijac
Karolina moze sprobowac dac 10ml wiecej wody a proszku normalnie?
nam na kolki i zaparcia powiedziano w Poz w szpitalu, ze rodzice nie moga oczekiwac cudow i nalezy czekac, mi placz malej b na nerwy dzialal, ze dzieje jej sie krzywda, dlatego kropelki espumisan i duuuuzo mniej placzowWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 16:04