MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolina ja bym nie podawała na Twoim miejscu zadnych czopków ani laktulozy... niech sie organizm przyzwyczai do nowego mleka i znów zacznie robic...ja bym nie ingerowała w organizm takiego maluszka., Frankowi dawałam rozrzedzone bardziej mleko i sie odkorkował i robi teraz codziennie. Zrobisz oczywiście jak uważasz
Limerikowo, alexast, karolina1990 lubią tę wiadomość
-
chyba nikt nie próbował rossmanowskiego mleka - ja będę pierwsza
zdam relacje
tak bez żalu zmienię mu - może będzie lepiej. Kupy ładnie robi co wieczór regularnie, ale mocno ulewa po hippie
może po tym będzie mniej
a jak coś to wrócimy do hippa
Karolina jestem podobnego zdania co NataliaKWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 09:09
Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
u nas tez wypryski jakby tradzik lub zlewa sie w plamy glownie atakuje policzki, skronie i czolo
jak mi poradzil dermatolog dzieciecy jeszcze w Poznaniu octanisept i cethapil da ultra, na noc zinalfat
zinalfat jelfy b ladnie wysusza i goi elegancko a na noc bo jest gesciejszy i moze dziecko przeciagnac do oka
cethapil od razu sie wchlania
i dzialalo tak teraz tez dziala tylko skora swoje a my swoje smarowaniem, nie jest zle, tylko trzeba na zmiany reagowac by wiecej nie bylo
u malej jakas b wrazliwa skora moze atopowa? np raz po kapieli w nivea skora na uszku z zew luszczyla sie nieladnie
juz przemywalam sola fizjolog buzka 3x dziennie ale bez jakiegos big rezultatu
teraz myje w cieplej wodzie niegaz zywiec -
Ja właśnie wróciłam z Jasiem od lekarza, bo od kilku dni znowu ma brzydkie kupy - cały czas zielone, pełno śluzu i to aż taka galareta
Do tego mały ma zaczerwienione gardło, na szczęście w oskrzelach czysto.
A że za dwa tygodnie mamy zaplanowane szczepienie, to musimy zrobić wszystkie podstawowe badania - morfologię, crp (nie wiem jak ja przeżyję pobranie krwi), no i badanie moczu i kału.
I tu mam pytanie do dziewczyn, które już robiły badania - jakiś najlepszy sprawdzony sposób na złapanie siuśków i kupki?
Bo zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać... Słyszałam, że do moczu są te woreczki specjalne - zdaje to egzamin? -
Niesforna, mi za pierwszym razem udalo sie zlapac czysty mocz u Zosi. Wiec u chlopca duzo latwiej. Umyj porzadnie malego, osusz skore i dokladnie przyklej woreczek. Ja po tym nakarmilam i polozylam w rozpietej pieluszcze. I zaraz mialam siusiu
Paula a bylas z tym zgrubieniem u lekarza? Ja zapytam na nast. Szczepieniu za tydzien.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 10:15
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Natalia wiem o czym piszesz Marcel ma tak samo od śliny. A że akurat bylismy u pani alergolog to zerkneła na to. Marcel ma czerwone policzka i brode, a ze ma łojotokowe zapalenie skóry to tym bardziej od sliny bedzie sie nasilac takie zaczerwienienie. Zapisała nam masc MEDIDERM , duza wydajna puszka za 17 zł i po tym juz nie ma czerwonej buzi, smaruje 3-4 razy dziennie. Kazała przed jedzeniem ale ze najbardziej sie slini po jedzenie jak sie bawi to po jedzeniu smaruje, zreszta przed jedzeniem niekiedy jest za nerwowy zxeby go smarowac
Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Galanea mi podczas szczepienia mówiła że takie coś może wyjśc więc póki nic się nie zaczerwienia i nie babra to myślę że nie ma co się zamartwiac...
Karolina ja Frankowi jak robię rzadszą porcję to daję dobre pół miarki mniej jak normalnie daję 5 to robię około 4 i jedną czwartą a Franek robi kupki codziennie i ładnie przybieraLimerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Weronika dzięki za odpowiedź.
Poradziłam sobie ale właśnie zastanawiało mnie jaka ryba najlepsza. Łosoś oklepany (chociaż bardzo lubię) za takimi "naszymi" rybami nie przepadam no i żeby było zero ości i nie panga. Podobno maślana jest smaczna ale wszędzie tylko mrożona.
Anna jadła wczoraj 100ml! Radość była i się skończyła. Potem tylko 60ml..
Mamy akcję z teściami. Dosiadają się do Anny jakby to było ich dziecko a nie moje. Czasami się zagalopowują i nie podoba mi się to. Im bliżej października tym stają się bardziej zaborczy..Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Karolina - dziewczyny mają rację, nie podawaj nic małej. Pediatra mi mówił, że dziecko może 4 dni nie robić kupy, tak jak mój Olinek.
Nalka - u nas moja mama się taka dziwna robi. A to źle robisz, a tamto... maskara. Nawet podważała decyzję o fizjoterapii.
Muszę się wam pochwalić małym postępem. Dałam Olinkowi pluszową zabawkę do rączki i ją chwycił i machał rączkąbardziej lewą niż prawą, ale postęp jest
Okrągłych grzechotek nie chce chwytać, może niewygodne, może za ciężkie. Ale postęp jesti próbował wyciągnąć łapki w kierunku krowy i przez jakiś czas ją trzymał.
Dziewczyny, których dzieciaki też nie trzymają zabawek. Może najpierw spróbować właśnie z pluszakami....
a tu zdjęcie zabawki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:19
Limerikowo, Galanea, Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
Natalia, Artur też ma takie wypryski od czasu do czasu, pomaga Octenisept, za moment ich nie ma.
U mnie jak ktokolwiek się za bardzo wcina, to reaguję natychmiast, bo wiem, że potem będzie tylko trudniej.Matka i ojciec są osobami decyzyjnymi w wychowaniu dziecka.Koniec kropka.Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
u mnie mały sypia różnie. Na pewno zawsze śpi od 10 lub 11 ze 2 do 3 godzin. Później tak gdzieś o 18 z godzinkę się prześpi i o 21 góra 22 już na noc zasypia. Dzisiaj spał do 4 wziął 2 łyki z cycki i zasnął - spał do 7. O 8 zjadł butlę i śpi do teraz
Wyjątkowo wcześniej usnął niż zwykle
U mnie też Piotruś ma takie pojedyncze wypryski wokół buźki. Wszystko przez te ślinienie rączek no i od karmienia piersią, bo się mocno przytula i poci... ale ja nic z tym nie robię bo pomyślałam, że i tak i tak to samo będzie do momentu aż przestanie się ślinićale w sumie mam tą maść mediderm to czemu nie
dobry plan
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:26
Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Karolina mój śpi 2 razy - raz rano około 1-2 godz ( między 10 a 12) a potem śpi ok 2-3 godz ( 16:30 - 19). Ale zdarzają się dni że śpi jedną godz przez cały dzień
Alexast mój zaczął łapac 2 tyg temu, od tamtej pory w bardzo szybkim tempie to doskonaliTakże teraz będą postępy
alexast lubi tę wiadomość